Dėl netikrumo ar gailėjimosi — dėl to ir sakau, kad kartais visai ne pro šalį yra palaukt. Metus, porą. Galbūt išvažiuoti kur nors kitur, išmokti kalbą ir studijuoti ten. Ir dar nebijoti ieškoti (turiu galvoje perstojimą iš vienos spec. į kitą). Bet ne bandyti įtilpti į kažkieno kito sukurtus rėmus.
Gabux rašė: Kita vertus, ne visi tikri, kur nori ir kuo.
Taigi. Man tas ir yra baisiausia. Nes nesinori pasirinkti neteisingai, dėl ko paskui galėtumeis.
Ką bekalbėt, kad kai kuriuos dar labai vilioja ir svajonių vaikymasis.
Beviltiškiausiai visada atrodo ta kategorija, kurie kažkur stoja dėl to, kad populiaru-atrodo-perspektyvu/mama patarė/kaimynas įstojo. Po tų, kuriems iš vis nesvarbu, ką studijuot, svarbu — universitetas.
Ir jau nebeatrodo keistai pasirinkimas baigus mokyklą iš karto į universitetą nestot. Rinkaus tarp dviejų specialybių, būtų nepavykę — tikriausiai šiais metais nestudijuočiau niekur.
Blackened rašė: Vienas iš mano svarstomų pasirinkimų. Perspektyvų, visgi, nemažai ateityje. Ir iššūkių kas be ko. O ir labai sudėtinga nėra, aišku, jei gerai sekasi tikslieji mokslai, ypač matematika. Be to, įdomu gan.
Hmmm, informatika sudėtinga ir dar kaip. Na bent jau mano protui, tai per daug sudėtinga buvo// Programavimas ir aukštoji matematika - deadly combination...
vakar 2 valandas kalbėjau su žmogum apie profesijas.
nes pas mane mąstymo zyrau, kuo norėčiau būti.
žurnalistika - visada mane traukė. svarbiausia tas, kad tavo pasirinkta specialybė - teiktų džiaugsmą dirbant ir tau tai patiktų.
toliau buvo daug kitų profesijų nuo psichologijos iki taip nemėgiamo teisininko.
naiviai atsiverčiau horoskopų knygą ir žiūrėjau kas tiktų skorpionui
ir geriausias atsakymas `visi skorpionai labai skirtingi, todėl nėra bendros linijos profesijose`
nenoriu profesijos susijusios su fizika ir chemija - le faktas.
taigi, aš manau, jog geriausia profesija - žurnalisto.
voveriukas rašė: Ka manote apie informatikos mosklu krypti?
Vienas iš mano svarstomų pasirinkimų. Perspektyvų, visgi, nemažai ateityje. Ir iššūkių kas be ko. O ir labai sudėtinga nėra, aišku, jei gerai sekasi tikslieji mokslai, ypač matematika. Be to, įdomu gan.
Stok į Vilnių kur, čia gerai bus ;]
Oho Man toli gražu ne tiek kiek tau Bet smagu, kai "geruoju būdu pasendina".
O dėl Vilniaus dar nežinau. Šiaip domiuosi universitetais užsienyje, juolab, kad galimybių ten studijuoti išties yra. Nors kol kas vis mąstau apie vieną Švedijos universitetą, o ten bakalauro studijoms reikalinga mokėti švedų kalbą ir t.t. Todėl norisi kuo greičiau apsispręsti, tik vat sunku man, sunku.
Tik vat bėda - yra bent dešimt specialybių, kurios man atrodo geros ir patrauklios. Nežinau ką man reikės rinktis, tas labiausiai neramina.
2009 m. sausio 12 d. 20:41:05
Prisiminiau dar vieną superinę profesiją - Kiaullių skerdikas.Žinoma,tokiam darbui reikalingas stiprus fizinis pasirengimas,tačiau fizinį sunkumą nuplauna dvasiškai euforinė pergalė prieš kiauliną...
2009 m. sausio 12 d. 20:19:21
LoseControl rašė:
LowLife rašė: Mano slapta svajonė,dirbti morge...Deja,nelabai paklausus darbas...matyt,labai geras
Lietuvoj dar ne tiek daug lavonų . Bet jų daugėja ..... O pats ką nors studijuoji?
Studijuoju verslo vadybą,bet šią sritį pasirinkau,nes nežinojau ką rinktis.Norėčiau būti būgnininku,bet kol kas nesu tikras ar pavyktų gerai groti.Tai dariau prieš 7 metus.
2009 m. sausio 12 d. 20:16:58
Šiaip pati smagiausia profesija - vynų degustatorius...Manau,tokiam darbui jau niekas neastsispirtų...
Negaliu nepasiskųsti, kiek daug AI slop'o YouTube pastaruoju metu. Taip įtikinamai užmaskuoja, kad gali tikrai atrodyti, kad oficiali nauja daina, ir Vevo ženklą uždeda, ir kanalo pavadinimas atrodo legit. Tiesiog sugaišina laiką ieškant naujos muzikos.
