Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Paskutinė perskaityta knyga

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 1 ... 1819202122232425262728 ... 49
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
Snabas
2011 m. lapkričio 29 d. 19:05:33
Igno Šeiniaus "Kuprelis". Mokyklai reikėjo perskaityt. Visai įdomus buvo, be to man labai patiko to Kuprelio filosofijos apie religiją pabaigoj knygos.

Atsakyti
Gabux
2011 m. lapkričio 28 d. 21:17:50
Atidėta, kitom knygom užkrauta, paskui vėl išimta ir galop perskaityta.

* Robert Rowland Smith - Pusryčiai su Sokratu.

Man patiko forma, labai smagiai "įrėminta".
Nemažai naujo sužinota, o kai kas - prisiminta.
Knyga nėra sudėtinga, bet joje yra ir ironijos, ir humoro, ir psichologinių įžvalgų ir užuominų į filmus, kitus veikalus.
Ir dar. Pabaiga - šauni. Reikšmingai [mintyse] padedamas taškas.

2011 m. lapkričio 26 d. 20:03:09
John Grisham "Nekaltasis".
Apibūdinčiau: dokumentinė [tad labai rimtai jau reikia skaityti, nesvajoti apie nieką skaitant], labai įtraukianti, sukrečianti.
Tikrai privers susimąstyti apie mirties bausmę, apie teisingumo sistemą, apie tai, kad aplaidus pareigūnų darbas gali pražudyti ne vieną gyvybę.
Pyktį kelianti istorija.
Tikrai rekomenduoju.
Reikės pabandyti grožinių Grishamo kūrinių. Atrodo, rimtas veikėjas.

2011 m. lapkričio 21 d. 06:57:14
William Golding - Lord of the Flies
Skaičiau, nes reikėjo. Bet ir savotiškai patiko. Įdomios jau tos Golding'o mintys apie blogį..

2011 m. lapkričio 20 d. 18:24:37
*Kafka-Metamarfozė. Nemėgstu Kafkos. Dažniausiai. Nes nesuprantu. Ne mano protui taip sakant.
*T.Moras - Utopija. Minčių gerų radau, kai ką užsinorėjau pakeist savyje. Tikrai rekomenduoju.
*A.Camiu-Maras. Labai artimas jis man pastaruoju metu pasidarė. Remarkas ko gero visada užims daugiausia vietos mano širdį, bet Camiu taip pat sėkmingai skinasi kelią į ją. Nors tiesa sakant, "Svetimas" man patiko labiau

2011 m. lapkričio 20 d. 13:16:40
Harper Lee - Nežudyk Strazdo Giesmininko...Drąsiai galiu sakyti, kad pati geriausia iš Amerikos atkeliavusi knyga, kurioje nėra nei narkotikų, nei sekso, nei nelaimingos meilės ir pan. š**o, kas jiems velniškai būdinga...Švelni ir kartu sukrečianti istorija apie vaikus, kurie dar buvo per jauni suprasti pasaulio nesąžiningumą ir rasizmą...Tikrai kažko savyje turintis kūrinys, kurį verta paskaityti kiekvienam, ne veltui susilaukė tokio pripažinimo ir net gavo Pulicerio premiją...
"- Neverksi dėl tos velniavos, kurią vieni žmonės daro kitiems... ir net nenori pagalvoti apie tai. Neverksi dėl velniavos, kurią baltieji daro juodiesiems, net nesiteikdami pagalvoti, kad jie irgi žmonės. "
“Atikaus tiesa. Kartą jis sakė, kad niekad gerai nesuprasi žmogaus, kol neįlįsi į jo kailį ir neapsidairysi aplink jo akimis...”
Ir mano mėgstamiausia ==> "Vienintelis dalykas, kuris nepriklauso nuo daugumos yra žmogaus sąžinė"...

Atsakyti
punce
2011 m. lapkričio 1 d. 19:21:41
Valerie Tasso "Nimfomanės užrašai"
Erotiška, provokuojanti, jaudinanti..... Lengvai ir gana greitai skaitosi...o gaila Tikrai verta perskaityti šią knygą, netgi tiems, kas prieš tokio pobūdžio istorijas...

Atsakyti
skaistusia
2011 m. spalio 31 d. 17:56:28
velniux rašė:
Jurga Ivanauskaite - "Pakalnuciu metai". Buvau smarkiai nusivyles lietuviu autoriais, bet si knyga tikrai paliko nebloga ispudi. Galbut vietomis per daug fantastikos, bet yra ir tikrai idomiu minciu. O ir pasakojimo stilius man, asmeniskai, pasirode labai idomus. Kita vertus, galbut prie to, kad si knyga patiko, prisidejo ir tai, kad pries tai skaitytas kurinys J.D.Salinger "Rugiuose prie bedugnes" buvo visiska tragedija.
Dabar skaitau J.Irving "Malda uz Ovena Mini".

