Nuostabus ir nepakartojamas atradimas: grupė The Mars Volta. Viena originaliausių, savičiausiai skambančių grupių, girdėtų mano gyvenime. Eksperimentalas, progresyvumas ir psichodelika persipina dviejų asmenų sukurtame projekte, kuris, deja, labai anksti nustojo tęsti savo veiklą. Tačiau, jie sukūrė daug nepamirštamų gabaliukų ir išleido puikių albumų.
Witherscape - dar vienas Dan Swano (Edge of Sanity, Nightingale, Katatonia, Bloodbath ir t.t.) projektas, eilini kart jei ne 10/10 tai 9/10 tikrai, ypac rekomenduociau kam patiko Opeth iki nesusipratimo vadinamo Heritage
Saulės laikrodis. Tiesą sakant žinau aš juos senokai. Ieškojau LT progo pradininkų ir tai vienintelė grupė, kurią radau (bet jei žinot daugiau, nepagailėkit ir praneškit man). Jei lyginant su kitomis garsiomis užsienio grupėmis, tai čia trūksta labai daug ko, bet Lietuvos mastu tai kažkas tokio.. fenomenas.
Pati pakalbėjau, pati atradau. Visai nesenai, vakarykštis atradimas. Kažką panašaus bandė daryti grupė Mafija. Taigi jau dvi grupės LT progo sąraše. Tiek, kad Mafijos ir Saulės laikrodžio įrašų maža šitoj svetainėj.
Gal ir tik vienas albumas, bet kūrinių yra ir daugiau: įspūdingosios visos Medūzos šokių dalys (šaunūs gyvi atlikimai tiek 2010, tiek 2011 metais), Laikas pabusti, Gatvės atspindžiuose, Po gelsvu lapu- tai vieni stipriausių kūrinių. Daugiau nežinau. Kaip jau buvo minėta, gal ir yra pavienių įrašų pas melomanus, bet daug kas neišlikę.
Ir dėl albumo 'Lauke ir viduj'. Yra galimybė visą albumą įkelti itin geros kokybės.
Gali būti, kad yra pavienių tų įrašų, klausimas, iš kur iškrapštyti. Jei nerandi, ir nepeši. O geresnės kokybės to albumo įrašas yra youtubėje, galbūt dar paieškosiu ir kitur geros kokybės.
O jei nori kažko progresyvaus. Na, ši grupė progroko niekada negrojo, verčiau hard roką su bliuzo prieskoniu (ala Led Zeppelin), bet šitie du kūriniai gana progresyvūs:
Saulės laikrodis. Tiesą sakant žinau aš juos senokai. Ieškojau LT progo pradininkų ir tai vienintelė grupė, kurią radau (bet jei žinot daugiau, nepagailėkit ir praneškit man). Jei lyginant su kitomis garsiomis užsienio grupėmis, tai čia trūksta labai daug ko, bet Lietuvos mastu tai kažkas tokio.. fenomenas.
Pati pakalbėjau, pati atradau. Visai nesenai, vakarykštis atradimas. Kažką panašaus bandė daryti grupė Mafija. Taigi jau dvi grupės LT progo sąraše. Tiek, kad Mafijos ir Saulės laikrodžio įrašų maža šitoj svetainėj.
Dėl Mafijos nežinau nieko, bet Saulės Laikrodis tik ir išleido tą vieną albumą.
Gal ir tik vienas albumas, bet kūrinių yra ir daugiau: įspūdingosios visos Medūzos šokių dalys (šaunūs gyvi atlikimai tiek 2010, tiek 2011 metais), Laikas pabusti, Gatvės atspindžiuose, Po gelsvu lapu- tai vieni stipriausių kūrinių. Daugiau nežinau. Kaip jau buvo minėta, gal ir yra pavienių įrašų pas melomanus, bet daug kas neišlikę.
Ir dėl albumo 'Lauke ir viduj'. Yra galimybė visą albumą įkelti itin geros kokybės.
Taip, Lietuvos mastu Saulės Laikrodis yra fenomenas. Tačiau žiūrint iš taško kad grupė buvo po valstybinės filharmonijos sparnu, išskirtinis progresyvus muzikinis braižas tiesiog įsipareigotinas. Grupė buvo susipažinusi su to meto mūsų klasikinės muzikos avantgardu. Žinoma, chebra turėjo savų ambicijų ir jas būtų įgyvendinę, jei ne cenzūra. Gal kur nors ir yra to meto įrašų (demo versijų) kokio melomano archyve, o gal Saulės laikrodis brandžiausias kompozicijas perrašys iš naujo. Tačiau reziumuodamas sakau, kad Saulės Laikrodis Lietuvos progroko ryškiausias iš švyturių.
Pamenu kokiais 1985ais kai Lietuvoje dar nebuvo Dievo, rimtesniu baznyciu, renginiu, katinas leopoldas buvo pirmas krikscionis neses Dievo zinia i dar sovietine sali.
Jei esi geras – viskas lengva kelyje,
O kai atvirkščiai – sunku ir tamsu darosi tiesiog.
Pasidalink su kiekvienu džiaugsmu savo tyru,
Sėk aplinkui juoką skambų ir tyrą.
Jei dainas dainuoji – linksmiau pasidaro,
O kai atvirkščiai – nuobodu ir pilka, be gal
Daina Jei esi geras leopoldas.
Lietus basas per žemę nubėgo,
Klevams per pečius tapšnojo delnais.
Jei diena giedra – gera ir miela,
O kai atvirkščiai – liūdna pasidaro visai.
