1. Aišku neabejotinai AC/DC "Black Ice". Bent jau man - tikrai geriausias šiais metais. Gerokai pralenkė mano lūkesčius. Galbūt nebe toks "aštrus", kiek pribliuzuotas albumas, bet vistiek žiauriai geras
2.Motorhead "Motorizer". Velnias, va čia tai geras dalykas, kaip buvau pasiilgusi tokios muzikos. Kas smagiausia, kad Motorheadai išlieka prie savo muzikos ir neklydinėja į šalis. Eksperimentai man patinka, bet kai kada taip nuklystama, kad baisu klausyt, o čia - miela širdžiai muzika
3.Metallica "Death Magnetic". Taip, su šiuo albumu jie pamažu grįžta prie tos kūrybos, kuri man be galo patinka. Ir šis albumas neblogas, o pora dainų tiesiog nuostabios.
4.Testament "The Formation of Damnation". Smagus albumas. Tikrai nemažai užkabinančių dainų ir kompozicijų.
5.Judas Priest "Nostradamus". Visai smagus dalykas iš senukų JP. Labai nesužavėjo, bet dėmesį patraukė.
Šiti turbūt įsimintiniausi man šiais metais. Yra ir nemažai kitų, nes 2008 tikrai labai jau dosnūs naujais albumais. Tik vat - albumų daug, o laiko - mažai, todėl į kitų darbus labai įsigilinti taip ir nespėjau.
Russian Circles - Station. Atrastas post-rock'as. Šis bandas savame žanre gal ir ne elitas, bet savo gerbėjus turi, džiaugiuosi šiuo įrašu.
Burst - Lazarus Bird. Post-metal reikalas. Pikta ir veža, ir nenuobodžiai, paėmus bendrai. Kam reikia - tam ir tiks ; ].
Protest the Hero - Fortress. Na, tiesiog afygenas taškalas. Kažką turi tokio, kad nepabosta klausantis daugiau nei vieną kartą. Verta paminėti kaip vieną metų žiburiukų, taškalų scenoje : D.
Blackfilm - Blackfilm. Geros 50 minučių niūraus triphop'iško garso. Nieko pasiskolinta, nieko išrasta. Teisingas albumas. Malonumas ausims. Kas lenda į tamsesnę electronica betn kartą prasukę nenusivilsite.
Nepaminėjau Radiohead su In Rainbows. CD juk tik šiemet pasirodė ? Zjbs, pirmas headų albumas, kuris užkabino.
Šiemet Coldplay išleido albumą, kurio neprisiverčiau paklausyti viso, nebetraukia jie su savo mass appeal. Kas dar minėtino ... gal Trivium albumas. Tiek ala geriausių.
_nevermind_ rašė: Oasis - Dig Out Your Soul - kiek dar galima vogti akordus, groti lygiai tą patį ir dainuoti idiotiškus Lennono perfrazavimus?
Taip, Oasis kažkaip man visai vienodą muziką kuria... Ir tas pasakymas kad yra tik dvi (Oasis ir Beatles) geros grupės pasaulyje siutina....
1. Lenny Kravitz - It's Time for a Love Revolution. Na negali nepatikt,juk buvau šio albumo pristatymo koncerte Albumas labai sužavėjo. Vienas geriausių Kravitzo.
2.Pirmas Radiohead - In Rainbows (Taip, jis buvo išleistas 2007, tacčiau Gruodžio 27 dieną, daugelis singlų buvo išleisti 2008 )
3.The Raconteurs - Consolers of the Lonely (geras albumas, patiko vaitstraipiškos dainos )
4.Moby - Last Night. Po tiek metų dar sugeba išleisti bombišką albumą
5.Snoop Dogg - Ego Trippin. Vienas silpniausių jo darbų, tačiau pagrindinis singlas ir My Medicine patiko. Nebuvo šiais metais labai ko nuostabaus, dėlto šitas albumas penketuke (ir dar dėlto, kad čia Snoop Dogg'as. Jo koncerte irgi buvau)
6.Gnarls Barkley - The Odd Couple. Patiko daugelis dainų, tačiau pats albumas nėra geresnis už praeitą jų darbą. Linksmas ir užvedantis, tačiau dalis jo nuobodoka
Daugiau labai patikusių albumu nebuvo. O kitais metais tai bus jėga!
