Beardfish - nusižiūrėjau nuo Trampumpoolee 10-tuko pirmą vieta. Spotify jam giminingus rodo Anekdoten, Anglagard, The Flower Kings, Black Bonzo, echolyn ir dar daug mano mėgiamų grupių. Manau, kad visos ten minimos grupės idealiai atitinka mano skonį.
8 albumai ir muzika plačiai laviruoja nesusitupėdama į šabloną ir plačia prasme gauna eklektiško roko etiketę.
Poveikis momentinis, kaip nuo Leprous ar Rishloo, jau anksčiau nusižiūrėtų nuo Trampumpoolės
Taip, bet... čia ir yra didysis klausimas kas ką primena. Man Leprous taip pat yra didelis atradimas, bet aš juos atradau jau kiek anksčiau, o bet gi tačiau visgi - Leprous diskografija skaičiuojama nuo 2006, o Kingcrow pasirodo nuo 2001... Dar nepaklausiau jų ištakų, bet šis klausimas verčia tai padaryti. Artimiausiu metu. Tikiuosi. O dar kita vertus ar ne vertus, bet gali būti ir taip, kad tiek vieni tiek kiti įkvėpimo sėmėsi iš Pain of Salvation? Ar atvirkščiai? Va kur klausimas...
Pain of Salvation pradėjo dar anksčiau. Retai būna, kada senesni vilkai išminties semiasi iš šiek tiek jaunesnių. Neklausiau dar Kingcrow, bet Leprous ir Pain of Salvation tikrai turi daug panašumų.
Na, tą "o gal atvirkščiai" aš čia šiap, dėl filosofinio atspalvio pridėjau. Žinoma, kad mažai tikėtinas akivaizdžiai atvirkštinis variantas, nors kita vertus, negali sakyt... Manau daugelis "grand'ų" pasiklauso kas vyksta gatvėse ir rūsiuose, kaip pulsuoja šviežias kraujas ir šį bei tą įdeda į savo kūrybą. Manau tai yra viena iš grand'ų ilgaamžiškumo paslapčių. Žodžiu patirties apsikeitimo procesas yra abipusis, neabejotinai.
Taip, bet... čia ir yra didysis klausimas kas ką primena. Man Leprous taip pat yra didelis atradimas, bet aš juos atradau jau kiek anksčiau, o bet gi tačiau visgi - Leprous diskografija skaičiuojama nuo 2006, o Kingcrow pasirodo nuo 2001... Dar nepaklausiau jų ištakų, bet šis klausimas verčia tai padaryti. Artimiausiu metu. Tikiuosi. O dar kita vertus ar ne vertus, bet gali būti ir taip, kad tiek vieni tiek kiti įkvėpimo sėmėsi iš Pain of Salvation? Ar atvirkščiai? Va kur klausimas...
Pain of Salvation pradėjo dar anksčiau. Retai būna, kada senesni vilkai išminties semiasi iš šiek tiek jaunesnių. Neklausiau dar Kingcrow, bet Leprous ir Pain of Salvation tikrai turi daug panašumų.
Štai dar viena įdomiena (ech užtikau čia gyslą...): https://play.spotify.com/artist/2OdC377KhDWdeHTpJ8sT4z Dave Kerzner. Ne tiek gal sofistikuotas reikalas kaip prieš tai mano atrasti Telergy, bet labai skani dermė...
Spotify visa šachtų sistema. Kur bekasi, vis ką nors vertinga atrasi.
Šitas Kerzneris, kaip koks Arjenas Lukasenas (Ayreon) - surenka eilę garsių praeityje ir ne tik instrumentalistų ir rezultate suskamba kaip naujos kartos Alan Parsons Project ypač dainoje New World. Klausiau New World -( gal tai jo vienintelis albumas?) ir jis man nuslydo be problemų. Vietomis prisiklausydavau įdėmiau, pačioj pradžioj ir pabaigoj - vos ne Pink Floyd'ai iš post Waterso eros. Tada Styvo Hacketto ankstyvo periodo intonacijos? Albumo instrumentalistų sąraše mačiau Hackettą, tad tai galėjo man pakišti tą mintį. Spotify jam giminingus nurodo Also Eden ir Karnataka (su tais esu susipažinęs), tad prog roko Kerzneris yra uostęs ir ragavęs. Man labiausiai patiko Stranded paskutinės dalys ir /into the Sun. Vienžo, ten kur Pinkai stipriai prasimuša.
Štai dar viena įdomiena (ech užtikau čia gyslą...): https://play.spotify.com/artist/2OdC377KhDWdeHTpJ8sT4z Dave Kerzner. Ne tiek gal sofistikuotas reikalas kaip prieš tai mano atrasti Telergy, bet labai skani dermė...
