Turiu "Mažąjį Princą" lietuviškai, vokiškai, estiškai ir itališkai. Gražu į juos kartu žiūrėti, nes leidimai, nors tekstas ir piešinėliai tie patys, skiriasi. : )
Ir vaikams šita Knyga, ir suaugusiems. :> nes, kaip pats ir sakei, tiek vaikai, tiek suaugusieji skirtingai šitą kūrinį interpretuoja. : ) Vaikai mato pasaką, suaugusieji mato tai, kas po ja.
Ir po kiek metų paaiškėja, kad visi matė tą patį tik savaip. :>
Iš pačios knygos (aš ją irgi daaaa..aug kartų skaičiau vaikystėje ) man labiausiai įsiminė žmogus-grybas (tuoj nepatingėsiu atsinešti knygos ir pacituoti; va ir nepatingėjau! ):
- Aš žinau planetą, kurioje yra vienas toks tamsiai raudono veido ponas. Jis niekada nepauostė jokios gėlės. Niekada nepažiūrėjo į žvaigždę. Niekada nieko nemylėjo. Niekada daugiau nieko nedarė, tik dėliojo vienus skaitmenis prie kitų. Ir visą dieną jis kartoja kaip tu: "Aš - rimtas žmogus! Aš - rimtas žmogus!" Ir pučiasi iš puikybės. Bet tai ne žmogus, tai kažkoks grybas!
Ir dar viena vieta apie vazonėlius ir namus. Tik sunkiai ją randu dabar.. Va, radau:
Jeigu suaugusiems sakote: "Mačiau gražų rausvų plytų namą, su snapučiais palangėse ir balandžiais ant stogo...", - jie neįstengia įsivaizduoti to namo. Jiems reikia sakyti šitaip: "Mačiau namą, kuris kainuoja šimtą tūkstančių frankų." Tada jie sušuks: "Koks gražus namas!"
Kažkaip keista, nebuvo čia vazonėlių.. Kažkaip man rodėsi, kad jie ten yra.. nu nieko.
Ir, kad jau cituoju, tai cituosiu iki galo. Dar viena vieta:
(Princas padovanojo lakūnui žvaigždžių, kurios moka juoktis)
Ir tu kartais atsidarysi langą - taip sau, dėl malonumo... Ir tavo draugai stebėsis, pamatę, kad tu juokiesi, žiūrėdamas į dangų. Tada tu jiems pasakysi: "Taip, žvaigždės mane visada prajuokina!" Ir jie manys, kad tu - ne viso proto. Aš tau būsiu iškirtęs labai netikusį pokštą...
is wiki: Mažasis princas – (Le Petit Prince) – Prancūzijos rašytojo Antuano de Sent Egziuperi 1943 m. išleistas apsakymas. Autorius jį parašė tuo metu gyvendamas JAV, Niujorke. Knyga iliustruota paties autoriaus piešiniais, savo kūrinį rašytojas paskyrė savo draugui Leonui Werthui.
Nors kūrinys pateikiamas kaip pasaka, „Mažasis princas“ skirtas suaugusiesiems. Knygoje filosofiškai pasakojama apie žmogaus likimą, gyvenimo prasmę, kritikuojama visuomenė, paviršutiniškas suaugusiųjų gyvenimas.
na as nezinau, ar istikruju si pasaka skirta suaugusiems... man atrodo ir vaikams irgi, tik kad vaikai ja interpretuoja savaip, istikruju verta demesio, ane, o kaip jums, ispudziai.
as tai labai senai skaiciau, vaiku, tai man ispudziu beveik nebeliko, tik ta roze...
Vis dėlto dar ne viskas man veikia. Komentarą lyg ir parašiau, bet jis nepasirodė, pranešimas, kad parašiau komentarą – irgi. Nu OK... O buvo taip, kad orint atvert music'ą man pasirodė pranešimas, kad svetainė negali užtikrinti saugaus ryšio
Aš tai dabar jaučiuosi, lyg man būtų uždėtas limitas, kiek galiu naudotis music'u. Nes atrodo, prisiliesiu prie kažko ne to ir išmes mane kokiai savaitei, kaip jau yra padarę. Bet iš dalies gerai tokia pertrauka - daugiau laiko kitiems dalykams
2008 m. balandžio 8 d. 21:28:15
2008 m. balandžio 8 d. 21:14:37
Smagi knyga, ypatingai ta vieta apie dramblį.
2008 m. balandžio 4 d. 22:27:16
2008 m. balandžio 4 d. 21:50:37
Ir vaikams šita Knyga, ir suaugusiems. :> nes, kaip pats ir sakei, tiek vaikai, tiek suaugusieji skirtingai šitą kūrinį interpretuoja. : ) Vaikai mato pasaką, suaugusieji mato tai, kas po ja.
Ir po kiek metų paaiškėja, kad visi matė tą patį tik savaip. :>
Iš pačios knygos (aš ją irgi daaaa..aug kartų skaičiau vaikystėje
Ir dar viena vieta apie vazonėlius ir namus. Tik sunkiai ją randu dabar..
Kažkaip keista, nebuvo čia vazonėlių..
Ir, kad jau cituoju, tai cituosiu iki galo. Dar viena vieta:
(Princas padovanojo lakūnui žvaigždžių, kurios moka juoktis)
2008 m. balandžio 4 d. 21:27:43
Mažasis princas – (Le Petit Prince) – Prancūzijos rašytojo Antuano de Sent Egziuperi 1943 m. išleistas apsakymas. Autorius jį parašė tuo metu gyvendamas JAV, Niujorke. Knyga iliustruota paties autoriaus piešiniais, savo kūrinį rašytojas paskyrė savo draugui Leonui Werthui.
Nors kūrinys pateikiamas kaip pasaka, „Mažasis princas“ skirtas suaugusiesiems. Knygoje filosofiškai pasakojama apie žmogaus likimą, gyvenimo prasmę, kritikuojama visuomenė, paviršutiniškas suaugusiųjų gyvenimas.
na as nezinau, ar istikruju si pasaka skirta suaugusiems... man atrodo ir vaikams irgi, tik kad vaikai ja interpretuoja savaip, istikruju verta demesio, ane, o kaip jums, ispudziai.
as tai labai senai skaiciau, vaiku, tai man ispudziu beveik nebeliko, tik ta roze...
taigi dalinkites mintimis, jeigu ju turite.