Nelabai tikiu, kad A.Mamontovas ar Jurga išmano tikrąją Lietuvos politikos situaciją.
O A.M dėl Leo.lt taip pat reikšti savo nuomonę paskubėjo..
Nemanau, kad kažkas čia atvers kažkam akis. Nes toks 'įtakingas' muzikantas kaip A.M, pareikšdamas savo asmeninę poziciją, netiesiogiai ją primeta savo gerbėjams ir etc.
O aš tam nepritariu.
Jei jau esi muzikantas, tai būk savo sferoje, nesikišk į kitas. [čia automatiškai pagalvojau apie Platono idealios valstybės modelį. Kiekvienas turi daryti tai, ką išmano geriausiai].
Tiek.
Ta Mamontovo daina yra tokia pati kaip ir visos kitos jo dainos, tik dar pilkesne ir nuobodesne. Vertinu labai neigiamai. Lenda kur nereikia. Galima labai diskutuoti vien del pacio LEO LT projekto. Taip, maxima blogai, visa kita - sutinku. O ka daryt? 2009 uzdarysim paskutini reaktoriu ir busim priklausomi nuo ruskiu? Lengva pasakyt ne, o kas pasakys ka daryt vietoj to? As net nedristu turet nuomone apie si projekta, nes a) neturiu issilavinimo sioje srityje b) neturiu issamios informacijos (ja turi tik auksciausi valstybes pareigunai). Mamontovas, matyt, turi. Is vis kas del jo veiklos paskutiniu metu, tai kuria lekstas dainas, vogia dainas, primeta progresyvu (sukure ten kazkoki elektronikos albuma - garso takeli, kuris yra apgailetinas ir mano kaimynas sukurtu geresni). Siaip gerbiu uz Foje laikus, bet... viduramzio krize.
kažkoks garsus ir atrodo geras muzikantas yra pasakęs (atrodo.) kad menas yra menas tol kol jis dėl meno o ne dėl kažkokių kitų priežasčių šiuo atveju menas turėtų būti apolitiškas. you see, menas žinoma gali agituot ar varyt propagandą and so on bet tada jis jau nebebus tikras menas nes jo tikslas bus nebe nžnau koks ten tas paprasto meno tikslas bet nebe tas
na bet ta viešai išsakyta nuomonė, jei ji aišku atitinka visos visuomenės pozicija, yra irgi sveikintina. ir ne būtinai ji skirta primesti savo idėjas ar nuomonę. tiesiog tai yra savo nuomonės išsakymas pasirinkus atitinkamą būdą. šiuo atveju tai daroma viešai. ;]
Na aš manau, kad muzikantai tai yra tie žmonės, kurie gali paskatinti atkreipti dėmesį į tam tikrus dalykus, tačiau dažnai tai būna ne dėmesio atkreipimas, o tiesiog nuomonės primetimas. Tas yra negerai, nes kiekvienas turi savo galva nuspręsti kaip kas, o ypač jauni žmonės, kuriems didelę įtaką padaro tie viešieji asmenys.
Skaityk mano blogą: http://16div.tumblr.com
Na tai lb sveikintinas, bet kartu ir savotiškai tragiškas žingsnis. iki ko nusirista, kad viso to reikia. bet čia aišku gili ir skaudi diskusija.
beje, meninkas S. Vaitiekūnas sostinės 'Vartų' galerijoje pristatys instaliaciją 'Rekviem orkestrui'. na o paties autoriaus interpretacijos ir pamąstymai apie savo kūrinį linksta tiesia linkme - akibrokštas politikams. ir aišku puiki instrumentų interpretacija verčia žavėtis vieša meninko 'politika' jei taip galima sakyti.
S. Vaitiekūnas:'Žmogau, kuo tu groji? Kokiu instrumentu? Ar galėtum tu toks, koks esi, atsisėsti ir neužsikirsdamas sugroti savo partiją? o gal tavęs čia apskritai nėra, gal tu groti nemoki, gal mokėjai ir užmiršai? Gal savo instrumento neprižiūrėjai - štai jis skylėtas, surūdijęs?'...
A. Mamontovas prie prezidentūros atliko dainą skirtą V. Adamkui ir ateinantį mėnesį žada išleisti visą valstybei aktualių temų perpildytą albumą. Hokšila su Svaru įrašė kūrinį „Kur dingo vienybė?“ tiesiogiai agituotą į Lietuvos žmones, jų sumaterialėjimą ir dingusį patriotizmą.
Aš asmeniškai sveikinu tokią iniciatyvą, gal atvers Lietuvos žmonėms akis kiek nors. Ir apskritai, smagu, kad muzika nestovi vietoje. Kaip jūs? Pritariat ar manot, kad muzikantams į politiką geriau nesikišti?
