visu dainu kurias as klausau zodziai yra is gyvenimo as is ju pasisemiu ideju klausau tokiu kaip 2pac nes pas ji zodziose yra tikras gyvenias ... sudetas o ne isgalvotas klausau zodziai man rupi tada kai jose sudieta meile o neisgalvotos mintis ar pinigu troskimas negaliu klausyti dainu be zodziu klausau klubiniiu bet ir tose buna zodziai ...
gerai dainai reikia ir geros melodijos, ir gerų žodžių, tačiau nebūtinai jie turi būti žiauriai prasmingi. viskas turi derėt ir tai yra svarbiausia.
Nors iš esmės tų žodžių retai klausausi, ir dar labai daug muzikos mėgstu, kurioje ne angliškai ir ne lietuviškai dainuoja. Man melodija ir vokalas, sukuriama nuotaika savrbiau, nei žodžiai. Nes sunku atskirti kur tikra, kur banalybė, kur asmeniška, o kur kažkas "kitas" parašė...
MrEko rašė: Turi but balansas tarp zodziu ir muzikos... kitaip sakant kad vienas netrukdytu kitam ...
O zodziu prasme kiek svarbi?
Na i tokio lygio kai YVA tekstus nekreipiu demesio, cia turiu omenyje normalius tekstus... Gaila kad lietuvoje normalius tekstus kurianciu mazai tikrai mazai...
Muzika - čia tarsi drabužiai, kurie turėtų tikti
..bet taip, harmonija ir taram-param , sakyčiau 85\15
nelabai kreipiu dėmesio, jei melodija jera, tai galim iš dalies manyt, kad ir žodžiai normalūs ) žinoma jei žodžiai paliava, tai kaip galima nekreipt dėmesio
Kažkiek svarbūs, kuo dainos žodžiai gilesni, prasmingesni, tuo labiau dainos norisi klausytis. Visdėlto svarbiausia visuma. Neklausyčiau dainos vien dėl gražaus teksto.
Ji_Kvepuoja rašė: Muzika - dainos išorė.
Žodžiai - dainos vidus.
tad vis dėl to, tiek muzika, tiek žodžiai - svarbūs.
taip, labai teisingai pasakyta! anksciau nesigilindavau per daug i dainos zodzius, bet turbut tokie dalykai ateina su amziumi dabar visiskai enjoyinu daina jei ji turi puikius lyricus. ir i melodija visiskai kitaip imi ziureti.. bent jau man taip.
Žodžiai.
Negalėčiau klausyt dainos kad ir su pačia "dieviškiausia" muzika,o banaliais ar nuvalkiotais žodžiais...Kai klausau dainos,daugiausiai įsidėmiu žodžius,o ne muziką.
Tačiau yra keletas išimčių,grupių,kurių muzika man labai patinka,kaip sakoma"pati už save kalba"...Arba kartais žodžius labai sunku suprasti,nes girdisi tik staugimas su bliovimo ir spiegimo intarpais.
Yra kažkoks santykis tarp muzikos ir žodžių. Būna atvejų, kai užkabina dainos muzika, melodija ir žodžiai net nesvarbu. Ypač tai aktualu, kai dainuojama kalbomis, kurių nesupranti. Žinoma, galima išsiversti viską, bet jei tarkim, visiškai nemoki prancūzų ar ispanų, o užkabino daina ta kalba, kažin ar užtektų kantrybės pačiai verstis dainą.
Gali būti ir taip, kad ir dainos žodžiai ir muzika sudaro dainos kokybę, kai patinka ir tas ir tas.
Taip pat būna atvejai, kai žodžiai gadina dainą. Muzika gali būti pusė velnio, bet lyricsai gadina viską ir baigtas kriukis.
Ne kartą pasitaikė atvejų, kai būtent dainos žodžiai sužavi. Išgirsti ir pasineri į juos.
Išvada: taip, dainų žodžiai yra svarbūs
nu nzn jej melodija uzkabina tj klausau ir i zodzius nekreipiu demesio bet jei daina dar vis patinka,butinaj tuos zodzius susirandu intike.......bet vis tiek puses zodziu nesuprantu,rejksmes reik ieškot žodyne....kalbu apie angliskus dainu zodzius
Neatsakau uz kita zmogu, kuris tik tyli ir mislingas, kad man tokie galvosukiai padeda uzmust gresmonga laika. Ir bent pandemijos metu Top sudarineti buvo smagus bijojimas. Skirsciau dainas ir negalvojau kuo baigsis korona
Kodel mes kertiniai dabar puslapyje su Sahja, sakau, do our $it. As uzsiimu dainu, albumu, grupiu asenizacija pagal stiliu, temas, kategorijas kaip delione of $. Sahja delioja dainas, albumus pagal savo skoni... asenizacija
Bet gerai Edzka man yra asmeniskai parases: kad man geriau bloga rashit, nesimaishit. Ir galbut tada po daug ir intensyvaus bet kokybisko darbo - earn a hit.
