Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Svetainės "Music.lt" tobulinimas: idėjos ir pasiūlymai

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 1 ... 7891011121314151617 ... 22
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
einaras13
2014 m. liepos 22 d. 00:10:29

Ne visuose. Tik tuose, kurie buvo skirti Lietuvos rinkoje. Nepamirškime, jog po šį portalą kartais naršo ir emigrantai, arba šiaip žmonės, kurie kompiuterį yra parsivežę iš užsienio. Tada tektų lietuvišką klaviatūrą įsidiegti pačiam arba jos ieškoti internete, kas yra nepatogu.

Dėl pirmojo punkto visiškai pritariu. Aš jau net nežiūriu, jei nepastebiu akivaizdaus kokio požymio, kad taisyta. Trinu lauk iškart, nes dažniausiai ir būna viena raidė pakeista. (pėvėzė - iš u į ų)

2014 m. liepos 22 d. 00:06:10 2014-07-22 00:10:10

Dar kas dėl siūlymų. Šį kartą dėl kaip ir normalių, siūlymų taisyt, tikslint ir taip toliau. Mieli siūlytojai, negi sunku laikytis poros dalykų:

1 - komentuokit, ką ir kodėl taisot. Dar būtų neblogai nurodyt šaltinį, iš kur tą taisymą imat. Nors šiaip dainų tekstai dažniausiai neslepiami ir aptinkami oficialiosiose atlikėjų svetainėse (jei dar nežinojot), neišradinėkit dviračio rašydami iš klausos, iš kažkokių neaiškių puslapių;

2 - būkit mieli, brangūs siūlytojai, jei jau taisot lietuvišką tekstą, siūlomą tekstą rašykite LIETUVIŠKOMIS RAIDĖMIS. Lietuvių kalba yra tikrai visuose kompiuteriuose. Negi dabar administracijai reikia knistis po jūsų siūlomą tekstą ir 1 - ieškot, ką jūs ten siūlot keist, ir 2 - radus "šveplą" keitimą dar jį taisyt į "normalų"? Ačiū už dėmesį.

P.S. O šiaip - gal visai neblogai būtų tą taisymo komentarą padaryt kaip privalomą užpildyt laukelį.

Atsakyti
Rutonė
2014 m. liepos 20 d. 10:55:36 2014-07-20 10:59:57

Dėl rusiškų raidžių kompiuterio klaviatūroje. Jau su kelintu laptopu draugauju, bet rusiškų raidžių klaviatūroje nebėra. O ir jei jos būtų - ne pati didžiausia pagalba, jei tuo nesinaudoji kasdien ir neįpranti spaudyt klavišų automatiškai. O kadangi to nedarau (ir yra galimybė viską padaryt patogiau, kaip - minėjau anksčiau), tai ir man, mokančiai rusų kalbą, ieškot raidžių klaviatūroje tikra kančia. Bet tai čia asmeniniai dalykai. Galima su tuo susitvarkyt. O va kad paieška veiktų - nemanau, kad tai misija neįmanoma, bet kai apskritai iš pradžių nesutvarkomi baziniai dalykai (apsauga nuo botų veiklos), tai ką jau bekalbėt apie visa kita.... O juk tereikia neleist neregistruotiems rašyt. Na gerai, jei paprasčiau tą padaryt įvedant CAPTCHA - tai padaryt nors tai. Ta prasme, siūlymus pateikia ir neregistruoti vartotojai, bet jie turi suvest CAPTCHA - juk, kiek pamenu, būtent tai padeda apsisaugot nuo mašinų (bent jau jie taip teigia). Na arba suspaudyt atitinkamus mygtukus (kur ir kas taip siūlė - turbūt primint nereikia), aišku, jeigu tai veikia.

Dar prie to paties. Iš dalies to paties. Prisijungimai. Svečių (OK, mūsų atveju - neregistruotų, bevardžių vartotojų) prisijungimus irgi reikia rodyt. Tą irgi jau minėjau. Juk tie bevardžiai turi vardą - kompiuterio, iš kurio jungiasi, IP. Nežinau, gal aukštesni už mane ir Einarą mato ir juos, bet... Juk ne visada dievai turi laiko (gal ir noro) knistis su tokiais dalykais. Tai kenkėjus galėtų blokuot bet kurio lygio adminas. Na gerai, tarkim, dabar atostogų metas, rudenį dauguma grįš į darbus/mokslus ir padėtis pagerės, bet abejoju...

