Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

ilgiausios dainos

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 12
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
Silentist
2020 m. balandžio 1 d. 20:55:46

Nežinau, kaip jus, bet aš dar šitas labai mėgstu 

2020 m. balandžio 1 d. 16:44:56 2020-04-01 16:46:35

ir sita, primenu, nezinau ar girdeje, bet verta skirti jai savo 10 minuciu gyvenimo.

2020 m. balandžio 1 d. 16:43:15

dar nepamirstam sito

2020 m. balandžio 1 d. 16:35:47 2020-04-01 16:46:05

pameginkit sita, arba gal ne.

16min smotelis, primena IO, o vietomis ir Hawkwind piktas boso linijas..

2020 m. kovo 31 d. 18:56:33

Iš siuolaikiskesniu - Octavarium bei Anesthetize, beje, atrastos šio saito narių dėka :) 

2020 m. kovo 31 d. 18:42:37

Ir joooo, Chameleon koks zveris!

2020 m. kovo 31 d. 18:41:57 2020-04-01 16:47:44

The Doors - When the Music Over, The End (ne komentuoti nereikia) 

Grateful Dead - Dark Star ( vienos geriausiu jam grupes smotas)

Pink Floyd - Interstellar Overdrive ir Nicks Boogie(is tos pacios serijos) ir A Saucerful of Secrets.

Olivia Tremor Control - The Bark and Below it(tik sian sia daina pirmakart isgirdau, bet grupe zinojau. Labai ikvepta Beach Boys Smile albumo, + eksperimentalizmo ir siek tiek triuksmo)

Brian Wilson - Rio Grande(gal ne pats ilgiausias, bet geras Brajano solo gabalas primenantis anksciau minetus Smile laikus)

Can - Halleluheah ir Mother Sky(abu labai istrige)

Jefferson Airplane - Spare Chaynge ir Thing(pirmasis visiskas psichodelinio roko etalonas)

Ultimate Spinach - Mind Flowers (irgi psych rock paziba, kiek maziau zinoma, bet vis tiek, man susiklauso tobulai)

Air- La Femme d'argent(senas favoritas, niekad nenusibostantis)

Beatles - Carnaval of Light(psichodelinis bitlu bootlegas. Revolution 9 neitraukiau i lista, nes nezinau, kazkoks avamtgardas ten, ne daina. Koliazas kazkoks.. bet patinka protarpiais)

Ty Segall & Mikal Cronin - Reverse Shark Attack(naujesnes kartos muzikantu sedevras. Garage, psych, surf misinys, gerai sueina ir nuo seno patinka)

Connan Mockasin - Faking Jazz Together ir Forever Dolphin love( irgi naujesnio atlikejo darbai, abu uzhipnotizuoja gerai taip, ypac su ausinem. Beje, vasara buvo VU botanikos sode koncertas, visiskas kaifas buvo)

Velvet Underground - Sister Ray ir The Gift(instrumental) (cia jau irgi be komentaru...)

Siam kartuo viskas ka prisimenu. Papildysiu. Lauksiu komentaru. Radom, ko gero, pirma karta bendra pomegi su Einaru. Dziugu :)

2020 m. kovo 31 d. 18:20:13 2020-03-31 18:20:30

Visos keturios Third albumo kompozicijos yra monstrai, bet turbūt turiu sutikti, kad Moon in June ten ryškiausia žvaigždė. Aš dar labai Slightly All The Time mėgstu - grynas džiazinis transas! 

2020 m. kovo 31 d. 18:05:38

Man tai moon in june, be konkurencijos! 

2020 m. kovo 31 d. 17:50:56

Tai be abejo, yra ir psichodelikų (Iron Butterfly - In-A-Gadda-Da-Vida, Quicksilver Messenger Service - Calvary, Pink Floyd ankstyvieji ilgesni kūriniai)... Interstellar Overdrive net nėra labai ilga daina - nu ilgesnė nei standartinė daina, bet man ilga trukmė jau asocijuojasi su keliolika, keliasdešimt minučių. Yra dainų, kurios balansuoja tarp psichodelikos ir prog'o (Soft Machine visas Third albumas, sudėtas iš keturių stambių gabalų). Yra dainų, kurios išvis labiau hard'as ar blues'as, kaip vat UFO - Star Storm arba Flying. Vokiečių krautrokeriai turėjo visokių šyzų (Can - Yoo Doo Right, Faust - Krautrock, Amon Duul II - Soap Shop Rock iš tokių įsimintinesnių dabar šauna į galvą). Jau nekalbant apie modernųjį džiazą (Herbie Hancock - Chameleon vien jau kas per žvėris). Elektroninėj muzikoj irgi pilna ilgos trukmės gabalų, irgi dažniausiai tuo užsiima visokie psichodelikai (psytrance, psybient ir pan. pakraipų atlikėjai). 

Tik tiek, kad aš surašiau tai, kas man skamba smagiausiai, ir, atsitik tu man taip, praktiškai viskas iš progresyvaus roko kategorijos {#}

2020 m. kovo 31 d. 17:06:09 2020-03-31 17:06:32

ne vien progroko dainos yra ilgos, visada maniau, kad psichodelines impro yra pacios ilgiausios ir kurybingiausios. kai turesiu laiko, parasysiu ir savo favoritus. :)

o is tavo tai del Yes ir Jethro Tull pritariu. patiko man tie irgi. Pinku Interstellar Overdrive vienareiksmiskai megstamiausia tiek pinku, tiek ju is ilgu dainu.

2020 m. kovo 31 d. 16:03:17 2020-03-31 16:21:48

Oi, čia tema tiems, kurie mėgsta progroką, tai kaip tik man! 