šia knyga seniai teko man skaityti ir man ji patiko ką aš pastebėjau, kad Ivanauskaitė labai mėgo fantastikos elementus "maišyti" su psichologija ir tai labai atsispindi beveik visuose jos knygose tuo jos kuryba mane ir žavi, kad nebijodavo ekspermentuoti rašydama

2011 m. spalio 31 d. 17:49:07
cate Tiernan "Nemirtingoji mylimoji"

pati knyga man patiko, nustebau kad tai yra ne apie vampyrus apie kuriuos daugelis rašo ir jau yra atsibodę, o apie apie nemirtinguosius, kuriuos nelengva nužudyti. Ši knyga man patiko su savo siužetu kuris buvo vietomis įtemptas vietomis tekantis lengvai kaip upelis

2011 m. spalio 31 d. 15:57:27
WinnieThePooh rašė:
G.G. Marquez "Šimtas metų vienatvės".
Pakankamai ilgai skaičiau. Įdomi kompozicija. Be kulminacijos. Arba kitaip - su daug kulminacijų. Ir iš tikrųjų. Tas šimtas metų pasijautė.

Puikus rašytojas. Prie 100 metų vienatvės labai dera Patriarcho ruduo. Knyga parašyta be dialogų, sakiniai neįmanomo ilgio, skyriai vienu ypu, be jokių iš naujos eilutės.. Tačiau pasakojama istorija pasiglemžia tave vos prasidėjusi ir nepaleidžia iki pat paskutinio žodžio. Būdingos Markesui tiesmukiškos erotinės scenos ir žiaurumai čia net dar dažnesni. Kolumbijos istorija per siurrealistinę prizmę - tikėk, jei nori.

Patrick Suskind - Kontrabosas. Monospektaklis, bet koks žaismingas, kone farsas. Net juokiausi. Daug muzikos chrestomatijos, visai kaip Hermano Heses - Stepių Vilke. Likau sužavėtas, norėčiau pamatyti spektaklį pagal šią novelę.

2011 m. spalio 31 d. 11:15:05
G.G. Marquez "Šimtas metų vienatvės".
Pakankamai ilgai skaičiau. Įdomi kompozicija. Be kulminacijos. Arba kitaip - su daug kulminacijų. Ir iš tikrųjų. Tas šimtas metų pasijautė.

Atsakyti
Snabas
2011 m. spalio 23 d. 14:07:42
Emilija Visckaitė - "Ko tu stovi? Pokalbiai apie Lietuvos roko kultūrą"

Žiauriai įdomi knyga, perskaičius net pajutau patriotizmo truputį Be to labai lengvai skaitėsi, daug sužinojau apie Lietuvos roko praeitį ir dabartį, senas geras grupes (pvz 33% kiaulių atgal į Vatikaną (gerulis pavadinimas, jau vien dėl to jiem respect )). Tai va smagu buvo pasiskaityt.

Atsakyti
Gabux
2011 m. rugsėjo 12 d. 10:51:01
be_inis rašė:
James Joyce - A Portrait of the Artist as a Young Man

Vau vau. Taip pat nustebau tik pagaliau iveikes pirmaja Dostojevskio knyga. Teksto struktura ir bendras visos noveles sudejimas stoga rauna. PRIVALOMA susipazinti.
Nagrinejamos temos, familiariskumas, intymumas, atsargus bet naturaliai tikslingas visa ko stebejimas ir ispudingas zodziu kalnas, kuris verte puslapi po puslapio versti su nerimastinga pagarba.
Del tokios knygos ir tokio autoriaus verta imtis naujos kalbos mokymosi . Skaityta originalo kalba ir bandyta isivaizduoti ant kiek skiriasi verstos versijos. Kam nors teko skaityti abu variantus ?

Neteko, tik lietuviškąką. Bet girdėjau, kad Joyce'as lietuviškai gana prastai išvertsas lyginant su orginalo kalba..
O šiaip būt šaunu jį angliškai perskaityti.
Tik ne "Ulisą", žinoma.

2011 m. rugsėjo 12 d. 10:48:47
lacunacoil rašė:
WItold Gombrowichz - Ferdidurkė

Kaip visada Gombrovičius labai moderniai supina savo paskaojimą, kurį perskaičius sunku pasakyti ar ką nors surpatai, bet žinai, kad patiko ir davė daugybę peno apmąstymams.

