| Pasiūlė | Daina | Mėgsta | |||
| Rolandas77 | When the Sun HitsSlowdive |
||||
| Alvydas1 | HoppípollaSigur Ros Nuostabus albumas |
||||
| Very_crazy_enough | StormySantana |
||||
| DjVaids | The Way To YouDovilė |
||||
| Konditerijus | Oi, pelėdaVytautas Kernagis |
||||
| Sahja | Every girls sometimes go crazyLina Joy |
2008 m. gruodžio 20 d. 20:42:44
'nes placiai paplis' man atrodo tu ir vel pagal save vertini?
amoralu?
ar seksas yra amoralu?
ar saziningas darbas yra amoralu?
del to moralu amoralu, tai kiekvienam laikui savo morele, + kiekvienas turi savo morale
del nelegalu, juk tai irgi pasirinkimo laisve, kaip pati sakei kazkaip abejoju ar kas labai nores eit ten kur bus nelegalu?
o del prekybos as irgi rysio nematau, tai nezinau kokiu cia reike ieskot argumentu
Na jau, tik nereikia čia man : ) Šiuo atveju aš nieko pagal save nevertinu.
Apskritai anksčiau aš esu pasisakiusi už prostitucijos legalizavimą, jei pastebėjai. Ir šią pusę labiau ir palaikau. Bet tai nėra vienareikšmiškas klausimas ir jis neturi vienareikšmiško atsakymo. Neišsemiama tema. Žmogus klausė, kokie argumentai galimi prieš, tai aš ir parašiau.
Žinoma, seksas nėra amoralu, bet pirkti moterį (na ar vyrą) jau yra amoralu. Taip, tas slidus dalykas moralė yra vertinamoji sąvoka, bet nepaneigsi, visuomenėje susiklosto tam tikros moralės normos (priklausomai nuo laikmečio, nuo pačios visuomenės, galų gale nuo šalies), kurios yra visuotinai pripažįstamos ir priimtos, taikomos. Žinoma, visada atsiras tų, kurie joms nepritars, prieštaraus ir t.t., bet čia jau kitas klausimas yra.
Toliau - čia su tuo sąžiningu darbu tai prajuokinai iš tikro. Laikai prostituciją sąžiningu darbu? Nu ok, aš ne. Tai tavo paties taktika šis argumentas nėra tinkamas : )
Pas nelegalias protitutes norės eiti tie, kurie norės mažiau mokėti, 'slėptis'...
O dėl paplitimo, tai čia savaime aišku, kad paplistų tai. Atsirastų versliukai, pasiūla, tada padidėtų paklausa, nebeliktų bausmių baimės išvis.
na istorija sako kad amerikonai sauso istatimo metu nepradejo maziau gerti,
taip as nematau priezasciu, kodel sita darba tureciau laikyti nesaziningu? kazkaip abejoju kad klientai galvoja kad jie perka meile, taigi viska ka jie perka jie ir gauna.
o as laikau kad spresti uz kitus yra amoralu. tu taip nemanai?
del gerbti ir negerbti tai jau kitas reikalas. negalvoju kad pagal zmogaus dirbama darba (jeigu sis darbas yra saziningas) reike ji vertinti.
2008 m. gruodžio 20 d. 20:29:07
Tai, kas legalu, visada paplis labiau už tai, kas nelegalu. Juk legalizavus vagystes, jų įvyktų daugiau, negu dabar. Analogiškai yra su bet kokiu uždraustu dalyku, taip pat ir prostitucija.
uzdraudimas tai zmogaus laisves apribojimas.
jeigu jau mes pripazinom kad cia yra saziningas darbas, nereike ji maisyti su vagiste, kur yra nesaziningas darbas
taigi visiskos jokios analogijos nematau, nematau kodel turetu padideti pasiula, kodel turetu padideti paklausa, nors jeigu taip atsitiks, klausimas kam bus blogai?
gal tau?
mm kodel nieks neuzdraus savizudibes? pagal tavo logika turetu sumazet savizudziu skaicius...
2008 m. gruodžio 20 d. 16:55:53
HowLife,
Tai gal dar ir samdomus žudikus gerbi? Irgi juk sąžiningas darbas, irgi profesija. Atlieki pavestą užduotį, gaunu pinigus.
O vagis?
