Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 1
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
4Blackberry
2026 m. kovo 5 d. 23:14:29 2026-03-05 23:14:47

Kai įsiklausiau į šį albumą, po kelių perklausų supratau, kad jis man kelia labai panašius jausmus, kaip ir paskutinysis Jethro Tull albumas „Curious Ruminant“. Nors jie ir nėra patys labai panašūs, nepaisant kai kurių išlendančių folk‘o motyvų, kurie būdingi ir Jethro Tull skambesiui. Visgi asociacija man pirmiausiai kilo ne dėl to, o dėl to, kokį jausmą sukelia klausytis tokio albumo. Ir aš kalbu būtent apie tą tokią specifinę sklindančią šilumą, kurios negali jausti iš kitų grupių, ir kuri, kaip man vos ne paranojiškai rodosi, nyksta muzikos pasaulyje su kiekviena diena, dėl ko beveik norisi ir išspausti ašarą. Bet galbūt aš perdedu.

Kalbant apie patį albumą ir jo dainas, konceptualiau ir negali būti. Man gan sudėtinga vertinti atskiras dainas, nes šios atrodo, lyg turėtų priklausyti vienam dideliam 65 min. kūriniui (ar simfonijai), kai kūriniai taip sklandžiai vedasi vienas iš kito ir yra su pasikartojančiais melodijų motyvais. Tačiau yra keletas, kurias galiu išskirti ir kaip atskirus stiprius vienetus pavieniam klausymui. Manau, man daug kas pritars dėl kūrinių „Albion Press“ ir „Warp and Weft“, kurie pasižymi labiau išskirtinėmis energingesnėmis, dinamiškomis kompozicijomis. Bet aš taip pat negaliu neišskirti „Counting Stars“, nuo kurios aš ir sužinojau apie artėjantį albumą, ir kurią įsimylėjau nuo pirmos perklausos. Man tai yra tiesiog be galo graži, priekaištų neturinti baladė, pati turinti savo širdį ir sielą, ir tokia, kokios jau seniai negirdėjau per ištisus dešimtmečius (ne savo gyvenimo, bet muzikos metais kalbant). Tiesa, kuo daugiau klausausi, tuo geriau pavyksta užčiuopti ir tą atskirą pulsą kitose dainose. Visgi, jų klausytis ne albumo kontekste ne itin traukia.

Šį albumą vertinu labai stipriu 8/10. Nuimu du balus, dėl to, kad jame pasigendu kažko naujo nuo to, kas jau girdėta praeityje (ne tik pačius Big Big Train turiu omenyje), na, ir man norėtųsi daugiau kompozicinės įvairovės daugiausiai antrojoje albumo dalyje. Nepaisant šios mano kritikos, tai yra visiškai nuoširdus, entuziastiškas ir tobulai netobulas albumas, kurio norėsiu klausytis dar!

Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname

AVaspo AVaspo
7,9

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

13:49 - DjVaids
Naujas 3Sun-C & Danielė - Naktis juoda.
20:39 - 4Blackberry
Tony Iommi daina Deified yra išleista 2024. Nesuprantu, kam ji tope.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
11:30 - Konditerijus
Įdomu buvo gyvai pajust grupės laikyseną. Kokia visgi tai gotikinė grupė… Ėjau klausytis As I Die, o teko iš naujo perkratyti diskografiją. Vien dėl to verta dalyvauti koncertuose, nes privačiam patyrime gali paaiškėti, kad esi aklojoje zonoje.
10:20 - Alvydas1
Ir man. Ir dar Requiem bei Ghosts.
09:08 - Konditerijus
Man gal galingiausiai ir skambėjo kūriniai iš naujausio albumo.
07:53 - Alvydas1
Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą - Paradise Lost Lofto setlistas gulint lovoje - o sako dievo nėra.
00:44 - edzkaa1
botai puola, daug pablokavau šianden, bes vis lenda ir lenda..
00:12 - 4Blackberry
YouTube kanalas MetalAlive įkėlė visų pasirodžiusių grupių - PL, Saturnus ir Shores of Null pilnus pasirodymus. Tad galima pasiklausyt ir pasižiūrėt / prisimint.
23:01 - 4Blackberry
Dabar apskritai kažkokia lėta svetainė. Ir kas čia su tuo "šiandien apsilankė" skaičiumi? 1,7M? Okay...
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 631
  Iš viso užsiregistravę: 73731
  Naujausias narys: KevinMcKie
  Šiandien apsilankė: 25604