Pasiūlė | Daina | Mėgsta | |||
einaras13 | ![]() Megadeth Tiesiog įžanginis boso groove\'as su puikiu gitaros rifu šovė į galvą vakarojant. P.S. neįtikėtina, bet ši daina nė karto istorijoje nebuvo siūlyta į dienos dainą, būtina šią klaidą ištaisyti. |
||||
Konditerijus | ![]() Robert Plant You were pumping iron as I was pumping irony… |
||||
4Blackberry | ![]() ZZ Top |
||||
Alvydas1 | ![]() Premiata Forneria Marconi |
||||
malia | ![]() Sandra |
||||
Sahja | ![]() Okay |
||||
Silentist | ![]() David Lanz |
||||
PLIKASS | ![]() Biffy Clyro |
2025 m. liepos 23 d. 22:58:39
Dabar dėl Ek'o investicijų į Helsing. Mane irgi aplenkė šitos naujienos, nieko apie tai negirdėjau iki šiandien, bet paskaičiau ir mano pirmas įspūdis tai plot katutėmis. Remiama Europos gynybos pramonė, čia super, valio! Boikotuoti dėl to gali tai kokie rusai ar iraniečiai arba visai nuo pasaulio atitrūkę žmonės, vis dar tikintis pieno upėmis ir medaus kalnais ir manantys, kad jei bus stabdomas bet koks pinigų srautas į gynybos pramonę, tai visos pasaulio tautos staiga susitaikys ir karų nebebus. Tam net tautų susitaikymo neužtenka, kartais vieno ar kelių neblogų egomaniakinių idiotų užtenka geopolitinei krizei sukelt ir gerokai pakeist valdomos tautos mentalitetą.
Nemanau, kad verta analizuoti tokį „kas būtų, jei būtų“, jei, sakykim, Helsing pradėtų tiekti savo technologijas Rusijai. Tai tiesiog sunkiai įmanoma turint omeny, jog tai Vokietijoje įsikūrusi kompanija. Mano paskutinėmis žiniomis, Vokietija vis dar NATO ir vis dar turi kontrolės įrankius, orientuotus į savo verslus (kitaip tariant, nėra anarchiška laukinio kapitalizmo valstybė). Ir būtų labai keista, jei muzikos industrijos investicijos eitų tik į muzikos industriją. Pagal tokią logiką Maisto bankui paramą galėtų skirti tik maisto pramonininkai. O į mokyklas ar universitetus investuot galėtų tik švietimo organizacijos (kitaip tariant, vieni bėdžiai remti kitus bėdžius, taip visiems drauge žlungant
). Muzikos industrijos pinigai gali eiti į kur tik nori, o jei rinkai nepatinka tas, tai rinka ir nubaus.
Bet mane asmeniškai tokia Spotify vadybinė politika tik dar labiau inspiruoja naudotis šia platforma. Dėkui už pozityvią informaciją.
2025 m. liepos 23 d. 22:39:40
Gerai, skaidau savo pasisakymus į tris komentarus: pirmas bus bendras apie Spotify, antras apie Viltės minimą investiciją į gynybos (daug geresnis žodis nei „karo“) pramonę, trečias apie Rutonės nusiskundimą dėl Spotify nuorodų kėlimo į music'ą.
