Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Kiek jums svarbūs dainos žodžiai?

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 1234567891011 ... 15
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
Smegenu_Ishkamsha
2007 m. vasario 12 d. 18:36:00
Na, ištiesu man tai ir svarbus, ir ne. Nes ištikro lietuviškuose dainų tekstuose, tai labai "biesina" kai rašo visiškas nesąmones, turiu omeny, jog net ne tai, kad žodžiai lėkšti, ar dar kas, bet, kad net ne logiškai taip, dabar pavyzdžio nesugalvosiu, bet kadanors.. O angliškuose, jei žodžiai yra be minties, tai man kažkaip netrukdo. Matyt sutinku su Rutonė, kad dainų tekstai svarbūs tiek pajėgus suprast, nors kartais ir suprantant nebūna pikta, tiesiog, matyt, bent jau man, tai situacijos dalykas.

Atsakyti
Irrma
2007 m. vasario 12 d. 13:59:27
žiauriai, žiauriai, žiauriai svarbūs dainų tekstai. todėl visokio lietuviško brūdo neklausau

2007 m. vasario 12 d. 12:37:28
Mitochondrija666 rašė:
Jeigu man patinka muzika, visada kyla noras įsiklausyt ir į žodžius. Jei daina neužkabino, tai ir žodžiai nieko nereiškia. Melodija man pirmojoje vietoje.
vat kazkodel pritariu..

2007 m. vasario 12 d. 11:19:02
Jeigu man patinka muzika, visada kyla noras įsiklausyt ir į žodžius. Jei daina neužkabino, tai ir žodžiai nieko nereiškia. Melodija man pirmojoje vietoje.

2007 m. vasario 12 d. 10:23:26
svarbus tiek,kad supranti apie ka dainuoja,bet kartaiz uzhtenka tik melodijoz

Atsakyti
dryžuota-koja
2006 m. gruodžio 23 d. 20:51:08
pirmenybe teikiu zodziams- kas be ko, bet gera muzika suteikia svorio zodziams.

Atsakyti
elenioooke
2006 m. gruodžio 17 d. 19:40:09
Man pavyzdziui zodziai daug reiskia... Daug smagiau klausytis kazko prasmingo, nors aisku jei melodija uzveza, tai tie zodziai nieko nekeicia...

2006 m. gruodžio 17 d. 11:53:23
Rutonė rašė:
daina patiks, nes patinka atlikėjas (kvailas argumentas, bet... ); b

man ypac sitas dalykas tinka kartais padarau ir isimti, juk visdelto negali patikti visos dainos...

2006 m. gruodžio 17 d. 01:24:22
Svarbios abi dalys. Nežinau, kaip kitiems, bet man ne tiek svarbu žodžiai ar melodija, kiek tai, kas tą dainą atlieka. Nes aš jau kaip ir nebeieškau, kas man dar galėtų patikt - jau nusistovėjo mano muzikinis skonis, nebesiblaškau ieškodama mėgiamo stiliaus ar atlikėjo. Todėl galimi variantai: a - daina patiks, nes patinka atlikėjas (kvailas argumentas, bet... ); b - pirmiausia atkreipiu dėmesį į muziką - jei nerėžia ausies, stengiuosi pirmiausia įsiminti melodiją ir jei įmanoma, įsiklausau į žodžius. Aišku viena - nei muzikos, nei žodžių neįmanoma įsiminti iš pirmo karto, tačiau muzika labiau patraukia dėmesį nei žodžiai (taikau nelietuviškoms dainoms). Čia dar norėčiau išsakyt tokią savo mintį: kadangi užsieniečiai savo mintis gali sudėlioti visai kitaip, nei įprasta mūsų lietuviškai ausiai, galim nesuprast jų minčių (elementarus pavyzdys ne iš lyrikos: I have a flat. Britai tai suprastų vienaip, amenrikiečiai kitaip. Neprisimenu, kurie kaip, bet vieniems tai reikš, kad aš turiu butą, kiti gi supras, kad man kelyje įvyko nelaimė - pradūrė padangą. Arba It was raining cats and dogs - gal niekas nesupras tiesiogiai, kad lijo katėmis ir šunimis, bet tikros minties nesupras. Taigi....Žodžiai yra svarbūs tiek, kiek esam pajėgūs juos suprast.

Atsakyti
maxe
2006 m. gruodžio 17 d. 00:11:27
aishku svarbiausia yra pati visuma nes jei dainos ritmas nekoks tai ir zodziai nepades... o jei ritmas ok tik zodziai levi ir tai nepades.. reikia visumos nes be to nebus geros dainis ....
(supratot esme gal)

2006 m. gruodžio 15 d. 23:20:21
Savaime. Procentais to neišmatuosi, bet muzika, žodžiai- suaugę. Tas pats kaip su knygomis, paveikslais. ne žiūri paviršutiniškai, į visumą, - jei patinka- visuomet perfiltruoji sau.

2006 m. lapkričio 29 d. 19:20:42
Nu gal, tai laukiam atsakymo, nes ir man įdomu. Šiaip, panelė SudegintaSaule labai mėgsta svaičioti apie visokias idealogijas, bet taip abstrakčiai. O užklausta dažniausiai dingsta. Tai va, būtų tikrai malonu sužinoti tas visas gilias mintis ir apsišviesti.

