Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 123
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
4Blackberry
2025 m. liepos 23 d. 21:47:18

Ačiū apskritai už visus smulkius naujinimus ir nuolatinius naujus bandymus. Jis yra visiškas šaunuolis :)))

2025 m. liepos 23 d. 20:35:29

Jei klausi dėl nuorodos komentare, kaip įdėti, tai reikia pažymėti frazę ant kurios uždėti, spausti tą grandinėlę ir ten adresą į url įrašyti, turėtų veikti.

Neveikia. 

Beje, ačiū už balsavimo topuose patvarkymą, kai nebegalima balsuot už paskutinę savaitę tope esantį kūrinį

Atsakyti
4Blackberry
2025 m. liepos 20 d. 22:26:47

Įgyti bet kokių partnerių - visada geras siūlymas.

2025 m. liepos 20 d. 00:35:39

Ryšiai yra daug. Jei jis tokių turi, tai yra labai gerai. Ar mums turi tai rūpėt? Nemanau. O pagaliau niekas netrukdo sukontaktuot su tuo žmogum. Kol viskas teisėta, nematau nieko blogo bendradarbiaut su kažkuo. Matyčiau abipusę naudą – Musico lankytojai daugiau renginių galėtų aplankyt (bent apie daugiau jų sužinotų), o šitam naujokui galbūt Musicas naujų lankytojų parūpintų. Ar būtų atvirkštinis povekis (kad jie į Musicą naujokų atvestų), garantijos nėra, bet niekada nesakyk niekada.. Na ir pagaliau niekas neprivalo mano siūlymu naudotis, jei tas nepatinka. Tai tik siūlymas, ne įpareigojimas.

Atsakyti
4Blackberry
2025 m. liepos 19 d. 21:48:16

Reikia žmogui turėti ryšių ir šaltinių, kad informaciją tokią traukti. Ir dar iš įvairių Lietuvos užkampių. Galbūt mes įdėtume nuorodą į puslapį, o jie (jis?) įdėtų nuorodą į music.lt. Dar įdomu kiek realiai žmonių atsidaro tokį puslapį.

2025 m. liepos 19 d. 21:42:56 2025-07-19 21:47:42

Nežinau, kaip sekasi šiam projektui. Atradau tik sekdama Mahilą. Projektas tik tik pakurtas, tai nežinia, kiek užteks entuziazmo jį palaikyt, ypač jei tuo užsiima vienas žmogus. Bet iniciatyva man patinka. Darbas juk milžiniškas. Bet pati idėja man visai smagi – informuot apie NEMOKAMUS renginius. Music'as tokio pasirinkimo išvis nesiūlo. O čia kažkas visiškai naujo.

Atsakyti
4Blackberry
2025 m. liepos 19 d. 21:37:05

Dėl bebilieto.lt. Ten kaip matau, yra pateikta nuoroda į informaciją apie kiekvieną renginį ir galimybė pridėti renginį į savo Google kalendorių. Na galbūt ir prasmingas dalykas. Nors nežinau kaip partnerystė atrodytų.

2025 m. liepos 19 d. 21:28:46

Sutinku dėl visko. Tik ką jau padarysi, kad jis nemoka diskutuoti kartais. Bandai normaliai diskusiją vystyti, o prasideda kažkokie tai neaiškūs puolimai...

Manau, diskusijos buvimas jau yra tas mažas dalykas, nuo kurio pradėjom. Belieka tik palinkėti, kad tuo ir nepasibaigtų...

2025 m. liepos 19 d. 21:15:02 2025-07-19 21:46:50

Nu nežinau, nežinau, kaip jums patiks tokie žaidimai. Sumečiau mūsų pokalbio paklodes su neesminiais apkarpymais į Copilot ir va ką jis man išgromuliavo:

????️ Dizainas ir šriftas

Skaitymo patogumas: jei reikia didinti tekstą 150 %, tai jau signalas, kad šriftas per smulkus. Galima būtų CSS klasėmis vienodinti visus mygtukus ir tekstus, kad būtų lengviau keisti globaliai.

