Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Diskriminacija dėl amžiaus

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 1
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
Very_crazy_enough
2013 m. rugpjūčio 22 d. 21:51:22

diskriminavimas dėl amžiaus labai puikiai atskleidžiamas Ladytron dainoj Seventeen:They only want you when you're 17, when you're 21 yiou're no fun.(beje, ir pats atsisukdavau troleibuse tik į gražios figūros septyniolikametes, dabar eidamas kpja kojon su madom atsigręžiu tik į penkiolikametes)

2013 m. rugpjūčio 22 d. 21:44:30

Ne. Ten buvo diskriminacija dėl amžiausi. Tipo per didelė. :( Nu ir gerai. Aš savo sūpynes turiu. :(

2013 m. rugpjūčio 22 d. 21:42:08

Tai turbūt tas draugas pats norėjo pasisupti :D

2013 m. rugpjūčio 22 d. 21:38:52

Mano amžius nėra toks, kokį rašau. :)

2013 m. rugpjūčio 22 d. 21:38:27

Nebuvo ten taip parašyta. :D O ant supynių draugas sėst neleido.. Sako, leisk ir vaikams pasisupt.. ;/

2013 m. rugpjūčio 22 d. 21:27:40

Na, būna prie kai kurių supynių, pvz.: parkuose, parašyta: nuo 5-12 metų, ar kažkaip panašiai. Bijo gal, kad sulaužys supynes...

2013 m. rugpjūčio 22 d. 21:25:07 2013-08-22 21:25:51

Aš nesuprantu tokio dalyko, kai suaugusieji vaikams sako, kad šie turi gerbti juos dėl to, kad jie vyresni. Šiaip teisingai, vyresni žmonės dėl suprantamų priežasčių yra protingesni ir išmintingesni, jie turi būti vaikams autoritetas. Bet nesuprantu, kai tas dalykas būna išreikštas taip paviršutiniškai. Pasitaiko tokių atvejų, kai suaugusieji netgi pradeda vartoti nelabai sveiką sarkazmą, ironizuoja vaikų poelgius, jų žodžius kaip tik dėl to, jog jie "kvaili ir nieko nesupranta". Iš savo patirties galiu pasakyti, kad tai tikrai žeidžia. Gal jau nuo ~4 ar 5 metų vaikai pradeda suprasti sarkazmą, visokias užslėptas, netiesiogiai išreikštas pašaipas ir tai priima labai giliai. Nes patys užaugę tą patį ima daryti. 

Stereotipas, faktas, teiginys - suaugusieji gerbtini dėl savo proto ir išminties. Bet argi jie visi tokie jau protingi? Yra tekę bendrauti su tokiais, kuriems jų intelekto lygis nieko nereiškia, gyvenimo patirties mažai turinčiais ir beveik visai neišprususiais žmonėmis, kuriems aktualu tik tai, kas dedasi "savam kieme". Aišku, jie yra tik "kaimiečiai", o ne kokie nors aukštą laipsnį visuomenėje užimantys asmenys, nes tokie savo neigiamų proto veiklos niuansų stengiasi viešai nedemonstruoti. Taip kad, nebūtinai visais atvejais suaugusieji yra protingesni už vaikus ir paauglius. Tam puikus įrodymas yra laida "Klausimėlis", nes kai pasižiūri, tai net šiurpas pereina per odą. Tačiau, į tuos toje laidoje pateiktus klausimus, statistinis paauglys, juolab vaikas, irgi nelabai sugebėtų atsakyti. Tačiau kalbu apie išimtis. Nors jų nedaug man yra tekę sutikti, bet faktas, kad tokių tikrai Lietuvoje egzistuoja. Nekalbu aš apie kokius nors indigo vaikus, net nežinau ar tikėti, jog jie egzistuoja, bet tie, kurie iš savo kontrolinių, o vėliau ir egzaminų gauna maksimalų įvertinimą yra tiesiog neįtikėtini. Manyčiau, visiems yra suprantama, kodėl naujoji karta darosi protingesnė už praeitąją. Naujos technologijos ir t.t. Kaip tik dėl šios priežasties, ~16-17-mečiai, nors dar paauglio tarpsnyje, bet jau pasitaiko protingesni net už savo tėvus. O kodėl taip yra? Atvirai: tėvai jau per seni, kad dar kažką mokytųsi. Nes tėvai dažniausiai nuo ~30 metų jau nebeturi tam laiko, kad kažkokią informaciją kištų į galvas, nes jie turi kitų pareigų. Viską, ką jie prisimena iš mokyklos laikų, naudoja savo darbe, bet kas yra tame darbe? Tik viso labo monotoniškas veiksmas (kalbant apie biurinį, sėdimąjį darbą). Nesakau, gal ir pasitaiko kokių nors naujų faktinių dalykų, nežinau gerai. Suagusieji augina vaikus, tvarko savo finansus ir rūpinasi tik šeimos lizdu ir jo gerove, todėl gauti kažkokios naujos informacijos, gaunamos iš kokios nors ugdomosios veiklos jiems paprasčiausiai nėra kada, o kai kurie galvoja, kad jau ir per vėlu arba nėra prasmės. Bet prasmė VISADA yra, kai kažką darai dėl savęs. Bet čia jau nukrypau nuo temos.

