Pasiūlė | Daina | Mėgsta | |||
einaras13 | ![]() Karnivool |
||||
malia | ![]() Adele |
||||
Silentist | ![]() a-ha |
||||
4Blackberry | ![]() Sufjan Stevens Kaip tik šiandien. Viena liūdniausių žinomų dainų, bet graži. |
||||
Alvydas1 | ![]() David Bowie Turiu omeny 2002 naują versiją |
||||
Konditerijus | ![]() Anastacia |
||||
PLIKASS | ![]() Bon Jovi |
||||
Sahja | ![]() Nox |
2012 m. rugpjūčio 15 d. 23:08:50
Pasitikslinau ką tik wikipedijoj. Net gi "Echoes" minima :) Vis dėlto nemažai nusimanau apie šį stilių, nors mažai ką tesigilinau.
2012 m. rugpjūčio 15 d. 23:08:06
Tai aš ir sakau - jų psichodelika niekada nebuvo gryna. Jų muzika buvo lyg psichodelikos paveikslas - bet vis skirtingais rėmais. Galėčiau išskirti keturis: progresyvųjį, space, klaasikinį ir avangardinį roką.
Vat užtat, kad ir man nesiverčia liežuvis juos lyginti su Jefferson'ais
2012 m. rugpjūčio 15 d. 23:04:03
Ne. Progresyvioji muzika nėra susijusi su space'ų. Psichodelikos garsai, šiek tiek sulėtinti ir dar su daugiau klavišinių gali vadintis space roku. O progresyvusis jau piešiamas kitaip. Kaip to įrodymą galiu paimti VdGG - The Aerosol Grey Machine albumą. Jis progresyvus - ir psichodeliškas. Bet ne space'as. Echoes - taip space roko tenais yra, bet tai jau "hokvaindiška" - įbrėžta į progroko rėmus.
2012 m. rugpjūčio 15 d. 23:03:00
Manyčiau, tai, kaip ir apibūdinai, neleidžia man Pink'ų laikyti psichodelinio roko grupė, nes jie buvo kitaip psichodeliški, lyg jau atskira roko šaka. Kažkaip liežuvis nesiverčia vėlyvajį jų muzikinį stilių sulyginti su Jefferson'ais ir kt.
2012 m. rugpjūčio 15 d. 22:59:35
Aš psichodelinį roką suprantu, kaip kažkokį priplaukusių hipių pasilinksminimą kuriant spalvinga ir linksma muzika su labai priplaukusiais tekstais. (koks durnius dainuotų apie Alisą - kalbu apie Jefferson'ų - white rabbit. Bet tas tekstas palyginti dar ne toks psichodeliškas. Labiau į tą temą tiktų Bitlų Lucy In The Sky with Diamonds )
O Pink Floyd'ai nešėsi tą psichodeliką visą laiką. Tik jį kai kuriuose albumuose pranykdavo. Pvz: TDSOTM, Animals. Bet psichodelikos pusė buvo stipri - progresyvumas buvo silpnesnis. Jų psichodelika buvo kažkokia letėsnė ir keistesnė (nešanti link kažko panašaus į avangardinę muziką. Beje, nemažai žmonių PF laiko ir avangardinės muzikos puoselėtojais). Bet jų muzika visada turėjo to prieskonio. Kas susiję su progresyviąją muziką - tekstai ir dainų struktūrizavimas
2012 m. rugpjūčio 15 d. 22:58:24
Na bet juk space rokas ir yra maišyta progresyvas su psichodelika, tik tiek, kad tekstų tema jau kitokia.
Net gi 'Echoes' priklauso space rokui
2012 m. rugpjūčio 15 d. 22:44:07
Na, imkim dar Sysyphus (iš legendinio "A Saucerful Of Secrets"). Bet Ummagumma ir More man simbolizuoja psichodelika. Atom Heart Mother irgi. O Meddle man jau linkmė į klasikinį ir progresyvųjį roką. Dar prie psichodelinio space'o grįžta su Obscured By Cluods (kuris, deja, labai nuvertintas)
2012 m. rugpjūčio 15 d. 22:41:45
Na iki TDSOTM labai buvo daug space roko.
2012 m. rugpjūčio 15 d. 22:37:57
Jefferson Airplane - tikrai pati įspūdingiausia psichodelinio roko grupė. Kadais ir mano mėgstamiausia buvo. Pink'ai mažiau tos psichodelikos turėjo, ir ji nebuvo tokia ekspresyvi ir spalvinga - todėl tau pritariu.
Space rokas - aš Pink'uose jo matau tik "The Piper..." ir "Obscured by Cluods" albumuose. Nežinau, gal aš space roką pažįstu tik labai aiškų ir primityvų (kaip pvz: Hawkwind - kurie be space roko ir be sintezatoriaus nebūtų grupė).
2012 m. rugpjūčio 15 d. 22:36:33
Dėkui, kad padėdi įrodinėt man savo tiesą
Nes visi kalba apie didėlį lėtumą ir melancholiškumą jų dainose ir beveik visoje kūryboje aiškią psichodeliką :D Nors šitas klausimas labai ginčytinas. Kiekvienas psichodelinį roką įsivaizduoja kitaip, bent jau čia
2012 m. rugpjūčio 15 d. 22:31:06
Sheep (kuria praminiau bomba) - vienas ispudingiausiu kuriniu. Pradzioje dziaziniai klavisiniu akompanimentai, po to galingas rifas. Idomi solo, vel galingas rifas ir ispudinga pabaiga. Net ne tie melancholiski PF sakyciau... Net nepasakyciau, kad ABITW antroji dalis spinduliuoja melancholija - bet ji labiau buvo taikyta i rinka... TDSOTM keletas dainu nera melancholiskos ir letos (kaip pvz: On The Run ir Eclipse). O anksciau buvo dar daugiau dainu... Bet tikriausiai tai jau nelaikytume Woterso era...
