Po nesuskaičiuojamų perklausų apsistojau prie minties, kad albumas Ascension tęsia trijų paskutinių grupės darbų pradėtą kryptį, t.y. daro reveransą gotikai, kaip albume Obsidian, ir tuo pačiu nepamiršo susigrąžintų death/doom šaknų su albumu The Plague Within, o taipogi spalvas patamsina pilkomis doom spalvomis lyg iš Medusa. Daina Salvation skamba kaip laidotuvių procesija, pati depresyviausia albumo daina, ir yra albumo Ascension kvintesencija. Doom metalsmogas tvyroja virš Diliuvium, o ryškiausios gothic apraiškos randasi dainose Lay A Wreath Upon The World, The Precipice,kuri dar ir ypač melancholiška ir Tyrants Serenad , kur pasijaučia Peter Steele gotiškumas.
Death metalo dedamoji kiek mažesnė, nes šią dozę stipriai atskiedžia atmosferinis kompozicijų pateikimas, kur įžangoms ar užsklandoms panaudojami styginiai arba akustiniai instrumentai. Silence Like a Grave yra Icon arba Draconian Times formato kompozicija, kur tamsi šiurkšti muzika mainosi su grakščiu melodingumu ir puikia gitaros solo partija. Nenuostabu, kad labiausiai pamėgta Spotify klausytojų.
Dainoje Savage Days galima rastiparalelių net su albumu One Second.
Apibendrinant albumą, Ascension yra pasisekęs ir įdomus, bet kažko naujo, nebūdingo Paradise Lost muzikai nepridėjęs darbas. Kas liečia albumo tematiką: „Žmonės turėtų tikėtis, kad tapsime dar nelaimingesni“, – juokauja grupės lyderis Nickas Holmesas, paklaustas, ko gerbėjai gali tikėtis iš „PARADISE LOST“ 2025 m. Jau aiškindamas albumo pavadinimą ir dainų žodžius pademonstravo, kad jie išlieka savo meno meistrais, kuomet reikia įgyvendinti tokius dalykus. „Albumo pavadinimas kilo iš tikėjimo, jog pateksime į geresnę vietą, tai fantastinis „dangun ėmimo“ aktas ir su tuo susiję reikalavimai“, – aiškina jis. „Realiame gyvenime žmonės dažnai nuo pat gimimo stengiasi patekti į geresnę vietą, stengiasi būti geresniais žmonėmis, nepaisydami to, kad vienintelis atlygis yra mirtis.“
Na o aš nepasiduosiu emocijoms taip lengvai 😄 Po pirmų kelių perklausų, supratau, kad šis albumas man panašus į Obsidian, tik geresnis. Yra labai puikių dainų, tačiau vėliau albumas prasiskiedžia su mažiau ryškiais kūriniais. Vėlgi, man stipri pirmoji albumo pusė, o antroji - tiesiog meh. Tiesa, The Precipice dėl galingo gitaros solo pabaigoje ir This Stark Town man kiek gelbsti situaciją. Obsidian vertinau 8, bet Ascension duodu 9. Obsidian albumas buvo gerokai tamsesnis, tačiau Ascension ir iš savo pavadinimo sufleruoja, kad vyksta kažkoks pakilimas, kad dar ne pabaiga, ir man tai patinka.
Sielos polėkis, išmokantis skrist -
Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt.
Pink Floyd - Learning to Fly
Aš dar šiek tiek pabūsiu, bet irgi vėliau vakare patrauksiu su kolegomis sutikti 2026. Tad ir aš iš anksto perduodu linkėjimus sulaukti labai sėkmingų ir sveikatingų 2026-ųjų metų!
Tikriausiai šiemet jau nepasirodysiu. Tad iš anksto visus su artėjančiais. Oasilinkėkit patys sau, ko labiausiai reikia. Sveikinimai iš Lutexpo 3 salės ?
