fenomenologinė teorija, Rogersas:
zmogus is prigimties yra geras ir jo dvasia yra sveika ir konstruktyvi. Socialine ismokimo teorija:
vaikas visko išmoksta per modeliavimą. Pirmas dalykas kuri mokinasi tai autoritetas. Vaikai pastebi situacijas, kuriose veikia autoritetas ir stebi tokio elgesio pasekmes. Kai vaikas susiformuoja modelį tai po to i zaidimus itraukia matytas situacijas....
Paaugliu psichika yra gan nestabili. Todel juos labai gali paveikti draugai/televizija ir t.t. Jiem svarbu gauti vieta visuomeneje. Deja,dazniausiai jie isivaizduoja,kad vieta gaunama tik demostruojant savo jega.
Manau, kad nusikalsta del nelabai tinkamo visuomenes auklejimo. per mazas uzimtumas ir socialines problemos issaukia jaunimo nusiklastamuma. Jei jaunimas butu labiau uzimtesnis ir btu aiskiai formuojamos jo vertybes ir moralines normos, manau kad tokiu problemu butu daug maziau.
ne visi nusikalsta... daugelis nusikalstanciuju ateje is asocialiu seimu,apsisvaigine kuo nors ir nesupranta ka daro. atrodo kad cia "vau kaip kietai" zinoma kartais seimos buna ir socialios tada vaikai paprasciausiai nori pabegti is realybes pilnos pinigu,nori priestarauti tevu taisyklems. ir daro tai labai drastiskai. tiesiog del to ka dgal maistauj,gal nori ka nors irodyt, arba dar del ka nzn ko...
I si klausima geriausia atsakyma pateikia subkulturine kriminologijos teorija: paauglio negalejimas indentifikuoti saves visuomeneje dazniausiai ir buna tas akstinas, pastumiantis ji nusikalstamos veikos link...
nes jie paaugliai...ir dar daug ko nesupranta...jiems tai atrodo kieta jei ishmushei langa ar primusei zmogu ir pan...o ishtikruju taip visai nera...tai kvaila...
qui3t (Užblokuotas)
2004 m. gruodžio 30 d. 16:23:00
dazniausia kad sulauktu pripazinimo, aisku kad ne jusu. jie renkasi savo gyvenima. visi negali noreti ko nors pasiekti eidami y universitetus ir kitas istaigas - nes jiems ten per mazai laisves ir per daug 'protinguju'.. . aisku yra ir tokiu - kurie nemasto ir tik apie tokius nusikaltelius dazniausiasi mes suzinome, be to pilna stukaciu aplink kuriems nerupi tavo noras irodyti kokia pazeidziama juu visuomene - as cia kalbu apie vagystes ir sukciavimus. o zudimo as nemegstu, nebent jus kas nuzudytu - tai butu viena geriausiu naujienu.
Iš skurdo.
Kai kada tai kaip pramoga.
Kodėl man kartais norisi ką nors primušti :
Tas kas nors akivaizdžiai išnaudoja kitus.
nurodinėja, kaip kitiems elgtis (dažniausiai taip mergos "valdo" bernus, o tie kvailiai viską daro kaip jiems liepia).
išsidirbinėja.
apsimeta draugišku, o žmogui nuėjus iš jo šaiposi.
todel kad kiti ruko arba geria ka nors primusa ar panasiai todel ir jie nusikalsta tai kaip mano draugus prigavo kad per ilgaja kie ruke ir is vienos puses kriminalai o is kitos tai spets spedagoge ir dabar neseniai jie isejo i policijabet blogai kad jie isejo man tai pvz gaila ju duhai tie mentai ir kriminalistai
Evanescence
per daug, aisku kad per daug; 1.zmogeliai nezino ka reiske zodelis atsakomybe, arba ji neteisingai supranta....
2. vaikisteje... prazasciu reike ieskoti vaikisteje, kaip sake ten kazkoks psichas - froidas atrodo ;/
t.y. auklejimas turi buti toks, kad vaikui-paaugliui nereiketu nusizengti tiesai, dorai ir t.t.
ps kvakva as kaip visada taves nesuprantu
Is esmes nes visi vieni kita cia labai mylim - kodel nepadaryt rausvo su raudonu dizaino su susikabinusiu sirdziu fragmentais? Kodinis music zodis yra LOVE. love me like i am your melody
Greito maisto valgykloj "uzkalnieciai" susitinka bulkute, sasyskyte ir buterbrodukas. Ateina jiems skundziasi surainis, desrainis ir falafelainis, kad ju niekas nenori. Buterbrodukas sako: mes irgi ne madoj. Surainis: - tai kada sugrisim i mada?
Susitinka ziemkentys, jarube ir aruodas.
Pamato veipintoja, startupininka ir omfgoda.
Ei jus naujadarai, dinkit is musu tautosakos, negadinkit musu jotvingavotu baltu saknu. Naujadarai susizvalgo: Mes nerusai, mes is anglisko interneto ir jusu draugai!
2005 m. gegužės 22 d. 15:52:03
zmogus is prigimties yra geras ir jo dvasia yra sveika ir konstruktyvi.
Socialine ismokimo teorija:
vaikas visko išmoksta per modeliavimą. Pirmas dalykas kuri mokinasi tai autoritetas. Vaikai pastebi situacijas, kuriose veikia autoritetas ir stebi tokio elgesio pasekmes. Kai vaikas susiformuoja modelį tai po to i zaidimus itraukia matytas situacijas....
2005 m. gegužės 21 d. 14:25:14
2005 m. gegužės 21 d. 06:32:49
2005 m. gegužės 21 d. 06:28:36
2005 m. gegužės 19 d. 05:01:43
2005 m. gegužės 18 d. 21:49:46
2005 m. gegužės 18 d. 21:20:49
SD#13
2005 m. sausio 18 d. 21:44:36
2005 m. sausio 10 d. 14:59:10
2005 m. sausio 7 d. 14:41:47
2005 m. sausio 6 d. 15:14:57
2004 m. gruodžio 30 d. 16:43:01
2004 m. gruodžio 30 d. 16:23:00
2004 m. gruodžio 25 d. 12:20:24
2004 m. gruodžio 21 d. 17:52:32
Iš nevilties.
Iš skurdo.
Kai kada tai kaip pramoga.
Kodėl man kartais norisi ką nors primušti
Tas kas nors akivaizdžiai išnaudoja kitus.
nurodinėja, kaip kitiems elgtis (dažniausiai taip mergos "valdo" bernus, o tie kvailiai viską daro kaip jiems liepia).
išsidirbinėja.
apsimeta draugišku, o žmogui nuėjus iš jo šaiposi.
2004 m. gruodžio 14 d. 17:45:54
MoHax,
na o man kyla klausimas ko tu many ir siaip kaip supratau uzkliuvo mano paskutinysis postas,tai ko tu ten nesupratai,nesuprateli tu?
2004 m. gruodžio 14 d. 11:36:24
2004 m. gruodžio 14 d. 09:23:59
tikrai nebutinai, gal dazniausei, bet nevisada, mazai bendro turi tas dalykas.
Evanescence
per daug, aisku kad per daug; 1.zmogeliai nezino ka reiske zodelis atsakomybe, arba ji neteisingai supranta....
2. vaikisteje... prazasciu reike ieskoti vaikisteje, kaip sake ten kazkoks psichas - froidas atrodo ;/
t.y. auklejimas turi buti toks, kad vaikui-paaugliui nereiketu nusizengti tiesai, dorai ir t.t.
2004 m. gruodžio 13 d. 20:30:20
2004 m. gruodžio 13 d. 20:19:34