"Brendimo kančios" KVDT. Be abejo, pagrindinė žiūrovų masė buvo mokyklinio amžiaus, po ko plojo atsistoję, nes jiems patiko. Aš tai spektaklį įvertinčiau šešetu. Kaip komedija buvo juokinga, tačiau turint omeny, jog tai buvo knygos ekranizacija, tai ji buvo prasta, nes labai jau laikantis knygos siužeto vietomis pernelyg užtempta, vietomis atmosferoje tvyrojo nuobodulio aura. Trūko veiksmo, buvo akcentuojamos ne kiek tos paauglio brendimo kančios, jo kasdienis gyvenimas, santykis su bendraamžiais, o šeimos vidaus aferos (tėvų neištikimybės ir t.t.). Turint omeny, jog tai nėra kažkokia tai ypatinga knyga, manyčiau, buvo galima daugiau improvizuoti, galbūt netgi atsisakyti kai kurių ne tokių svarbių veikėjų (nes jų įėjimas į veiksmą iš esmės erzino), o ne aklai laikytis knygos siužeto. Kai kuriais epizodais aktorių vaidyba man priminė mokyklos vaidinimus, neatrodė profesionali, vėlgi, užtęsta ir nuobodoka. Taigi, režisūrinis sumanymas ir sprendimas nekoks. Man rodos buvo paskubėta kurti spektaklį labiau neįsigilinus į siužetą, į to paauglio pasaulį, jo labiau neapgalvojus. O jauna moteris vaidinanti pensininkę manęs visai neįtikino. Netgi papiktino. Rodos, Kaunas juk toks turtingas aktoriais, o še tau kad nori, neatsirado vyresnio amžiaus aktorės tokiam paprastam epizodiniam veikėjui sukurti.
Ji_Kvepuoja rašė: KVDT, Gintaro Varno „Ruzvelto Aikštė“.
Sužavėjo ir paliko gilų įspūdį. Likau sužavėta G.Ivanausko vaidyba : ) (dar kartą).
Įvairių žmonių istorijos, kurie vienaip ar kitaip susiję. „Pjesė įvairiais rakursais atskleidžia akistatą su mirtimi“.
ir
mirtis kvepia apelsinais
Šitą galėčiau pakartoti.
Nesveikai patiko Ivanausko vaidyba (ta laikysena, mimikos, tas elegantiškas kandiklio su cigarete laikymas, ta kalbėjimo maniera. Tik makiažą gal kitokį būčiau parinkusi ) Sužavėjo Baukutė, Šidlauskas, Svobonas (kaip visada). Labai keista buvo pamatyti Aureliją Tamulytę tokiame amplua. Nuostabus talentas. [Palyginkime su Roza iš "Nekalti". Platus spektras.]
Stipri pati pabaiga. Tas choras su reikšmingom pauzėm.
Žodžiu, visko daug, visko net susigaudyti nespėji, neužfiksuoji. Bet kokiu atveju pažiūrėti verta. Nustebino tik, kad tiek daug blogų atsiliepimų apie šį spektaklį.
Taip pat prieš keletą dienų antrą kartą, po poros metų pažiūrėjau "Nekalti". Tame pačiame teatre, žinoma.
Kas čia patiko labiausiai?
Svobonas, Svobonas, Svobonas. Tas jo maivymasis nerealus
Stumbraitė. Tas jos vaidmuo... Jai tinka tokias, šelniai tariant, sudėtingas asmenybes vaidinti.
Tobulybė su visu savo tobulu pasauliu gerai parodyta.
Patiko idėja kartais rodyti kelis veiksmus iš karto, vienus iškeliant į priekį, kitus prislopinant.
Galėčiau pasakoti daug, bet kažin ar kam įdomu
Tiesiog: uch
"Meistriškumo pamoka" pirma dalis kažkaip nesudomino, bet po antros buvau lyg prikaustyta. Normantaitės vaidyba buvo tokia reali ir ji taip meistriškai perteikė tos operos solistės biografijos skausmą. Džiaugiuosi, kad nuėjau..
Įvairių žmonių istorijos, kurie vienaip ar kitaip susiję. „Pjesė įvairiais rakursais atskleidžia akistatą su mirtimi“.
ir
mirtis kvepia apelsinais
paskutinis "Grobis" - dramos teatre, bet labiau patiko prieš tai žiūrėti "Meistriškumo pamoka", "Palaukit, kieno čia gyvenimas?" ir "Belaukiant Godo" - mažajame teatre dar beje labai patiko Koršunovo "Vasarvidžio nakties sapnas" šį rudenį žiūrėjau dramos teatre
STAND UP. SPEAK UP. Say NO to racism.
svarbiausios gyvenimo tiesos:
1. Alus tinka gerti su bet kuo, ypač su alumi.
2. Kam gerti alaus mažai, jei galima daug.
3. Nėra dalykų, kurių vertės negalima išmatuoti alumi.
4. Aluje nepaskęsi
5. skaudžiausia tiesa: viso pasaulio alaus neišgersi.
6. bandelės yra 3 kartus skanesnės, jei tai yra alus.
