| Pasiūlė | Daina | Mėgsta | |||
| einaras13 | IncommunicadoMarillion |
||||
| 4Blackberry | InmazesVOLA Kol kas įdomiausiai nuskambėjusi VOLA daina. |
||||
| Alvydas1 | Red MoneyDavid Bowie |
||||
| malia | I'm ReadyBryan Adams |
||||
| DjVaids | A Voice In The Dark (Version 2008)Fancy |
||||
| Sahja | Tik meilė atsakysAliukai |

2011 m. lapkričio 29 d. 19:05:33
2011 m. lapkričio 28 d. 21:17:50
* Robert Rowland Smith - Pusryčiai su Sokratu.
Man patiko forma, labai smagiai "įrėminta".
Nemažai naujo sužinota, o kai kas - prisiminta.
Knyga nėra sudėtinga, bet joje yra ir ironijos, ir humoro, ir psichologinių įžvalgų ir užuominų į filmus, kitus veikalus.
Ir dar. Pabaiga - šauni. Reikšmingai [mintyse] padedamas taškas.
2011 m. lapkričio 26 d. 20:03:09
Apibūdinčiau: dokumentinė [tad labai rimtai jau reikia skaityti, nesvajoti apie nieką skaitant], labai įtraukianti, sukrečianti.
Tikrai privers susimąstyti apie mirties bausmę, apie teisingumo sistemą, apie tai, kad aplaidus pareigūnų darbas gali pražudyti ne vieną gyvybę.
Pyktį kelianti istorija.
Tikrai rekomenduoju.
Reikės pabandyti grožinių Grishamo kūrinių. Atrodo, rimtas veikėjas.
2011 m. lapkričio 21 d. 06:57:14
Skaičiau, nes reikėjo. Bet ir savotiškai patiko. Įdomios jau tos Golding'o mintys apie blogį..
2011 m. lapkričio 20 d. 18:24:37
*T.Moras - Utopija. Minčių gerų radau, kai ką užsinorėjau pakeist savyje. Tikrai rekomenduoju.
*A.Camiu-Maras. Labai artimas jis man pastaruoju metu pasidarė. Remarkas ko gero visada užims daugiausia vietos mano širdį, bet Camiu taip pat sėkmingai skinasi kelią į ją. Nors tiesa sakant, "Svetimas" man patiko labiau
2011 m. lapkričio 20 d. 13:16:40
"- Neverksi dėl tos velniavos, kurią vieni žmonės daro kitiems... ir net nenori pagalvoti apie tai. Neverksi dėl velniavos, kurią baltieji daro juodiesiems, net nesiteikdami pagalvoti, kad jie irgi žmonės. "
“Atikaus tiesa. Kartą jis sakė, kad niekad gerai nesuprasi žmogaus, kol neįlįsi į jo kailį ir neapsidairysi aplink jo akimis...”
Ir mano mėgstamiausia ==> "Vienintelis dalykas, kuris nepriklauso nuo daugumos yra žmogaus sąžinė"...
2011 m. lapkričio 1 d. 19:21:41
Erotiška, provokuojanti, jaudinanti.....
2011 m. spalio 31 d. 17:56:28
Jurga Ivanauskaite - "Pakalnuciu metai". Buvau smarkiai nusivyles lietuviu autoriais, bet si knyga tikrai paliko nebloga ispudi. Galbut vietomis per daug fantastikos, bet yra ir tikrai idomiu minciu. O ir pasakojimo stilius man, asmeniskai, pasirode labai idomus. Kita vertus, galbut prie to, kad si knyga patiko, prisidejo ir tai, kad pries tai skaitytas kurinys J.D.Salinger "Rugiuose prie bedugnes" buvo visiska tragedija.
Dabar skaitau J.Irving "Malda uz Ovena Mini".
šia knyga seniai teko man skaityti ir man ji patiko ką aš pastebėjau, kad Ivanauskaitė labai mėgo fantastikos elementus "maišyti" su psichologija ir tai labai atsispindi beveik visuose jos knygose
2011 m. spalio 31 d. 17:49:07
pati knyga man patiko, nustebau kad tai yra ne apie vampyrus apie kuriuos daugelis rašo ir jau yra atsibodę, o apie apie nemirtinguosius, kuriuos nelengva nužudyti. Ši knyga man patiko su savo siužetu kuris buvo vietomis įtemptas vietomis tekantis lengvai kaip upelis
2011 m. spalio 31 d. 15:57:27
G.G. Marquez "Šimtas metų vienatvės".
