"Nekantrieji - o tokių kaime irgi pasitaikydavo - ne sykį siūlė nutiesti važiuojamąjį keilią. Bet kuriam galui čia tas kelias? Juk žmonės nė ratų neturi. Ir ką gi veiksi su tais ratais? Kelio taigi nėra."
"Nutiesti važiuojamąjį kelią? Viešpats turbūt žinojo, ką daro,kad įkūrė kaimą čia kur į visas puses mylių mylios girių. Su pasauliu jungė tik siauras jojamas takas, einąs per kalnus išlilgai upokšnio. Ir užtenka. Į kapus netruksi nukeliauti ir tuo vienu takeliu"
"Užburtas ratas" Sigurd Hoel
Ir šita, anekdotinė:
To be is to do. – pasakė Renė Dekartas. To do is to be. – priešingai, bet teisingai tarė Sartre'as. Doo bee doo bee doo. – dainoj "strangers.." sudainavo Frank Sinatra.
"I know who I am. No one else knows who I am. If I was a giraffe, and somebody said I was an elephant, I'd think to myself "well no, actually, I'm a giraffe" . Tokia auksinė logika.
"We must stand strong with our North Korean allies". Sarah Palin. Ir ji dar nori būti prezidente...
"Would I rather be feared or loved? Umm... easy, both. I want people to be afraid of how much they love me." Michael Scott.
* O ar dievas kuriu turiu pasikliauti yra? (H. Bitčer - Stou)
*Kaip galėjau žinoti kokia žiauriai mirtina yra mirtis? (N. Cave)
*Jei gavai vieną randą veide ar širdyje, tik laiko klausimas, kada kas nors įtaisys tau kitą. Ir dar kitą... (N. Cave)
mano mylimas Remarkas:
* Žmonės - uoliausi savo svajonių žlugdytojai.
*Gyvenimas nenumatė iš mūsų padaryti tobulybių. Tobulybių vieta muziejuje.
*Atsiminimai visada yra apgailestavimas, kad tai ką turėjai gero, surijo laikas, o tai kas bloga, nebandei pataisyti.
* Kas labiau tikras: atspindys veidrodyje ar žmogus, stovintis prieš jį?
*Tiktai mes suteikiame viskam vertę
*Ak, visi mes vaikai. Kvaili pasiklydę vaikai.
*Aš nebėgu. Manęs tik kartais nebūna
*To negalima aprašyti. Kur rasti žodžių papasakoti apie šią drebančią, raudančią moterį, kuri purto mane ir rėkia: " kodėl gi tu gyvas, jei jis negyvas?"
*Jau niekad nebūsiu toks kaip šią akimirką kuri praeina, man apie ją kalbant
* - Ką aš jai pasakysiu?
-Nieko. Kodėl tu privalai visada kažką sakyti?
* Tu nedrebi. Gyvybė dreba tavyje.
*Kai mes bombarduojame miestą, tai čia strateginė būtinybė, o kai bombarduoja kiti - niekšiškas nusikaltimas.
*Aš įsmeigiau akis į dangų, į tą pilką begalinį dangų, kuriame viešpatavo beprotis Dievas, savo pramogai išradęs Gyvenimą ir mirtį
*Pabaiga gali būti gera tik tada, kai viskas prieš tai esti bloga
*Niekada nereikia stengtis per daug sužinoti. Žinojimas išlaisvina žmogų, bet padaro jį nelaimingu.
* Gyvenimas per ilgas meilei
„Mylėkite ir studijuokite didįjį muzikos meną, jis atvers Jums ištisą jausmų ir minčių pasaulį. Jis padarys Jūsų dvasią turtingesnę, tyresnę, tobulesnę. Muzika padės atrasti savyje naujų, nežinotų, nepastebėtų jėgų. Ir gyvenimas nušvis naujais tonais, naujomis spalvomis“ (D. Šostakovičius)
Kartais Dievas leidzia nukirsti saka, kurios uzsispyrusiai laikomes, kad suvoktume turi sparnus (Bruno Ferrero)
Žmonės vieniši kaip medžiai. Medžiai liečiasi lapais, šakomis, bet kamienai visada stovi atskirai. Visada. (Jurga Ivanauskaitė)
,,Kai žmogus tave meta, tu ne tik jo ilgiesi, ne tik sugriūva jūsų drauge kurtas pasaulis, ne tik viskas jį primena: blogiausia yra amžinai persekiojanti mintis, kad mylimas žmogus tave nuodugniai išbandė, nusivylė ir galiausiai uždėjo antspaudą ,,atmesta" .