Sunku nepatiketi, bet sahjos pasiulytos dainos vokalistui is tatarstano ssr jau sueina 80 metu kaip gilmourui ar frippui ir jis yra beveik seniausias Rusu tautos atlikejas staying alive
Neatsakau uz kita zmogu, kuris tik tyli ir mislingas, kad man tokie galvosukiai padeda uzmust gresmonga laika. Ir bent pandemijos metu Top sudarineti buvo smagus bijojimas. Skirsciau dainas ir negalvojau kuo baigsis korona
2009 m. sausio 15 d. 23:33:28
2009 m. sausio 15 d. 23:28:07
Kita vertus, ne visi tikri, kur nori ir kuo.
Taigi. Man tas ir yra baisiausia. Nes nesinori pasirinkti neteisingai, dėl ko paskui galėtumeis.
Ką bekalbėt, kad kai kuriuos dar labai vilioja ir svajonių vaikymasis.
2009 m. sausio 15 d. 23:19:47
o ne blaškymųsi.
Kita vertus, ne visi tikri, kur nori ir kuo.
2009 m. sausio 15 d. 23:09:52
Ir jau nebeatrodo keistai pasirinkimas baigus mokyklą iš karto į universitetą nestot. Rinkaus tarp dviejų specialybių, būtų nepavykę — tikriausiai šiais metais nestudijuočiau niekur.
2009 m. sausio 13 d. 17:07:55
Vienas iš mano svarstomų pasirinkimų. Perspektyvų, visgi, nemažai ateityje. Ir iššūkių kas be ko. O ir labai sudėtinga nėra, aišku, jei gerai sekasi tikslieji mokslai, ypač matematika. Be to, įdomu gan.
Hmmm, informatika sudėtinga ir dar kaip. Na bent jau mano protui, tai per daug sudėtinga buvo
2009 m. sausio 13 d. 16:24:17
nes pas mane mąstymo zyrau, kuo norėčiau būti.
žurnalistika - visada mane traukė. svarbiausia tas, kad tavo pasirinkta specialybė - teiktų džiaugsmą dirbant ir tau tai patiktų.
toliau buvo daug kitų profesijų nuo psichologijos iki taip nemėgiamo teisininko.
naiviai atsiverčiau horoskopų knygą ir žiūrėjau kas tiktų skorpionui
ir geriausias atsakymas `visi skorpionai labai skirtingi, todėl nėra bendros linijos profesijose`
nenoriu profesijos susijusios su fizika ir chemija - le faktas.
taigi, aš manau, jog geriausia profesija - žurnalisto.
2009 m. sausio 13 d. 15:10:14
Ka manote apie informatikos mosklu krypti?
2009 m. sausio 13 d. 15:09:15
2009 m. sausio 13 d. 14:53:54
2009 m. sausio 12 d. 22:48:03
O tai kokie variantai, jei kalbant apie Lietuvą.
Gal kokioje nors srityje studijų kokybė ir čia nebloga [?]
Iš tų, kurios man imponuoja - neitin, nors neatmetu tokios galimybės, studijų Lietuvoje. Tiesiog užsienyje didesnės perspektyvos lauktų.
2009 m. sausio 12 d. 22:40:33
Gal kokioje nors srityje studijų kokybė ir čia nebloga [?]
O šiaip tai taip, užsienyje vertybė studijuoti tikrai nemaža.
Aš apie kokį kultūrologinį MA (Airijoje) taip pat svarstau.
2009 m. sausio 12 d. 22:36:10
O aš galvojau, kad tau minimum tiek, kiek man ;o
Kaip nustebau.. Čia gal dėl gero muzikos skonio tave geruoju būdu 'pasendinau'.
Oho
O dėl Vilniaus dar nežinau. Šiaip domiuosi universitetais užsienyje, juolab, kad galimybių ten studijuoti išties yra. Nors kol kas vis mąstau apie vieną Švedijos universitetą, o ten bakalauro studijoms reikalinga mokėti švedų kalbą ir t.t. Todėl norisi kuo greičiau apsispręsti, tik vat sunku man, sunku.
2009 m. sausio 12 d. 22:30:17
Kaip nustebau.. Čia gal dėl gero muzikos skonio tave geruoju būdu 'pasendinau'.
2009 m. sausio 12 d. 22:26:35
O šiaip. Geriausia rinktis tai, kur eiti turi didelę motivaciją.
Teisingai, mano nuostata tokia pati.
Tik vat bėda - yra bent dešimt specialybių, kurios man atrodo geros ir patrauklios. Nežinau ką man reikės rinktis, tas labiausiai neramina.
2009 m. sausio 12 d. 20:41:05
2009 m. sausio 12 d. 20:27:03
Klasikinė lotynų ir senovės graikų filologija.
Nors ten ryškiai labiau ne filologinės, o kultūrinės studijos.
2009 m. sausio 12 d. 20:22:42
2009 m. sausio 12 d. 20:19:21
Mano slapta svajonė,dirbti morge...Deja,nelabai paklausus darbas...matyt,labai geras
Lietuvoj dar ne tiek daug lavonų
Studijuoju verslo vadybą,bet šią sritį pasirinkau,nes nežinojau ką rinktis.Norėčiau būti būgnininku,bet kol kas nesu tikras ar pavyktų gerai groti.Tai dariau prieš 7 metus.
2009 m. sausio 12 d. 20:17:02
Mano slapta svajonė,dirbti morge...Deja,nelabai paklausus darbas...matyt,labai geras
Lietuvoj dar ne tiek daug lavonų
2009 m. sausio 12 d. 20:16:58