7. nėra progos, kuriai esant negalėtum gerti alaus ir nėra alaus, prie kurio neatsirastų progos.
8. nėra sveikatos, kurios nepataisytų alus.
to be continued..
Galimybių teorija: alus gali būti neskanus tada, jei ta nėra alus.
Į spektaklius, operas vaikštau tam, kad pasirodyti prieš žmones. Pasipuošęs for sure. Dažniausiai nei spektaklio, nei operų neatsimenu.
Nesakysiu ko tikėjaus, dar prajuokins ką nors.
Gaila, bet po pirmos dalies teko išeiti. Nesigailėjau.
Piguva? Galbūt.
Aš tai dabar jaučiuosi, lyg man būtų uždėtas limitas, kiek galiu naudotis music'u. Nes atrodo, prisiliesiu prie kažko ne to ir išmes mane kokiai savaitei, kaip jau yra padarę. Bet iš dalies gerai tokia pertrauka - daugiau laiko kitiems dalykams
2008 m. gegužės 25 d. 18:27:06
2008 m. balandžio 4 d. 00:00:16
2008 m. balandžio 3 d. 22:19:30
Dievaž, juokinga buvo.
2008 m. kovo 25 d. 10:07:05
2008 m. kovo 24 d. 23:26:48
KVDT, Gintaro Varno „Ruzvelto Aikštė“.
Sužavėjo ir paliko gilų įspūdį. Likau sužavėta G.Ivanausko vaidyba : ) (dar kartą).
ir
mirtis kvepia apelsinais
Šitą galėčiau pakartoti.
Nesveikai patiko Ivanausko vaidyba (ta laikysena, mimikos, tas elegantiškas kandiklio su cigarete laikymas, ta kalbėjimo maniera. Tik makiažą gal kitokį būčiau parinkusi
Stipri pati pabaiga. Tas choras su reikšmingom pauzėm.
Žodžiu, visko daug, visko net susigaudyti nespėji, neužfiksuoji. Bet kokiu atveju pažiūrėti verta. Nustebino tik, kad tiek daug blogų atsiliepimų apie šį spektaklį.
Taip pat prieš keletą dienų antrą kartą, po poros metų pažiūrėjau "Nekalti". Tame pačiame teatre, žinoma.
Kas čia patiko labiausiai?
Svobonas, Svobonas, Svobonas. Tas jo maivymasis nerealus
Stumbraitė. Tas jos vaidmuo... Jai tinka tokias, šelniai tariant, sudėtingas asmenybes vaidinti.
Tobulybė su visu savo tobulu pasauliu gerai parodyta.
Patiko idėja kartais rodyti kelis veiksmus iš karto, vienus iškeliant į priekį, kitus prislopinant.
Galėčiau pasakoti daug, bet kažin ar kam įdomu
Tiesiog: uch
Jei aš dirbčiau degalinėje!
2008 m. kovo 23 d. 20:45:44
2008 m. kovo 23 d. 14:47:44
ir
mirtis kvepia apelsinais
2008 m. kovo 17 d. 20:00:54
2008 m. kovo 17 d. 20:00:46
2008 m. kovo 17 d. 19:40:59
STAND UP. SPEAK UP. Say NO to racism. _____________________ Aš gerai rusiškai keikiuosi. Nesidžiauk, brolau, alaus neparnešęs. _________________ svarbiausios gyvenimo tiesos: 1. Alus tinka gerti su bet kuo, ypač su alumi. 2. Kam gerti alaus mažai, jei galima daug. 3. Nėra dalykų, kurių vertės negalima išmatuoti alumi. 4. Aluje nepaskęsi 5. skaudžiausia tiesa: viso pasaulio alaus neišgersi. 6. bandelės yra 3 kartus skanesnės, jei tai yra alus. 7. nėra progos, kuriai esant negalėtum gerti alaus ir nėra alaus, prie kurio neatsirastų progos. 8. nėra sveikatos, kurios nepataisytų alus. to be continued.. Galimybių teorija: alus gali būti neskanus tada, jei ta nėra alus.
2008 m. kovo 14 d. 21:22:26
---
šį sekmadienį ruošiuosi į spektaklį 'Laukinė moteris'. tikiuosi turiningo ir neužmirštamo vakaro. tikiuosi, toks ir bus.
[=
2008 m. kovo 14 d. 19:21:13
2008 m. kovo 14 d. 03:04:01
2008 m. kovo 13 d. 16:40:16
2008 m. kovo 13 d. 16:25:14
2008 m. kovo 12 d. 18:51:37
2008 m. kovo 12 d. 18:18:34
Ir šiaip keistuolius mes mylim.
2008 m. vasario 7 d. 21:35:14
Deja, jau senokai tas buvo. Labai senai...
2008 m. vasario 7 d. 19:39:26
2008 m. sausio 24 d. 21:53:46
"Figaro vedybos" Klaipėdos muzikiniam teatre.
Nesakysiu ko tikėjaus, dar prajuokins ką nors.
Gaila, bet po pirmos dalies teko išeiti. Nesigailėjau.
Piguva? Galbūt.