UI/UX: meniu juosta per daug apkrauta, ypač „Kita“ ir „Pramogos“ skiltys. Minimalizmas ir aiškesnė navigacija būtų didelis pliusas.

????️ Renginiai

Prieiga ir tvarka: jei net administratoriai negali lengvai pasiekti renginių skilties, tai jau rimtas UX trūkumas. Renginiai turėtų būti pateikiami chronologiškai, su aiškiu filtravimu.

Bebilieto.lt: puikus pastebėjimas – projektas galėtų būti integruotas kaip partneris, ypač jei tai abipusiai naudinga.

???? Grupės informacija ir nuotraukos

Automatizavimas: susiejimas su oficialiomis svetainėmis ar „Wikimedia Commons“ galėtų padėti išspręsti autorinių teisių klausimus.

Kuklumo paradigma: viena nuotrauka su šaltiniu – saugus ir praktiškas sprendimas.

???? Naujienos

Turinio kryptis: bulvaras – ne kelias. Geriau koncentruotis į muzikos naujienas, albumus, koncertus Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse.

YouTube integracija: puikus būdas padaryti turinį vizualesnį ir patrauklesnį.

Hyperlink'ai: HTML tagai veikia, bet reikia aiškesnio redaktoriaus, kad būtų paprasčiau naudoti.

???? Teisiniai aspektai

Jei straipsnis nėra grynas copy-paste ir nurodomi šaltiniai, autorių teisių pažeidimo rizika minimali2. LATGA ir kitos organizacijos leidžia naudoti kūrinius su licencijomis, jei reikia.

???? Bendruomenė ir motyvacija

Savanoriškas darbas: tavo noras prisidėti prie turinio – įkvepiantis. Galbūt verta sukurti atskirą „redaktorių“ grupę, kur savanoriai galėtų tvarkyti naujienas, renginius ir grupių profilius.

Aktyvumo taškai: jei nebeaktualūs, gal verta juos panaikinti arba pergalvoti jų paskirtį.

Copilotas man dar porą nuorodų įmetė:

1cherrymusic.ltcherrymusic.lt2lrkm.lrv.ltlrkm.lrv.lt

Atleiskit, kad vis redaguoju, nes panašu, kad nemažos dalies grafinių dalykų iš Copilot Musice neveikia. Tekstas būtų vizualiai gražesnis...

Atsakyti
edzkaa1
2025 m. liepos 19 d. 17:10:17

Ei nu, tik nesipykit dėl nesvarbių dalykų, kas ką pasakė ar nepasakė. Vyksta diskusija, nuomonės keičiasi, svarbu, kokias išvadas pavyks išnešti. Ir niekas nieko nesisavina, Nėra vieno recepto, reikės kažkaip daryti viską, veiklos visiems užteks. Svarbu nepereiti į asmeniškumus, nepradėti ieškoti kaltų, ir daryti, kas ką gali ir laiko svarbiu, tada gal su laiku kas nors ir gausis. Ir greitų rezultatų, deja, bet kokiu atveju nebus.. Galbūt vis dėlto lengviau yr pradėti nuo mažesnių dalykų, kad greičiau matyti, kad ir mažą rezultatą ir kažkokią gyvybę, negu pradėti nuo didelių, kurių rezultatų galima ir nesulaukti.

Visko dar neskaičiau, gal vėliau kaip nors..

2025 m. liepos 19 d. 16:04:29

Tuo galim ir baigti šią diskusiją. Akivaizdu, kad daugiau nėra ką pasakyti. Ir užflood'inom įvykių skiltį visą. Aš padiskutuosiu su žmonėm, su kuriais galima kažką aptarti normaliau.

2025 m. liepos 19 d. 16:00:57

Išmok skaityti.

