| Pasiūlė | Daina | Mėgsta | |||
| Very_crazy_enough | Happy HouseSiouxsie & the Banshees It never rains |
||||
| Alvydas1 | Rats ReturnPorcupine Tree |
||||
| Konditerijus | La Isla BonitaMadonna https://www.youtube.com/watch?v=FRyiBRhi0l4 |
||||
| Sahja | Dancing In ShadowsC.C. Catch |
2026 m. birželio 27 d. 21:19:46
Misfits turbūt neklausiau nuo 2012-ųjų metų, nors A Rock N Roll Fantasy per tą eilę metų išliko mano grotuvo rotacijoje. Nežinau, kaip nutiko, kad Low Budget išstūmė šį albumą į šoną, nes dabar paklausius jo atrodo, kad jis tikrai aukštesnės prabos nei Low Budget. Su Sleepwalker šiam momentui lyginimo nedarysiu, nes per menkai pastarąjį albumą atsimenu.
Vėlgi, šio albumo gėris slypi, kokios įvairiaspalvės dainos čia tupi. Lyginant su kiek archaiškesniais 7-ojo dešimtmečio ir 8-ojo dešimtmečio pradžios darbas, šios eros The Kinks į ausis krenta savo turtingesnėmis aranžuotėmis, kurios inkorporuoja gan įvairius elektrinės gitaros tonus, turi nemažai pianino ir sintezatorių partijų. Ir gal net dar stipriau nei anksčiau skambesys merkiamas į įvairių stilių mišrainę.
Panašiai kaip su Lola dariau, suteikiu minimalias deskripcijas kiekvienai dainai, kad būtų aišku, kodėl šis albumas toks įvairus ir įdomus: Misfits (lengvo roko baladė, labai įdomus pasirinkimas albumo open'eriui), Hay Fever (funky rokenrolas su riebiais sintezais), Black Messiah (socialinis komentavimas regio stiliumi a la 10cc), A Rock N Roll Fantasy (epiška dramatiška baladė), In A Foreign Land (klasikinio roko infuzija), Permanent Waves (areniškas rokas, bet su įdomiais įtampą kuriančiais akordais ir su dideliais klavišais a la Styx stiliumi), Live Life (sunkaus roko bomba), Out Of The Wardrobe (lengva melancholija), Trust Your Heart (bliuzroko baladė Mountain / The Allman Brothers stiliumi, kuri Foghat'išku stiliumi sprogsta į rifų fiestą) ir Get Up (melodingas ir nuotaikingas mažoras).
Ar bent viena iš šitų dainų yra silpna? Nepasakyčiau. Iš visų dainų mažiau vertinu tik Out Of The Wardrobe, gan nyki daina albumo kontekste, tačiau visa kita labai stipru. Mano favoritas išlieka A Rock N Roll Fantasy, tai tiesiog puikiai sukomponuota daina, viena kompoziciškai ir melodiškai turtingiausių 5 minučių trukmės dainų roko muzikoje. O ir teksto dichotomija įdomi tarp rokenrolo romantiškos idilės ir jo realybės (būnant rokeriu, tas muzikos industrijos pasaulis pasirodo labai įtemptas ir problematiškas bei verčiantis susimąstyti, kiek verta toliau eiti tokiu keliu). Nors aš nesu muzikantas, bet šitą dichotomiją kažkiek suprantu iš savo ir savo asmeninių gyvenimo pasirinkimų. Kiti du favoritai, kuriuos atsimenu įstringant ir tais gūdžiais 2012-aisiais, yra Get Up ir Permanent Waves. Nu negalima nemylėti to Get Up džiaugsmingumo ir pakilumo, daina, priverčianti mylėti gyvenimą. Permanent Waves kaip tik turi daugiau klampios, minorinės atmosferos, man patinka jos įmantroka melodija ir dideli klavišų garsai bei agresyvios boso atakos. Bet ir Live Life visiškas roko banger'is puikiai krenta man į ausis, ir Trust Your Heart baisiai įdomi daina, tokio hardcore bliuzo iš The Kinks nelabai tikėtumeis, bet tame ir yra visas šios grupės grožis ir diversiškumas – randa jie labai įdomių stilistinių sprendimų bene kiekviename albume.
Albumas vertinu 10-uku. Jis ne toks stiprus kaip mano šiandien taip pat įvertintas Lola, bet nematau priežasties, kodėl aš turėčiau mažinti balą šitam albumui. Jis puikus ir pakelia pasitenkinimą gyvenimu jo klausant, ko dar reikia.