Su seneliais yra visai kitaip. Jie privalo būti gerbiami ir vaikų, ir suaugusiųjų, nes jie savo amžiuje pradeda regresuoti, nebegali būti už ką nors atsakingi, kartais net savimi nebegali normaliai pasirūpinti. Tačiau labai dažnai jie būna labai išmintingi, ką aš juose labai gerbiu ir vertinu. Suvaikėjimai, visokie alzhaimeriai ir kitos senatvės ligos atima iš jų labai daug ką... Varžytis protiniais, intelekto sugebėjimais su seneliais būtų žiauriai neprotinga ir nesąmoninga. Juos reikia tik gerbti ir rūpintis.

Visa mano esmė tokia: nei suaugusiems, nei vaikams nereikia vieniems kitų niekinti ar kaip nors laikyti žemesnėje lygmenyje kaip asmenybių. Daugiau tolerancijos viskame. Visi yra savotiški ir unikalūs, o jei kažkas yra tiesiog mažiau apsišvietęs ar neturi gebėjimo savyje sukaupti daug informacijos ir išlaikyti jos iki pat gyvenimo galo, tai jis kartais būna visai dėl to nekaltas, gal jam yra kokia nors protinė liga. Arba kai mes susirašinėjame su kuo nors ir nematome, kas sėdi anapus ekrano. Matome, kad tas asmuo rašo kaip kvailas ir nesubrendęs vaikas, daro klaidų kiekviename sakinyje. O ar prieš teisdami pagalvojate, kad galbūt ten nesveikas žmogus, nešiojantis rimtą psichinę ligą su savimi... Galbūt, tai reti atvejai, bet galimi. O kas dėl tų tikrai kvailų vaikų, tai reikia nekreipti dėmesio, nes jie vis tiek kažkada iš tokios būsenos išeina, o kad dabar pat, tuojau pat jis staiga pasikeistų ir taptų protingas - tai tiesiog neįmanomas dalykas. Supratimas vaikui į galvą ateina ne su nuolatiniu rėkimu, kišimu jiems į galvą visokių taisyklių ir a le "protingųjų" sugalvotų "moralės normų", ir net ne su diržu. Jei tikrai norite, kad vaikas susivoktų, reikia su juo KALBĖTIS, civilizuotai kalbėtis, KLAUSYTI ką jis sako ir parodyti gerą pavyzdį, kaip galima rasti kur nors kompromisą, jei vaikas yra užsispyręs ir būtinai turi laikytis savo nelabai logiškos ir tinkamos arba naudingos daugeliui nuomonės. Reikia jį protinti apgalvotai ir išmintingai, o ne paviršutinišku žiaurumu ir jėga. Štai tada ir neliks jokių diskriminacijų (dėl amžiaus). O dėl kitų diskriminacijų nieko kol kas negaliu pasakyti.

2013 m. rugpjūčio 22 d. 21:19:40 2013-08-22 21:25:52

Jei Tavo amžius yra toks, kokį tu rašai, o aš tuo nelabai tikiu, tai tau nepasisekė :D

Atsakyti
DeathLetter
2013 m. rugpjūčio 22 d. 20:57:48

Aš pajutau diskrimaniciją, kai Kaune prie Megos norėjau pasisupti ant sūpynių, bet mane sustabdė. :( Tipo, kad didelis, tai jau negali suptis.. :/

2013 m. rugpjūčio 21 d. 21:03:28 2013-08-21 21:07:20

Aš su visais stengiuos elgtis pagarbiai ir nieko nediskriminuoti, bet kai tu išreiški savo nuomonę ir vien dėl amžiaus sulauki tokių žodžių kaip: ,,Vaike, ką tu čia nusišneki. Visiškai nieko nesupranti" ar kažko panašaus tai nieko gero. Aišku, ir jaunesnieji turi gerbt vyresnius. Abipusė taika ir tolerancija. Gerbk kitus ir būsi gerbiamas ir panašiai. Manau visi tai žino, tad kartoti nereikia :)

Atsakyti
Silentist
2013 m. rugpjūčio 21 d. 02:11:47 2013-08-21 02:37:31

einarai, svarbiausia nediskriminuot to, kas daug matęs ir patyręs, tuomet tas nediskriminuos tų, kas nematęs, nepatyręs, o apšyla kompiuterinio bendravimo ribose.

2013 m. rugpjūčio 20 d. 22:37:58

Gana teisingai pasakyta. Bet net ir čia, tokią malonią atmosferą turinčiame portale, atsiranda fruktų, kurie man sako: "vaike, nieko nesupranti". Tačiau žeidžia ne tas pirmas žodis, bet kiti du. Pasakytų, kad "tu neįvertini situacijos" ir pan., bet dažniausiai "tie vyresni" yra labai kategoriški, tuo pačiu ir pritingintys ką nors protingo parašyti. O aš stengiuos kuo daugiau kabliuot iš savo intelekto. 

