Na, ištiesu man tai ir svarbus, ir ne. Nes ištikro lietuviškuose dainų tekstuose, tai labai "biesina" kai rašo visiškas nesąmones, turiu omeny, jog net ne tai, kad žodžiai lėkšti, ar dar kas, bet, kad net ne logiškai taip, dabar pavyzdžio nesugalvosiu, bet kadanors.. O angliškuose, jei žodžiai yra be minties, tai man kažkaip netrukdo. Matyt sutinku su Rutonė, kad dainų tekstai svarbūs tiek pajėgus suprast, nors kartais ir suprantant nebūna pikta, tiesiog, matyt, bent jau man, tai situacijos dalykas.
Mitochondrija666 rašė: Jeigu man patinka muzika, visada kyla noras įsiklausyt ir į žodžius. Jei daina neužkabino, tai ir žodžiai nieko nereiškia. Melodija man pirmojoje vietoje.
vat kazkodel pritariu..
Hello cruel world!
Did you sleep well last night?
www.last.fm/user/mitochondrija/
Svarbios abi dalys. Nežinau, kaip kitiems, bet man ne tiek svarbu žodžiai ar melodija, kiek tai, kas tą dainą atlieka. Nes aš jau kaip ir nebeieškau, kas man dar galėtų patikt - jau nusistovėjo mano muzikinis skonis, nebesiblaškau ieškodama mėgiamo stiliaus ar atlikėjo. Todėl galimi variantai: a - daina patiks, nes patinka atlikėjas (kvailas argumentas, bet... ); b - pirmiausia atkreipiu dėmesį į muziką - jei nerėžia ausies, stengiuosi pirmiausia įsiminti melodiją ir jei įmanoma, įsiklausau į žodžius. Aišku viena - nei muzikos, nei žodžių neįmanoma įsiminti iš pirmo karto, tačiau muzika labiau patraukia dėmesį nei žodžiai (taikau nelietuviškoms dainoms). Čia dar norėčiau išsakyt tokią savo mintį: kadangi užsieniečiai savo mintis gali sudėlioti visai kitaip, nei įprasta mūsų lietuviškai ausiai, galim nesuprast jų minčių (elementarus pavyzdys ne iš lyrikos: I have a flat. Britai tai suprastų vienaip, amenrikiečiai kitaip. Neprisimenu, kurie kaip, bet vieniems tai reikš, kad aš turiu butą, kiti gi supras, kad man kelyje įvyko nelaimė - pradūrė padangą. Arba It was raining cats and dogs - gal niekas nesupras tiesiogiai, kad lijo katėmis ir šunimis, bet tikros minties nesupras. Taigi....Žodžiai yra svarbūs tiek, kiek esam pajėgūs juos suprast.
aishku svarbiausia yra pati visuma nes jei dainos ritmas nekoks tai ir zodziai nepades... o jei ritmas ok tik zodziai levi ir tai nepades.. reikia visumos nes be to nebus geros dainis ....
(supratot esme gal)
. tamsos ir šviesos kamasutra .
ice_dream (Užblokuotas)
2006 m. lapkričio 29 d. 19:20:42
Nu gal, tai laukiam atsakymo, nes ir man įdomu. Šiaip, panelė SudegintaSaule labai mėgsta svaičioti apie visokias idealogijas, bet taip abstrakčiai. O užklausta dažniausiai dingsta. Tai va, būtų tikrai malonu sužinoti tas visas gilias mintis ir apsišviesti.
"Atveskite ir pastatykite kautynėse kareivį priešais pačią patranką ir šaukite į jį, jis vis dar turės viltį, bet perskaitykite tam pačiam kareiviui nuosprendį, kad jis tikrai mirs, ir jis iš proto išsikraustys arba ims verkti."
F. Dostojevskis
ice_dream>> man kilo mintis ir kad gal ne erezija,o šiaip siaurapažiūriškumas reiškiasi. vat ir įdomu išties išgirst,ką žmogus mano, tai užklausiau ;>
ką gali žinot-gal kas išvis super genialaus toj galvoj sudėta
ice_dream (Užblokuotas)
2006 m. lapkričio 29 d. 19:13:22
hole rašė:
SudegintaSaule rašė: Man svarbu visuma, žodžių muzikos ir ideologijos, vokalo Vienu žodžiu saldi visuma....
o prie ko ideologija?
Man jau kyla įtarimas, kad čia tik dar viena erezija.
"Atveskite ir pastatykite kautynėse kareivį priešais pačią patranką ir šaukite į jį, jis vis dar turės viltį, bet perskaitykite tam pačiam kareiviui nuosprendį, kad jis tikrai mirs, ir jis iš proto išsikraustys arba ims verkti."
