Naujienos
|
Dienoraščiai
|
Stiliai
|
Grojaraščiai
Diskusijų temos
|
Kūryba
|
Vartotojai
|
Komentarai
|
Dainų tekstai
|
Gairės
|
|
|
|
Lietuvių muzikantai pradėjo politikuot. Ką jūs į tai?
Susijusi muzika: pasirinkti
Copyright 2001-2025 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.
2025 m. balandžio 29 d. 14:50:55
Uzmaciau viesojoj erdvej toki straipsni. Ir tikrai - neskanu net skaityti...
"Žvaigždės kartais krenta", - eilutė iš garsios Andriaus Mamontovo dainos.
-----------------------------------------------------------------
Man ir daugeliui Lietuvos žmonių - A.Mamontovo žvaigždė iš tiesų nukrito...
Politikuojantis, bandantis įsiteikti valdžiai, remiamas ir stumiamas politinių jėgų.
Aš jį atsimenu visai kitokį.
TIKRĄ.
DRĄSŲ.
LAISVĄ.
Aš atsimenu jį suburiantį žmones, o ne skaldantį bendrystės, pagarbos, meilės vienas kitam jausmą.
Aš jį atsimenu ne ujantį kitataučius (rusų tautybės žmones), o kalbantį ir dainuojantį apie toleranciją ir taiką.
Daugelis užmiršo, kad A. Mamontovo tėtis - rusas.
Jis buvo gydytojas, mokslininkas, keliautojas, labai protingas ir gerbiamas žmogus.
Man sunku suprasti, kaip šis dainininkas, kurio nuoširdus fanas buvau (daugelį "Foje" dainų žinau atmintinai, buvau daugelyje šios kultinės grupės koncertų) - spjovė į savo šaknis, jų tarytum išsižadėjo.
----------------------------------------------------------------------
Nebepadeda nei koncertai Gedimino pilies kieme (jam suteikiama net tokia koncertų erdvė) - A.Mamontovo muzika, akivaizdu, nebėra populiari.
Anksčiau kepęs superhitą po superhito, rinkęs pilnus stadionus žiūrovų, dabar turi tenkintis koncertėliais klubeliuose ir savo senomis dainomis, kurias radio stotys trumpam grąžina į eterį, nes nieko patrauklaus, "užkabinančio" mases, Andrius nebesukuria.
Ir vis tik, A.Mamontovo sukurta ir dainuojama "Laužo šviesa" visada liks mano širdyje.
Nepaisant visko - man ši daina šventa.
Ją jau gražiai dainuoja ir mano sūnus.
Šioje dainoje iš tiesų yra kažkas magiško.
Subtiliai didingo.
Joje - bendrystė, jaukumas, žmogiška šiluma, vilties, Laivės pojūtis.
Ir joje nieko nieko panašaus į karingumą, kategoriškumą, siekį ginkluotis ir nekęsti....
2022 m. gegužės 5 d. 16:45:16
Naivuolis
2022 m. gegužės 5 d. 16:39:22
Nepatinka.
Ir aš už tai, kad Eurovizija būtų apie meilę, dvasingumą & taika
2009 m. liepos 2 d. 10:33:35
2009 m. birželio 22 d. 16:51:13
2009 m. birželio 20 d. 23:06:10
tai dar sugalvos bomziukas mediku dirbti ar bezdzione mokytojauti... kad lietuvoj ir taip lolitiku ner o cia dar kazkokie l.pai i seima eina
Tai tame ir esme. Juos isrenka, o po to skundziasi. Tai va, tuoj mus bomzai gydis
2009 m. birželio 20 d. 18:15:01
O jei pažiūrėsim į pasaulines žvaigždes, jie ką - neišsako savo nuomonės kokiu nors klausimu/ Ha, gerai, sakykim, tai tėra noras pasirodyt "oi, kokie mes geručiai ir pūkuoti", bet netikiu tokiu apsimetinėjimu. O kiek labdaringų koncertų surengiama, kiek žvaigždžių jose dalyvauja (vieną gerai pamenu - "Live 8")... Mūsiškiams iki tokio lygio dar toli, bet gal ir nereikia? O vietine reikšme - nematau nieko blogo. Dabar žmonės tiek viskuo nusivylę, tiek tapo apatški, kad galbūt kokia aštresnė daina dar gali juos išjudint. Bet gal jau per vėlu... Dabar juk paprasčiau - kam daryt revoliuciją, jei galima emigruot? Va ir kažkaip nelabai reikšmingas tas politikavimas tada....