H. Fielding ,,Bridžitos Džouns dienoraštis"
"Bibio (English multi-instrumentalist Stephen Wilkinson)...Over the years, Bibio mutated into a completely different beast, and the most intriguing part of the story might be precisely how one beast led to the other."
Tempus et vita
Tempus et mortis
Jeigu jums duotų liniuoto popieriaus, rašykite skersai. (Chuanas Romanas Chimenesas)
Tiek jis dar suprato. Kad griuvo į tamsą ir tą pačią akimirką, kai tai suprato, liovėsi suprasti. (Jack London)
Beribiai pasaulyje yra tik du dalykai - tai kvailumas ir visata. Bet dėl pastarojo nesu visiškai įsitikinęs. (A. Enšteinas)
Tai pirmas dalykas kurį supratau: laikas - tai kirvio aidas miške. (Filipas Larkinas)
Save pasiųsčiau po velnių, jei pats nebūčiau velnias. (J. V. Gėtė)
Ir leidau širdžiai pažinti išmintį, dar pažinti pamišimą ir kvailybę: aš supratau, jog tai irgi sielos nerimas. (Ekleziastas)
Kiekvienas gali matyti tik tai ką pastebi, o pastebi kiekvienas tik tai kas kadaise jau įsikūrė jo mintyse. (Alfonsas Bertiljonas)
Už kiekvieno didelio turto slypi nusiklatimas. (Balzakas)
Tegu aš esu niekšas ir beprotis, bet leisk man pabučiuoti kraštelį drobulės, į kurią įvyniotas mano Viešpats. Nors galbūt aš seku velniu, bet aš Tavo sūnus, Viešpatie, ir jaučiu džiaugsmą, be kurio neegzistuotų pasaulis. (Fiodoras Dostojevskis)
Ta prasme pažvelgti, kad tas žmogus,visų pirma artimas,būtų toks koks ir tu norėtum,kad jis būtų,tai reiškia nealkanas,laimingas,visko turėtų,tai jam ir padedi,ir taip toliau,kiek gali tai daryti...Na tada ir matai save tokį,todėl,kad kitu atveju yra kaip dabar yra,vienas narkomanas,kadangi jam kabutėse padėjo,kitas šiukšlynuose išmestas iš namų,dėl namo, ar turtų....O šiaip jau beveik nėra (išskyrus kai kurias vietas)natūralių nesergančių civilizacijos liga žmonių....Kažkaip klausiaus Normanto(lietuvis keliautojas)tai jis irgi tai pasakė....
Pamenu kokiais 1985ais kai Lietuvoje dar nebuvo Dievo, rimtesniu baznyciu, renginiu, katinas leopoldas buvo pirmas krikscionis neses Dievo zinia i dar sovietine sali.
Jei esi geras – viskas lengva kelyje,
O kai atvirkščiai – sunku ir tamsu darosi tiesiog.
Pasidalink su kiekvienu džiaugsmu savo tyru,
Sėk aplinkui juoką skambų ir tyrą.
Jei dainas dainuoji – linksmiau pasidaro,
O kai atvirkščiai – nuobodu ir pilka, be gal
Daina Jei esi geras leopoldas.
Lietus basas per žemę nubėgo,
Klevams per pečius tapšnojo delnais.
Jei diena giedra – gera ir miela,
O kai atvirkščiai – liūdna pasidaro visai.
Girdis, kaip skamba aukštai danguje
Saulės spindulių stygos šviesios.
