KingRoach rašė: Xpo << nenoriu sutikti, grubiai tariant pagrindinis musu vertinimo irankis- ausis automatiskai mes susigaudom ir skiriam ta vadinama geruma, bet kaip ji apibudinti,juk imanoma kazkaip nusakyti.
Sutinku, kad patirtis cia didelis veiksnis, bet jeigu ta patirtis "pragrybauta" viename stiliuje?
Aš asmeniškai sakau, nesugebu gerumo apibrėžti. Reikia laukti vartotojo, kuris pateiktų platesnę formuluotę ir galbūt ji bus teisinga. Va Lacuna Coil sako, kad jam svarbūs gyvi instrumentai. Tačiau kiek pasaulyje yra puikios muzikos sukurtos tik pvž. kompiuterių pagalba. Taigi vėl, visuotinai "geros muzikos" apibrėžti neišeina.
Tai rašiau, kad vienam stiliuje užsilaikyti nepravartu pačiam klausytojui, netobulėjama. Tai, kad tu išklausysi visą pvž ebm sceną, nepadarys kitos muzikos blogesne, ar tavo muzika geresne. Muzika reikia domėtis FANATIŠKAI. Nu čia mano nuostata.
lacunacoil << darbo idejima kartais labai sunku pamatuoti, juk zinai posaki kas genialu tas paprasta geniali muzika manau maziau daugiau isvien su geros muzikos supratimu. labiausiai tau pritariu del originalumo ir kurybiskumo - tikrai svarbus veiksniai.
Xpo << nenoriu sutikti, grubiai tariant pagrindinis musu vertinimo irankis- ausis automatiskai mes susigaudom ir skiriam ta vadinama geruma, bet kaip ji apibudinti,juk imanoma kazkaip nusakyti.
Sutinku, kad patirtis cia didelis veiksnis, bet jeigu ta patirtis "pragrybauta" viename stiliuje?
Kad ir kaip būtų liūdna nemanau kad tai neįmanoma padaryti, ty suvardinti, kokia muzika yra gera, kokia ne. Galbūt į ją tilptų siauresnės sąvokos: kokybiška, įdomi, novatoriška, tačiau pačios tos "geros" apčiupti savo kukliais čiuptuvais nesugebėsime. Be to skiriasi ir laikmečiai, man sunku įsivaizduoti kad egzistuotų tokia muzika kuri visais laikmečiais sugebėtų atitikti "geros" muzikos sąvoką. Žinant, kad aš galiu prigalvoti dar n sąvokų, kurios įeitų į "gera muzika" aibę.
Manau asmeninis "geros" muzikos atskyrimas nuo "neitingeros" ateina per patirtį. Bet čia vėl negalima suabsoliutinti, kaip kad mėgstama pasiskelbti, kokia mano muzika puiki ir koks aš subtilus išmanytojas. Kuo daugiau ir ko skirtingesnė muzika, tuo geriau, aš taip manau.
Mano pagrindinis muzikos kriterijos yra gryvi instrumentai. Dažniausiai vertinu gyvais instrumentai sugrotą muziką, rimtas aranžuotes. Tarkim čia galėčiau įvardinti Cranberreis - Zombie , kuri tinka ir prie to apibūnimo kad pralenkia amžių. Taipogi įdėja, man muzikoje svarbu įdėja, čia labiausiai žiūriu į tokias grupes kaip Enigma, Gregorian ar Era. Nemažai elektronikos, bet panaudota ji skoningai.
Tą kokybę apibūdinti tikrai sunku, galbūt dar labai vertinamas mano dalykas yra darbo įdėjimas, originalumas, ir kūribingumas.
kol kas tiek paskui pabandysiu gal plačiau aprašyti nes įdomi tema
Kilo cia man toks klausimas, kaip apibrezti geros muzikos savoka? Gal turi kazkas ideja?
Reikia pamineti, kad kalbu ne apie ta atveji kai "kiekvienam savo", bet apie bendra nuostata, nepriklausomai nuo muzikinio zanro, stiliaus, kulturos ir pan.
Nepaslaptis, kad zmogaus nuostatai ir poziuris keiciasi kas 7 metus : 7,14,21,28 ir tt.. todel neretai simpatijos virsta antipatijom ir atvirksciai. O kas jeigu atitinkamas muzikinis kurinys pralenkia amziu ir mums geras iki siol? ar galima ji vadinti gera muzika? Kaip suvokti siandienos muzikos gerumo savoka, kuri dar nera patikrinta laiko? Kokie kriterijai ar savybes mums leidzia muzika ivardinti gera?
Aš tai dabar jaučiuosi, lyg man būtų uždėtas limitas, kiek galiu naudotis music'u. Nes atrodo, prisiliesiu prie kažko ne to ir išmes mane kokiai savaitei, kaip jau yra padarę. Bet iš dalies gerai tokia pertrauka - daugiau laiko kitiems dalykams
2008 m. kovo 18 d. 23:02:29
Xpo << nenoriu sutikti, grubiai tariant pagrindinis musu vertinimo irankis- ausis
Aš asmeniškai sakau, nesugebu gerumo apibrėžti. Reikia laukti vartotojo, kuris pateiktų platesnę formuluotę ir galbūt ji bus teisinga. Va Lacuna Coil sako, kad jam svarbūs gyvi instrumentai. Tačiau kiek pasaulyje yra puikios muzikos sukurtos tik pvž. kompiuterių pagalba. Taigi vėl, visuotinai "geros muzikos" apibrėžti neišeina.
Tai rašiau, kad vienam stiliuje užsilaikyti nepravartu pačiam klausytojui, netobulėjama. Tai, kad tu išklausysi visą pvž ebm sceną, nepadarys kitos muzikos blogesne, ar tavo muzika geresne. Muzika reikia domėtis FANATIŠKAI. Nu čia mano nuostata.
2008 m. kovo 18 d. 22:27:34
Xpo << nenoriu sutikti, grubiai tariant pagrindinis musu vertinimo irankis- ausis
2008 m. kovo 18 d. 18:25:39
Manau asmeninis "geros" muzikos atskyrimas nuo "neitingeros" ateina per patirtį. Bet čia vėl negalima suabsoliutinti, kaip kad mėgstama pasiskelbti, kokia mano muzika puiki ir koks aš subtilus išmanytojas. Kuo daugiau ir ko skirtingesnė muzika, tuo geriau, aš taip manau.
2008 m. kovo 18 d. 14:05:17
Tą kokybę apibūdinti tikrai sunku, galbūt dar labai vertinamas mano dalykas yra darbo įdėjimas, originalumas, ir kūribingumas.
kol kas tiek paskui pabandysiu gal plačiau aprašyti nes įdomi tema
2008 m. kovo 18 d. 13:56:17
Reikia pamineti, kad kalbu ne apie ta atveji kai "kiekvienam savo", bet apie bendra nuostata, nepriklausomai nuo muzikinio zanro, stiliaus, kulturos ir pan.
Nepaslaptis, kad zmogaus nuostatai ir poziuris keiciasi kas 7 metus : 7,14,21,28 ir tt.. todel neretai simpatijos virsta antipatijom ir atvirksciai. O kas jeigu atitinkamas muzikinis kurinys pralenkia amziu ir mums geras iki siol? ar galima ji vadinti gera muzika? Kaip suvokti siandienos muzikos gerumo savoka, kuri dar nera patikrinta laiko? Kokie kriterijai ar savybes mums leidzia muzika ivardinti gera?