visai prie pabaigos artėja šie metai ir galima bandyti išskirti geriausius ir ne tokius gerus šių metų įrašus. Mano top 10 atrodytų šitaip:
10. Elbow - Seldom seen Kid
Elbow visada buvo keistoka, bet unikali grupė, paskutiame albume dar geriau atskleidusi savo skambėsį, neveltui laimėjo Mercury geriausio albumo prizą.
9. R.E.M - Accelerate
REM įrodė, kad vis dar gali sėkmingai kūrti muziką, o ne vien skendėti melancholiškame liūdesyje, galbūt ši poziciją ir yra inspiruotą nuostabaus jų pasirodymo Vilniuje, tačiau albumas taip pat vertas dėmesio.
8. Dirty Pretty Things - Romance At Short Notice
Indie rokas tikrai smarkiai apmirė, tačiau C.Barrato grupė įrodė, jos jis dar gyvas, gaila, jog tai paskutinis jų albumas, kitavertus galbūt tai taps libertines grįžimu..
7. Travis - Ode to J.Smith
Tyliai, be jokio ažiotažo Travis išleido viena puikiausių savo albumų apskritai, su kiek pakitusią muzikos tematiką, vietomis net primenančią Atom Heart Mother progresyvą.
6. The Verve - Forth
Po dešimt metų grįžęs Ashcrofto ansamblis sukūrė tikrai gražų albumą, grupė grįžo prie savo šaknų ir Shoegaze suspinduliavo visu gražumu.
5. Beck - Modern Guilt
Retro dvasia spinduliuojantis Beckas čia kaip visada kitoks, kaip visada keistas, bet toks pat nuostabus.
4. Kings Of Leon - Only By The Night
Darkartą įrodė, kad yra vieni geriausių roko grupių pasaulyje, Sex On Fire tikriausiai galima vadinti geriausiu metų singlu, o pats albumas, gal kiek panašus į kitus, bet vis taip pat rocks.
3. Sigur Ros - Með suð í eyrum við spilum endalaust
Šiek tiek pasikeitę, Sigur Ros išvengė pavojaus tapti nuobodžiais ir sukūrė dar vieną šedevrą su gražiausiais islandijos vaizdais mintyse.
2. Glasvegas - Glasvegas
Scenos naujokai Glasvegas šiek tiek perdaug panašūs į Jesus And Mary Chain, bet turi viską ko reikia gerai muzikai - šarmo, gero vokalo ir puikių rifų. Vadinami škotijos Oasis, Glasvegas debiutavo įspūdingai.
1. Portishead - Third
Ir geriausias iš geriausių, Portishead po trylikos metų pertraukos grįžo vis su ta pačia niūria nuotaika ir nuostabia muzika, šįkartą naudodami ne vien elektronika, bet ir galybę kitų instrumentų, britai nugramzdina į giliausius košmarus ir vėl gražina atgal. Bravo.
Kelatas kitų minėtinų albumų, kuriems vietos dešimtuke neužteko:
James - Hey Ma sugrįžę Madchester veteranai
Coldplay - Viva La Vida albumas neįpatingas, bet visdėlto Coldplay muzika visada verta dėmesio.
Amy Macdonald - This is A Life puikaus vokalo savininkė, tiesa pats įrašas praeitų metų, tiesiog išpopuliarėjo šiais.
Last Shadow Puppets - The Age Of Understandment - įdomus Arctic Monkeys vokalisto projektas.
