| Pasiūlė | Daina | Mėgsta | |||
| einaras13 | IncommunicadoMarillion |
||||
| 4Blackberry | InmazesVOLA Kol kas įdomiausiai nuskambėjusi VOLA daina. |
||||
| Alvydas1 | Red MoneyDavid Bowie |
||||
| malia | I'm ReadyBryan Adams |
||||
| DjVaids | A Voice In The Dark (Version 2008)Fancy |
||||
| Sahja | Tik meilė atsakysAliukai |

2010 m. liepos 30 d. 22:41:01
2010 m. liepos 30 d. 20:39:03
2010 m. liepos 30 d. 17:24:57
O paskutinė (ir irgi ne pirmą kart skaityta) knyga - "Trifidų dienos" Wyndham'o. Gaila šio autoriaus daugiau nieko lietuviškai nėra, nors trifidai anaiptol ne vienintele dėmesio verta jo knyga
2010 m. liepos 30 d. 16:12:10
Pabaigta "Ana Karenina" Tolstojaus. Patiko. Išvis, rusų literatūra turi kažką ypatingo.
Robin Sharma "Vienuolis, kuris pardavė "Ferrarį". Nu ką žinau
John Irving "Malda už Oveną Minį". Stora knyga, bet labai greitai perskaičiau. Labai labai patiko. Viena geriausių skaitytų apskritai, manau. Gaila buvo pabaigti.
Nora Roberts "Kraujo broliai". Poilsinė knygutė. Nu 6/10 duočiau. Trūko jai daug ko.
Erlicko "Pavadinimas". Neskaičiau daugiau nieko jo. Ir jeigu visur tas pats per tą patį kaip čia, ir neskaitysiu
2010 m. liepos 29 d. 18:50:38
Puiki, trumpa ir tiesi istorija bet BASE sokinejima su parasiutu nuo aukstu objektu, kaip pastatai, antenos, tiltai, klifai, atverianti labai jau nedidele bendruomene pasauliui, tik keliskart virsijancia zmoniu skaiciu iskeleliavusiu i kosmosa.
2010 m. liepos 29 d. 16:47:43
Antuanas de Sent-Egziuperi - Mažasis Princas. Jau šešeri metai kaip aš turiu šią knygą ir jos nesusiruošiau skaityti. Ir kur mano galva buvo pasidėjusi? Apskritai knyga lengvai skaitoma perskaičiau per dieną. Patiko knygos pabaiga tokia netradicinė kaip dauguma vaikų rašytojų parenka '' ir viskas baigėsi, jie gyveno ilgai ir laimingai neturėdami jokių rūpesčių, ar pan.'' nors knyga skirta vaikams iš jos puikiai pasimokyti galėtų ir suaugusieji. Gerumas, meilė, rūpinimasis vienas kitu... pamirštame šiuos (ne)kasdienius dalykus.
Philip.K.Dick - Ubikas. Po pirmosios mokslinės fantastikos knygos Mirties Planeta ne tiek daug ir praėjo mėnesių. Skaitydama šią knygą supratau kad fantastiką dievinu.
Jau pirmuosiuose puslapiuose pasipila sunkai suprantami žodžiai tokie kaip: psi laukas, diapozonas. Norint suprasti šiuos ir kitus knygoje pateiktus žodžius reikėtų ir tarptautinio žodžių žodyno ir interneto, bet į visus sudėtingus žodžius spjoviau ir leidau fantazijai sukurti savo žodžių reikšmę (nenoriu sėdėti su knyga prie kompiuterio ir atimti savo laiką žiūrėdama žodžių reikšmes). Ubique - išvertus iš lotynų kalbos reiškia visur (visa tiesa APIE PASLAPTINGAJĄ UBIKO SUDĖTĮ rasite beveik knygos gale).
''ubikas yra viena tokiu knygu kuria prisimeni panashiai, kaip kuri nors eksperimenta su illegal drugs... smegenyse viskas sumishe, sunku atsekt visa seka, ar kas buvo tiesa, ar kas fikcija sukurta tavo smegenu... jauchiasi kazhkoks netikrumas ir ish to sekantis slogumo jausmas...
vienu zhodzhiu knyga paveikia ne tik inelektualiai, bet ir juslishkai...''