Spotify yra nuostabus produktas šioje stream'inimo eroje. Nemačiau patogesnio įrankio muzikos vartojimui negu Spotify. Ir nemačiau moraliai labiau pažengusio produkto irgi, nes visi stryminimo paslaugas teikiantys gigantai moka mažus honorarus autoriams – tai yra liūdna realybė. Įrašų kompanijos, kurios turėjo daug didesnę dominuojančią rolę muzikos rinkoje prieš kelis dešimtmečius, lupdavo panašius procentus nuo atlikėjų. Kažkur mačiau analizę (bet kažin ar dabar išgooglinsiu), kad vienintelis dalykas, dėl ko muzikantai praeityje laikėsi truputį geriau, yra iš radijo gaunami honorarai, nes dabar radijas yra nunykęs ir nebeneša pelno – bet tai yra visos stryminimo kultūros pasekmė, o ne vien Spotify. Daug kas metai iš metų pila šūdą ant tų pačių CEO maždaug, iš kur jų milijardiniai pinigai, bet man atrodo žmonės tiesiog nesuvokia, kad sėkmingas produktas turi nešti gerus pinigus ir viskas. Taip kapitalizmas veikia. Aš apie tai kalbu jau nuo kokių 2013-ųjų metų, kad žmonės, deja, išlepo ir prie to prisidėjo piratavimo amžius. Ir jie nėra pasirengę susimokėti rimtų pinigų už muzikos gavimą. Aš manau, kad Spotify ar YouTube Premium prenumeratos turėtų būti gerokai brangesnės negu jos dabar yra. Bet ši nuomonė nėra pasverta rinkos analize: manau, kad kompanijos yra padariusios tokią analizę ir pasvėrusios, kad branginimas neatneštų daugiau naudos nei atlikėjams, nei stryminančiai kompanijai. Tad ir esame tokiame stovyje.
Aš atsimenu, kaip buvo prieš Spotify. Turėdavai tris opcijas: pirkti fizinius arba skaitmeninius įrašus, piratauti arba klausyti autorines teises pažeidžiančius įrašus YouTube. Aš darydavau pastaruosius du, nes buvau nepilnametis be jokių finansų, neturėjau už ką pirkti įrašus. Ir dabar aš juos perku saikingai – tokiais tempais vartojant muziką, kokią aš vartoju dabar, turbūt tektų išmėtyti triženklius pinigus per mėnesį ir vis tiek apsiriboti gan specifinėm grupėm ir įrašais. Ar aš norėčiau lygiai tokiais pat mastais tuomet atradinėti naujas grupes, rizikuojant mokėti pinigus už nežinomus įrašus – labai abejoju. Bet žmonės taip darė, ypač prieš skaitmeninę erą, kai egzistavo tik fiziniai įrašai. Tad manau, kad stryminimo platformos (ir ypač tokios kaip Spotify) labai pagerino muzikos prieinamumą ir patogumą vartotojui. Manau, kad iš to išlošiau daug didesnis skaičius mažiau žinomų kolektyvų negu praeityje – yra tiesiog neįtikėtinas skaičius muzikos kolektyvų šiandien, kokio niekada nebuvo muzikos istorijoje. Tai tik motyvuoja naująją kartą kurti.
Beje, paminėsiu, jog Spotify šiemet paskelbė, kad bus bandoma implementuoti lossless audio kokybę. Labai tikėtina, kad už solidesnį mokestį negu dabar moka Premium vartotojai, bet tokiu atveju visi įrašai bus pasiekiami su tokia pačia kokybe kaip CD įrašai ar vinilai. Tai tik dar padidins Spotify konkurencingumą su kitom platformom, kurios galbūt jau ir siūlo lossless opciją, tačiau tikrai neturi tokios plačios įrašų bibliotekos.
Nesakau, kad aklai pasitikiu visa Spotify veikla, aš suprantu tą kvestionavimą, ypač finansiniais klausimais, bet manau, kad jei Spotify smarkiai kenktų muzikos industrijai, prasidėtų kažkokios aktyvios boikoto akcijos – bet ne iš klausytojų pusės, o iš atlikėjų. Dabar tėra pavieniai atvejai, muzikantų bendruomenėje vyrauja pozityvus požiūris į Spotify veiklą kaip į muzikos sklaidos komponentą, be kurio vargiai įmanoma šiandien išsiversti. Tai mane ir motyvuoja pasitikėti Spotify ir toliau jį naudoti.
2025 m. liepos 23 d. 21:45:29
Na aš dar nepradėjau / neišmokau Spotify kėlimų, tai negaliu pakomentuoti šiuo klausimu kol kas. Bet tikėkimės, ateityje dar gausime tokių reikšmingų sistemos atnaujinimų, kad neliktų tokių nepatogumų.