Mm, pas mane šioji jau senokai lentynoje dulka.. Vis neprisiruošiu paskaityti.
Bet gal išties verta [?]

2011 m. rugsėjo 11 d. 17:06:12
WItold Gombrowichz - Ferdidurkė

Kaip visada Gombrovičius labai moderniai supina savo paskaojimą, kurį perskaičius sunku pasakyti ar ką nors surpatai, bet žinai, kad patiko ir davė daugybę peno apmąstymams.

2011 m. rugsėjo 11 d. 16:06:21
Vincas Krevė - Sirgaila. Pradžia net labai nuobodi. Skaitant toliau darosi įdomiau. Gal. Vis gi vieną mintį gerą radau "Ar ne vistiek Praamžiui, kuriuo vardu jį vadinsi?". Ir išties, koks skirtumas? Alachas ar Dievas, svarbu, kad gyventum dorai...

2011 m. rugsėjo 11 d. 14:53:22
Thomas Hardy - Jude the Obscure, taip pat ir vertimą (Judas Nepastebimasis) - slegianti knyga. Labai sunkiai rutuliuojasi veiksmas apie nenusisekusį intelektualą, kuris savo išsimokslinimą (tobulą lotynų kalbos mokėjimą) niekur neistengė pritaikyti, tad dirbo akmentašiu. Labai panaši situacija mūsuose - VPU absolventai kalbininkai irgi priversti dirbti statybose.

2011 m. rugsėjo 11 d. 14:47:38
"Ana Frank Dienoraštis" - tokia patenkinama. Kaip tikėjausi, nesukretė, bet ir nesukėlė žiovulio.

2011 m. rugsėjo 11 d. 14:34:48
James Joyce - A Portrait of the Artist as a Young Man

Vau vau. Taip pat nustebau tik pagaliau iveikes pirmaja Dostojevskio knyga. Teksto struktura ir bendras visos noveles sudejimas stoga rauna. PRIVALOMA susipazinti.
Nagrinejamos temos, familiariskumas, intymumas, atsargus bet naturaliai tikslingas visa ko stebejimas ir ispudingas zodziu kalnas, kuris verte puslapi po puslapio versti su nerimastinga pagarba.
Del tokios knygos ir tokio autoriaus verta imtis naujos kalbos mokymosi . Skaityta originalo kalba ir bandyta isivaizduoti ant kiek skiriasi verstos versijos. Kam nors teko skaityti abu variantus ?

Atsakyti
Soulstealer
2011 m. rugpjūčio 16 d. 10:19:11
Mario Puzo "Omerta". Verta dėmesio knyga, bet iš Puzo kūrybos mano skaitytų knygų, ji pati prasčiausia.

Atsakyti
Puslapiai: 1 ... 1819202122232425262728 ... 49
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.
Pasiūlė Daina Mėgsta
einaras13 Marillion Incommunicado
 Marillion

4Blackberry VOLA Inmazes
 VOLA
 Kol kas įdomiausiai nuskambėjusi VOLA daina.
Alvydas1 David Bowie Red Money
 David Bowie

malia Bryan Adams I'm Ready
 Bryan Adams

DjVaids Fancy A Voice In The Dark (Version 2008)
 Fancy

Sahja Aliukai Tik meilė atsakys
 Aliukai

Šiuo metu vertiname

Arbata Arbata
7,8

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

22:28 - Rutonė
+norint
22:27 - Rutonė
Vis dėlto dar ne viskas man veikia. Komentarą lyg ir parašiau, bet jis nepasirodė, pranešimas, kad parašiau komentarą – irgi. Nu OK... O buvo taip, kad orint atvert music'ą man pasirodė pranešimas, kad svetainė negali užtikrinti saugaus ryšio
19:01 - Rolandas77
...arba kol tope yra tokių gabalų, kaip SPA Mizantrop - verta apsilankyt ir palaikyti
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
11:57 - DjVaids
Pas mane atsistatė naršimas music.lt
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
22:41 - 4Blackberry
Bet kol dar pasiūlot gerų dainų į dienos dainą, tol verta kasdien apsilankyt, net jei viskas lūžta
15:23 - Very_crazy_enough
Sveika akims
22:22 - 4Blackberry
Aš tai dabar jaučiuosi, lyg man būtų uždėtas limitas, kiek galiu naudotis music'u. Nes atrodo, prisiliesiu prie kažko ne to ir išmes mane kokiai savaitei, kaip jau yra padarę. Bet iš dalies gerai tokia pertrauka - daugiau laiko kitiems dalykams
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 1770
  Iš viso užsiregistravę: 73756
  Naujausias narys: pshqsrnszi
  Šiandien apsilankė: 36475