Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Muzikos žurnalai Lietuvoje: prisiminimai ir perspektyvos?

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 1
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
LowLife (Užblokuotas)
2009 m. sausio 13 d. 17:51:57
lacunacoil rašė:
O tai dar eina Gramofonas ar ne?

Nebeina.Tačiau dabar jis yra kibernetinėje erdvėje.Aišku,tikro žurnalo jis nepakeis...

2009 m. sausio 13 d. 17:11:32
O tai dar eina Gramofonas ar ne?

2009 m. sausio 13 d. 15:23:21
mr_brightside rašė:
LowLife rašė:
Praščiausios muzikinės recenzijos žurnale FHM.Spėjau,tuo įsitikinti.Tai rodo dar vienas faktas,kad vienas žurnalistas negali tinkamai įvertinti visų stilių muzikos albumus.O vieną albumą,turėtų vertinti bent keli žmonės...

o kuo prastos fhm recenzijos? kurios pvz?
Visų pirma jas rašo ne muzikologas,nestudijavęs muzikos,tik galbūt kažkiek domėjęsis.Juk jis neapsima vien rašyti recenzijas apie muziką.Pastebiu,kad kartais albumą įvertina,net jo neklausęs,o tik perskaitęs apie jį,interneto forumuose.Kad muzikinė recenzija būtų gera,ją turi rašyti žmogus,nusimąnanatis apie tam tikrą muzikos sritį,ar auditoriją.Natūralu,kad jeigu domiesi ir kažkieknusimanai apie roko muziką,tačiau nesupranti,nemėgsti ir nesidomi hip hopu,tai apie hip hop'o albumą geros recenzijos neparašysi.Taigi,FHM muzikos albumų abžvalgose randu daug netikslumų ir neaiškumų.Atrodo,kad jos kuriamos,vienu prisėdimu,''dėl reikalo''.Kiekvieno muzikosžanroalbumas,turi būti įvertinamas tam tikrai auditorijai.Jeigu tai bliuzo albumas,kalbant apie jį,reikėtų galvoti apie bliuzą mėgstančių žmonių auditoriją.FHM gali parašyti puikių straipsnių,sugalvoti neblogų įdėjų,netgi jų vienas teminis numeris apie muziką,buvo geras,ten klaidų nebuvo,tačiau kiekviename numeryje abžvelgiant naujus albumus,matosi,kad sekama tiktai mada,ne tokie madingi dalykai ''nurašomi''.Palyginkit,Gramofono albumų recenzijas.Ypač tas,kur apie vieną albumą rašo 2-5 žmonės.Matosi,kad jie supranta daugiau.Kitoks lygis,profesionalų lygis...

2009 m. sausio 13 d. 15:11:36
LowLife rašė:
RockPrincess rašė:
mr_brightside rašė:
LowLife rašė:
Praščiausios muzikinės recenzijos žurnale FHM.Spėjau,tuo įsitikinti.Tai rodo dar vienas faktas,kad vienas žurnalistas negali tinkamai įvertinti visų stilių muzikos albumus.O vieną albumą,turėtų vertinti bent keli žmonės...

o kuo prastos fhm recenzijos? kurios pvz? geresnes man nebent r. sapausko ( maxi panele ar kur ten..) arba to veikejo , kuris pop centra vesdavo, po to l.ryto priede "mes" dirbdavo..
visus kitus zurnalus kiek skaitau, tai katunskytes 3/5 vertina ir tt..

R.Šapausko recenzijos dabar ''Panelėje'', maxi paneles taip pat nebeliko... Patinka man jo recenzijos, bet niekad apie mano klausomas grupes neparašo...

Todėl,kad protingi žmonės tavo klausomų grupių neklauso...Daryk išvadas...
O ar tu žinai visas grupes kurių aš klausau? Elgiesi kvailai jei težinodamas vieną grupę kuria aš klausau varydamas ant mano muzikinio skonio...

2009 m. sausio 13 d. 15:08:04
RockPrincess rašė:
mr_brightside rašė:
LowLife rašė:

o kuo prastos fhm recenzijos? kurios pvz? geresnes man nebent r. sapausko ( maxi panele ar kur ten..) arba to veikejo , kuris pop centra vesdavo, po to l.ryto priede "mes" dirbdavo..

R.Šapausko recenzijos dabar ''Panelėje'', maxi paneles taip pat nebeliko... Patinka man jo recenzijos, bet niekad apie mano klausomas grupes neparašo...

Todėl,kad protingi žmonės tavo klausomų grupių neklauso...Daryk išvadas...

2009 m. sausio 13 d. 15:03:41
mr_brightside rašė:
LowLife rašė:

2009 m. sausio 13 d. 13:18:56
LowLife rašė:

Atsakyti
Bee-Myself
2009 m. sausio 13 d. 11:57:46
Aš tai prikdavau Klausyk ir Urbanation. Anskčiau atsimeni sesuo pirkdavo Ausį, kartais paskaitynėdavau. Šiaip Klausyk nebuvo jau toks blogas, kokį kiti prisimena. Būdavo ten ir apie kokias sunkesnes grupes parašo, geras buva pirmas redaktorius, o po tai kai atėjo kitas, kažkaip suprastėjo kokybė. Aišku apie Big brovaz ir Sugababes rašydavo laaabai daug, bet už tai geros recenzijos būdavo, tokios įdomios. Va dar atsiminiau, kad dar buvo toks žurnalas Bravo Žvaigždės, tai matyt tai buvo pirmas žurnalas Lietuvoj, kuris parašė apie Placebo.