Pilki ir nuvylę albumai:
Kaiser chiefs - Off with Their Heads - Jie tapo tokiais nuobodžiais
Razorlight - Slipway Fires - iš smagaus indie patapo kažkokiais per anksti pasenusiais susireikšminusiais M.Knopflerio sekėjais
Oasis - Dig Out Your Soul - kiek dar galima vogti akordus, groti lygiai tą patį ir dainuoti idiotiškus Lennono perfrazavimus?
The Killers - Day And Age - new wave sintezatoriai nepadėjo - visiškai nupopsėjęs ir nuobodus albumas
Na, o pačiais blogiausiais pavadinčiau šiuos:
The Kooks - Konk - Madingas gitarų drožimas su mokinukių lygio tekstais
The Ting Tings - We Started Nothing - Tiesiog baisu
Keane - Perfect Symetry - dar vienas lygiai toks pat albumas su klaikiu piano-roku
Pamenu kokiais 1985ais kai Lietuvoje dar nebuvo Dievo, rimtesniu baznyciu, renginiu, katinas leopoldas buvo pirmas krikscionis neses Dievo zinia i dar sovietine sali.
Jei esi geras – viskas lengva kelyje,
O kai atvirkščiai – sunku ir tamsu darosi tiesiog.
Pasidalink su kiekvienu džiaugsmu savo tyru,
Sėk aplinkui juoką skambų ir tyrą.
Jei dainas dainuoji – linksmiau pasidaro,
O kai atvirkščiai – nuobodu ir pilka, be gal
Daina Jei esi geras leopoldas.
Lietus basas per žemę nubėgo,
Klevams per pečius tapšnojo delnais.
Jei diena giedra – gera ir miela,
O kai atvirkščiai – liūdna pasidaro visai.
Girdis, kaip skamba aukštai danguje
Saulės spindulių stygos šviesios.
Jei esi g
tokį smulkų, drebantį žmogelį:– Na, o tu kokio masto nusikaltėlis? Ką stambaus prasukai?Žmogelis nuryja seilę ir taria:– Aš naktį ežere su tinklais dvi lydekas sugavau... Ketvirtasis:
- O as RUKI VVERH daina A GDE ZE VY DEVCHONKI kaimu vestuvese su lietuv
Anigdots. Aš esu programišius. Įsilaužiau į Pentagono serverius, nukopijavau slaptus failus. Valstybės saugumo grėsmė!Antrasis atsiremia į sieną:– Aš – tarptautinis ginklų prekeivis. Aprūpindavau ištisas armijas. Pasaulinis mastas!Atsisuka abu į trečiąjį,
Erotomanas: Sto pensando a noi
Patrakus senute: Can't stop thinking of you
Eros: ono umana situazioni
Patrakus: They're just human contradictions (R.I.P.)
2008 m. gruodžio 3 d. 20:58:18
Radiohead tai 2007 albumas išleistas gale
Ai, ką čia, galima laikyti 2008, juk tik keturios dienos buvo likusios
2008 m. gruodžio 3 d. 20:54:54
2008 m. gruodžio 3 d. 19:59:40
2.Motorhead "Motorizer". Velnias, va čia tai geras dalykas, kaip buvau pasiilgusi tokios muzikos. Kas smagiausia, kad Motorheadai išlieka prie savo muzikos ir neklydinėja į šalis. Eksperimentai man patinka, bet kai kada taip nuklystama, kad baisu klausyt, o čia - miela širdžiai muzika
3.Metallica "Death Magnetic". Taip, su šiuo albumu jie pamažu grįžta prie tos kūrybos, kuri man be galo patinka. Ir šis albumas neblogas, o pora dainų tiesiog nuostabios.
4.Testament "The Formation of Damnation". Smagus albumas. Tikrai nemažai užkabinančių dainų ir kompozicijų.
5.Judas Priest "Nostradamus". Visai smagus dalykas iš senukų JP. Labai nesužavėjo, bet dėmesį patraukė.
