| Pasiūlė | Daina | Mėgsta | |||
| einaras13 | IncommunicadoMarillion |
||||
| 4Blackberry | InmazesVOLA Kol kas įdomiausiai nuskambėjusi VOLA daina. |
||||
| Alvydas1 | Red MoneyDavid Bowie |
||||
| malia | I'm ReadyBryan Adams |
||||
| DjVaids | A Voice In The Dark (Version 2008)Fancy |
||||
| Sahja | Tik meilė atsakysAliukai |

2012 m. rugpjūčio 15 d. 23:23:17
Kinizmas ir yra cinizmas - čia tik tarimo variacijos. O kaip ir kada tas žodis įgavo neigiamą prasmę, tai nė nežinau(girdėjau istoriją, kad čia su pramonės revoliucija susiję, bet dabar tiksliai neatsimenu, kaip ir kas en buvo). Čia tas pats, kaip ir su metafizika - staiga ėmė ir įgavo šis terminas neigiamą reikšmę ir visi jį vartoja, nežinodami nei jo kilmės, nei tikrosios reikšmės.
2012 m. rugpjūčio 15 d. 22:41:47
Šiandien traukinyje perskaičiau "Mažąjį princą"
Žavi knyga, įdomios idėjos, manau, tikrai verta skaitymo
2012 m. rugpjūčio 15 d. 22:06:11
Mesk nuorodą, kur išskaitei šią pasaką apie šią filosofiją, idant mano apdulkėjusios enciklopedijos dar ir toliau gulėtų knygų lentynose, nes pirmą sykį skaitau, jog cinizmas - kai žmonės yra lygūs ;]
Tavo aprašymas labiau tiktų kinizmui, šiaip jau.
2012 m. rugpjūčio 15 d. 18:55:15
Hm. Tai čia Tau pačiai reiktų pasidomėti, kas yra cinizmas. Cinizmas, tai filosofija, kuri teigia, kad žmonės yra lygūs, kuri niekina turtų, garbės ar valdžios troškimą, bei kovą dėl šių dalykų. Ir nori pasakyti, Cojaus tekstai neatitinka šito aprašymo?
2012 m. rugpjūčio 15 d. 17:31:29
Come on, pasigilink bent kažkiek ir paskaityk ne pačią knygą, o apie knygą. Nieks nesigilina į tai, kaip į filosofijos traktatą. Tai viena iš sudėtingiausių knygų.
Dėl Cojaus: dar kartą perskaityk, ką reiškia cinizmas ir/ ar Jo tekstai koordinaliai atitinka cinizmo apibūdinimą? - sakyčiau, kad nelabai. Bet, aišku, jeigu žiūrima siaurąja prasme, tai флаг в руку ;]
Ir jeigu jau manai, kad Jo tekstai pilni cinizmo, tai bent jau dainas tokias nurodyk, o ne px-inę "Mama Anarchija".
Atviras moralinių, kultūrinių visuomenės normų nepaisymas/ nihilizmas/ neapykanta oficialiai galiojančioms valstybės dogmams/ demonstratyvus ignoravimas ir nepaisymas tam tikrų moralinių vertybių ir t.t.
2012 m. rugpjūčio 15 d. 17:21:22
Nors... Nepatingėjau paieškoti, ką reiškia cinizmas - būtent cinizmas puikiausiai apibūdina Cojaus tekstus, nesuklydau aš ten pavartodamas tą žodį.
2012 m. rugpjūčio 15 d. 17:17:44
Na aš skaičiau be jokių paaiškinimų, tokią, kokią tą knygą pateikė pats rašytojas(išskyrus skyrių Serp i Molot, kurio, turbūt, jau nebėra nė išlikę) ir tikrai nekilo jokių problemų suprantant ją nekilo. Tik į pabaigą nemažai vietų reikėjo perskaityti po kelis kartus. Žinoma, negaliu tvirtinti, kad visas alegorijas supratau ir supratau taip, kaip turėjo omenyje autorius. Bet come on - nereikia į šią knygą žiūrėti, kaip į kokį filosofijos vadovėlį ir stengtis suprasti kiekvieną paslėptą mintį.