Girdis, kaip skamba aukštai danguje
Saulės spindulių stygos šviesios.
Jei esi g
tokį smulkų, drebantį žmogelį:– Na, o tu kokio masto nusikaltėlis? Ką stambaus prasukai?Žmogelis nuryja seilę ir taria:– Aš naktį ežere su tinklais dvi lydekas sugavau... Ketvirtasis:
- O as RUKI VVERH daina A GDE ZE VY DEVCHONKI kaimu vestuvese su lietuv
Anigdots. Aš esu programišius. Įsilaužiau į Pentagono serverius, nukopijavau slaptus failus. Valstybės saugumo grėsmė!Antrasis atsiremia į sieną:– Aš – tarptautinis ginklų prekeivis. Aprūpindavau ištisas armijas. Pasaulinis mastas!Atsisuka abu į trečiąjį,
Erotomanas: Sto pensando a noi
Patrakus senute: Can't stop thinking of you
Eros: ono umana situazioni
Patrakus: They're just human contradictions (R.I.P.)
2013 m. rugsėjo 10 d. 11:29:39
Wig Wam... Ačiū M-1 plius už šį tikrai puikų atradimą...
2013 m. rugsėjo 8 d. 14:17:20
Nine Inch Nails. Ir ko aš jų anksčiau neklausiau...
2013 m. rugpjūčio 30 d. 23:43:10
Nuostabus ir nepakartojamas atradimas: grupė The Mars Volta. Viena originaliausių, savičiausiai skambančių grupių, girdėtų mano gyvenime. Eksperimentalas, progresyvumas ir psichodelika persipina dviejų asmenų sukurtame projekte, kuris, deja, labai anksti nustojo tęsti savo veiklą. Tačiau, jie sukūrė daug nepamirštamų gabaliukų ir išleido puikių albumų.
2013 m. rugpjūčio 30 d. 19:14:56
Ataraxie, senokai zinoma grupe bet iki L'Être et la Nausée albumo kazkaip nekabinusi, labai skani funeral doom/death/black misraine
Is naujo atrasti artejancio naujo albumo proga lenku post/doom/progresive metal kapela Blindead
2013 m. rugpjūčio 29 d. 12:31:39
Iron Maiden.
2013 m. rugpjūčio 29 d. 11:36:20
X Japan
2013 m. rugpjūčio 17 d. 21:43:11
Itališko progo klasikai - Le Orme
2013 m. rugpjūčio 16 d. 21:47:45
turisas - rasputin (labai įdomi grupė turisas, apskritai)
2013 m. rugpjūčio 16 d. 11:38:16
Yura Yura Teikoku - psychodelinio roko grupe is Japonijos. Isgirdau Love exposure filmo garso takelyje ir dabar niekaip ju neatsiklausau.
2013 m. rugpjūčio 16 d. 11:21:43
Ispaniškas progas pagal italus - Tarantula - du stiprūs albumai.
Amerikiečių techninins death - thrush metalas Revocation
2013 m. rugpjūčio 14 d. 20:49:29
Witherscape - dar vienas Dan Swano (Edge of Sanity, Nightingale, Katatonia, Bloodbath ir t.t.) projektas, eilini kart jei ne 10/10 tai 9/10 tikrai, ypac rekomenduociau kam patiko Opeth iki nesusipratimo vadinamo Heritage
2013 m. rugpjūčio 9 d. 20:25:27
Nu va, Saulės Laikrodžio geresnių įrašų radau. Aišku, kiek jie ten geresni, tačiau bent jo to čirškimo antrame plane kažkiek mažiau.
2013 m. rugpjūčio 9 d. 20:18:58
Gali būti, kad yra pavienių tų įrašų, klausimas, iš kur iškrapštyti. Jei nerandi, ir nepeši. O geresnės kokybės to albumo įrašas yra youtubėje, galbūt dar paieškosiu ir kitur geros kokybės.
O jei nori kažko progresyvaus. Na, ši grupė progroko niekada negrojo, verčiau hard roką su bliuzo prieskoniu (ala Led Zeppelin), bet šitie du kūriniai gana progresyvūs:
2013 m. rugpjūčio 9 d. 20:15:12
2013 m. rugpjūčio 9 d. 20:06:48
Aš dabar specializuojuos ispaniškame progroke ir turiu du atradimus: Fusioon ir Iceberg
2013 m. rugpjūčio 9 d. 20:05:07
Dėl Mafijos nežinau nieko, bet Saulės Laikrodis tik ir išleido tą vieną albumą.
2013 m. rugpjūčio 9 d. 20:03:49
2013 m. rugpjūčio 8 d. 21:02:52
PAIN
2013 m. rugpjūčio 5 d. 18:31:28
Taip, Lietuvos mastu Saulės Laikrodis yra fenomenas. Tačiau žiūrint iš taško kad grupė buvo po valstybinės filharmonijos sparnu, išskirtinis progresyvus muzikinis braižas tiesiog įsipareigotinas. Grupė buvo susipažinusi su to meto mūsų klasikinės muzikos avantgardu. Žinoma, chebra turėjo savų ambicijų ir jas būtų įgyvendinę, jei ne cenzūra. Gal kur nors ir yra to meto įrašų (demo versijų) kokio melomano archyve, o gal Saulės laikrodis brandžiausias kompozicijas perrašys iš naujo. Tačiau reziumuodamas sakau, kad Saulės Laikrodis Lietuvos progroko ryškiausias iš švyturių.
2013 m. rugpjūčio 5 d. 17:33:46