Na taip, pagalvojau dabar apie VMM ir kitus atvejus - gal tiesiog naujienose tos nuorodos susdedamos belekaip - juk radau ir teisingai nurodytų stilių, bet vis tiek... Nenoriu, kad visa tai būtų, kaip sako viena mano redaktorių, pabaigos pradžia - а мне все по**й (lietuviškai - man viskas dzin). O dabar, kadangi perklausų neliko, ir galima tik su nostalgija prisimint laikus, kai vienu metu prisijungę būdavo 20-30 vartotojų, kažkodėl mano nuotaikos šiuo klausimu nelabai optimistinės. Na gerai, nurašykim tą menką lankomumą ir vasarai, bet....

Atsakyti
einaras13
2014 m. liepos 20 d. 02:22:43

Na, aš rusų kalbos nė bum bum, bet kirilicą dar moku skaityti (bet nesuprantu, ką perskaitau) - man ne problema. Bet dabar mokyklose rusų kalba yra pasirenkamasis dalykas, todėl yra dalis, kuri rusų kalbos visai nemoka, ir dalis, kuri per keletą metų spėjo išmokti tik pagrindus (kiti klasiokai sako, kad aš geriau moku rusų už juos pačius, nors aš šiosios net nesimokiau ir žinau gal 10 žodžių). Tai vat todėl kirilica gali būti problema. Tuo labiau, o paieška... kaip reiktų surasti kokią nors rusišką dainą, jei pas tave ant klaviatūros tik lotyniškasai raidynas (dėkui Dievui, ant daugelio kompiuterių dar šalia parašo ir kur kokia rusiška raidė). Iš kitos pusės, rusų kalbos darkymas irgi nėra labai gera išeitis, kaip ir originalaus pavadinimo pavertimas kažkokiu lengviau skaitomu prototipu.

Kalbant apie VMM ir kitus panašius atvejus - būna, kiti administratoriai privelia klaidų. Aš bent 3-4 informacijos šaltiniuose pasižiūriu, ką rašo apie stilius, po to dar pats vieną kitą įrašą perklausau ir susidarau nuomonę, kokį stilių rašyti čia, keliant į music'ą. Mane giliai nustebino akibrokštas, kuriam nėra lygių. Vienas iš bliuzo muzikos tėvų, gyvenęs ir kūręs tik 3-iajame praeito amžiaus dešimtmetyje, taigi, prieš beveik šimtmetį, Blind Lemon Jefferson, buvo priskirtas sunkiajai muzikai. Nu tiesiog fantastika, ne kitaip.

Kalbant apie prisijungimus - nu ten ne viskas tvarkoj, ir pati Rutonė ką tik minėjo, jog mes, administratoriai, matome dubliuotą prisijungimų išrašą, o ir viešai skleidžiama informacija apie prisijungimus, na, klaidinga. Čia jau tokią problemą reiktų spręsti tam, kas čia sukuria programą, kuri fiksuoja laiką, kurį narys būva čia, taigi, permeskim šitą problemą programuotojui.

Taip pat programuotojui reiktų priminti tą dalyką, apie kurį seniai tiek Rutonė, tiek aš, rėkiame - šimtai šaunių tekstų redagavimų ir siūlymų administracijoje, kitaip sakant, kabinantys reklaminiai šūkiai, siūlymai nusipirkti naujausių marškinėlių už pigiausią kainą ir paveizėti į naujausios mados kailinius už 15000$. Jau aš pastebėjau, kad tai neatliekama fiziškai, o automatiškai (keli siūlymai per sekundę), visi siūlymai ištisai yra reklaminiai, jie veikia, beje, paieškos funkcija - įveda kokį nors žodį, ir visoms dainoms, kurių pavadinimuose randa tą žodį, sumeta tokius reklaminius šūkius. Šiandien tryniau visų dainų siūlymus (reklamas) ir pastebėjau, jog visų pavadinimuose buvo žodis "square" ir "incomplete". Taip pat kokios nors grupės amžiai atakuojamos. Jau turbūt keturženklis arba net penkiaženklis skaičius susirinktų "Pet Shop Boys" aprašymo taisymo "pasiūlymų". Taigi, problema tragiška ir tvarkytina skubiai.

Išvada, kad šitas portalas per kelis metus iš techninės pusės nesugebėjo susitvarkyti ir problemų vis daugėja ir daugėja. Belieka laukti, kada ši uždelsto veikimo bomba sprogs ir kurią dieną užėję į www.music.lt pamatysime niekadą nebeišnyksiantį "fatal error" arba "server not found"...

