Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Paskutinė perskaityta knyga

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 1 ... 4567891011121314 ... 49
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
Amnesiac
2013 m. rugpjūčio 18 d. 21:28:28

Joseph Heller - Catch22, originalo kalba, nes lietuviškai verstos dar nėra :(

2013 m. rugpjūčio 18 d. 21:21:15 2013-08-18 22:48:37

Visų laikų mokyklinių programų "būtina perskaityti knyga". 77ais aš turėjau alternatyvą - V.M. Putio "Altorių Šešėly" arba "Sukilėliai". Rinkausi pastarąją, nes ten buvo rašoma apie 1983 sukilimą Kėdainių - Panevežio regione, kas man kur kas įdomiau , nei kūnigėlio dvasiniai išgyvenimai. Net ir dabar, jei rinkčiausi Putino veikalą, pirmenybė duočiau jo poezijai (ypač vertimams iš lenkų ir rusų poezijos), bei Sukilėliams.

2013 m. rugpjūčio 18 d. 20:17:53

Slogučio per daug galbūt buvo tik paskutinėje dalyje. Daugiau...nepamenu. Bet tokia, tikrai, ekscentriška, gili ir sentimentali knyga. Tai turbūt priežastys, dėl kurių šią laikau geriausia skaityta knyga.

2013 m. rugpjūčio 18 d. 01:35:37

Putino "Altorių šešėly".

Sukrėtė, labai prislėgė ir privertė apie daug ką pamąstyt. Kad ir kokia gera knyga bebūtų, skaityt nerekomenduoju, Per daug slogučio.

2013 m. rugpjūčio 3 d. 12:16:23

D. Koontz "Odd Thomas"

Jau trecia jo knyga ir man taip gaila, kad sarasas ne begalinis. 

Jei konkreciau apie sita, tai nezinau kas butent tokio idomaus, nieko labai neitiketino gi, bet itraukia iki negalejimo ir tie puslapiai isnyksta tarp pirstu. pats rasytojas tai man kaip matematikas, atrodo. Faktais papasakoja istorija apie zmogu velnia, detaliai isdesto KODEL jis toks ir is KUR, absoliuciai neteisdamas ir, tuo paciu, visiskai neteisindamas. apskritai ta tokia ramuma ir saltumas visos knygos metu, kartais pati skaitytoja i to zudiko vieta pastato. brr.

“..the most identifying trait of humanity is our ability to be inhumane to one another.” 

2013 m. rugpjūčio 3 d. 00:42:27 2013-08-03 00:50:06

Č. Milošas - Isos slėnis.

Knyga labai įdomi tam tikra prasme. Jos struktūra. Tokią sutinku pirmą kartą. Kiekvienas skyrius lyg naujas epizodas, vaizduojantis tai Tomo išgyvenimus, tai psichologinę būseną, ar tai kaimo gyvenimą ir gamtos vaizdinius. O ir įžangą į tą kiekvieną skyrelį tarsi susieta su pačiu veiksmu, nors kalbama visai ne apie tą. Kažkaip neišeina pasakyti to, ką noriu. 

Bet ši knyga įdomi man buvo tiktais savo struktūra ir kai kuriomis daugiaprasmiškomis bei giliomis, filosofiškomis mintimis. Šios knygos siužetinės linijos nebuvimas mane vargino skaitant, nors į galą jau pajaučiau tam tikrą malonumą skaitant. O gal tik džiaugsmą, kad pagaliau baigiau. Ne, antroje knygos pusėje atradau labai įdomių minčių ir tasai veiksmas pasidarė kažkaip įdomesnis. 

Č.Milošo ir stilius rašymo gana neįprastas, tie jo įsiterpimai, panašiai, kaip: "pirmiausia dera aprašyti..." ar "verta paminėti..." kliuva, nes staiga autorius primena save ir verčia skaitytojas išklysti iš veiksmo, kaip tam tikras trukdis, arba kai groja mašinoje diskas ir tam tikroje vietoje jis pradeda strigti, trūkčioti. Tai tie jo įsiterpimai buvo kažkas tokio.

Keletas minčių:

"Nes mes nežinome, ką nušovėme. Galbūt antį-filosofę, antį-išradėją ir šiek tiek viliames (nelabai tuo tikėdami) surasti prie jos dienoaštį" (XLVIII skyrius)

"Per dangų viršum žemės, kurioje visa, kas gyva, turi numirti, keliauja Saulė, pasipuošusi savo spindulingąja suknia. Tautos, kurios joje įžvelgia vyriškų bruožų, gali kelti tik nuostabą. Šitas platus veidas - tai pasaulio motinus veidas." (XLIX skyrius)

"Nes ji yra ji, o ne kokia nors kita. Tačiau kur dingsta jos pojūtis, jog ji - tai ji, jos šiluma ir lankstumas? Žvėreliai neturi sielos. Vadinasi, žudydamas gyvūną, nužudai jį amžinai" (linkmė į krikščionybės reiškiamą tiesą, jog gyvūnai neturi sielos) (LVIII skyrius)

Užsiminęs apie krikščionybę, prisiminiau, jog autorius krikščionybę labai gina. Galbūt jas (krikščionybės idėjas) gina herojus? To negaliu pasakyti, bet pačiame kūrinyje šios pasakomos pakiliai ir sureikšminamos, lyg jos būtų kaip gyvenimo taisyklės,

Ir dar:

"Mums skirta gyventi paribyje - tarp to, kas gyvuliška, ir to, kas žmogiška, - ir šitai yra gerai." (LXVIII skyrius)

Ir įdomus paskutinis knygos sakinys: "Kilstelėji botagą - ir čia sakmė nutrūksta."