Dėl Cojaus, na tiesa, išsireiškimas cinizmas, gal ir nėra pats tiksliausias, tiesiog nerandu geresnio žodžio dabar apibūdinti tai, kas sieja šią knygą ir jo dainas. Gal maištavimas?
2012 m. rugpjūčio 15 d. 16:13:41
Knygoje:
- labai daug citatų iš Biblijos, tačiau jos pateiktos kitokia forma, ir skaitant net neįsivaizduoji, kad realiai vienas ar kitas sakinys paimtas iš Biblijos, tik parašytas kitokiais žodžiais/
- aliuzijos į kitus rašytojus ir jų kūrinius/
- naudojamos ne kiekvienam suprantamos sampratos ir išsireiškimai.
Todėl tam, kad kiltų mažiau klausimų arba skaitytojas įsigylintų į perskaitytą kūrinį, yra paaiškinimai. Bent jau rusų kalba.
Cojus ir cinizmas [ypač šiose dainose]? - būk geras, šiandien Cojaus žuvimo metinės, susilaikyk nuo neaiškaus cinizmo Jo tekstuose, bent jau iš pagarbos šiam atlikėjui.
2012 m. rugpjūčio 15 d. 15:58:08
Paaiškinimai? Kokius paaiškinimus turi omenyje?
O DDT man tikri nebūtų tikę, prie šios knygos. Būtent Cojaus tekstai puikiausiai atitinka knygos atmosferą(Mama Anarxija, Aliuminovie ogurci, Videli noch pvz. ir dar keletas kitų) . O DDT per daug lyriški - čia cinizmo reikia, ne lyrikos.
2012 m. rugpjūčio 15 d. 15:08:23
"Maskva-Petuški": pasisekė tiems, kurie moka rusų kalbą, nes pati knyga, palyginus su paaiškinimais yra tik lašas jūroje, nes paaiškinimai ir pastabos prie šios knygos yra trigubai ilgesni, nei pats pasakojimas. "Kino" dienos prie šios knygos? - nei pro kur. Labiau "DDT", bet tikrai ne Cojaus tekstai.
2012 m. rugpjūčio 15 d. 13:59:19
Venedikt Jerofejev ,,Moskva - Petushki". Keista knyga. Ir keista, kad aš jos anksčiau nebuvau atradęs. Ir istorija, kaip sugalvojau ją perskaityti, gana keista - viena pažįstama mergina mane pavadino prisikėlusiu Venočka ir davė šią knygą. Taip ir nesupratau ar tai buvo priekaištas, arkomplimentas :) Bet apie knygą - tai, kaip pats autorius rašė, yra alkoholinė poema. Aš gi, pasakyčiau kitaip - tai girtas kliedesys, pokalbiai su savimi, kamuojant ,,baltajai karštinei". Tie, kas esate dideli alkoholio priešai, aplenkite šią knygą šimto metrų spinduliu. Bet tie, kas esate patyrę ir daugiadienes, ir pahmielingi esate ropoję grindimis, ieškodami butelio, kuriame dar galbūt likęs gurkšnelis, būtinai paskaitykite - rasite daug pažįstamų ir artimų minčių. Tik mano patarimas - skaitykite šią knygą su buteliu pigaus vyno ir Kino dainomis vietoj fono - atmosfera bus super. ,,Ir tada aš nedelsdamas išgėriau..." (c)
2012 m. rugpjūčio 14 d. 14:49:29
Dorijano Grėjaus portretas. Tikrai labai patiko, toje knygoje daug įvairios išminties ir apie tai kaip reikia ir apie tai, kaip nereikia gyventi.
2012 m. rugpjūčio 14 d. 10:52:49
J. G. Ballard "Avarija".
Tiesą sakant, net nežinau, kaip apibūdinčiau šią knygą: vietomis sukėlė lengvą saldų šleikštulį. Aprašymai tikrai verti dėmesio - nuoseklūs ir detalizuoti. Knyga tikrai ne kiekvienam. Bet man patiko.
