Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 1
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
einaras13
2025 m. rugpjūčio 21 d. 02:39:03

Sugrįžau prie šio albumo rimčiau po 5 metų pertraukos. Supratau, kad jis man nelabai išlaiko laiko egzamino – be Steel Monkey, Farm On The Freeway ir Budapest man čia vargiai kas patraukia ausį šiai dienai. Dar Jump Start suskamba visai solidžiai. Labiausiai pasikeitė vertinimas Mountain Men dainai, nors kompoziciškai išplėtota daina, tačiau ne itin sugeba patraukti ausies savo muzikiniu turiniu (ką šiek tiek švelnesniu tonu minėjau ir praeitame komentare). Taip norėčiau iš albumo mest The Waking Edge ir Raising Steam ir vietoj jų albumo gale įkalti Part Of The Machine. Visiškai nuostabiai tiktų. Nežinau, ar dėl šito albumo neišlikimo mano smegenyse kalta jo gan plona produkcija (nors ji tikrai ne tokia plona kaip Under Wraps ar Catfish Rising albumuose), ar tai, kad kompoziciškai yra flirtuojama su progroko stilistika, bet instrumentinis išpildymas nelabai atitinka formos, daugiau seka įprastesnio roko kanonus. 

Po šitos refleksijos nusprendžiau albumo vertinimą iš kuklaus 9-eto nuleisti iki stipraus 8-eto. Grįšiu po dar penkmečio, gal vėl bus 9-etas 🤷‍♂️

2020 m. kovo 23 d. 21:47:28 2020-03-23 21:48:19

Šitas albumas mane nuo seno domina vien jau dėl absurdiškos Grammy laimėjimo istorijos. Visgi nemažos dalies dainų man prisijaukinti nepavyksta ir šis albumas atrodo stiprokai poliarizuotas - yra ir labai stiprių dainų, yra ir gana silpnų dainų. Prie pastarųjų noriu priskirti The Waking Edge — gana sudėtingą struktūriškai, tačiau neįtraukiančią melodiją turinčią dainą. Galbūt tokio lengvo skambesio dainoms tiesiog nesunku persūdyti aranžuotę. Said She Was a Dancer irgi viena iš neįtraukiančių albumo dainų. Raising Steam ir Dogs In The Midwinter - ganėtinai vidutinės. Tačiau likusias kitas dainas priskirčiau į stipresniųjų pusę. Jump Start turi puikią veržlią eilutę "Jump start, or tow me away", kuri skambesiu nuneša mintimis į ankstyvuosius Jethro Tull kažkur 1970-aisiais. Mountain Men yra puikiai išpildyta daina, jai galbūt tik trūksta kažkokios ryškiau suskambančios dalies. Steel Monkey yra puikus gabalas, atitinkantis laikmetį. Man tos dainos klipas visiškai nepakartojamas. Tiek muzika, tiek vaizdinėmis priemonėmis taikytąsi į ZZ Top stiliumi. Dvi lyderinės dainos, vis tik, yra Budapest (nepakartojamo grožio baladė) ir Farm on the Freeway (rimtesnė, tiesmukiškesnę ir labiau politizuotą žinutę nešanti tikra progrokinė daina). Labai gaila, kad į pagrindinę sudėtį grupė nusprendė neįtraukti dainos Part of the Machine, ji man irgi rikiuotųsi šalia favoritų dėl lygiai tokio pat puikaus išpildymo kaip Farm on the Freeway ar Mountain Men, be to, ji turi puikią gitaros solo. Nors apskritai, Barre gitaros grojimas šiame albume tiesiog žiba ir tai turbūt yra stiprioji albumo pusė. O silpnoji, kaip jau ir minėjau - stipri poliarizacija tarp ryškesnių ir mažiau ryškių albumo dainų. Būtent dėl to šiam albumui skiriu kuklų 9-etą.

Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2025 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname

Deadmau5 Deadmau5
7,8

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:07 - Silentist
Reverie /Harlequin Forest
14:40 - Silentist
O siandien dienos daina ir Opeth grupes tiktu, Konditerijus
01:53 - saliakelio
i zeme atskrido kosminis laivas su aliens ir dar+4 bosais, o jus cia apie zodzius galvojat geriau gera fantastika paziurekit
02:36 - Silentist
Kaip su baltaodziu (nu paziuresim paziuresim..)
02:30 - Silentist
Ir su manim?
02:24 - einaras13
Taip, Silentist, būtent.
02:24 - Silentist
Dabar prisikali prie lovos ta taisykle ir pries miegant kaip malda kartoji, akcentuodamas pirma zodi: P A G A R B I A I (su visais)
19:52 - 4Blackberry
Aš šiandien jei ko ir pasisėmiau tai tik tam tikro mėšlo, ir tikiuosi daugiau neteks semti
19:35 - einaras13
Reik palinkėt sau, kad šiandieniniai apsižodžiavimai nepasikartos ir iš jų bus kažko pasisemta.
19:34 - einaras13
1. BENDROSIOS NUOSTATOS:
1. Pagarbiai elgtis su kitais MUSIC.LT vartotojais ir lankytojais;
2. Nevartoti necenzūrinių žodžių ir keiksmažodžių;
3. Komentarus rašyti ir dalyvauti diskusijose tik tvarkingai;

Aš tik primenu, kad visi nenuvažiuotume nuo bėgių
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 1620
  Iš viso užsiregistravę: 73664
  Naujausias narys: syairhkubertoto