2014 m. liepos 20 d. 01:58:04 2014-07-20 01:59:57

Nežinau, kaip ką mane rodė, ir, prisipažinsiu, man net neįdomu, Žinau, kiek aš čia pasiekiau ir tai ne itin man rūpi :) Tačiau tvarka turi būt. Tai štai. Pagalvojau, kad gal ir vėl laikas pasivalyt administracijoj, kol Kinijos/Honkongo/Lietuvos(?) geradariai spameriai vėl neprirašė kelių šimtų siūlymų. Ir ką gi - sakau, gal nors kartą pamatysiu ir neregistruotų svečių IP (žinau, kad to nėra, o TURI būt - laikas su jais kariaut), tad nutariau pažiūrėt prisijungimų išrašą. Tai štai - pirmiausia man užkliuvo, kad buvau prisijungusi du kartus ir tuo pat metu. Bet pagalvojau, kad gal čia todėl, kad jungiausi ir su Firefox (beje, su FF neleidžia redaguot atsakymo - meta tuščią lauką kaip naujam atsakymui. Va todėl ir jungiausi ir su Chrome - čia viskas tvarkoj, redaguot leidžia. Tai gal mano naršyklės nustatymai kalti?). OK, keliaujam prie kitų - Silentist prisijungė dukart (adminai vis tiek išsiskiria, na ir šiaip...), po to matau - kadgi VISI jungėsi po du kartus - kartais tuo pat metu, kartais su sekundės skirtumu. Kas čia dabar????

Atsakyti
saaulyytee
2014 m. liepos 20 d. 01:19:58 2014-07-20 01:21:33

tokio paties tipo problemą buvau pastebėjusi prisijungusių narių sąraše - kad ir prie Tavęs rodydavo super narę, nors esi VIP. bet dabar, atrodo, susitvarkė, nors kitąkart užėjus vėl velniai žino ką gali rodyt.

taip pat smagu būna žiūrėt tam pačiam prisijungusių narių sąraše skiltį "vizito trukmė" - man rodė kažkur apie 23:22:56. tai ką, visą parą čia sėdėjau? {#} esmė tame, kad kartais tie reikalai susitvarko, kartais vėl išlenda, nu supraskit, tai nervina.

2014 m. liepos 20 d. 01:15:26

tiesą sakant, aš už kirilicą, nes, taip sakant, nafik darkyti kalbą? kai angliškai, tai sugebam perskaityt, tai čia nėra išimtis, nes reikėtų ir vokiškus, ir prancūziškus rašyt taip pat, nes aš tų kalbų neparišu, bet tai nereiškia, kad rusų išskirtinė ir ją reik rašyt taip, kad perskaityčiau, nors galiu nieko nesuprast. {#}

2014 m. liepos 20 d. 01:14:50 2014-07-20 01:17:26

Dar vienas klausimas. Irgi kartosiuos. Taigi. Klausau Lietuvos muzikos atradimus Nr. 65. Viskas kaip ir OK, kol atsikapstau iki VMM. Užvedu pelę ant jų pavadinimo rubrikoje ir ką gi matau - ROKO muzika. Klausau - nė velnio. Užeinu į VMM profilį - akurat - "Virš Mano Miesto" arba tiesiog "VMM" - Lietuvos hip hopo komanda, kurią sudaro TaYeR, Jaunius Čiulada$ ir ArtG. Tai kaip čia yra? Vienam puslapy rodo viena, kitam - kita... {#} Ir, kaip jau minėjau, nebe pirmą kartą... Ir kažkodėl į aukštesnį lygį (bent mano požiūriu) - pakeliami visi hiphoperiai - jie tampa rokeriais. Kas čia per naujovė???

Atsakyti
saaulyytee
2014 m. liepos 20 d. 01:08:28

jo, čia kaip feisbukas - užsiregistravai, lieki visam gyvenimui, nes registruodamasis sutikai su portalo sąlygomis. {#} kartais taip nebuvo ir čia? :D juokas juokais, bet statistika tokia, kad čia yra per 70 000 narių. tai gal galima šiek tiek statistikos, kiek narių aktyvių? {#}

2014 m. liepos 19 d. 23:47:34

Net nežinau. Kadangi esu mačiusi ir kirilica rašytų, bet su tokiomis bent jau žaidimuose kildavo problemų. kadangi dabar jokių perklausų neliko, neliko ir šios problemos. Tik kad toli gražu ne visi rusiškai skaito. O ta atvirkštinė graždanka man tai labai neskaniai atrodo... Juolab kad daug pavadinimų (ir tekstų) parašyti su klaidomis. Man priimtiniau būtų matyt taip, kaip yra ir turi būti - kirilicą, betgi kai kam tai jau atrodo kaip hieroglifai.