2009 m. birželio 20 d. 17:01:44
2009 m. birželio 19 d. 19:40:15
2008 m. kovo 22 d. 00:29:02
Darykime geresnį rytojų, taip sakant.
2008 m. vasario 23 d. 11:02:55
bet kai kuriuos įkvepia pvz muzika ir jie pasako "aš nebenoriu augti šitoj piktžolių dirvoj! augsiu kur aš noriu augti".
2008 m. vasario 23 d. 01:20:20
Ir deja, užaugau kiek kitaip, todėl būti visuomenišku man netaip lengva, esu abejingas daugeliui dalykų.
2008 m. vasario 22 d. 22:26:53
Kadangi jie manęs praktiškai neliečia, t.y. nemoku nežmonišką dalį savo algos vien šildymui ir vandeniui, man tik gaila kam tenka tai daryti.
tipo politika tai mokėsčiai ir pinigai, o visa kita jau ne politika?
Kodėl vakaruose patys piliečiai rūpinasi ar rajone pastatyti parką ar modernizuoti mokyklą į kurią rajono vaikai eina. Kodėl rūpinasi ar tiesti greitkelį per pamėgtą gamtos vietą ar ne. Jei turi bendrą interesą tai ima ir jį gina per atitinkamas organizacijas. Arba jeigu kokie socialdemokratai pradeda elgtis kaip dešinieji tai kitais rinkimais į valdžią nebepateks nes rinkėjas sąmoningas ir suvokia, kad melagiams ne valia. Suvokia, kad visi gyvena vienoj valstybėj tarp visų. Lietuvoj tokio suvokimo reta. Svarbiausia - mano namai ir mano pinigai, o visa kita ...
Žmonėms reik parodyt alternatyva, kad gali būti kitaip, o t.y. ne viskas "iš viršaus" nuleista kaip sovietmečiu, o žmonėms belieka tik bejėgiškai plūsti valdžią.
2008 m. vasario 22 d. 16:35:46
Truputį nukrypom nuo pagrindinės temos - politinės dainos. Bet gal čia viskas ir susiję.. Visgi tos dainos kuriamos ne šiaip sau, o su kažkokiais tikslais. Tik ar ne per naivūs tų dainų kūrėjai?
2008 m. vasario 22 d. 05:05:13
Asmeniškai aš negaišiu laiko klausant tokios muzikos. Muzikos klausau sumetimais apie žvaigždutes, mėnulius, meilę, neteisybę, marazmus pasiklausyti. O rimčiau susimąstyti apie tai galiu ir kitų šaltinių paskatintas. Kadangi jie manęs praktiškai neliečia, t.y. nemoku nežmonišką dalį savo algos vien šildymui ir vandeniui, man tik gaila kam tenka tai daryti.
2008 m. vasario 21 d. 22:11:11
2008 m. vasario 21 d. 19:20:46
darykiT?
aš mielai daryčiau.) pastatykit man ekraną priešais seimą ar prezidentūrą ar akropolį ar wth kur ir parūpinkit palydovinį ryšį.)
Aha. aš galiu, bet visą darbą prieš padarykite kiti. na su tokiu mąstymu tai.. kaip sakant tik dalis darbo padaryta. o juk palaikoma revoliucijos idėja tai ir reikia jos vykdymu nuo pat 'pamatų' užsiimti.
2008 m. vasario 21 d. 19:17:19
Kaip kažkas iš čia pasakė, aš irgi sakau: darykim revoliuciją!
Ei ei! čia tik diskusija.. o jei švaistomės tokiom idėjom tai ir vykdyt nepamirštam.
;]
2008 m. vasario 21 d. 17:59:23
darykiT?
aš mielai daryčiau.) pastatykit man ekraną priešais seimą ar prezidentūrą ar akropolį ar wth kur ir parūpinkit palydovinį ryšį.)
2008 m. vasario 21 d. 17:46:37
https://www.bernardinai.lt/index....=arti cles/74449