"Atveskite ir pastatykite kautynėse kareivį priešais pačią patranką ir šaukite į jį, jis vis dar turės viltį, bet perskaitykite tam pačiam kareiviui nuosprendį, kad jis tikrai mirs, ir jis iš proto išsikraustys arba ims verkti." F. Dostojevskis
Atsakyti
hole
2006 m. lapkričio 29 d. 19:17:54
ice_dream>> man kilo mintis ir kad gal ne erezija,o šiaip siaurapažiūriškumas reiškiasi. vat ir įdomu išties išgirst,ką žmogus mano, tai užklausiau ;>
ką gali žinot-gal kas išvis super genialaus toj galvoj sudėta

Atsakyti
ice_dream (Užblokuotas)
2006 m. lapkričio 29 d. 19:13:22
hole rašė:
SudegintaSaule rašė:
Man svarbu visuma, žodžių muzikos ir ideologijos, vokalo Vienu žodžiu saldi visuma....

o prie ko ideologija?

Man jau kyla įtarimas, kad čia tik dar viena erezija.

"Atveskite ir pastatykite kautynėse kareivį priešais pačią patranką ir šaukite į jį, jis vis dar turės viltį, bet perskaitykite tam pačiam kareiviui nuosprendį, kad jis tikrai mirs, ir jis iš proto išsikraustys arba ims verkti." F. Dostojevskis
Atsakyti
hole
2006 m. lapkričio 29 d. 19:08:28
SudegintaSaule rašė:
Man svarbu visuma, žodžių muzikos ir ideologijos, vokalo Vienu žodžiu saldi visuma....

o prie ko ideologija?

Atsakyti
hole
2006 m. lapkričio 29 d. 19:05:53
Jei daina sudaryta ir iš muzikos, ir iš teksto - abiem elementam reikšmė ir turi būt teikiama, nei vieno nenuvertinant, nepaliekant antram plane.
antraip-dainos negebėsi suvokti, pajausti būtent TAIP.
daugybė dainų yra, kur tekstas - man kažkas nesuvokiamo,mat nežinoma kalba atliekamas ir pan. ir to teksto nesuprantu, nepaisant to, man tos dainos patinka,jaučiu su jomis vienokį ar kitokį ryšį. Tačiau esu visiškai įsitikinus,kad jei suprasčiau tekstą, tas ryšys tik pagilėtų,labiau priartėčiau prie dainos esmės.

Atsakyti
SudegintaSaule
2006 m. lapkričio 29 d. 18:40:31

2006 m. spalio 28 d. 00:24:58
Gal svarbūs ne tiek žodžiai, kiek ideologija.. va pvz, krikščioniško death metal negalėčiau klausyt, nors jis ir už pačius Obituary būt geresnis

2006 m. spalio 28 d. 00:22:10
Man turi buti suderinti ir zodziai ir melodija.

2006 m. spalio 27 d. 20:15:12
eglermknt rašė:
Pasidarė visiškai nesvarbūs. Yra tokie atlikėjai kaip, pvz: Goran Bregovic ir klausai jų dainų ir nieko nesupranti apie ką yra dainuojama, bet vistiek klausai ir tau seilės teka kaip gražu.

sutinku eglermknt del bregoviciaus tikrai. kartais tie zodziai gali buti ir nesvarbus is tikruju, ne visada aisku, dazniausiai jie buna vis delto reiksmingas dalykas viskas priklauso nuo to, kokio stiliaus kurinys ir kokia kalba yra atliekamas

Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname

Van Canto Van Canto
7,8

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
14:48 - 4Blackberry
Kodėl kartais dainos nepasileidžia spaudžiant Play mygtuką Spotify embeduose?
07:14 - Very_crazy_enough
Санта Клаусас ант русу наикинтуво атёя
мерещиться
07:06 - Very_crazy_enough
Sahja, su sventom kaledom
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
11:26 - Very_crazy_enough
Neatsakau uz kita zmogu, kuris tik tyli ir mislingas, kad man tokie galvosukiai padeda uzmust gresmonga laika. Ir bent pandemijos metu Top sudarineti buvo smagus bijojimas. Skirsciau dainas ir negalvojau kuo baigsis korona
11:09 - Very_crazy_enough
Kodel mes kertiniai dabar puslapyje su Sahja, sakau, do our $it. As uzsiimu dainu, albumu, grupiu asenizacija pagal stiliu, temas, kategorijas kaip delione of $. Sahja delioja dainas, albumus pagal savo skoni... asenizacija
07:37 - Very_crazy_enough
Bet gerai Edzka man yra asmeniskai parases: kad man geriau bloga rashit, nesimaishit. Ir galbut tada po daug ir intensyvaus bet kokybisko darbo - earn a hit.
07:23 - Very_crazy_enough
Stevas Jobsas nebuvo kulinaras, keliauninkas, teisininkas. Markas Zuckerbergas visai ne konditeris, fotografas, tenisininkas ar enciklopedijos sudarytojas. Elonas Muskas nera kosmonautas, neurochirurgas, politikas ir automobilistas. Doing their $$$it
07:18 - Very_crazy_enough
O veikla uz pinigus ne tik priestarautu veiklos is idejos krypciai bet ir as pats nemoku ta padaryti nors tai mane islaisvintu ir atristu rankas. Tiesiog neturiu galvos, kaip ta galima butu padaryti siais laikais.
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 3
  Neregistruotų vartotojų: 360
  Iš viso užsiregistravę: 73767
  Naujausias narys: sigitasvadeikis
  Šiandien apsilankė: 125446