Jei vis dėlto sumanytum verst (nesvarbu, kurion pusėn), gal patiks šitas įrankis.  Man jis padeda nesukt galvos, kaipgi čia klavatūroj surast reikiamą rašmenį.

Atsakyti
einaras13
2014 m. liepos 19 d. 19:33:39

Beje, įdomu, ar rusų grupių kūrinių pavadinimus kelti kirilicos pavidalu, ar versti į lotyniškąjį raidyną?

2014 m. liepos 19 d. 17:30:30 2014-07-19 17:52:35

178 šiukšlės. Šiaip dažniausiai taip nutinka mirusiems puslapiams, iš kurių visi galintys ką nuveikti, pasiplovė. Music.lt mirė?

O gal pravers išmanantiems ir galintiems?

https://www.parkansky.com/china.htm

Atsakyti
Rutonė
2014 m. liepos 19 d. 12:04:20

Na, čia jau prasideda asmeninės razborkės. Tai su musico tobulinimu neturi nieko bendra, bet... Na vis dėlto... Visur yra galimybė išsiregistruoti, o čia visų likimai kaip Lenino - ateit visiems laikams? Na kažkaip neteisinga, sakyčiau... Aišku, nebenori - nebesilankai ir tiek tos problemos - čia gi jokių asmeninių duomenų - adreso, asmens kodo, vardo, pavardės, banko sąskaitos - juk nėra, tai nieko tokio, kad ir liks anketa, bet vis tiek... Kam laikyt žmogų ten, kur jis būt ne(be)nori? O norės - grįš. Tegu kitu nicku, tegu tuo pačiu. Aš bent jau vis tiek už tai, kad pats žmogus nuspręstu, būt jam čia ar ne.

Atsakyti
einaras13
2014 m. liepos 19 d. 01:26:09

Man tokie užsispyrimai labiau neša į paauglišką klounadą, hamletišką "būti ar nebūti?" (paaugliai renkasi "nebūti") negu į gerai apmąstytą nuosprendį. Keliamas triukšmas turi turėti aiškiai suvokiamą priežastį, kitaip jis tik netikras aliarmas. Ir šiaip, labai įdomu, ką ten tokio slepi, kad tai neverta viešo svarstymo. O ir jokio objektyvaus pagrindo trinti anketą nerandu. Netenkina tai, kad apie tave žino kiti - prapulk ir nebegrįžk ir niekas net nesusigriebs kalbėti apie dingusį narį.

2014 m. liepos 18 d. 22:41:56

Dėl savų priežasčių, kurios nėra vertos viešo svarstymo.

2014 m. liepos 18 d. 22:14:36 2014-07-18 22:16:57

Sakai, Pentaxx sugebėjo kažkaip dingt? Na tai kažkokio klausimo kaip ir nėra: a - pradėt elgtis taip, kaip elgėsi Pentaxx, kol kažkas iš aukštesnes galias turinčių adminų tokį elgesį atitinkamai įvertins; b - ne paslaptis, kas čia turi didesnių galių - tam/tai ir rašai (ne man) ir paprašai tave iš čia išvalyt visiems laikams. Tik klausimas, kodėl vis kyla tokių minčių - kad muzikos nebegalima klausyt ar šiaip - jaunatviškas maksimalizmas, maištas, dar kažkas? Klausimas, aišku, ne Einarui, o 4Blackberry.

Atsakyti
einaras13
2014 m. liepos 18 d. 13:06:23

Apskritai neįmanoma pašalinti vartotojo, taip kad gali ir užsikasti po žemėmis, vis tiek tavo anketa čia liks (tik nežinomas mistinis Pentaxx atvejis byloja, kad kažkokių "nelegalių" būtų susisprogdinti yra)

2014 m. liepos 18 d. 00:47:02

Čia nei pasiūlymas, nei gera, naudinga music'ui idėja, tačiau klausimas, labai įdomus man:

Jei vartotojas ištrins absoliučiai visą savo informaciją, visus komentarus, atšauks like"us, grupių, dainų, albumų mėgstamumą ir t.t. Ar tada būtų įmanoma galutinai pašalint vartotoją?