Aha, tikrai imponuojanti. Man pasirodė novatoriškos tos trumpos vaidybinės scenos, dialogai ir monologai. Užangažuota daug įvairių instrumentų. Įdomi ir įtraukianti muzika. Imčiausi įkelti, tik kad bijau jog nutiks kaip ir kitoms grupėms, kurias paskutiniu metu įkėliau - rašytinė paieška jų neranda, tik ieškant pagal raidę arba šalį.
Nenuostabu - vien pažiūrėjus į paskutinio albumo line-up'ą plaukai šiaušias: https://www.progarchives.com/album.asp?id=49820 ir harp, ir french horn ir clarnet ir oboe ir etc., etc... Ir šiaip įdomus variantas, kada projekto smegenys ir siela kiekvienam albumui suburia vis kitokį line-up'ą. Todėl ir sakau, kad superprojektas. Ne ta prasme, kad projektas yra super, nors ir tas tiesa... Ai, kažkoks vėl kalambūras gaunasi, bet man patinka :D
Aha, tikrai imponuojanti. Man pasirodė novatoriškos tos trumpos vaidybinės scenos, dialogai ir monologai. Užangažuota daug įvairių instrumentų. Įdomi ir įtraukianti muzika. Imčiausi įkelti, tik kad bijau jog nutiks kaip ir kitoms grupėms, kurias paskutiniu metu įkėliau - rašytinė paieška jų neranda, tik ieškant pagal raidę arba šalį.
Pamenu kokiais 1985ais kai Lietuvoje dar nebuvo Dievo, rimtesniu baznyciu, renginiu, katinas leopoldas buvo pirmas krikscionis neses Dievo zinia i dar sovietine sali.
Jei esi geras – viskas lengva kelyje,
O kai atvirkščiai – sunku ir tamsu darosi tiesiog.
Pasidalink su kiekvienu džiaugsmu savo tyru,
Sėk aplinkui juoką skambų ir tyrą.
Jei dainas dainuoji – linksmiau pasidaro,
O kai atvirkščiai – nuobodu ir pilka, be gal
Daina Jei esi geras leopoldas.
Lietus basas per žemę nubėgo,
Klevams per pečius tapšnojo delnais.
Jei diena giedra – gera ir miela,
O kai atvirkščiai – liūdna pasidaro visai.
Girdis, kaip skamba aukštai danguje
Saulės spindulių stygos šviesios.
Jei esi g
tokį smulkų, drebantį žmogelį:– Na, o tu kokio masto nusikaltėlis? Ką stambaus prasukai?Žmogelis nuryja seilę ir taria:– Aš naktį ežere su tinklais dvi lydekas sugavau... Ketvirtasis:
- O as RUKI VVERH daina A GDE ZE VY DEVCHONKI kaimu vestuvese su lietuv
Anigdots. Aš esu programišius. Įsilaužiau į Pentagono serverius, nukopijavau slaptus failus. Valstybės saugumo grėsmė!Antrasis atsiremia į sieną:– Aš – tarptautinis ginklų prekeivis. Aprūpindavau ištisas armijas. Pasaulinis mastas!Atsisuka abu į trečiąjį,
Erotomanas: Sto pensando a noi
Patrakus senute: Can't stop thinking of you
Eros: ono umana situazioni
Patrakus: They're just human contradictions (R.I.P.)
2016 m. balandžio 26 d. 16:41:58
Hammock - ambient post-roko grupė, turinti neblogų perliukų savo kūryboje.
Slowdive - atmosferinis dream pop, su indie rock priemaišomis.
The National - indie, alternative rock. Beveik tobula grupė.
2016 m. balandžio 23 d. 20:59:34
https://www.youtube.com/watch?v=TvGPAVTYfXI
Mgla - Exercises in futilityVienareikšmiškai vienas iš geriausių kada nors sukurtų black metal albumų. Labai orginalus ir neįprastas bugnų grojimas!
