Man atrodo, šitas klasikinis penketukas yra sunkiai pakeičiamas, kad ir kaip šokinėčiau per muzikinius stilius kiekvieną dieną. Šis penketas nemirtingas.
P.S. šis penketas beveik identiškas 2013 metais sudarytam penketui, tik Mahavishnu Orchestra pakeičiu į Dream Theater penktoje pozicijoje. Tai rodo mano stabilumą šiuo požiūriu.
1. Van der Graaf Generator
2. King Crimson
3. Gentle Giant
4. Pink Floyd
5. Dream Theater
Manau, kad savo senojoje rikiuotėje dabar drįsčiau padaryti tik vieną pakeitimą: išstumti Dream Theater ir įtraukti Pain of Salvation. Nepaisant mano meilės atskiriems DT darbams, jie iš reguliarios rotacijos mano grotuve gan iškritę. Nepadeda ir tai, kad naujausio jų darbo Parasomnia man niekaip nepavyksta perlaužti, man sudėtingai sekasi su paskutinio dešimtmečio DT kūryba. Tuo tarpu PoS, net jei paskutinis albumas išėjo prieš 5 metus, yra vis dar topinėje formoje mano ausiai.
Taip pat galėčiau laisvai įtraukti Peter Hammill solo į savo top5, tačiau jaučiu, kad PH ir taip jau turi pakankamą reprezentaciją VdGG sudėtyje mano tope. Nors PH yra be abejonės svarbiausias mano paskutinio penkmečio atlikėjas.
Kiti paminėtini, bet už borto liekantys atlikėjai yra Cosmograf, Opeth, Anekdoten, Gazpacho, Fates Warning, Leprous, Oranssi Pazuzu, o galbūt net ir Camel bei Rush.
Galiausiai, įdomesnis klausimas būtų ne 5 mėgstamiausios grupės, bet 5 klausomiausios grupės. Pagal last.fm statistiką (kurią kaupiu virš dešimtmečio) tai būtų:
1. Peter Hammill
2. Pain of Salvation
3. Marillion
4. Rush
5. Fates Warning
Susiję su tuo, kad aš n kartų gyvenime esu marinavęs šių grupių diskografiją. Ypač tą baisulingą 40-ies albumų PH solo diskografiją.
Su tais megstamiausiais ... Tai geras klausimas. Bet kartu suktas klausimas. Gal geriau 55 grupes abeceles tvarka butent dabar? Toki issuki galeciau pabandyti..
.Air,
.Aphex Twin, Arcade Fire,
.Johann Sebastian Bach, The Band, Devendra Banhart,
.The Beach Boys, Beastie Boys,
.The Beatles,
.Ludwig Van Beethoven, Beck,
.Björk, Black Sabbath, Blur,
.Boards of Canada, David Bowie, Johannes Brahms,
.Harold Budd, Kate Bush, The Byrds,
Can,
.Nick Cave and The Bad Seeds,
.The Chemical Brothers,
.Chicago, The Clash,
.Cocteau Twins, Leonard Cohen, John Coltrane, Alice Cooper, Elvis Costello, Cream,
.Creedence Clearwater Revival, Crowded House,
.The Cure,
.Miles Davis,
.Dead Can Dance, Claude Debussy, Deep Purple, Lana Del Rey,
.Wolfgang Amadeus Mozart, Joanna Newsom, Nine Inch Nails, Nirvana, Oasis, Roy Orbison, Ozzy Osbourne, Pearl Jam,
.Pink Floyd,
.The Police, Iggy Pop,
.Elvis Presley,
.Prince, Sergei Prokofiev, Giacomo Puccini,
.Queen, Queens of the Stone Age,
.R.E.M., Sergei Rachmaninoff, Radiohead, Rammstein, Maurice Ravel, Lou Reed,
.The Residents, The Rolling Stones, Nino Rota,
.Roxy Music, Franz Schubert, Sepultura, Dmitri Shostakovich, Sigur Rós, Paul Simon,
.Simon and Garfunkel, Nina Simone,
.Frank Sinatra,
.The Smiths, Sonic Youth, Bruce Springsteen,
.Steely Dan, Sufjan Stevens, Swans, System of a Down,
.T. Rex,
.Talking Heads, Tame Impala,
.Pyotr Tchaikovsky, Tool,
.The Velvet Underground, Giuseppe Verdi, Richard Wagner,
.Tom Waits, The White Stripes,