Mano visų laikų stambiaplanio gabalo etalonas turbūt yra Caravan - Nine Feet Underground. Dinamiškas, puikiai išvystytas, tuo pačiu ir melodingas bei niekada neatsibostantis 23 minučių trukmės šmotas. Viena mano mėgstamiausių dainų apskritai. 

Nuo šio momento einant chronologiškai, dar vienas pritrenkiantis 1971-ųjų metų šmotas yra Van der Graaf Generator - A Plague of Lighthouse Keepers. Nors jis labiau fragmentuotas, susidedantis iš 10 atskirų dalių, tačiau turi visas dalis vienijantį pasakojimą. Na, muzika vandergrafiška, jai reikia turėt ausį, bet tekstas yra dar įdomesnis!

Ir, žinoma, dar vienas tų metų perlas: Emerson, Lake & Palmer - Tarkus. Meistriškiausias klavišininko studijinis performansas roko muzikos istorijoje turbūt. 

1972-ieji — klasikiniai metai, Yes išleidžia Close to The Edge, Genesis - Foxtrot (kuriame yra Supper's Ready), bet aš nuo savęs paminiu kūrinį, kuris yra užmiršta šio žanro legenda: olandų Focus kūrinys Anonymus II. Visiškai instrumentinis 26 minučių žvėris, bet irgi, neatleidžiantis gazo per visą trukmę ir pilnai įtraukiantis.

1973-1974 m. periode Yes išleidžia du mano mėgstamiausius jų diskografijos kūrinius: The Revealing Science of God ir Gates of Delirium. Grynas klasiškas progrokas, kaip ir kitų labiau vertinamas Close to The Edge.

Nors daug populiaresnis Jethro Tull stambus žvėris yra Thick as a Brick, tačiau aš labiau kitiems rekomenduoju jų antrąjį visą albumą (40+ min.) užimantį kūrinį A Passion Play. Šiek tiek tamsesnis, karikatūriškesnis, bet ne prastesnis variantas.

Egzotika iš 1974-ųjų: Refugee - Credo, kurioje grojo klavišininkas P.Moraz'as, kuris po šio albumo iškart perėjo prie jau minėtojo Yes albumo Relayer įrašinėjimo. Labai išlaikytas klavišininko grojimo stilius, todėl šitas gabalas ne mažiau avantiūriškas nei Yes bandymai.

Toliau, aišku, Pink Floyd'ai paleidžia du savo geriausius ilgus kūrinius: Shine On You Crazy Diamond iš Wish You Were Here ir Dogs iš Animals.

Prancūzų šyzikai Magma turbūt didžiausią savo diskografijos pažibą Udu Wudu išleidžia 1976-aisiais. Tame albume yra 17 minučių ilgio De Futura — galingas, psichodeliškas kūrinėlis.

Dar viena mažiau žinoma grupė — Eloy. Man jų Atlantis Agony iš Ocean albumo (1977 m.) žiauriai patinka. Pirmoji kūrinio dalis tokia spacy, bet antroji kala už abi. 

National Health — Elephants (1978 m.). Džiazovas, šiurpokos atmosferos kūrinėlis iš Kenterberio prog'erių.

Toliau kažkaip 9-ajame dešimtmetyje ilgų kūrinių mažokai, ypač tokių, kurie būtų ilgam įstrigę. Čia būtų galima paminėti mūsų vienintelių lietuvių Saulės Laikrodžio keturių dalių siuitą "Atminties laivas", kuri originaliai įrašyta 1983-ais, bet išleista albume Lauke ir Viduj jau tik atkūrus Nepriklausomybę.

Tai čia pradžiai... modernesnių stambių kūrinių (nuo 10-ojo dešimtmečio) yra labai daug ir labai nesveikų trukmių (paimkim Transatlantic - The Whirlwind, 77 minučių trukmės dainą), tai gal kažką įdomesnio iš jų paminėsiu kada kitą kartą atskiru komentaru.  

2020 m. kovo 31 d. 15:06:35

kokios jusu megstamiausios ilgos dainos ? 

Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname

Satyricon Satyricon
8,1

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:55 - Very_crazy_enough
" Visi esate saugus! "
Евге́ний Ви́кторович Приго́жин
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
12:37 - Very_crazy_enough
666 6e6tine6 ka veikti per 666ines? Laukti 777miniu!
12:36 - 4Blackberry
Quiero más points
12:26 - Konditerijus
No quiero más…
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
00:22 - Very_crazy_enough
Tomas Sinickis socialiniuose tinkluose pareiškė, kad naujajame „Nacionaliniame stadione pirmas renginys bus Eurovizija 2027“.
08:02 - Very_crazy_enough
Klaus Nomi ir Ozo miesto Tin Woodman hibridas laimejo... kelialapi i europos aukstybes!
14:33 - Very_crazy_enough
Pamenu kokiais 1985ais kai Lietuvoje dar nebuvo Dievo, rimtesniu baznyciu, renginiu, katinas leopoldas buvo pirmas krikscionis neses Dievo zinia i dar sovietine sali.
14:18 - Very_crazy_enough
Jei esi geras – viskas lengva kelyje,
O kai atvirkščiai – sunku ir tamsu darosi tiesiog.
Pasidalink su kiekvienu džiaugsmu savo tyru,
Sėk aplinkui juoką skambų ir tyrą.
Jei dainas dainuoji – linksmiau pasidaro,
O kai atvirkščiai – nuobodu ir pilka, be gal
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 939
  Iš viso užsiregistravę: 73765
  Naujausias narys: RodgerHennin
  Šiandien apsilankė: 142068