Kaip galima lyginti nesulyginamus dalykus?Nepamirškim,kad prostitucija yra seniausia pasaulyje profesija.Dėl to ji turi būti atitinkamai gerbiama.Aš žinau,kodėl dabar žmonės pasisako prieš prostitucijos legalizavimą.Dėl to, kad jie žino kas yra nelegali prostitucija.Bet jie nežino,kuo skiriasi legali prostitucija.Pasakykit,kas yra blogai tose pasaulio vietose,kuriose prostitucija yra legali?Aš tai negirdėjau nė vieno nusiskundimo.Ir dėl to,nesuprantu kas būtų blogai,jei tai būtų legalu.Bet aišku,mes esame Lietuviai - labai kuklūs,katalikiški rūpintojėliai.Mes daug ko nepripažystame,kas kitose šalyse yra normalu.Mano nuomone,dėl to iš dalies kalta sovietskaja sajūz...Bet vis dėl to,prabėgo beveik 18 metų.Turėtume kažką keisti.Juk auga naujos kartos.Susimastykim,apie tai...Okeu
y?Nelegalios prostitucijos aš taip nevertinu...
2008 m. gruodžio 20 d. 16:34:10
2008 m. gruodžio 20 d. 15:00:12
2008 m. gruodžio 20 d. 14:00:56
1. Argumentas, kodėl padidėja prekyba žmonėmis? (didesnė negu yra DABAR)
2. Kuo remdamosis teigiat, kad ji paplistų? Kas norėjo tas naudojosi, ant kiekvieno kampo jų yra - striptizo baras, erotiniai masažai, atsiversk paprasčiausią laikraštį, paskambink ir už valandos turi ko nori. Tai nori pasakyt žmogus, kuris dabar nesinaudojo, tai tik legalizavus puls bėgt į legalų viešnamį?
3. Daugiau jaunų... arba tu ta legalizavima ne taip supranti, arba aš. Jeigu jos nenorės, tai niekas ten jų ir neprivers nueiti. Tokios jaunos, ieško turtingų senių ir jiems atsiduoda, arba taip užsidirbtu. Vienu ar kitu atveju - prostitucija taip pat.
4. Ne sąžiningas verslas? Kas čia per nesąmonė? Ji suteikia malonumą žmogui ir gauna už tai pinigus. Abi pusės patenkintos. Kurioje vietoje nėra sąžininga? Jei jai tai bus amoralu - ji nedirbs, negali susirasti kito darbo - tai jau čia jos problemytės taip sakant.
(niekada nesinadojau ir nesidausiu)
2008 m. gruodžio 20 d. 13:51:34
Tai gal dar ir samdomus žudikus gerbi? Irgi juk sąžiningas darbas, irgi profesija. Atlieki pavestą užduotį, gaunu pinigus.
O vagis?
2008 m. gruodžio 20 d. 11:44:17
2008 m. gruodžio 20 d. 02:13:50
Nu ką žinau, kaip čia pasakyti.
Nelaikau aš to darbu sąžiningu ir viskas. Čia aiškios sąsajos vėl su ta pačia morale, degradavimu kažkokiu, kaip kartais sakoma, legvais pinigais [nors tam tikra prasme ir nelabai lengvais]. Žodžiu, nėra tai sąžiningas darbas ir viskas.
Geriau jau eitų sniego kast ir runkelių kapot ; D
Nesutinku.Bet kuris darbas yra gerbiamas [na,nebent išskyrus Lietuvą,kurioje vyras dirbdamas vaikų darželio auklėtoju,būtų stipriai išjuokiamas...].Taigi,bet kuris darbas,kaip ir bet kuri profesija turi būti gerbiami,šventi dalykai.Negalima tokius klausimus spręsti,taip:Aš bandau įsivaizduoti save kekšės vietoje,bedirbdamas tokį darbą.Jeigu jis man atrodo bjaurus,tai aš automatiškai pasisakysiu prieš.Yra žmonės,kuriems toks įstatymas visiškai nieko nereikštų,jeigu jis būtų įgyvendintas.Dėl to,jų neigiama reakcija šiuo klausimų atrodo nelogiška.Juk jeims dafieni fieni nieko nereiškia.Bet jie pasisakys priešingai.Dėl to šiuo klausimu turi kalbėti prostitutės iš uždrausto vaisiaus ištroškusieji.Vat,jie galėtų spręsti šitą klausimą.Pvz,aš - nes aš būsiu pats pirmas eilėje prie ką tik atidaryto Vilniaus Nemūnėlės arba Klaipėdos Undinėlės viešnamio...
2008 m. gruodžio 20 d. 00:22:11
Nelaikau aš to darbu sąžiningu ir viskas. Čia aiškios sąsajos vėl su ta pačia morale, degradavimu kažkokiu, kaip kartais sakoma, legvais pinigais [nors tam tikra prasme ir nelabai lengvais]. Žodžiu, nėra tai sąžiningas darbas ir viskas.