.The Who, Brian Wilson, Wings
.Yes, Neil Young,
.Frank Zappa,
.John Zorn
+Pat Metheny
++David Sylvian / Japan
+++Tangerine Dream
++++Bryan Ferry
+++++JM Jarre
++++++Toto
+++++++Talk Talk
++++++++Ultravox
+++++++++Alan Parsons Project
++++++++++Camel
+++++++++×+Michael Nyman
++++++++++++Mark Knopfler / Dire Straits
+++++++++++++Vangelis
++++++++++++++Klaus Schulze
Nuoširdžiai nežinau, bet pagal tai ką rašo 2015m. suvestinėje:
1. Bowie
2. Fleetwood Mac
3. INXS
4. Siouxsie And The Banshees
5. The Sisters Of Mercy
Nustebino rezultatai, nes net nelb žinau šitas grupes :D Nežinau, ką įmanoma pasakyti apie žmogų, labiausiai klausantį tokių grupių - " ėriukas vilko kailyje" :D
Man atrodo, šitas klasikinis penketukas yra sunkiai pakeičiamas, kad ir kaip šokinėčiau per muzikinius stilius kiekvieną dieną. Šis penketas nemirtingas.
P.S. šis penketas beveik identiškas 2013 metais sudarytam penketui, tik Mahavishnu Orchestra pakeičiu į Dream Theater penktoje pozicijoje. Tai rodo mano stabilumą šiuo požiūriu.
+ pastaruoju metu vis labiau į mano klausomiausiųjų sąrašus grįžta Mahavishnu Orchestra ir King Crimson - dvi epinės grupės, kurios gali ateityje atsidurti mano penketuke.
Šiaip įdomumo dėlei: ties kuriuo momentu pametei The Who?
Prieš kokius dvejus metus. The Who tapo tik momentine grupe pas mane. O kaip tai įvyko, nežinau - arba mano klausomas stilius gerokai tuo metu pasikeitė, arba The Who gerokai išsisėmė.
Pasirodo pastarasis mano įrašas darytas prieš du su puse metų, bet bent jau viršuj beveik niekas nesikeičia. Tik kad visiems mėgstamiems surašyti nei top5, nei top 20, nei, turbūt, top50 neužtektų
1. Alter Bridge
2. Rammstein
3. Red
4. Seether
5. Moonspell
Nes nevyksta net ir minimumas - diskusijos. Tai ką jau kalbėti apie veiksmą. Ši svetainė tiesiog numirs kai mes nustosime prisijunginėti, ir tiek. Aišku, gyvenimo ratas įdomiai veikia, kartais jis iš naujo prasideda naujomis kartomis.
Na įdomios mintys, tokios gal net kiek orveliškos. Priminė ir 1984, ir Gyvulių ūkį. Pritariu dėl to, kad "galėtume sukurti ką nors įdomaus". Bet tas "galėtume" kaip aidėjo, taip aidi iki šiol. Jei per 10 metų niekas nepakito, tai dabar juo labiau nepakis.
Arba kaip Animals: pigs, sheep, dogs. Suskirstyk musica i muzikantu bendruomenes lenta. Paaugliu lenta. Ir bedarbiu psichu chuliganu celofanu lenta. Ir viena bendra. Vaikai nematys musu o mes nematysim zvaigzdziu, net jei keiksimes.Kaip tai visus i 1 gard
O kad gerbt ir but gerbiamas tai reikia baigt tuos dicku po nickais laikus ir ikvept zmones jungtis tik oficialia feisbuk anketa. Nes ateis gerbiamas zmogus. R.Doveika. ar jis nores jungtis musican po simpsono avataru ir babach303 nicku
Ir vietoj to kad mes cia vienas gedytume atsiprasau gaidintume, mes galetume sukurti ka nors idomaus, Lietuvos himna, koncertu jungtini desanta, musico festivalika, musico ordenus ir apdovanojimus, kolekcionieriu saskrydzius ar byleka
Kokie bebutu menotyrinkai konkurentai, viena diena i musico padenge gali atlekti anti-musicai ar reklamistines grupuotes ir tada jau visiem jie priesai, nusiteike pries muzika. Kaip ivykde 2014uju birzelio ispuoli. Paskunde - perklausos dingo.