2025 m. liepos 23 d. 21:43:04
Visa esmė tame, kad nėra pasitikėjimo tokia įmone, kuri net aiškiai nepateikia savo visų planų, ir niekada negali žinoti, ar ji pradės teikti savo paslaugas / produktus šalims agresorėms, ar tai būtų Rusija, ar bet kokia kita šalis. Kitas dalykas, žmonėms apskritai nepatinka, kad platformos, kuri yra apie muziką, CEO, skiria investijas būtent tokiai paskirčiai, kuri nei per nago juodymą nesusijusi su muzika. Sakyčiau, valid pointas kritikai. O šiaip tai jo, ne tik Spotify, bet įvairios kitos paslaugų įmonės, net pats paprasčiausias Google turi savo istorijoje negerų dalykų, nors mes dėl to tikrai nenustosim juo naudotis, nes paslauga pernelg gera, sunkiai pakeičiama. Ir čia liūdna tiesa. Vis dėlto nemanau, kad reikia tik tyliai su viskuo susitaikyti. Kalbėjimas yra mūsų žmonių privilegija, ir turime išnaudoti ją atitinkamai. Minimaliausia ką galime padaryti, ir galimai gali kažkur nuvesti. Informacijos galia yra didelė.
Mikroskopiškai maži pinigai ir galimybės nebuvimas mažesniems atlikėjams prasiveržti yra turbūt dar didesnė šios platformos kritika, mums, žmogiškame levelyje, svarbesnė. O tai, kad nepereiname į Premium nėra viskas, nes platforma vis tiek gauna pinigus iš reklamų leidimo, tad nesvarbu ar mokame, ar kenčiame reklamas ir ne visišką funkcionalumą, Spotify bet kokiu atveju lobsta, atlikėjai bet kokiu atveju gauna tuos pačius pinigus (arba centus), o mes toliau supportinam tokią platformą. Bet aišku, aš čia atrodo lyg skųsčiausi, nors vis tiek bent kol kas nematau didelio reikalo ar galimybės pereiti kitur, ir toliau naudosiu Spotify. Juolab, kad music'e jis dabar yra, tad priklausomybė, deja, išliks. Aš tik manau, kad toks informacijos, sąmoningumo skleidimas yra kažkuo naudingas.
2025 m. liepos 23 d. 19:06:06
Kalbant apie funkcionalumą, vėlgi turbūt tai ne mūsų, o Spotify bėdos. Kalbėsiu iš admino pozicijų. Kas man nepatiko, tai keliant dainas į albumą yra toks dalykas, kad galima įkelt visai ne tai, ko reikia / ko tikiesi. Mano konkretus atvejis. Va, tarkim, jau matau vasaros pabaigoje išeisiantį Bryano Adamso albumą Roll With The Punches. Setlistas žinomas. Taigi susitvarkome per „Gauti Spotify ID“. Atrodytų, paprasta, ar ne? NE. Nes dar nesamas dainas Spotify pateikia kaip jam patinka. Taip setliste gali atsidurti ir lietuviškos dainos.Tad tenka rankiniu būdu šalinti tai, ką pridirbo spotifajus. Arba rankiniu būdu po vieną sukelti jau išleistas dainas. Gerai, kad jų kol kas tik 4.
2025 m. liepos 23 d. 18:54:45
Pirma, negražios nuorodos. Turbūt reikėtų į kitą temą, kur diskutavom apie Musico problemas. Nuorodos neveikia. Tačiau postinant tekstą su nuoroda iš kitur ta nuoroda kažkaip veikia. Lyg ir. Musico problema.