Čia apie knygą ir autorių:
https://kitosknygos.lt/knygos/Avarija
2012 m. rugpjūčio 13 d. 16:23:07
Džeimso Džoiso ,,Dubliniečiai". Na Džoisas yra Džoisas. jo rašymo stilius yra pakankamai sunkus(nors ši knyga man asmeniškai ,,suėjo" daug lengviau nei jo ,,Ulisas"). Tai apsakymų knyga. Visas veiksmas, kaip jau turbūt supratote, vyksta Dubline ir jų veikėjai yra paprasti 19a. pabaigos-20a. pradžios jo gyventojai. Temos irgi pakankamai buitinės, nėra tų Džoisui būdingų alegorijų ir t.t., bet sunku skaityti ir net kartais erzino tai, kad į kiekvieną apsakymą tarsi ,,įšokama'' epizodiškai - nėra nei tradicinės pradžios, nei pabaigos. Todėl beveik po kiekvieno apsakymo likdavo klausimas - o kuo gi visa ta istorija baigėsi?.. Bet tai tikrai nereiškia, kad dėl to knyga prasta, anaiptol. Ji yra puiki. Džoisas, nors ir sudėtingas, bet yra rašytojas iš didžiosios raidės( ne taip kaip tie šiuolaikiniai murakamiai ir visokie rudieji), todėl tikrai šią knygą galima rekomenduoti visiem. Ir net jei esate bandę, bet neįveikėte ,,Ulisą'', šią knygą tikrai įveiksite. O kas esatę perskaitę ,,Ulisą'', tai drąsiai imkite ,,Dubliniečius" - ji bus įdomi ir dėl to, kad daugelis apsakymų veikėjų turėjo epizodinius vaidmenius dižiojoje ,,uliso" odisėjoje :)
2012 m. rugpjūčio 13 d. 16:10:45
Haruki Murakami "Mylimoji Sputnik". Labai labai labai gera, kaip ir visos Murakamio knygos :)
2012 m. rugpjūčio 13 d. 15:01:03
Stephen Clarke "Tikras mėšlas"
Tikėjausi kažko geresnio, gal reikėjo pradėti skaityti nuo pirmos dalies :)
Pirmi 100 psl. suėjo labai sunkiai, po to po truputį vis įdomiau ir įdomiau. Tiesą sakant pirkau šią knygą vien dėl pavadinimo :D
2012 m. liepos 21 d. 17:29:12
Jodi Picoult "Neprarask vilties". Nesu nieko anksčiau šios autorės skaičiusi, tad manęs neliečia tas, kad ji jau atsibodusi ir pan. Šiaip, skaičiau su malonumu ir neprailgo. Istorija įdomi, stilius patiko ir tas susikoncentravimas į santykius, o ne tik pasakojimas (šitas labai kliuvo "Frančeskos vakarėlyje").
Reikia nuspręsti, ką skaityti toliau... Gal vėliau dar kokią jos knygą pasiimsiu. Girdėjau, kad kažkurioj eutanazijos problema nagrinėjama.
2012 m. liepos 20 d. 00:46:05
Nieko orginalaus...
Osho - Intuicija.
//
Kągi, teko kas trečią sakinį brauktis ir pastoviai pritariamai linksėti... Labailabai.
O daba iš kažkur kažkieno kažkaip it gyvas priekaištas - H. Hesse's biografija atsirado. Pervertus turinį tik spėjau pamatyti, kad "mamytės sūnelis" buvo. Nežinau, ar kada bus perskaityta, nors ir labai už akių vis kliūna.
Tiesa. Dargi poezija, kaipgi be jos.
Aidas Marčėnas - Ištrupėjusios r dvės.
Nedrįsčiau pasakyti, kad haiku man labai patinka... Bet porą perliukų tenais radau. Apie medžius ir biblioteką buvo taiklus ir apie visatos "augmenijas".
2012 m. liepos 18 d. 23:18:13
Nu man patiko. RHCP vokalisto biografija ten. Ir apie pačią grupę rašo daug. Ir apie kitas ngrupes kietas (Apie nirvaną , pavyzdžiui)nemažai rašo. Pats Anthony nuo savęs. Kas kaip kodėl. Atvirai labai. Knyga įtraukianti. (Narkotikai, muzika, narkotikai, seksas, muzika, narkotikai...) Na, perskaičius tikrai narkotikų nesinorės. :D Rekomenduoju. :)
2012 m. liepos 18 d. 22:25:19
Galima plačiau :D ? Galvoju šitą knygą pirkt .