Bet merginos irgi turi graziai elgtis atliepui! Muzikantas Frankas cia ir vel yra pasakes -Merginos irgi buna asilu skyles kartais (Ladies can be a*#holes too"
2025 m. rugsėjo 15 d. 20:37:37
Manau, kad savo senojoje rikiuotėje dabar drįsčiau padaryti tik vieną pakeitimą: išstumti Dream Theater ir įtraukti Pain of Salvation. Nepaisant mano meilės atskiriems DT darbams, jie iš reguliarios rotacijos mano grotuve gan iškritę. Nepadeda ir tai, kad naujausio jų darbo Parasomnia man niekaip nepavyksta perlaužti, man sudėtingai sekasi su paskutinio dešimtmečio DT kūryba. Tuo tarpu PoS, net jei paskutinis albumas išėjo prieš 5 metus, yra vis dar topinėje formoje mano ausiai.
Taip pat galėčiau laisvai įtraukti Peter Hammill solo į savo top5, tačiau jaučiu, kad PH ir taip jau turi pakankamą reprezentaciją VdGG sudėtyje mano tope. Nors PH yra be abejonės svarbiausias mano paskutinio penkmečio atlikėjas.
Kiti paminėtini, bet už borto liekantys atlikėjai yra Cosmograf, Opeth, Anekdoten, Gazpacho, Fates Warning, Leprous, Oranssi Pazuzu, o galbūt net ir Camel bei Rush.
Galiausiai, įdomesnis klausimas būtų ne 5 mėgstamiausios grupės, bet 5 klausomiausios grupės. Pagal last.fm statistiką (kurią kaupiu virš dešimtmečio) tai būtų:
1. Peter Hammill
2. Pain of Salvation
3. Marillion
4. Rush
5. Fates Warning
Susiję su tuo, kad aš n kartų gyvenime esu marinavęs šių grupių diskografiją. Ypač tą baisulingą 40-ies albumų PH solo diskografiją.
2025 m. rugsėjo 15 d. 19:34:52
Su tais megstamiausiais ... Tai geras klausimas. Bet kartu suktas klausimas. Gal geriau 55 grupes abeceles tvarka butent dabar? Toki issuki galeciau pabandyti..
.Air,
.Aphex Twin, Arcade Fire,
.Johann Sebastian Bach, The Band, Devendra Banhart,
.The Beach Boys, Beastie Boys,
.The Beatles,
.Ludwig Van Beethoven, Beck,
.Björk, Black Sabbath, Blur,
.Boards of Canada, David Bowie, Johannes Brahms,
.Harold Budd, Kate Bush, The Byrds,
Can,
.Nick Cave and The Bad Seeds,
.The Chemical Brothers,
.Chicago, The Clash,
.Cocteau Twins, Leonard Cohen, John Coltrane, Alice Cooper, Elvis Costello, Cream,
.Creedence Clearwater Revival, Crowded House,
.The Cure,
.Miles Davis,
.Dead Can Dance, Claude Debussy, Deep Purple, Lana Del Rey,
.Depeche Mode,
.The Doors,
.Duran Duran, Antonín Dvorák, Bob Dylan, Eels,
.Electric Light Orchestra, Emerson Lake & Palmer,
.Brian Eno,
.Enya, Bill Evans,
.The Flaming Lips, Peter Gabriel, Genesis,
Gentle Giant,
.Philip Glass, Herbie Hancock, Jimi Hendrix, Billie Holiday,
.Chris Isaak, The Jam, Jethro Tull,
.Billy Joel,
.Elton John, Janis Joplin, Joy Division,