Dabar Spotify. Kažkaip ne ten neršiu turbūt, kad apie šitą sujudimą nieko negirdėjau. Galbūt tai mano problema. Sužinojau dabar. Bet tai moralinės, finansinės ir dar galai žino kokios problemos, kurioms mes, paprasti naudotojai, įtakos nelabai turim. nebent nepratęsinėt prenumeratos. Tai mūsų parama tai platformai. O jei tik klausom neprenumeruodami? Bet... Paskaičius, kas yra tas Helsing, neatrodo man taip blogai. Pašonėj turim visiškai neprognozuojamą kaimyną, kuris pavojingas ne mums vieniems, o visam pasauliui. Tai jei startuolis bent iš dalies nukreiptas prieš rusiją, nematau tame jokio blogio, kaip tik priešingai. Nesivelsiu į politiką. Kas blogai rusijai, tas gerai mums. Jei tai, kad Europa nori pati (be JAV) gintis nuo šio blogio, nepatinka JAV, irgi ne mūsų bėda. Tai JAV problemos (pagal principą jei aš tau nepatinku, tai TAVO, o ne MANO problema).
Kita bėda ta, kad Spotify atlikėjams moka mikroskopiškai mažus pinigus už perklausas, ir kad iš esmės nauji atlikėjai nelabai turi galimybių prasimušt į klausomiausius (pradžiai turbūt būtų klausomesnius) ir tuo pačiu gaut didesnius pinigus. Ir vėlgi, šiame fronte mes galim tik nepereit į Premium prenumeratą.
Va ką tuo klausimu radau: https://www.makeuseof.com/why-you-shouldnt-use-spotify/
EDIT: Taip, nuorodos ne(be)veikia. Nors pastebėjau kai visai smagių teigiamų pokyčių Musice.
2025 m. liepos 23 d. 15:24:34
Šiais laikais žmonių sąmoningumas didėja. Žmonės daugiau domisi, atkasinėja populiarių subjektų problemiškumą ir dalinasi su kitais, informuodami didesnę visuomenės dalį. Ir šį kartą turime reikšmingos kritikos Spotify platformai. Apie tai jau buvo kalbama nuo 2022 m., kai Spotify CEO Daniel Ek pradėjo remti start-upą Helsing, kurie specializuojasi AI technologijų, skirtų karui, kūrimui. Ir žinoma, žmonės nepasitiki šio tikslo kilnumu. Dabar Daniel Ek investavo dar didesnę sumą, ir žmonės vėl sujudo kalbėti. Ne tik kalbėti, bet ir boikotuoti Spotify platformą. Apie tai kalba įvairūs atlikėjai ir grupės, taip pat muzikos apžvalgininkas Anthony Fantano. Kai kurie jų šalina savo Spotify profilius ir pereina į kitas platformas, kaip Tidal, arba skatina gerbėjus daugiau apsilankyti bandcamp ar kituose panašiuose puslapiuose, bei pirkti muziką.
Dalinuosi ir keliais Instagram postais (turėtų atsidaryti jei esate prisijungę prie savo paskyros):
https://www.instagram.com/p/DLrMiRGThGh/
https://www.instagram.com/p/DLrvJfON3pP/?img_index=1
Susiję straipsniai:
https://www.thestreet.com/entertainment/spotify-faces-global-boycott-over-ceos-military-investments#:~:text=Users and musicians unite to,support for European military technology.
https://finance.yahoo.com/news/spotifys-694m-bet-ai-war-123118780.html
P.S. Sorry už negražias nuorodas. Man jos nelabai veikia. Gal vėliau eis sutvarkyti.
2025 m. liepos 23 d. 14:07:01
Neradau diskusijos temos, kurioje būtų galima aptarti konkrečiai Spotify reikalus, tad sugalvojau sukurti.
Spotify programa music.lt svetainei dabar yra ypatingai svarbi. Spotify API integracijos dėka galime sakyti, kad vėl turime perklausas. Tačiau, Spotify vis dėlto nėra visiškai šventas reikalas. Ši tema skirta aptarti Spotify pliusus, minusus, funkcionalumo problemas, tobulinimus, ir apskritai jo reikšmę dabartiniame muzikos pasaulyje.