Geriau jau eitų sniego kast ir runkelių kapot ; D
2008 m. gruodžio 20 d. 00:09:02
ok pasakik dabar kas yra nesazininga?
2008 m. gruodžio 19 d. 23:55:13
amoralu?
ar seksas yra amoralu?
del to moralu amoralu, tai kiekvienam laikui savo morele, + kiekvienas turi savo morale
del nelegalu, juk tai irgi pasirinkimo laisve, kaip pati sakei kazkaip abejoju ar kas labai nores eit ten kur bus nelegalu?
o del prekybos as irgi rysio nematau, tai nezinau kokiu cia reike ieskot argumentu
Na jau, tik nereikia čia man : ) Šiuo atveju aš nieko pagal save nevertinu.
Apskritai anksčiau aš esu pasisakiusi už prostitucijos legalizavimą, jei pastebėjai. Ir šią pusę labiau ir palaikau. Bet tai nėra vienareikšmiškas klausimas ir jis neturi vienareikšmiško atsakymo. Neišsemiama tema. Žmogus klausė, kokie argumentai galimi prieš, tai aš ir parašiau.
Žinoma, seksas nėra amoralu, bet pirkti moterį (na ar vyrą) jau yra amoralu. Taip, tas slidus dalykas moralė yra vertinamoji sąvoka, bet nepaneigsi, visuomenėje susiklosto tam tikros moralės normos (priklausomai nuo laikmečio, nuo pačios visuomenės, galų gale nuo šalies), kurios yra visuotinai pripažįstamos ir priimtos, taikomos. Žinoma, visada atsiras tų, kurie joms nepritars, prieštaraus ir t.t., bet čia jau kitas klausimas yra.
Toliau - čia su tuo sąžiningu darbu tai prajuokinai iš tikro. Laikai prostituciją sąžiningu darbu? Nu ok, aš ne. Tai tavo paties taktika šis argumentas nėra tinkamas : )
Pas nelegalias protitutes norės eiti tie, kurie norės mažiau mokėti, 'slėptis'...
O dėl paplitimo, tai čia savaime aišku, kad paplistų tai. Atsirastų versliukai, pasiūla, tada padidėtų paklausa, nebeliktų bausmių baimės išvis.
2008 m. gruodžio 19 d. 23:14:50
Nes amoralu.
Nes plačiau paplis.
Nes nelegali sritis vis tiek liks, dėl jau minėtųjų ligų puokštę turinčių ir dėl to legaliai negalėsiančių 'dirbti'.
Dar sakoma, kad tai palengvintų prekybą žmonėmis [čia labai aiškaus ryšio nematau, bet, matyt, kas sako, tas žino].
amoralu?
ar seksas yra amoralu?
2008 m. gruodžio 19 d. 22:55:02
Nes plačiau paplis.
Nes nelegali sritis vis tiek liks, dėl jau minėtųjų ligų puokštę turinčių ir dėl to legaliai negalėsiančių 'dirbti'.
Dar sakoma, kad tai palengvintų prekybą žmonėmis [čia labai aiškaus ryšio nematau, bet, matyt, kas sako, tas žino].
2008 m. gruodžio 19 d. 22:36:32
2008 m. gruodžio 19 d. 21:21:35
Na čia gal galima sieti su to nenorėjimo priežastimis. [Kad neva jų mažiau bus? Gal.]
Tada reiktų tikrintis sveikatą ir beveik visos esamos 'darbuotojos' dėl ligų netektų teisės 'dirbti'.
2008 m. gruodžio 19 d. 20:30:08
2008 m. gruodžio 19 d. 20:05:34
Tai kad jau seniai legalizuota viskas, tik pavadinimas kitoks.
Kas čia turima omenyje?
Iš esmės, kaip jau sakiau, pliusų būtų legalizavus. Būtų ir minusų.
Teko girdėti, kad Lietuvoje buvo atlikta apklausa prostitučių (kokiu būdu, neklauskite, nežinau, bet ta info tikra, nes normaliam darbe panaudota buvo), tai jos pačios nenorinčios legalizavimo beveik šimtu procentų.
2008 m. gruodžio 16 d. 20:39:56
2008 m. gruodžio 16 d. 18:06:25
Nu šiaip aš prieš pačią profesija, manau niekas šio darbo nedirba savo malonumui... Na, o jei legalizuos nenorėčiau, kad TV ir laikraščiuose atcidurtu reklamos... Jau isivaizduoju reklamos tekstą: ''Neturit žmonos? Draugės? Meilužės? O gal ji jums paprasčiausiai neduoda? Viešnamis *****{patys sugalvokit pavadinimą}, pasiūlys jums dideli pasirinkimą, su gumytėm, be gumyčium iki paryčiu''