Šiti turbūt įsimintiniausi man šiais metais. Yra ir nemažai kitų, nes 2008 tikrai labai jau dosnūs naujais albumais. Tik vat - albumų daug, o laiko - mažai, todėl į kitų darbus labai įsigilinti taip ir nespėjau.
2008 m. gruodžio 3 d. 19:25:08
Visų pirma norisi paminėti Portishead - Third. Labai gerbtinas 'dar vienas sugrizimas'. Kitokios įtakos(kas liečia garsą), daug darbo, ta pati kokybės kertelė, bet visdar Portishead'iška muzika.
Russian Circles - Station. Atrastas post-rock'as. Šis bandas savame žanre gal ir ne elitas, bet savo gerbėjus turi, džiaugiuosi šiuo įrašu.
Burst - Lazarus Bird. Post-metal reikalas. Pikta ir veža, ir nenuobodžiai, paėmus bendrai. Kam reikia - tam ir tiks ; ].
Protest the Hero - Fortress. Na, tiesiog afygenas taškalas. Kažką turi tokio, kad nepabosta klausantis daugiau nei vieną kartą. Verta paminėti kaip vieną metų žiburiukų, taškalų scenoje : D.
Blackfilm - Blackfilm. Geros 50 minučių niūraus triphop'iško garso. Nieko pasiskolinta, nieko išrasta. Teisingas albumas. Malonumas ausims. Kas lenda į tamsesnę electronica betn kartą prasukę nenusivilsite.
Nepaminėjau Radiohead su In Rainbows. CD juk tik šiemet pasirodė ? Zjbs, pirmas headų albumas, kuris užkabino.
Šiemet Coldplay išleido albumą, kurio neprisiverčiau paklausyti viso, nebetraukia jie su savo mass appeal. Kas dar minėtino ... gal Trivium albumas. Tiek ala geriausių.
2008 m. gruodžio 3 d. 16:02:35
Oasis - Dig Out Your Soul - kiek dar galima vogti akordus, groti lygiai tą patį ir dainuoti idiotiškus Lennono perfrazavimus?
Taip, Oasis kažkaip man visai vienodą muziką kuria... Ir tas pasakymas kad yra tik dvi (Oasis ir Beatles) geros grupės pasaulyje siutina....
1. Lenny Kravitz - It's Time for a Love Revolution. Na negali nepatikt,juk buvau šio albumo pristatymo koncerte
2.Pirmas Radiohead - In Rainbows (Taip, jis buvo išleistas 2007, tacčiau Gruodžio 27 dieną, daugelis singlų buvo išleisti 2008
3.The Raconteurs - Consolers of the Lonely (geras albumas, patiko vaitstraipiškos dainos
4.Moby - Last Night. Po tiek metų dar sugeba išleisti bombišką albumą
5.Snoop Dogg - Ego Trippin. Vienas silpniausių jo darbų, tačiau pagrindinis singlas ir My Medicine patiko. Nebuvo šiais metais labai ko nuostabaus, dėlto šitas albumas penketuke (ir dar dėlto, kad čia Snoop Dogg'as. Jo koncerte irgi buvau)
6.Gnarls Barkley - The Odd Couple. Patiko daugelis dainų, tačiau pats albumas nėra geresnis už praeitą jų darbą. Linksmas ir užvedantis, tačiau dalis jo nuobodoka
Daugiau labai patikusių albumu nebuvo. O kitais metais tai bus jėga!
2008 m. gruodžio 3 d. 15:58:35
pats albumas, gal kiek panašus į kitus, bet vis taip pat rocks.
panasus i kitus nejuokauk, sitam albume jie taip pasikeite kad net nebegalim atpazint kas ten per grupe albumas totalus .....
2008 m. gruodžio 3 d. 13:49:15
10. Elbow - Seldom seen Kid
Elbow visada buvo keistoka, bet unikali grupė, paskutiame albume dar geriau atskleidusi savo skambėsį, neveltui laimėjo Mercury geriausio albumo prizą.