Neatsakau uz kita zmogu, kuris tik tyli ir mislingas, kad man tokie galvosukiai padeda uzmust gresmonga laika. Ir bent pandemijos metu Top sudarineti buvo smagus bijojimas. Skirsciau dainas ir negalvojau kuo baigsis korona
Kodel mes kertiniai dabar puslapyje su Sahja, sakau, do our $it. As uzsiimu dainu, albumu, grupiu asenizacija pagal stiliu, temas, kategorijas kaip delione of $. Sahja delioja dainas, albumus pagal savo skoni... asenizacija
Bet gerai Edzka man yra asmeniskai parases: kad man geriau bloga rashit, nesimaishit. Ir galbut tada po daug ir intensyvaus bet kokybisko darbo - earn a hit.
Stevas Jobsas nebuvo kulinaras, keliauninkas, teisininkas. Markas Zuckerbergas visai ne konditeris, fotografas, tenisininkas ar enciklopedijos sudarytojas. Elonas Muskas nera kosmonautas, neurochirurgas, politikas ir automobilistas. Doing their $$$it
O veikla uz pinigus ne tik priestarautu veiklos is idejos krypciai bet ir as pats nemoku ta padaryti nors tai mane islaisvintu ir atristu rankas. Tiesiog neturiu galvos, kaip ta galima butu padaryti siais laikais.
2008 m. vasario 18 d. 21:03:26
O A.M dėl Leo.lt taip pat reikšti savo nuomonę paskubėjo..
Nemanau, kad kažkas čia atvers kažkam akis. Nes toks 'įtakingas' muzikantas kaip A.M, pareikšdamas savo asmeninę poziciją, netiesiogiai ją primeta savo gerbėjams ir etc.
O aš tam nepritariu.
Jei jau esi muzikantas, tai būk savo sferoje, nesikišk į kitas. [čia automatiškai pagalvojau apie Platono idealios valstybės modelį. Kiekvienas turi daryti tai, ką išmano geriausiai].
Tiek.
2008 m. vasario 18 d. 20:59:33
2008 m. vasario 18 d. 20:54:12
2008 m. vasario 18 d. 20:38:11
maybe, aš klystu.
2008 m. vasario 18 d. 20:18:25
bet jei jo kozeris - menas, tai tebūnie taip, kaip yra.
kol viskas savo ribose, tol nėra dėl ko purkštaut. ;]
o ką reiškia tas išsireiškimas "kol viskas savo ribose"? apie kokias ribas būtent eina kalba?
2008 m. vasario 18 d. 20:16:38
kol viskas savo ribose, tol nėra dėl ko purkštaut. ;]
2008 m. vasario 18 d. 19:22:20
2008 m. vasario 18 d. 19:15:32
2008 m. vasario 18 d. 18:34:13
2008 m. vasario 18 d. 18:27:53
2008 m. vasario 18 d. 18:20:52
2008 m. vasario 18 d. 18:07:08
2008 m. vasario 18 d. 17:58:10
2008 m. vasario 18 d. 17:42:32
2008 m. vasario 18 d. 17:39:39
beje, meninkas S. Vaitiekūnas sostinės 'Vartų' galerijoje pristatys instaliaciją 'Rekviem orkestrui'. na o paties autoriaus interpretacijos ir pamąstymai apie savo kūrinį linksta tiesia linkme - akibrokštas politikams. ir aišku puiki instrumentų interpretacija verčia žavėtis vieša meninko 'politika' jei taip galima sakyti.
S. Vaitiekūnas:'Žmogau, kuo tu groji? Kokiu instrumentu? Ar galėtum tu toks, koks esi, atsisėsti ir neužsikirsdamas sugroti savo partiją? o gal tavęs čia apskritai nėra, gal tu groti nemoki, gal mokėjai ir užmiršai? Gal savo instrumento neprižiūrėjai - štai jis skylėtas, surūdijęs?'...
2008 m. vasario 18 d. 16:59:57
Aš asmeniškai sveikinu tokią iniciatyvą, gal atvers Lietuvos žmonėms akis kiek nors. Ir apskritai, smagu, kad muzika nestovi vietoje. Kaip jūs? Pritariat ar manot, kad muzikantams į politiką geriau nesikišti?
Nuorodos:
https://www.alfa.lt/straipsnis/168005
Straipsnis apie A. Mamontovo pasirodymą prezidentūros aikštėj
https://www.lrt.lt/new/news.php?s...1491& id=4349993
Hokšilos ir Svaro daina
https://www.everyday.lt/viewMusic.php?fil eID=4944
Naujausias A. Mamontovo singlas „Geltona. Žalia. Raudona.“