2025 m. liepos 19 d. 15:59:36

Sakei dar ir kaip. Sakei, "man nereikia revoliucijų, užteka sutvarkyti funkcionalumo problemas". Ne mano kaltė, jei atmintis neveikia. Na tai, kad dalyvauji diskusijoj tai gal šiaip dėl smagumo, o ne iš noro iš tikro kažką daryti. Negali žinoti.

Žodžiu, gal palaukim, kol edzkaa atsiras ir kažką pasakys... Man 15 Eur už valandą ar panašiai nėra labai baisūs pinigai. Aš galiu investuoti ir daugiau, nes gyvenime per daug didelių išlaidų neturiu.

2025 m. liepos 19 d. 15:53:52

Tai kad ne kažin kiek tos informacijos Taisyklėse ar Pagalboje yra. Šiek tiek pasėdėjus galima sutvarkyti.

Aš ir kalbėjau apie tai atsakant edzkaai, kalbėjau apie tai, kad reikia išryškinti svarbiausias šiuo metu svetainės dalis. O sisteminti tau niekas ir neliepia. Visko juk nepadarysi. Gal aš dar kažką daugiau pramoksiu apie dizaino dalykus, jei pasiseks... Nors pragmatiškai įgyvendinti gal niekad nesugebėčiau.

2025 m. liepos 19 d. 15:50:35

Pati dedi žodžius į burną, nei aš sakiau, kad nereikia pokyčių, nei ką. Turėtum ir pati suprast, kad jei nenorėčiau pokyčių, tai išvis nedalyvaučiau šitoj diskusijoj. 

Tai gerai, investuojam. Iš kur pinigai? Pirksim teleloto bilietus, tikėsimės aukso puodo. Nes net neabejoju, jog 3-4 narių labdaros užteks mažesnei darbų daliai, negu edzkaa padaro iš idėjos. Jau nekalbant apie tai, jog reikia sukurt galimybę šitai labdarai. 

2025 m. liepos 19 d. 15:46:38

Aš paminėjau tik kai kuriuos pavyzdžius. Kai kuriuose puslapiuose yra atgyvenusi informacija, kurią reikia ne ištrinti, o pakeisti (pvz, pagalbos ir taisyklių skiltyje). Be to, jei jau kabinam labiau dizaino aspektą, tai tada reikia aiškaus plano, kas turi eiti į antrą planą, kas į pirmą, kas turi būti išvis ištrinta. Vien tai susisteminti yra darbas, o jau apie vykdymo (programavimo) dalį net nekalbu. 

2025 m. liepos 19 d. 15:46:19

Tai taip ir sakyti reikia, kad nenorim pokyčių. Nors tu jau ir anksčiau sakei, kad tau nereikia, tai ką čia diskutuoti...

Iš idėjos gal niekas ir netvarkys dizaino. O kur dingo noras investuoti nusimanančiam asmeniui samdyti? Kažkodėl jau čia nepaminėjai tokios galimybės.

Ne tame esmė, aš ne apie tai, kad reikia kalbėti apie dizaino keitimus. Mačiau, kad ir tu kalbėjai, tas gerai.

2025 m. liepos 19 d. 15:40:19

Nežinau, kodėl darbo apimtis nereali, jeigu galima tiesiog panaikinti tas skiltis. Jeigu niekas neorganizuoja ir nežaidžia tų žaidimų.

Forumai daugiau naudojami palyginus su kitomis dalimis, bet vis tiek per mažai (aš lyginu su anksčiau).

2025 m. liepos 19 d. 15:38:37 2025-07-19 15:39:16

Dizainas be turinio irgi neatneš biudžeto. Nieks neatneš biudžeto. Reality check.