Pakankamai ilgai skaičiau. Įdomi kompozicija. Be kulminacijos. Arba kitaip - su daug kulminacijų. Ir iš tikrųjų. Tas šimtas metų pasijautė.
Puikus rašytojas. Prie 100 metų vienatvės labai dera Patriarcho ruduo. Knyga parašyta be dialogų, sakiniai neįmanomo ilgio, skyriai vienu ypu, be jokių iš naujos eilutės.. Tačiau pasakojama istorija pasiglemžia tave vos prasidėjusi ir nepaleidžia iki pat paskutinio žodžio. Būdingos Markesui tiesmukiškos erotinės scenos ir žiaurumai čia net dar dažnesni. Kolumbijos istorija per siurrealistinę prizmę - tikėk, jei nori.
Patrick Suskind - Kontrabosas. Monospektaklis, bet koks žaismingas, kone farsas. Net juokiausi. Daug muzikos chrestomatijos, visai kaip Hermano Heses - Stepių Vilke. Likau sužavėtas, norėčiau pamatyti spektaklį pagal šią novelę.
2011 m. spalio 31 d. 11:15:05
Pakankamai ilgai skaičiau. Įdomi kompozicija. Be kulminacijos. Arba kitaip - su daug kulminacijų. Ir iš tikrųjų. Tas šimtas metų pasijautė.
2011 m. spalio 23 d. 14:07:42
Žiauriai įdomi knyga, perskaičius net pajutau patriotizmo truputį
2011 m. rugsėjo 12 d. 10:51:01
James Joyce - A Portrait of the Artist as a Young Man
Vau vau. Taip pat nustebau tik pagaliau iveikes pirmaja Dostojevskio knyga. Teksto struktura ir bendras visos noveles sudejimas stoga rauna. PRIVALOMA susipazinti.
Nagrinejamos temos, familiariskumas, intymumas, atsargus bet naturaliai tikslingas visa ko stebejimas ir ispudingas zodziu kalnas, kuris verte puslapi po puslapio versti su nerimastinga pagarba.
Del tokios knygos ir tokio autoriaus verta imtis naujos kalbos mokymosi
Neteko, tik lietuviškąką. Bet girdėjau, kad Joyce'as lietuviškai gana prastai išvertsas lyginant su orginalo kalba..
O šiaip būt šaunu jį angliškai perskaityti.
Tik ne "Ulisą", žinoma.
2011 m. rugsėjo 12 d. 10:48:47
WItold Gombrowichz - Ferdidurkė
Kaip visada Gombrovičius labai moderniai supina savo paskaojimą, kurį perskaičius sunku pasakyti ar ką nors surpatai, bet žinai, kad patiko ir davė daugybę peno apmąstymams.
Mm, pas mane šioji jau senokai lentynoje dulka.. Vis neprisiruošiu paskaityti.
Bet gal išties verta [?]
2011 m. rugsėjo 11 d. 17:06:12
Kaip visada Gombrovičius labai moderniai supina savo paskaojimą, kurį perskaičius sunku pasakyti ar ką nors surpatai, bet žinai, kad patiko ir davė daugybę peno apmąstymams.
2011 m. rugsėjo 11 d. 16:06:21
2011 m. rugsėjo 11 d. 14:53:22
2011 m. rugsėjo 11 d. 14:47:38
2011 m. rugsėjo 11 d. 14:34:48
Vau vau. Taip pat nustebau tik pagaliau iveikes pirmaja Dostojevskio knyga. Teksto struktura ir bendras visos noveles sudejimas stoga rauna. PRIVALOMA susipazinti.
Nagrinejamos temos, familiariskumas, intymumas, atsargus bet naturaliai tikslingas visa ko stebejimas ir ispudingas zodziu kalnas, kuris verte puslapi po puslapio versti su nerimastinga pagarba.
Del tokios knygos ir tokio autoriaus verta imtis naujos kalbos mokymosi
2011 m. rugpjūčio 16 d. 10:19:11