Diskriminacija dėl amžiaus man yra didelis blogis. Kaip ir rasinė, etninė, seksualinė bei skonio diskriminacija. Taip, kartais jaunesni sugeba pasakyti daug išmintingesnių dalykų nei kažkoks a la "daug matęs ir patyręs".

2013 m. rugpjūčio 20 d. 19:22:13

Nežinau kaip jums, bet man amžius nėra labai svarbus. Suprantu, jog aš pati esu pakankamai mažo amžiaus palyginus su kitais. Jei aš diskutuoju su žmogum, nežiūriu į jo amžių, o atkreipiu dėmesį į tai, kaip jis argumentuoja savo mintis, ar parašo kažką, ar rašo dėl to, kad rašyt. Nes ne visi jaunesni šneka nesąmones ir ne visi vyresni yra visada teisūs.

Atsakyti
RaptorJM
2008 m. lapkričio 6 d. 18:48:37
Silentist rašė:
Nejaučiu tokio dalyko.
Žmogus gali būti tvarkingas, supratingas, padorus
ar jam aštuoni metai, ar penkiolika, ar dvidešimtpenki.
svarbiausia, abipusis supratimas ir aišku suvokimas, kad dėl muzikos skonio ginčytis - beprasmiška

juk ne vien (toligrazu) del muzikinio skonio gincu kyla ta amziaus diskriminacija.

2008 m. lapkričio 6 d. 15:37:06
Silentist rašė:
Nejaučiu tokio dalyko.
svarbiausia, abipusis supratimas ir aišku suvokimas, kad dėl muzikos skonio ginčytis - beprasmiška

Auksinė mintis, diskusija baigta.

Atsakyti
Silentist
2008 m. lapkričio 6 d. 12:53:07
Nejaučiu tokio dalyko.

2008 m. lapkričio 6 d. 12:40:34
Jau tik nereikia lia lia...
Kai kokie 12-14 metų paaugliai ima aiškinti apie muziką ir šiaip viską kaip dideli žinovai, šiek tiek juokinga. Visų pirma, kad per tiek laiko gerai ką nors pažinti dar nelabai laiko užtenka. Ir šiaip nesmagu, kai ginčydamiesi pasitelkia esmocinius argumentus, dažniausiai pilnus nuostabių ir iškalbingų žodžių, kokių, kaip "šūdas".

Bet dar smagiau, kai "seniai" su vaikais pešasi bandydami kažką įrodyti. Arba pešasi tam, kad pasipeštų...

Nėr gyvenimo.

Atsakyti
RaptorJM
2008 m. lapkričio 2 d. 16:50:36
ep rašė:
del darbo pvz aisku geresnis negu kur pesasi du vaikai
ka as apie tai manau, chmm logiska, pastatik save i darbo vadovo vieta ir suprasi kodel o siaip apie tai jau buvo diskutuota temoj kaip paaugliams rasti darbo ar kazkas panasaus
ok pripazistu yra tokia problema, diskutuokim

na,jei diskutuotume del kiekvienos problemos,tai nieko daugiau ir neveiktume. Esme tokia,kad cia kitokia nei visos problemos. Ne visi susiduria su gejais,lesbietemis,iksmenais ir t.t. o sensta visi.

2008 m. lapkričio 2 d. 14:44:04
del darbo pvz aisku geresnis negu kur pesasi du vaikai
ka as apie tai manau, chmm logiska, pastatik save i darbo vadovo vieta ir suprasi kodel o siaip apie tai jau buvo diskutuota temoj kaip paaugliams rasti darbo ar kazkas panasaus
ok pripazistu yra tokia problema, diskutuokim

2008 m. lapkričio 2 d. 14:43:13
Gabux rašė:
pyplys pagal amžių, ar intelektą - whatever.

va,cia tai mintis.

Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2025 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname

Jurga Jurga
8

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

23:28 - Silentist
Silentist sia nakti ilsisi (+gerbejas svencia)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
Atsinaujino LT TOP 30!
13:06 - Silentist
Papa was a Rolling Stone,
Where ever he laid his hat was his home
and when he died, all he left us was alone
01:45 - Silentist
Juokaunu. Du slapti muzikos gerbejai & megejai-nevidonai is nevidoniskiu
01:38 - Silentist
Svetainej narso Silentist(+slaptas gerbejas) kaip ir kasnakt
11:04 - Silentist
Pere Ubu’s David Thomas Dies at 71
11:38 - Alvydas1
Ne, čia tu ne vienas. Nors asmeniškai man Nightwish - legenda.
09:20 - Silentist
Gal as cia toks vienas bet talking heads ir REM nera 1 hito grupes! Gal jos legendines labiau nei nightwish, marduk ar net within temptation bet cia kaip kam
Atsinaujino TOP 40!
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 372
  Iš viso užsiregistravę: 73574
  Naujausias narys: ScottyLenk
  Šiandien apsilankė: 145077