Man vis tiek gaila MTV 80s. Nors eveik viskas iki skausmo žinoma, bet tai buvo mano muzika, mano fonas. Paskutinės dienos su tikro garso koncertais uvo tikrai WOW. O tai, kas liko išjungus muziką, galima ir išvis išjungti. Nepasigesiu
Alvydai, aš nespėju visų jūsų komentarų apie albumus skaityti, o daug dominančių atlikėjų komentuojat. Bet aš tikriausiai ir po naujų metų toliau nagrinėsiu 2025 leidimus.
2026 m. sausio 8 d. 15:03:20
Po nesuskaičiuojamų perklausų apsistojau prie minties, kad albumas Ascension tęsia trijų paskutinių grupės darbų pradėtą kryptį, t.y. daro reveransą gotikai, kaip albume Obsidian, ir tuo pačiu nepamiršo susigrąžintų death/doom šaknų su albumu The Plague Within, o taipogi spalvas patamsina pilkomis doom spalvomis lyg iš Medusa. Daina Salvation skamba kaip laidotuvių procesija, pati depresyviausia albumo daina, ir yra albumo Ascension kvintesencija. Doom metal smogas tvyroja virš Diliuvium, o ryškiausios gothic apraiškos randasi dainose Lay A Wreath Upon The World, The Precipice, kuri dar ir ypač melancholiška ir Tyrants Serenad , kur pasijaučia Peter Steele gotiškumas.
Death metalo dedamoji kiek mažesnė, nes šią dozę stipriai atskiedžia atmosferinis kompozicijų pateikimas, kur įžangoms ar užsklandoms panaudojami styginiai arba akustiniai instrumentai. Silence Like a Grave yra Icon arba Draconian Times formato kompozicija, kur tamsi šiurkšti muzika mainosi su grakščiu melodingumu ir puikia gitaros solo partija. Nenuostabu, kad labiausiai pamėgta Spotify klausytojų.
Dainoje Savage Days galima rasti paralelių net su albumu One Second.
Apibendrinant albumą, Ascension yra pasisekęs ir įdomus, bet kažko naujo, nebūdingo Paradise Lost muzikai nepridėjęs darbas. Kas liečia albumo tematiką: „Žmonės turėtų tikėtis, kad tapsime dar nelaimingesni“, – juokauja grupės lyderis Nickas Holmesas, paklaustas, ko gerbėjai gali tikėtis iš „PARADISE LOST“ 2025 m. Jau aiškindamas albumo pavadinimą ir dainų žodžius pademonstravo, kad jie išlieka savo meno meistrais, kuomet reikia įgyvendinti tokius dalykus. „Albumo pavadinimas kilo iš tikėjimo, jog pateksime į geresnę vietą, tai fantastinis „dangun ėmimo“ aktas ir su tuo susiję reikalavimai“, – aiškina jis. „Realiame gyvenime žmonės dažnai nuo pat gimimo stengiasi patekti į geresnę vietą, stengiasi būti geresniais žmonėmis, nepaisydami to, kad vienintelis atlygis yra mirtis.“
2025 m. rugsėjo 24 d. 22:26:21
Na o aš nepasiduosiu emocijoms taip lengvai 😄 Po pirmų kelių perklausų, supratau, kad šis albumas man panašus į Obsidian, tik geresnis. Yra labai puikių dainų, tačiau vėliau albumas prasiskiedžia su mažiau ryškiais kūriniais. Vėlgi, man stipri pirmoji albumo pusė, o antroji - tiesiog meh. Tiesa, The Precipice dėl galingo gitaros solo pabaigoje ir This Stark Town man kiek gelbsti situaciją. Obsidian vertinau 8, bet Ascension duodu 9. Obsidian albumas buvo gerokai tamsesnis, tačiau Ascension ir iš savo pavadinimo sufleruoja, kad vyksta kažkoks pakilimas, kad dar ne pabaiga, ir man tai patinka.
2025 m. rugsėjo 21 d. 22:00:09
Esu visiškai neobjektyvus, tiesiog nuneštas emocijų. Tokius naujai senoviškus dar iki Draconian Times laikotarpio Paradaisus myliu be jokio paaiškinimo.