Atsakyti
lacunacoil
2009 m. sausio 13 d. 09:22:45
mechanical> o tu nepagalvoji, kad tas žurnalas kiek senokai jau ėjo ir muzikinis skonis keičiasi. Beto tu net neįsivaizduoji kokią muziką aš klausau ir jo propaguoju beveik viską , tik skiriu kuri yra vertinga, o kuri ne. Kultūrine ir menine prasme. Bet tema ne apie tai.

Atsimenu kad būtent iš klausyk atradau nuostabią New Age grupę Deep Forest. Ytin patiko recenzijos, nes ten daug visokių perliukų, net nežinomų būdavo.

2009 m. sausio 13 d. 07:40:05
o gi bet taciau todel kad ant virseliu puikuodavosi tokie "blogiai" kaip tatu mergaites, christina aguilera ir siaip ne kokia reputacija siame portale turincios pazibos. virseliai virseliu - bet kas gi budavo viduje? o taaip... visas brit pop zvaigzdynas, pradedant big brovaz ir baigiant mis-teeq su sugababes priesakyje, ar tik nekyla noras issizadeti buvusios muzikines praeities, juo labiau kad tavo propaguojama muzika ne is tolo neprimena tai ka galima buvo rasti "klausyk" puslapiuose

Atsakyti
violin
2009 m. sausio 12 d. 20:59:11
Pirkdavau Klausyk ir rinkdavau plakatus bei dainu zodzius, tada matyt dar nesupratau, kad juos galima rast internete Taip pat kuri laika pirkau Urbanation, bet jo jau irgi nebeleidzia.

Atsakyti
Gabux
2009 m. sausio 12 d. 20:08:43
Taip, pamenu, 'ausis'. Geras tasai buvo.
O muzikinių kokybiškų žurnalų Lietuvoje yra, pvz. Muzikos barai : ]

2009 m. sausio 12 d. 19:28:03
mechanical_animal rašė:
lacunacoil rašė:
Man geriausi atsiminimai likę apie "Klausyk". Turėjau visus numerius,

as taipogi, taciau abejoju kad tame zurnale tu radai ka idomaus paskaityti

Labai įdomu kodėl gi, tamsta, jūs taip manote?

2009 m. sausio 12 d. 17:32:55
smagu, na ka kas beliko? lenkiskas bravo?

Atsakyti
RockPrincess
2009 m. sausio 12 d. 17:31:21
mechanical_animal rašė:
o tai muzikinis zurnalas "ups" - taip pat dingo?

Truputėli daugiau nėi prieš metus...

2009 m. sausio 12 d. 17:28:56

2009 m. sausio 12 d. 17:26:03
Pats seniausias Lietuviškas žurnalas apie muziką,kurį teko vartyti buvo ''Mix'' [ėjo apie 88-91 metus].Vėlesnio ''Ausis'' pavartyti beveik neteko.Vėliau atsirado ''Gramofonas''.Tai buvo žurnalas apie muzikinę aparatūrą,audio - video ir t.t. tačiau mane labiau domino straipsniai apie kiną ir muziką.Tai buvo intelektualesnio pobūdžio leidinys,tačiau jame būdavo geriausios muzikinės recenzijos.Dabar jis teeina,internetinėje erdvėje.''Urbanation'' labiau subalansuotas jaunimui.Recenzijos jau ne tokios geros,kaip Gramofone,tačiau būdavo įdomių straipsnių [išskyrus bukus sinickio plepalus].Iš visų Lietuviškų,ištikimas lieku Gramofonui,kuris padėjo suprasti jog Linkin Park - šlamštas,New Order - gėris...Ir žinoma,daug daugiau...Atsimenu,matydavau man nepažystamų grupių albumų recenzijas,o po keletos metų atsivertęs matau - tai dabartinės mano mėgstamiausios grupės...pasaka

2009 m. sausio 12 d. 17:24:42
o tai muzikinis zurnalas "ups" - taip pat dingo?

Atsakyti
Ariel_Cancer_Dies
2009 m. sausio 12 d. 17:21:46
"Ausi" pirkdavo mano brolis ar sese, tai tekdavo praverst vaikysteje, o "Klausyk" tai nuo pirmojo numerio keleta zurnalu esu pirkes, paskui apleidau, net nepastebejau kaip jis dingo is apyvartos.
Ka dar prisimenu? Lryto priedas "Mes" buvo pakankamai sietas su muzika, o "Urbanation" tik prekybos centruose praversdavau. Jame sukista informacija manes netenkino kainos santykiu. Daugiau kaip ir neprisimenu. Kur gi dabar besireikst muzikantam?

2009 m. sausio 12 d. 17:16:47
lacunacoil rašė:
Man geriausi atsiminimai likę apie "Klausyk". Turėjau visus numerius,

as taipogi, taciau abejoju kad tame zurnale tu radai ka idomaus paskaityti

Atsakyti
Puslapiai: 1
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2025 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname

Gym Class Heroes Gym Class Heroes
7,4

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
18:34 - Silentist
Alikas , Dima & Olya
23:28 - Silentist
Silentist sia nakti ilsisi (+gerbejas svencia)
Atsinaujino TOP 40!
Atsinaujino LT TOP 30!
13:06 - Silentist
Papa was a Rolling Stone,
Where ever he laid his hat was his home
and when he died, all he left us was alone
01:45 - Silentist
Juokaunu. Du slapti muzikos gerbejai & megejai-nevidonai is nevidoniskiu
01:38 - Silentist
Svetainej narso Silentist(+slaptas gerbejas) kaip ir kasnakt
11:04 - Silentist
Pere Ubu’s David Thomas Dies at 71
11:38 - Alvydas1
Ne, čia tu ne vienas. Nors asmeniškai man Nightwish - legenda.
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 858
  Iš viso užsiregistravę: 73579
  Naujausias narys: harrisonst
  Šiandien apsilankė: 125224