Stevas Jobsas nebuvo kulinaras, keliauninkas, teisininkas. Markas Zuckerbergas visai ne konditeris, fotografas, tenisininkas ar enciklopedijos sudarytojas. Elonas Muskas nera kosmonautas, neurochirurgas, politikas ir automobilistas. Doing their $$$it
O veikla uz pinigus ne tik priestarautu veiklos is idejos krypciai bet ir as pats nemoku ta padaryti nors tai mane islaisvintu ir atristu rankas. Tiesiog neturiu galvos, kaip ta galima butu padaryti siais laikais.
2008 m. liepos 4 d. 18:28:14
2008 m. birželio 8 d. 21:54:44
2008 m. birželio 8 d. 21:50:41
2008 m. birželio 5 d. 20:57:15
gerai dainai reikia ir geros melodijos, ir gerų žodžių, tačiau nebūtinai jie turi būti žiauriai prasmingi. viskas turi derėt ir tai yra svarbiausia.
2008 m. birželio 5 d. 17:35:23
Šiuo atveju tobuli Jurga, Vilkduja, MUSE, Foje... O bene geriausia daina - In The Year 2525 (kad ir kas ją bealiktų)!
Nors iš esmės tų žodžių retai klausausi, ir dar labai daug muzikos mėgstu, kurioje ne angliškai ir ne lietuviškai dainuoja. Man melodija ir vokalas, sukuriama nuotaika savrbiau, nei žodžiai. Nes sunku atskirti kur tikra, kur banalybė, kur asmeniška, o kur kažkas "kitas" parašė...
2008 m. birželio 3 d. 14:15:00
2008 m. birželio 3 d. 13:18:54
Turi but balansas tarp zodziu ir muzikos... kitaip sakant kad vienas netrukdytu kitam ...
O zodziu prasme kiek svarbi?
Na i tokio lygio kai YVA tekstus nekreipiu demesio, cia turiu omenyje normalius tekstus... Gaila kad lietuvoje normalius tekstus kurianciu mazai tikrai mazai...
2008 m. birželio 3 d. 12:55:43
Muzika - čia tarsi drabužiai, kurie turėtų tikti
..bet taip, harmonija ir taram-param , sakyčiau 85\15
2008 m. birželio 2 d. 19:23:56
2008 m. birželio 2 d. 14:03:58
2008 m. gegužės 3 d. 17:36:53
2007 m. birželio 5 d. 22:39:01
2007 m. birželio 5 d. 22:25:08
Muzika - dainos išorė.
Žodžiai - dainos vidus.
Gerai pasakyta. I couldn't agree with you more.
2007 m. balandžio 30 d. 18:21:43
Muzika - dainos išorė.
Žodžiai - dainos vidus.
taip, labai teisingai pasakyta! anksciau nesigilindavau per daug i dainos zodzius, bet turbut tokie dalykai ateina su amziumi
2007 m. balandžio 30 d. 16:16:00
Žodžiai - dainos vidus.
2007 m. balandžio 30 d. 16:10:58
2007 m. balandžio 30 d. 15:21:37
Negalėčiau klausyt dainos kad ir su pačia "dieviškiausia" muzika,o banaliais ar nuvalkiotais žodžiais...Kai klausau dainos,daugiausiai įsidėmiu žodžius,o ne muziką.
Tačiau yra keletas išimčių,grupių,kurių muzika man labai patinka,kaip sakoma"pati už save kalba"...Arba kartais žodžius labai sunku suprasti,nes girdisi tik staugimas su bliovimo ir spiegimo intarpais.
2007 m. balandžio 10 d. 18:55:43
Gali būti ir taip, kad ir dainos žodžiai ir muzika sudaro dainos kokybę, kai patinka ir tas ir tas.
Taip pat būna atvejai, kai žodžiai gadina dainą. Muzika gali būti pusė velnio, bet lyricsai gadina viską ir baigtas kriukis.
Ne kartą pasitaikė atvejų, kai būtent dainos žodžiai sužavi. Išgirsti ir pasineri į juos.
Išvada: taip, dainų žodžiai yra svarbūs
2007 m. balandžio 10 d. 18:24:50
2007 m. balandžio 10 d. 18:14:57
juokingas pvz bet va: tarkim "mango" drugeliu ar drugelis..nzn tixlej. tj va. : muzika man grazhi...bet zhodzhiai.....