| Pasiūlė | Daina | Mėgsta | |||
| 4Blackberry | Hand Of DoomBlack Sabbath |
||||
| einaras13 | Mechaninė SaulėJuodvarnis Fantastiškas gabalas. Turiu klausimų sau, kodėl Nerimo dienos nepateko į mano 2020 metų geriausių albumų sąrašą. |
||||
| Alvydas1 | Every Now and ThenREO Speedwagon |
||||
| PLIKASS | Joan Jett |
||||
| Very_crazy_enough | Lover, Come Back to MeBryan Ferry |
||||
| Sahja | ŠoksimMilita Daikerytė |
2026 m. balandžio 4 d. 12:25:04
Behemotas, minimas Senajame Testamente, yra galingas, žmogui neįveikiamas žvėris, simbolizuojantis žmogaus limitus ir bejėgiškumą. Man ši daina yra apie pasipriešinimą bejėgiškumo jausmui. O mirtis labiau perkeltine prasme, nei tiesiogine. Nors labiausiai žodžiai "no more death in the family - it ends with me" verčia galvoti apie šeimos linijos nutraukimą, bet manau, mirtis čia reiškia pasidavimą užburtam kančios ratui, kurį sukuria išgyvenimai, persiduodantys iš kartos į kartą. Gaunasi pasipriešinimas mirčiai - gyvenimui tarsi būtum miręs, jei nenutrauksi užburto rato.
Na, o kalbant apie muziką, tai August Burns Red man visada skamba truputi neišbaigtai ir padrikai kompoziciškai, ir ši daina man taip pat balansuoja ant plonos linijos, tarp patikimo ir nepatikimo. Bet visgi labiau linksta į patikimą - patinka visi tie griaudėjimai ir šūksniai "I had to suffocate to stop the suffering!". Galinga.
2026 m. balandžio 4 d. 11:37:18
Atrodo, lyg nutruktų nepabaigus. Skaitau žodžius: "I had to suffocate to stop the suffering", -kaip suprasti? pasitraukti iš gyvenimo? nutraukti šeimos liniją?
Bet radau vokalisto Jake Luhrs paaiškinimą apie ką ši daina.
"Dainoje Begemotas kalbama apie įsisąmoninimą, kaip praeities skausmingi išgyvenimai pasireiškia per dabartinius poelgius. Ryžtas pasipriešinti tokiai realijai ir yra gijimo ir atgimimo pradžia"
Taigi, ne suicidinės tendencijos, o priešingai. Suprask, kad geras.