9. R.E.M - Accelerate
REM įrodė, kad vis dar gali sėkmingai kūrti muziką, o ne vien skendėti melancholiškame liūdesyje, galbūt ši poziciją ir yra inspiruotą nuostabaus jų pasirodymo Vilniuje, tačiau albumas taip pat vertas dėmesio.
8. Dirty Pretty Things - Romance At Short Notice
Indie rokas tikrai smarkiai apmirė, tačiau C.Barrato grupė įrodė, jos jis dar gyvas, gaila, jog tai paskutinis jų albumas, kitavertus galbūt tai taps libertines grįžimu..
7. Travis - Ode to J.Smith
Tyliai, be jokio ažiotažo Travis išleido viena puikiausių savo albumų apskritai, su kiek pakitusią muzikos tematiką, vietomis net primenančią Atom Heart Mother progresyvą.
6. The Verve - Forth
Po dešimt metų grįžęs Ashcrofto ansamblis sukūrė tikrai gražų albumą, grupė grįžo prie savo šaknų ir Shoegaze suspinduliavo visu gražumu.
5. Beck - Modern Guilt
Retro dvasia spinduliuojantis Beckas čia kaip visada kitoks, kaip visada keistas, bet toks pat nuostabus.
Darkartą įrodė, kad yra vieni geriausių roko grupių pasaulyje, Sex On Fire tikriausiai galima vadinti geriausiu metų singlu, o pats albumas, gal kiek panašus į kitus, bet vis taip pat rocks.
3. Sigur Ros - Með suð í eyrum við spilum endalaust
Šiek tiek pasikeitę, Sigur Ros išvengė pavojaus tapti nuobodžiais ir sukūrė dar vieną šedevrą su gražiausiais islandijos vaizdais mintyse.
2. Glasvegas - Glasvegas
Scenos naujokai Glasvegas šiek tiek perdaug panašūs į Jesus And Mary Chain, bet turi viską ko reikia gerai muzikai - šarmo, gero vokalo ir puikių rifų. Vadinami škotijos Oasis, Glasvegas debiutavo įspūdingai.
1. Portishead - Third
Ir geriausias iš geriausių, Portishead po trylikos metų pertraukos grįžo vis su ta pačia niūria nuotaika ir nuostabia muzika, šįkartą naudodami ne vien elektronika, bet ir galybę kitų instrumentų, britai nugramzdina į giliausius košmarus ir vėl gražina atgal. Bravo.
Kelatas kitų minėtinų albumų, kuriems vietos dešimtuke neužteko:
James - Hey Ma sugrįžę Madchester veteranai
Coldplay - Viva La Vida albumas neįpatingas, bet visdėlto Coldplay muzika visada verta dėmesio.
Amy Macdonald - This is A Life puikaus vokalo savininkė, tiesa pats įrašas praeitų metų, tiesiog išpopuliarėjo šiais.
Last Shadow Puppets - The Age Of Understandment - įdomus Arctic Monkeys vokalisto projektas.
Pilki ir nuvylę albumai:
Kaiser chiefs - Off with Their Heads - Jie tapo tokiais nuobodžiais
Razorlight - Slipway Fires - iš smagaus indie patapo kažkokiais per anksti pasenusiais susireikšminusiais M.Knopflerio sekėjais
The Killers - Day And Age - new wave sintezatoriai nepadėjo - visiškai nupopsėjęs ir nuobodus albumas
Na, o pačiais blogiausiais pavadinčiau šiuos:
The Kooks - Konk - Madingas gitarų drožimas su mokinukių lygio tekstais
The Ting Tings - We Started Nothing - Tiesiog baisu
Keane - Perfect Symetry - dar vienas lygiai toks pat albumas su klaikiu piano-roku
Na o šiaip visai vaisingi metai buvo