.King Crimson, The Kinks,
.Kraftwerk, Led Zeppelin,
.John Lennon,
.Paul McCartney, Megadeth, Metallica,
.Charles Mingus, The Monkees,
.The Moody Blues,
The Mothers of Invention,
.Wolfgang Amadeus Mozart, Joanna Newsom, Nine Inch Nails, Nirvana, Oasis, Roy Orbison, Ozzy Osbourne, Pearl Jam,
.Pink Floyd,
.The Police, Iggy Pop,
.Elvis Presley,
.Prince, Sergei Prokofiev, Giacomo Puccini,
.Queen, Queens of the Stone Age,
.R.E.M., Sergei Rachmaninoff, Radiohead, Rammstein, Maurice Ravel, Lou Reed,
.The Residents, The Rolling Stones, Nino Rota,
.Roxy Music, Franz Schubert, Sepultura, Dmitri Shostakovich, Sigur Rós, Paul Simon,
.Simon and Garfunkel, Nina Simone,
.Frank Sinatra,
.The Smiths, Sonic Youth, Bruce Springsteen,
.Steely Dan, Sufjan Stevens, Swans, System of a Down,
.T. Rex,
.Talking Heads, Tame Impala,
.Pyotr Tchaikovsky, Tool,
.The Velvet Underground, Giuseppe Verdi, Richard Wagner,
.Tom Waits, The White Stripes,
.The Who, Brian Wilson, Wings
.Yes, Neil Young,
.Frank Zappa,
.John Zorn
+Pat Metheny
++David Sylvian / Japan
+++Tangerine Dream
++++Bryan Ferry
+++++JM Jarre
++++++Toto
+++++++Talk Talk
++++++++Ultravox
+++++++++Alan Parsons Project
++++++++++Camel
+++++++++×+Michael Nyman
++++++++++++Mark Knopfler / Dire Straits
+++++++++++++Vangelis
++++++++++++++Klaus Schulze
2016 m. lapkričio 18 d. 15:58:00
pagal last.Fm perklausų statistiką iš pop/rock muzikos būtų šios penkios:
1.Frank Zappa+The Mothers Of Invention
2.The Beatles
3.Ramones
4.T. Rex
5.Electric Light Orchestra
ir last but not least:
*+6.Pink Floyd
*+7.Moody Blues
2016 m. lapkričio 18 d. 15:43:22
1. Mumiy Troll,Europe
2. Antis,G&G Sindikatas
3. Bi2
4. Scorpions.
5. ABBA
2016 m. liepos 14 d. 13:36:49
Nuoširdžiai nežinau, bet pagal tai ką rašo 2015m. suvestinėje:
1. Bowie
2. Fleetwood Mac
3. INXS
4. Siouxsie And The Banshees
5. The Sisters Of Mercy
Nustebino rezultatai, nes net nelb žinau šitas grupes :D Nežinau, ką įmanoma pasakyti apie žmogų, labiausiai klausantį tokių grupių - " ėriukas vilko kailyje" :D
2016 m. liepos 14 d. 00:38:22
Na, pas mane gal kiek ir "basic" grupės:
1. Red Hot Chili Peppers
2. Nirvana
3. Arctic Monkeys
4. Green Day
5. Pink Floyd
hm, atrodo, lyg roko muzikoj paviršium beeičiau, bet toks įspūdis klaidingas, on a daily basis, be šių penkių, maišosi daug visko :)
2016 m. liepos 13 d. 23:40:24
2. King Crimson
3. Gentle Giant
4. Pink Floyd
5. Dream Theater
2016 m. liepos 13 d. 23:21:29
Po praėjusio topo sudarymo,praėjo 5 mėnesiai... Praktiškai viskas lieka visiškai taip pat, tik antoi vietoi, prie skorpionų, prisideda Antis...