2014 m. liepos 17 d. 00:42:30 2014-07-17 01:24:30

Ko gero, kartosiu iki apsi....mo - neleiskit neregistruotiems vartotojams čia paršyt nė raidytės!!!!!!!! 130+ šiukšlių ištryniau vos atėjusi į administraciją. Pusvalandį gal sugaišau - jau net neskaičiau, kokį "dainos tekstą" siūlo mūsų "geradaris/-ai". Nesikartosiu su jau išdėstytais pasiūlymais, tačiau galim kai ką patobulint, tai jau tikrai:

1 - patikimas vartotojas? Kartą pažymėjus gali ir likt (tam pačiam), iki/jei neprikiaulins - tada tą varnelę nuimt;

2 - varnos nuėmimas turėtų turėt kažkokių pasekmių. Ir, aišku, kažkokiam laikui reikėtų kažkokių apribojimų;

3 - tas pats skyrius - patikimas vartotojas? - galėtų/turėtų būt papildytas ir NEpatikimas vartotojas arba tiesiog Blokuoti (kas aktualu su neregistruotais botais? kantrių robotukų armija? dar kažkuo?) Blokuot ant amžių amžinųjų;

4 - kažkaip reikėtų pagreitint siūlymų peržiūrą ir trynimą. Dabar kol atsidarai, kol pamatai, kad ten vien šlamštas, kol ištrini.... arba

5 - įvest raktinius žodžius, kuriuos sistema atpažintų kaip kenkėjiškus ir tai rašantį blokuotų. Jei tai žmogus. Kaip kovot su botais - neįsivaizduoju. Kita vertus, nereikia nieko išradinėt - tik neregistruotiem neleist rašyt. O to nesutvarkoma jau ne pirmi metai... {#}

Atsakyti
Rutonė
2014 m. liepos 6 d. 18:46:49 2014-07-09 12:22:23

O dabar dar tokia mintis kilo bediskutuojant. Yra atvejų, kai atlikėjai išleidžia Deluxe Edition albumus, kuriuose sudeda iki tol niekur neskambėjusias dainas. Su šitais viskas aišku. Ypač dabar, kai perklausų nebėra - pakanka sukelt tik dainų pavadinimus ir albumo viršelį. O ką darom su Super Deluxe Edition, kur būna (dažniausiai) DVD su kokia nors dokumentika? Juos irgi reikėtų paminėt, nes ignoruot - tikrai ne išeitis.

Ir po velnių, gl apskritai nebeleist prisijungt pre proxy? Turim vieną (ar daugiau) talkininką, kuris kasdien ne po kartą priteršia bent po 30 taisymų {#} Kiek galima???? Negi taip sunku užbanint proxy prisijungimus arba paprasčiau - keliasdešimtą kartą prašau - maldauju - reikalauju - neleist nieko čia rašyt neregistruotiems vartotojams????

Atsakyti
Puslapiai: 1 ... 7891011121314151617 ... 22
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname

Scorpions Scorpions
8,7

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Pokalbių dėžutė

09:09 - 4Blackberry
Penktadienis gražus kol kas.
06:54 - Very_crazy_enough
Arba
1.real negrazus zmones
Arba
2.agrastai never nesusirandantys sau poros
Nedadarytumas veikia ir sodina bendra nuotaika.
06:49 - Very_crazy_enough
Keista, kai man ateina graziausias ir mylimiausias metu laikas, mizeriai pradeda galvoti apie savi$udybes, makaruoklius, kara ir gyvenima po zeme. Damn cia gi marijos zeme
17:35 - 4Blackberry
Gerai, tinka ir man prisidėt.
17:30 - 4Blackberry
Kokie radikalūs kontrastai dienos dainoje šiandieną.
18:55 - Very_crazy_enough
" Visi esate saugus! "
Евге́ний Ви́кторович Приго́жин
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
12:37 - Very_crazy_enough
666 6e6tine6 ka veikti per 666ines? Laukti 777miniu!
12:36 - 4Blackberry
Quiero más points
12:26 - Konditerijus
No quiero más…
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 3
  Neregistruotų vartotojų: 696
  Iš viso užsiregistravę: 73765
  Naujausias narys: RodgerHennin
  Šiandien apsilankė: 172155