2012 m. rugpjūčio 15 d. 21:49:04
Taip, labai tiksliai pasakyta :) Bet dainose kaip "Thin Ice" ar "Sheep" pačios geriausios kaitos. Aišku, galima ir daugiau pavyzdžių paimti ir pan, bet nėra prasmės :)
2012 m. rugpjūčio 15 d. 21:46:32
Be S.Barreto eros, kuri buvo trumpa ir efektinga muzikos garsu valingai greitos spalvos visuma, po to tempas krito, pradejo plaukioti neiaiskiais letais vingiais, experimentavo, kol atejo auksiniai Pink Floyd metai su R. Wotersu. Daugmaz istobulino ta letuma iki galimybiu ribos, paliko vien daugiau ka norima pasakyti visuma zodziais, aprede zodzius muzika kuria dar vaizduotej paivairino. Visa tai jau letesniu, melancholisku tempu.
:)
2012 m. rugpjūčio 15 d. 21:07:22
O aš to negaliu pavadinti psichodelika, tai yra visos jų kūrybos, nes mano galvoj kažkodėl psichodelinis rokas turi visai kitą įvaizdį. Visada sakau, kad psichodelika kuria spalvingumą, narkotiko poveikį, o geriausiu pavyzdžiu yra Jefferson Airplane, kai kurios The Beatles dainos, Jimi Hendrix, kad ir pačių Pinkų "Interstellar Overdrive"
Taip pajuokaujant, galiu pasakyti, jei psichodelikos tikslas buvo perteikti narkotikų poveikį, tai vėlyvujų Pink Floydų - abstinencijos sindromo sukeliamą skausmą :D
Ir šiaip šioje grupėje nemaža yra space roko. :)
2012 m. rugpjūčio 15 d. 20:59:27
Be mažiau staigių garso efektų, bet su staigiais tempo, nuotaikos pakitimais, kas Pink Floydus išskyrė iš kitų grupių
2012 m. rugpjūčio 15 d. 20:58:07
Tikrai negaliu vadintis dideliu Pink Floyd fanu(priešingai nei mano tėtis
) ir tikrai negaliu pasakyti, kad viskas jų kūryboje man patinka. Tai, kas man labiausiai imponuoja, yra būtent Aratron minėtas 1970-1980 metų laikotarpis, o tiksliau - trys to laikotarpio metu išleisti albumai: "Dark Side Of The Moon", "Wish You Were Here" ir "The Wall". Visa kita - šiek tiek ne mano skoniui.
Nežinau, kuris čia užvedė temą apie psichodeliką, bet kas jau kas, o Pink'ai tikrai negali būti vadinami niekaip kitaip, kaip tik psichodelic rock žanro korifėjais. Galbūt galima ten įžvelgti kažkiek progresyvos, vėlesniuose albumuose ir šiokį tokį nupopsėjimą, bet visa jų kūryba visuomet rėmėsi vienu žanru - psichodelika.
2012 m. rugpjūčio 15 d. 20:55:41
Tas nuotaikos valdymas buvo visuose ju erose, su skirtingais lyderiais. Nezinau, atmosfera man sukuria filmai, nes vaizdinys pirma kyla i prisiminumus nuo vaizdu, o po to tik kartu garsu.
Taip, sutinku, S. Barretto eroje maziausiai buvo daeita iki bet kokiu experimentu, kurie davede iki auksiniu Pink Floyd laiku. S. Barreto eroje buvo daugiau garsu psichodelikos, o patys zodziai tebuvo tarsi garsu prailginimas, nei po Barretto eros daugiau gilinimasis i kitus vandenis, be maziau staigiu garso efektu.
;)
2012 m. rugpjūčio 15 d. 20:45:26
Ne, tai turėtų būti tik pliusas, jei muzika moka sukurt atmosferą. Juk geriausi tie filmai, kurie sukuria emociją ir gali pravirkdyti. Na, bet galbūt vien tik dėl to jau senai nesiklausau 'The Wall', nes tai veikia.
Bet pati gryniausia, tyriausia psichodelika Syd'o Barrett'o eroje buvo mažiausiai depresinga.
Minusai gali būti pačioje grupėje, bet tik ne mokėjime įvaldyt nuotaikų perteikimo meną.
2012 m. rugpjūčio 15 d. 20:35:50
As aplamai Pink Floyd neskirtau i jokius metus. Galiu tik skirti kad buvo Syd Barretto era, Roger Waterso, Davido Gilmouro, bet visais kartais tai buvo psihodelika. Man visi laikotarpiai daug maz patinka, bet labiausiai prie sirdies S. Barretto.
Psichodelikai reikia nusiteikti, nes klausantis iskart krisi i muzikos depresiska nuotaika, is kurios optimistiskai reikes nusiteikti, nes ieskosi joje ikvepimo ir apsivalymo galbut, bet vistiek busi jos depresuhoj. Noresi vel klausytis, nes Pink Floyd gan tobulai ta depresucha ivaldyta.
As tai atskiru ir laikau tai minusu. Tuo paciu tai laikau pliusu.
2012 m. rugpjūčio 15 d. 20:35:40
Arba pavadinkim brandziausi ju psichodelikos metai.