Reziumė: iš Nobelio premijos laureato tikėjausi įdomesnės knygos, bet radau gana turiningų, netgi mano pamąstymams būdingų minčių. Bet tebūnie 8/10 šiai knygai.

2013 m. liepos 26 d. 16:16:27

S. Parulskis - Tamsa ir partneriai

Atsakyti
TomaKilljoy
2013 m. liepos 26 d. 00:37:21

Shoko Tendo "Jakudzos Mėnulis"

Atsakyti
HUMANOID
2013 m. liepos 25 d. 12:54:17

Erich Maria Remark "Naktis Lisabonoje"

Atsakyti
Silentist
2013 m. liepos 24 d. 23:48:15

Arvydas Juozaitis - Šanchajaus istorijos

2013 m. liepos 14 d. 20:49:40

Jokio anekdoto pavyzdžio aš nepateikiau, tarp kitko. Tik situacijos pavyzdį. Bet, brolyčiai, (užbėgdamas numanomai racionalumo prisodrintai kalbos pamokėlei už akių - šis vyriškas kreipinys skirtas, žinoma, abiems lytims, tiesiog pasirodė, kad taip šauniau), nedarykim offtopico, rašykime knygų pavadinimus ir atsiliepimus, ir visa kita ką čia derėtų rašyti. 

Atsakyti
4Blackberry
2013 m. liepos 14 d. 20:43:50

Tik pasakiau, kad man nejuokingi eiliniai anekdotai, kurio vieno pavyzdį pateikė Pazistu_Mykola.

Manau, kartojame mes tai tiek kartų, kiek pasitaiko, atsakinėjant į tokius klausimus, kaip tavo.

2013 m. liepos 14 d. 20:39:09

Negi taip? Nejaugi tu tikrai taip išsiskyri savo humoro jausmu. Man vis kyla mintis, jog mes visi kažkuo išskirtiniai, bet ar tik kartais ne perdėtai vis tą kartojame?

2013 m. liepos 14 d. 20:37:05

Nereikia visko priimti tiesiogiai ; )

Metaforų pilnas pasaulis šis.

2013 m. liepos 14 d. 20:36:52

Matote, gerbiamieji. Aš skaitau tik protu, nes skaitymas širdimi man visais laikais buvo nesuprantamas dalykas. O ir tas vadinamas įsijautimas, susigyvenimas su knyga, kilęs iš proto. Ir man tai būdinga. Kai skaičiau Remarką, kai skaičiau Putiną. Bet tokio įsijautimo į Hessės Sidhartą nepajutau vien dėl tos filosofijos, kuri kėlė man nerimastį, jog čia kažkas ne taip...

2013 m. liepos 14 d. 20:35:45

Sakyčiau, aš būsiu iš tų žmonių, kurie į eilinius anekdotus reaguoja paprasčiausiu abejingumu ir ignoravimu. Mano humoro jausmas mažumėlę skiriasi nuo kitų žmonių.

2013 m. liepos 14 d. 20:32:28

Kaip tik tą patį skaitau. Nebaigiau dar, bet reakcija irgi ta pati.

Atsakyti
Pazistu_Mykola
2013 m. liepos 14 d. 20:31:14

Bene būsi iš tų žmonių, kurie eilinio anekdoto pasakojimo metu išgirdę "o zuikis ir atsako:..." sušunka, "Sere, šaipotės iš mūsų? Zuikiai juk nekalba!". 

J. Pilch "Mano pirmoji savižudybė".

Atsakyti
4Blackberry
2013 m. liepos 14 d. 20:19:19

Atsiprašau, kad įsiterpiu, bet širdimi skaityti paprasčiausiai neįmanoma nei teoriškai, nei fiziškai. Skaitoma, visų pirma, akimis. Tik tada informacija nuteka į smegenis ir jos tą informaciją priima. Knygų skaitymas su širdimi nė trupučio nesusijęs šiuo procesu :)

2013 m. liepos 14 d. 20:13:07

matai, persimąstyti irgi nėra gerai...

kartais knygas verta skaityti širdimi, ne protu... : )

Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname

Frank Zappa Frank Zappa
8

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

22:28 - Rutonė
+norint
22:27 - Rutonė
Vis dėlto dar ne viskas man veikia. Komentarą lyg ir parašiau, bet jis nepasirodė, pranešimas, kad parašiau komentarą – irgi. Nu OK... O buvo taip, kad orint atvert music'ą man pasirodė pranešimas, kad svetainė negali užtikrinti saugaus ryšio
19:01 - Rolandas77
...arba kol tope yra tokių gabalų, kaip SPA Mizantrop - verta apsilankyt ir palaikyti
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
11:57 - DjVaids
Pas mane atsistatė naršimas music.lt
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
22:41 - 4Blackberry
Bet kol dar pasiūlot gerų dainų į dienos dainą, tol verta kasdien apsilankyt, net jei viskas lūžta
15:23 - Very_crazy_enough
Sveika akims
22:22 - 4Blackberry
Aš tai dabar jaučiuosi, lyg man būtų uždėtas limitas, kiek galiu naudotis music'u. Nes atrodo, prisiliesiu prie kažko ne to ir išmes mane kokiai savaitei, kaip jau yra padarę. Bet iš dalies gerai tokia pertrauka - daugiau laiko kitiems dalykams
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 1528
  Iš viso užsiregistravę: 73756
  Naujausias narys: pshqsrnszi
  Šiandien apsilankė: 274500