Jei esi g
tokį smulkų, drebantį žmogelį:– Na, o tu kokio masto nusikaltėlis? Ką stambaus prasukai?Žmogelis nuryja seilę ir taria:– Aš naktį ežere su tinklais dvi lydekas sugavau... Ketvirtasis:
- O as RUKI VVERH daina A GDE ZE VY DEVCHONKI kaimu vestuvese su lietuv
Anigdots. Aš esu programišius. Įsilaužiau į Pentagono serverius, nukopijavau slaptus failus. Valstybės saugumo grėsmė!Antrasis atsiremia į sieną:– Aš – tarptautinis ginklų prekeivis. Aprūpindavau ištisas armijas. Pasaulinis mastas!Atsisuka abu į trečiąjį,
Erotomanas: Sto pensando a noi
Patrakus senute: Can't stop thinking of you
Eros: ono umana situazioni
Patrakus: They're just human contradictions (R.I.P.)
2012 m. birželio 2 d. 12:15:42
Knygos turi garbės jausmą- jeigu jas kam nors paskolinsi- jos nebesugrįš. - Theodore Fontane
2012 m. gegužės 28 d. 19:44:48
"Nekantrieji - o tokių kaime irgi pasitaikydavo - ne sykį siūlė nutiesti važiuojamąjį keilią. Bet kuriam galui čia tas kelias? Juk žmonės nė ratų neturi. Ir ką gi veiksi su tais ratais? Kelio taigi nėra."
"Nutiesti važiuojamąjį kelią? Viešpats turbūt žinojo, ką daro,kad įkūrė kaimą čia kur į visas puses mylių mylios girių. Su pasauliu jungė tik siauras jojamas takas, einąs per kalnus išlilgai upokšnio. Ir užtenka. Į kapus netruksi nukeliauti ir tuo vienu takeliu"
"Užburtas ratas" Sigurd Hoel
2012 m. gegužės 21 d. 12:56:44
Kad ir iš Pascal Brucker operos -
"Nieko nėra nykiau už ateitį, kuri yra kaip tik tokia, kokią ir įsivaizdavome".
"Žlugusios iliuzijos visada yra vartai, atsiveriantys į stebuklus".
2011 m. vasario 7 d. 14:11:20
"The coy little glance you noticed, the hint of a smile and glint in her eye, the touch that lasts that micro-second too long."
Ir šita, anekdotinė:
To be is to do. – pasakė Renė Dekartas. To do is to be. – priešingai, bet teisingai tarė Sartre'as. Doo bee doo bee doo. – dainoj "strangers.." sudainavo Frank Sinatra.
2010 m. gruodžio 31 d. 00:21:18
No, it'll be difficult-difficult-lemon-difficult". Šita visada prajuokina.
"I know who I am. No one else knows who I am. If I was a giraffe, and somebody said I was an elephant, I'd think to myself "well no, actually, I'm a giraffe"
"We must stand strong with our North Korean allies". Sarah Palin. Ir ji dar nori būti prezidente...
"Would I rather be feared or loved? Umm... easy, both. I want people to be afraid of how much they love me." Michael Scott.
2010 m. gruodžio 30 d. 22:25:32
*Kaip galėjau žinoti kokia žiauriai mirtina yra mirtis? (N. Cave)
*Jei gavai vieną randą veide ar širdyje, tik laiko klausimas, kada kas nors įtaisys tau kitą. Ir dar kitą... (N. Cave)
mano mylimas Remarkas:
* Žmonės - uoliausi savo svajonių žlugdytojai.
*Gyvenimas nenumatė iš mūsų padaryti tobulybių. Tobulybių vieta muziejuje.
*Atsiminimai visada yra apgailestavimas, kad tai ką turėjai gero, surijo laikas, o tai kas bloga, nebandei pataisyti.
* Kas labiau tikras: atspindys veidrodyje ar žmogus, stovintis prieš jį?
*Tiktai mes suteikiame viskam vertę
*Ak, visi mes vaikai. Kvaili pasiklydę vaikai.
*Aš nebėgu. Manęs tik kartais nebūna
*To negalima aprašyti. Kur rasti žodžių papasakoti apie šią drebančią, raudančią moterį, kuri purto mane ir rėkia: " kodėl gi tu gyvas, jei jis negyvas?"
*Jau niekad nebūsiu toks kaip šią akimirką kuri praeina, man apie ją kalbant
* - Ką aš jai pasakysiu?
-Nieko. Kodėl tu privalai visada kažką sakyti?
* Tu nedrebi. Gyvybė dreba tavyje.
