Tikėjaus kažko tokio. Visgi Mark Kelly yra iš Marillion, visi Marillion nariai yra kažkiek konservatyvūs ir kituose projektuose nelinkę nukrypti labai nuo tradicijų, kurias išsiugdė būdami Marillion sudėtyje. Visgi, galbūt norėjosi kažko daugiau, nes albume nors ir įdomaus progroko esama, tačiau blankoką įspūdį palieka. Kai kurioms dainoms paspaudžiau like, bet nežinau, ar ilgai mano galvoje išliks jų muzikinis turinys. Amelia ir Twenty Fifty One yra ilgieji kūriniai, galbūt geriausi albumo kūriniai, tačiau kažkokių kvapą gniaužiančių detalių nėra, tai tiesiog ilgi, praktiškai vienos muzikinės temos kūriniai. When I Fell melodija galbūt ne pati ypatingiausia, tačiau galinis instrumentalas yra turbūt mėgstamiausias epizodas albume. This Time šiek tiek popsava. Puppets galbūt kompleksiškiausia daina, bet irgi, melodiškai nepernelyg kabliuojanti. Visgi parašysiu 8-etą (stiprų, su galimybę kilstelti iki 9).
O prioritetai man pastaruoju metu yra nauji leidimai. Dar kitas dalykas, kad naujos grupės dažnai jau nebepateikia nieko įdomaus man. Ar bent nesilygina su savo "pirmtakais", kad norėtųsi į juos gilintis.
Nauji atradimai lieka tikrai paskutinėje vietoje ir praktiškai pamirštami. Kartais tik, jeigu pagal asociaciją su kita grupe atrandu, perklausau kokias kelias dainas, ir dažnai tuo ir pasibaigia, nes reikia grįžti prie prioritetų.
Tai panaši dilema ir man. Mano JAU mėgstamos grupės kepa kūrybą tempais, kurie man žiauriai per dideli, o čia dar naujas grupes atradinėti. Dažniausiai pas mane atradimai dabar būna "nes Spotify algoritmas išmetė", o ne intentional prisėdimai prie kažko
Nes pasirodo, juose gali slėptis įdomių, netikėtų dalykų. Pvz., netyčia atradau vieną bitlų dainą, nuo kurios užsikabinau, ir paaiškėjo visas Yellow Submarine albumas įdomus. Bet kur čia spėsi perklausyt, kai tiek naujų reikia peržvelgti...
2020 m. lapkričio 27 d. 19:52:42
Tikėjaus kažko tokio. Visgi Mark Kelly yra iš Marillion, visi Marillion nariai yra kažkiek konservatyvūs ir kituose projektuose nelinkę nukrypti labai nuo tradicijų, kurias išsiugdė būdami Marillion sudėtyje. Visgi, galbūt norėjosi kažko daugiau, nes albume nors ir įdomaus progroko esama, tačiau blankoką įspūdį palieka. Kai kurioms dainoms paspaudžiau like, bet nežinau, ar ilgai mano galvoje išliks jų muzikinis turinys. Amelia ir Twenty Fifty One yra ilgieji kūriniai, galbūt geriausi albumo kūriniai, tačiau kažkokių kvapą gniaužiančių detalių nėra, tai tiesiog ilgi, praktiškai vienos muzikinės temos kūriniai. When I Fell melodija galbūt ne pati ypatingiausia, tačiau galinis instrumentalas yra turbūt mėgstamiausias epizodas albume. This Time šiek tiek popsava. Puppets galbūt kompleksiškiausia daina, bet irgi, melodiškai nepernelyg kabliuojanti. Visgi parašysiu 8-etą (stiprų, su galimybę kilstelti iki 9).