Ir visgi vietoj epilogo romane iki galo taip ir nėra atsakoma į visus klausimus - paliekama spėliot skaitytojui.
(Dėl Ubiko labai nesiplėtosiu neturiu dabar knygos su ''Pabaigos Žodžiu'' ,o apie šią knygą labai sunku nusakyti kas rašoma. Juk vis dėl to ji Mokslinė Fantastika).
Philip K. Dick apskritai rekomenduociau visiskai SciFI nesidominciam zmogui, totalus "mindfuck", labai stipriai jauciasi narkotiku itaka kuriu kiek zinau autorius tikrai nevenge
gaila kad lietuviskai jo knygu tiek mazai isleista - be Ubikas berods tik "Ar androidai sapnuoja elektrines avis" (pagal kuri pastatytas "Bladerunner")
2010 m. liepos 29 d. 11:19:59
2010 m. liepos 29 d. 00:40:31
labai nustebau nes šis romanas man patiko, nors ir istorinis
2010 m. liepos 29 d. 00:39:46
Dar vienas ''bet'' Hesse'ę ėmiau galvodama kad tikrai turėčiau susidoroti. Ištiesų nemaniau kad šis nusipelnęs rašytojas kur kas giliau kapstosi žmoguje ir naudojasi S. Freudo mintimis (kalbant apie magiškąjį teatrą).
2010 m. liepos 29 d. 00:32:47
Philip K.Dick - Ubikas.
2010 m. liepos 28 d. 17:40:43
2010 m. liepos 28 d. 15:01:55
2010 m. liepos 28 d. 14:36:04
2010 m. liepos 23 d. 23:24:32
nes iš knygos aš noriu gauti kažkokią naudą, pasisemti gerų minčių. Galbūt tai viena iš tų knygų, kurių prasmė suvokiama tik atsitraukus nuo jos, o tokių knygų aš nesu didelė gerbėja..
Yra tokia gera reklama, sako — „if it's not for you — it's not for you“. Gerų minčių joje iki kaklo, ir „Gyvulių ūkyje“, irgi. Gausiai cituotina ir, jei jau žiūrėt pragmatiškai — puikiai pritaikoma tiek gręžiantis atgal į istoriją, tiek dabartinėj absurdo politikoj. Nors, aišku, kaip kas tas geras mintis supranta. Bet vat Č. Milošas už tokių pačių (na, sąlyginai) gerų minčių plėtotę Nobelį kažkodėl gavo, tai veikiausiai reikėtų galvoti, kad reikalas ne visiškai bevertis.
2010 m. liepos 23 d. 21:46:15
George Orwell - 1984. Nereali knyga, labai įdomus tas pasaulis pasirodė, ir tas galinis pokalbis netgi kažkiek įtikinantis. Nuostabu, labai patiko veikėjai, tai net norėjosi happy endingo...
neseniai perkskaičiau ją, bet man tai visai nepatiko, net nesugebėjau pabaigti, nors buvo likę mažiau nei trečdalis. labai daug tikėjaus iš tos knygos ir autoriaus, bet likau žiauriai nusivylusi. Žadėjau paimti kitą jo knygą - Gyvulių ūkis, tačiau po 1984, norai dingo
O paskutinė perskaityta knyga tai E. Hemingway - Senis ir Jūra. Visai patiko, kokio ypatingo siužeto nebuvo, bet istorija idomi ir įtraukianti, daug ko galinti pamokyti.
Kuo nepatiko?
Galbūt buvo penelyg daug bereikalingos informacijos. Ypač toje vietoje, kur buvo skaitoma ta knyga, o tokiem dalykam aš dažnai neturiu kantrybės gilintis, nes iš knygos aš noriu gauti kažkokią naudą, pasisemti gerų minčių. Galbūt tai viena iš tų knygų, kurių prasmė suvokiama tik atsitraukus nuo jos, o tokių knygų aš nesu didelė gerbėja..
2010 m. liepos 16 d. 18:32:30
2010 m. liepos 16 d. 16:50:47
2010 m. liepos 14 d. 15:38:45
2010 m. liepos 14 d. 14:07:22
2010 m. liepos 14 d. 12:06:29