*Kai mes bombarduojame miestą, tai čia strateginė būtinybė, o kai bombarduoja kiti - niekšiškas nusikaltimas.
*Aš įsmeigiau akis į dangų, į tą pilką begalinį dangų, kuriame viešpatavo beprotis Dievas, savo pramogai išradęs Gyvenimą ir mirtį
*Pabaiga gali būti gera tik tada, kai viskas prieš tai esti bloga
*Niekada nereikia stengtis per daug sužinoti. Žinojimas išlaisvina žmogų, bet padaro jį nelaimingu.
* Gyvenimas per ilgas meilei
2010 m. gruodžio 4 d. 14:52:45
- Tai buvo naktis.
2010 m. gruodžio 4 d. 13:21:36
2010 m. gruodžio 3 d. 16:17:58
Jeigu jums duotų liniuoto popieriaus, rašykite skersai. (Chuanas Romanas Chimenesas)
Kaip tik skaitau knyga su tokiu epigrafu, labai jau sudomino...
Dar prideciau toki, mano galva, labai juokinga...
- Kam jums revolveris? - pasidomi jaunuolis.
- Jis man padeda pasitikėti žmonėmis, - atsako anglas.
(Paulo Coelho. Alchemikas)...
2010 m. gruodžio 2 d. 19:30:33
— Tom Waits
2010 m. gruodžio 2 d. 19:21:08
2010 m. gruodžio 2 d. 19:16:12
2010 m. gruodžio 2 d. 19:13:13
2010 m. lapkričio 2 d. 20:36:28
Žmonės vieniši kaip medžiai. Medžiai liečiasi lapais, šakomis, bet kamienai visada stovi atskirai. Visada. (Jurga Ivanauskaitė)
2010 m. lapkričio 2 d. 20:28:15
H. Fielding ,,Bridžitos Džouns dienoraštis"
2010 m. rugpjūčio 18 d. 11:00:06
/J. V. Gėtė/
2010 m. liepos 24 d. 14:12:29
"Bibio (English multi-instrumentalist Stephen Wilkinson)...Over the years, Bibio mutated into a completely different beast, and the most intriguing part of the story might be precisely how one beast led to the other."
2010 m. birželio 6 d. 15:17:46
Netrupink batono
2010 m. birželio 6 d. 15:11:16
Tempus et vita
Tempus et mortis
Tiek jis dar suprato. Kad griuvo į tamsą ir tą pačią akimirką, kai tai suprato, liovėsi suprasti. (Jack London)
Beribiai pasaulyje yra tik du dalykai - tai kvailumas ir visata. Bet dėl pastarojo nesu visiškai įsitikinęs. (A. Enšteinas)
Tai pirmas dalykas kurį supratau: laikas - tai kirvio aidas miške. (Filipas Larkinas)
Save pasiųsčiau po velnių, jei pats nebūčiau velnias. (J. V. Gėtė)
Ir leidau širdžiai pažinti išmintį, dar pažinti pamišimą ir kvailybę: aš supratau, jog tai irgi sielos nerimas. (Ekleziastas)
Kiekvienas gali matyti tik tai ką pastebi, o pastebi kiekvienas tik tai kas kadaise jau įsikūrė jo mintyse. (Alfonsas Bertiljonas)
Už kiekvieno didelio turto slypi nusiklatimas. (Balzakas)
Tegu aš esu niekšas ir beprotis, bet leisk man pabučiuoti kraštelį drobulės, į kurią įvyniotas mano Viešpats. Nors galbūt aš seku velniu, bet aš Tavo sūnus, Viešpatie, ir jaučiu džiaugsmą, be kurio neegzistuotų pasaulis. (Fiodoras Dostojevskis)
2010 m. birželio 6 d. 14:19:36
Meilė kovoja,bet žmonės akli,kas atsimerks,tam iš dangaus,leisis ji Šitam pasaulį meilė gimdo ateitį,praeitis-dabartį,o ateitis-sapnus. (Sahja) Mano batai iš Lietuvos,mano kelnės iš Vokietijos,mano kepurė iš Rusijos,o mano širdis,iš Indijos.Visa Visata ,tik sapnas,tik laikas,kurio nėra,mums tai atvers.