F. Dostojevskis
Jei daina sudaryta ir iš muzikos, ir iš teksto - abiem elementam reikšmė ir turi būt teikiama, nei vieno nenuvertinant, nepaliekant antram plane.
antraip-dainos negebėsi suvokti, pajausti būtent TAIP.
daugybė dainų yra, kur tekstas - man kažkas nesuvokiamo,mat nežinoma kalba atliekamas ir pan. ir to teksto nesuprantu, nepaisant to, man tos dainos patinka,jaučiu su jomis vienokį ar kitokį ryšį. Tačiau esu visiškai įsitikinus,kad jei suprasčiau tekstą, tas ryšys tik pagilėtų,labiau priartėčiau prie dainos esmės.
eglermknt rašė: Pasidarė visiškai nesvarbūs. Yra tokie atlikėjai kaip, pvz: Goran Bregovic ir klausai jų dainų ir nieko nesupranti apie ką yra dainuojama, bet vistiek klausai ir tau seilės teka kaip gražu.
sutinku eglermknt del bregoviciaus tikrai. kartais tie zodziai gali buti ir nesvarbus is tikruju, ne visada aisku, dazniausiai jie buna vis delto reiksmingas dalykas viskas priklauso nuo to, kokio stiliaus kurinys ir kokia kalba yra atliekamas
Neatsakau uz kita zmogu, kuris tik tyli ir mislingas, kad man tokie galvosukiai padeda uzmust gresmonga laika. Ir bent pandemijos metu Top sudarineti buvo smagus bijojimas. Skirsciau dainas ir negalvojau kuo baigsis korona
Kodel mes kertiniai dabar puslapyje su Sahja, sakau, do our $it. As uzsiimu dainu, albumu, grupiu asenizacija pagal stiliu, temas, kategorijas kaip delione of $. Sahja delioja dainas, albumus pagal savo skoni... asenizacija
Bet gerai Edzka man yra asmeniskai parases: kad man geriau bloga rashit, nesimaishit. Ir galbut tada po daug ir intensyvaus bet kokybisko darbo - earn a hit.
Stevas Jobsas nebuvo kulinaras, keliauninkas, teisininkas. Markas Zuckerbergas visai ne konditeris, fotografas, tenisininkas ar enciklopedijos sudarytojas. Elonas Muskas nera kosmonautas, neurochirurgas, politikas ir automobilistas. Doing their $$$it
O veikla uz pinigus ne tik priestarautu veiklos is idejos krypciai bet ir as pats nemoku ta padaryti nors tai mane islaisvintu ir atristu rankas. Tiesiog neturiu galvos, kaip ta galima butu padaryti siais laikais.
2007 m. vasario 12 d. 18:36:00
2007 m. vasario 12 d. 13:59:27
2007 m. vasario 12 d. 12:37:28
Jeigu man patinka muzika, visada kyla noras įsiklausyt ir į žodžius. Jei daina neužkabino, tai ir žodžiai nieko nereiškia. Melodija man pirmojoje vietoje.
2007 m. vasario 12 d. 11:19:02
2007 m. vasario 12 d. 10:23:26
2006 m. gruodžio 23 d. 20:51:08
2006 m. gruodžio 17 d. 19:40:09
2006 m. gruodžio 17 d. 11:53:23
daina patiks, nes patinka atlikėjas (kvailas argumentas, bet... ); b
man ypac sitas dalykas tinka
2006 m. gruodžio 17 d. 01:24:22
2006 m. gruodžio 17 d. 00:11:27
(supratot esme gal)
2006 m. gruodžio 15 d. 23:20:21
2006 m. lapkričio 29 d. 19:20:42
"Atveskite ir pastatykite kautynėse kareivį priešais pačią patranką ir šaukite į jį, jis vis dar turės viltį, bet perskaitykite tam pačiam kareiviui nuosprendį, kad jis tikrai mirs, ir jis iš proto išsikraustys arba ims verkti." F. Dostojevskis
2006 m. lapkričio 29 d. 19:17:54
ką gali žinot-gal kas išvis super genialaus toj galvoj sudėta
2006 m. lapkričio 29 d. 19:13:22
Man svarbu visuma, žodžių muzikos ir ideologijos, vokalo
o prie ko ideologija?
Man jau kyla įtarimas, kad čia tik dar viena erezija.
"Atveskite ir pastatykite kautynėse kareivį priešais pačią patranką ir šaukite į jį, jis vis dar turės viltį, bet perskaitykite tam pačiam kareiviui nuosprendį, kad jis tikrai mirs, ir jis iš proto išsikraustys arba ims verkti." F. Dostojevskis
2006 m. lapkričio 29 d. 19:08:28
Man svarbu visuma, žodžių muzikos ir ideologijos, vokalo
o prie ko ideologija?
2006 m. lapkričio 29 d. 19:05:53
antraip-dainos negebėsi suvokti, pajausti būtent TAIP.
daugybė dainų yra, kur tekstas - man kažkas nesuvokiamo,mat nežinoma kalba atliekamas ir pan. ir to teksto nesuprantu, nepaisant to, man tos dainos patinka,jaučiu su jomis vienokį ar kitokį ryšį. Tačiau esu visiškai įsitikinus,kad jei suprasčiau tekstą, tas ryšys tik pagilėtų,labiau priartėčiau prie dainos esmės.
2006 m. lapkričio 29 d. 18:40:31
2006 m. spalio 28 d. 00:24:58
2006 m. spalio 28 d. 00:22:10
2006 m. spalio 27 d. 20:15:12
Pasidarė visiškai nesvarbūs. Yra tokie atlikėjai kaip, pvz: Goran Bregovic ir klausai jų dainų ir nieko nesupranti apie ką yra dainuojama, bet vistiek klausai ir tau seilės teka kaip gražu.
sutinku eglermknt del bregoviciaus tikrai. kartais tie zodziai gali buti ir nesvarbus is tikruju, ne visada aisku, dazniausiai jie buna vis delto reiksmingas dalykas