Aš apeliuoju į turinį, nes aš dizaino dalykų nesuprantu ir aš jų negaliu / nemoku keist. Ir yra žmonių, kurie bent jau teoriškai galėtų kelti turinį iš idėjos, be atlygio. Ar yra žmonių, kurie galėtų dizainą iš idėjos tvarkyt? Nu man kol kas nepanašu. Vargšas edzkaa programavimo fronte ir taip jau daro, kiek jam pačiam išeina, ir labai jį gerbiu už tai. Tiesiog dizainas yra labiau jėgų, fokuso ir vizijos reikalaujanti užduotis nei turinys. Su turiniu idėja paprasta: pildom ir viskas. 

Ir neteisinga laurus susikrauti tik sau. Aš dizaino problemas diskusijose pinpoint'inu metai iš metų, bet kadangi aš nieko dėl jų negebu padaryti, tai ir lieka tik paminėjimais.

2025 m. liepos 19 d. 15:36:16

"Tiesiog įprantama" nėra gera mąstysena ieškant progreso. Gal ir įprantama, bet tai nereiškia, kad tai gerai. Aš tai norėčiau, kad music.lt turėtų gerą sistemą, ir nereikėtų word'ų ar dar kažkokių papildomų programų. Svetainė turi būti patogi naudoti pati iš savęs. Vienintelis dalykas, kai edzkaa pasako, kad nėra galimybės kažko pakeisti, kad ir sutvarkyti paieškos problemos, nes neaišku kaip ir viskas painu, tas nuliūdina. Nes tai labai svarbu, bet jei nėra kaip, tai nežinau, ką tada toliau daryti.

Manau, nuotraukos visai nebūtinos, jeigu pats tekstas gerai suręstas ir pateiktas gražiai.

Geros naujienų idėjos. Aš jau surašiau jas į sąrašą.

Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2025 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname

Gorgoroth Gorgoroth
7,2

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

19:56 - Silentist
As trokstu pasiverst drugiu
As trokstu pasiverst muse
Ir pasijust lyg dausose
17:11 - 4Blackberry
+1
17:05 - einaras13
Bet paveikslėlių įkėlimas tai max patogesnis lyginant su senuoju redaktoriumi. Man labai patinka.
13:44 - 4Blackberry
Nežinau nežinau, daug kas negali pasitraukti visiškai iš Chrome, pavyzdžiui, jeigu reikia dėl darbo. Ir šiaip Chromium ne be reikalo lyderiauja, nes pasižymi stabilumu ir geru funkcionalumu. Bet Firefox dabar gera alternatyva jei rūpi privatumas.
13:36 - einaras13
Pastaruosius kelis metus žmonės migruoja į Firefox (nes užkniso Chromium naršyklių įvairūs bullshit'ai) arba į Brave (dėl privatumo opcijų). Chrome ilgainiui pataps old news, manau.
13:34 - einaras13
Aš iš Chrome emigravau prieš 4-5 metus, and never looked back. Dabar naudoju išimtinai MS Edge, tiesiog geresnė naršyklė (kažkas, ką Microsoft'as sugebėjo padaryti gerai, kas yra keista).
13:24 - 4Blackberry
Na, aš esu Chrome vergė, o naudoti 10 skirtingų naršyklių skirtingiems tikslams man neimponuoja.
13:22 - einaras13
Jei Chrome, tai užuojauta. Jei kitka, tai yra lengvų sprendimų. MS Edge + uBlock origin veikia puikiai man. Girdėjau, kad Firefox + uBlock origin irgi čiki piki. Nežinau, kokie sprendimai kitoms naršyklėms.
13:18 - einaras13
Dėl 1., tai čia ne sprendimas. Elementarus tekstas turėtų būti aukščiau visų plug-inų.

Ir žiūrint ką tu vadini klasikiniu ad-blocker'iu (nes jų dešimtys, jei ne šimtai yra) ir kas yra tavo naudojama naršyklė.
13:16 - 4Blackberry
Jei veikia, tai tada tikrai reikia dar papildomai kažką daryti, nes paprastas klasikinis ad-blocker'is neveikia.
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 2067
  Iš viso užsiregistravę: 73663
  Naujausias narys: daliamis
  Šiandien apsilankė: 14105