2016 m. balandžio 18 d. 21:31:02
1000mods - Super Van Vacation
https://1000mods.bandcamp.com/album/super-van-vacation
2016 m. kovo 28 d. 14:26:39
Gateway (1975)
John Abercrombie (g)
Dave Holland (b)
Jack DeJohnette (d)
https://www.youtube.com/watch?v=WdYu-C1EFjk
2016 m. kovo 2 d. 07:09:31
https://www.youtube.com/watch?v=jb1SHMJKQJo
2016 m. vasario 25 d. 10:26:19
ai gražus triūbos tembras
2016 m. sausio 25 d. 21:25:13
Motorama - neregėtas muzikinis bagažas iš Rusijos. Vien lyrics'ai tos grupės kokie... Už atradimą dėkinga kai kuriems music'o nariams :)
2016 m. sausio 23 d. 19:09:12
Beardfish - nusižiūrėjau nuo Trampumpoolee 10-tuko pirmą vieta. Spotify jam giminingus rodo Anekdoten, Anglagard, The Flower Kings, Black Bonzo, echolyn ir dar daug mano mėgiamų grupių. Manau, kad visos ten minimos grupės idealiai atitinka mano skonį.
8 albumai ir muzika plačiai laviruoja nesusitupėdama į šabloną ir plačia prasme gauna eklektiško roko etiketę.
Poveikis momentinis, kaip nuo Leprous ar Rishloo, jau anksčiau nusižiūrėtų nuo Trampumpoolės
2016 m. sausio 18 d. 13:05:08
Na, tą "o gal atvirkščiai" aš čia šiap, dėl filosofinio atspalvio pridėjau. Žinoma, kad mažai tikėtinas akivaizdžiai atvirkštinis variantas, nors kita vertus, negali sakyt... Manau daugelis "grand'ų" pasiklauso kas vyksta gatvėse ir rūsiuose, kaip pulsuoja šviežias kraujas ir šį bei tą įdeda į savo kūrybą. Manau tai yra viena iš grand'ų ilgaamžiškumo paslapčių. Žodžiu patirties apsikeitimo procesas yra abipusis, neabejotinai.
2016 m. sausio 16 d. 22:51:33
2016 m. sausio 16 d. 19:40:26
2016 m. sausio 14 d. 18:13:54
Neblogai nors laai jau primena Leprous
2016 m. sausio 14 d. 13:46:15
Neagaliu nepasidalint. Kingcrow: https://play.spotify.com/album/3HQO1f28BmWi9s4En7xPxX Kol kas tiek ir težinau. Ir dar žinau, kad italai. Einu ieškot platesnės info apie juos.
2016 m. sausio 8 d. 19:46:54
Spotify visa šachtų sistema. Kur bekasi, vis ką nors vertinga atrasi.
Šitas Kerzneris, kaip koks Arjenas Lukasenas (Ayreon) - surenka eilę garsių praeityje ir ne tik instrumentalistų ir rezultate suskamba kaip naujos kartos Alan Parsons Project ypač dainoje New World. Klausiau New World -( gal tai jo vienintelis albumas?) ir jis man nuslydo be problemų. Vietomis prisiklausydavau įdėmiau, pačioj pradžioj ir pabaigoj - vos ne Pink Floyd'ai iš post Waterso eros. Tada Styvo Hacketto ankstyvo periodo intonacijos? Albumo instrumentalistų sąraše mačiau Hackettą, tad tai galėjo man pakišti tą mintį. Spotify jam giminingus nurodo Also Eden ir Karnataka (su tais esu susipažinęs), tad prog roko Kerzneris yra uostęs ir ragavęs. Man labiausiai patiko Stranded paskutinės dalys ir /into the Sun. Vienžo, ten kur Pinkai stipriai prasimuša.
2016 m. sausio 8 d. 08:29:26
2016 m. sausio 8 d. 08:29:12
2016 m. sausio 8 d. 08:18:36
Nenuostabu - vien pažiūrėjus į paskutinio albumo line-up'ą plaukai šiaušias: https://www.progarchives.com/album.asp?id=49820 ir harp, ir french horn ir clarnet ir oboe ir etc., etc... Ir šiaip įdomus variantas, kada projekto smegenys ir siela kiekvienam albumui suburia vis kitokį line-up'ą. Todėl ir sakau, kad superprojektas. Ne ta prasme, kad projektas yra super, nors ir tas tiesa... Ai, kažkoks vėl kalambūras gaunasi, bet man patinka :D
2016 m. sausio 6 d. 21:55:43
2016 m. sausio 6 d. 09:11:19
Telergy. Net music.lt jų nėr, bet yr va štai čia pvz.: https://play.spotify.com/artist/2VcnV3H4wcCwsETyZkklkc "A masterpiece of modern prog rock!" - Musikreviews.com-
Jeigu yra supergrupės, tai čia superprojektas :)
2015 m. lapkričio 16 d. 11:54:46
vakuuminė estetika - Вежливый Oтказ (Mandagus Atsisakymas) -
https://soundcloud.com/vezhlivy_otkaz
https://www.youtube.com/watch?v=jzyZAg06ggg