1. Mumiy troll
2. Scorpions / ANTIS
3. Europe
4. Bi2 / Guns 'n' roses
5. ABBA / Alice Cooper / Whitesnake
2016 m. vasario 26 d. 21:53:29
1. Mumiy troll (VISADA PIRMA-!!!!! )
2. Scorpions ( Po trečiadienio koncerto supratau galutinai)
3. Europe ( Sorry, nežinau kaip taip gavos :/ )
4. Bi2 / Guns 'n' roses (Niekaip negaliu nusprest nusprest kurie... :/ )
5. ABBA (NIEKADA nedigs iš mano topo!!) / Alice Cooper / Whitesnake
2015 m. balandžio 22 d. 16:16:26
1.---Ingrida Kazlauskaite.......
2.---Naujosios Pupytes.......
3.---Nu Virgos.......
4.---Valerijus Meladze.......
5.---Olialia Pupytes........
Meilė kovoja,bet žmonės akli,kas atsimerks,tam iš dangaus,leisis ji Šitam pasaulį meilė gimdo ateitį,praeitis-dabartį,o ateitis-sapnus. (Sahja) Mano batai iš Lietuvos,mano kelnės iš Vokietijos,mano kepurė iš Rusijos,o mano širdis,iš Indijos.Visa Visata ,tik sapnas,tik laikas,kurio nėra,mums tai atvers.
2015 m. balandžio 22 d. 01:00:37
Prieš kokius dvejus metus. The Who tapo tik momentine grupe pas mane. O kaip tai įvyko, nežinau - arba mano klausomas stilius gerokai tuo metu pasikeitė, arba The Who gerokai išsisėmė.
2015 m. balandžio 22 d. 00:58:25
Pasirodo pastarasis mano įrašas darytas prieš du su puse metų, bet bent jau viršuj beveik niekas nesikeičia. Tik kad visiems mėgstamiems surašyti nei top5, nei top 20, nei, turbūt, top50 neužtektų
1. Alter Bridge
2. Rammstein
3. Red
4. Seether
5. Moonspell
2015 m. balandžio 22 d. 00:38:23
Šiuo metu būtų galima pagal dažniausią klausymą:1. Billy Idol.2. Sabaton.3. Accept.4. Metallica.5. Judas Priest.
2015 m. balandžio 22 d. 00:28:44
Šiaip įdomumo dėlei: ties kuriuo momentu pametei The Who?
2015 m. balandžio 21 d. 22:51:39
Dabartinis:
2. Gentle Giant
3. Dream Theater
4. Änglagård
5. Atheist
+ pastaruoju metu vis labiau į mano klausomiausiųjų sąrašus grįžta Mahavishnu Orchestra ir King Crimson - dvi epinės grupės, kurios gali ateityje atsidurti mano penketuke.
2015 m. balandžio 21 d. 22:03:34
Am... Jo... Ir jei ką vietom sumaišiau,atsiprašau...
1. MUMIY TROLL
2. MUMIY TROLL
3. MUMIY TROLL
4. MUMIY TROLL
5. MUMIY TROLL
2015 m. kovo 20 d. 16:40:15
metu šiuo (ne grupės):
John Zorn
Muslimgauze
Miles Davis
Bill Laswell
David Byrne
grupės:
Om
Bohren & der Club of Gore
HTRK
Morphine
Mr Bungle
2015 m. kovo 20 d. 12:19:33
Šiuo metu:
1. Russian Circles2. Guns N Roses3. Bullet For My Valentine4. Stone Sour5. God Is An Astronaut
2015 m. kovo 19 d. 23:26:47
siuo metu mazdaug taip :
1. Noel Gallagher's High Flying Birds
2. David Bowie
3. Beastie Boys
4. Portugal. The Man
5. Pixies
2015 m. kovo 19 d. 21:57:29
LABAI NETIKĖTAS ir STAIGUS KEITIMAS!! Pati nesupratau,kaip taip gavosi... :|
1. ABBA, EUROPE,MODERN TALKING, GORKY PARK
2. AGE STEN NILSEN, GOTTHARD, MUMIY TROLL
3. QUEEN,AC/DC