Misantropia rašė: Aš labai nesiremčiau mūsų dienos dainos rinkimais, vien dėl balsuojančiųjų kiekio.
Tai daugiau žaiudimas, nei rimtas rodiklis
Tikrąją padėtį labiau atspindi vakar dienos klausomiausios
Tas ir yra, kad dienos dainą renka itin mažai vartotojų. O gaila.
Perklausų kiekis irgi ne pats tiksliausias kriterijus. Nes: aš galiu paklausyt, ką gi čia tokio sumąstė tas atlikėjas, kurio aš šiaip jau neklausau. Tačiau ta perklausa bus įskaičiuota į bendrą perklausų skaičių. Tačiau tai toli gražu nereiškia, kad tai, ką klausiau, man patiko.
Apskritai į visa, kas čia vyksta, gal lengviau žiūrėt kaip į žaidimą. Juk pagaliau nei aš kam piršiu savo skonį, nei kas nors man įpirš savąjį. Tik kažkaip "abydna", kai čia išdygęs koks keturiolikinis snarglius virkauja, kad čia vien šlamštas, nėra nieko gero...
Kitas klausimas, ką vis dėlto vadinam šiuolaikine muzika: tai, ką kuria šiandien iškilę žvaigždukai, visa tai, kas kuriama šiandien (ir naujų, ir laiko patikrintų žvaigždžių) ar dar kažką. Tai va, ta dalis, kurią "kuria" nemažai šiandieninių žvaigždukų, tėra seno gero kopijavimas (bet neabsoliutinu) ir primityvinimas. O kad yra pasiūla, atsiranda ir paklausa. O tada ratas užsidaro - yra paklausa, auga pasiūla. Negalima spręst apie muzikos kokybę pagal MTV ar dar kažką, bet jie formuoja atitinkamą skonį. Arba jį patenkina. Tarp kitko, MTV vakar maloniai nustebino pasiūliusi 50 legendinių atlikėjų. Gera buvo prisimint tą MTV, su kuria ir pradėjau pažintį prieš n metų....
Aš labai nesiremčiau mūsų dienos dainos rinkimais, vien dėl balsuojančiųjų kiekio.
O šiaip muzika yra muzika. Ji buvo ir bus.
Gal kiek ir abidna, kai saujelė plikšių su abejotinais gabumais nustelbia tikrai talentingus atlikėjus. Kitavertus koks man skirtumas? Niekas man peilio po kalku nekiša ir neverčia nei jų klausyti, nei jų žiūrėti.
Aš paisau tik savo pomėgių, todėl dėjau aš visų tų pasvarstymų kas yra gera muzika, o kas yra bloga muzika.
Klausau, to, kas man patinka, ateityje žadu elgtis taip pat.
O jei kam nors nuo to skauda, tai žinokit, man tik linksmiau
Soulstealer rašė: Senos dainos - geros dainos! O šiaip nesutinku. Anksčiau, 70-80m. buvo šaunios muzikos era. Nebuvo labai daug grupių, bet visos buvo daugmaž geros ir grojo gerą, visiem patinkančią muziką. Ta muzika išliko ir iki šių dienų, tačiau ją užgožė visoks popsovas šlamštas, kaip Gaga, Šmaga, Bieber ir t.t. Ir dabar yra tų grupių, grojančių iki šių dienų - Bon Jovi, Pink Floyd, kad ir tie patys Queen'ai (nors ir be Freddie). Tačiau prisiveisė labai daug komercinio pop šlamšto. Gaila šiaip, kai paklausi žmogaus, kokia jo nuomonė apie pvz.: Queen'us. Sako - čia ne muzika, čia šūdinas šlamštas, metalas, fignia ir t.t. Ir sako kad electro/techno yra the best music. Sakyčiau jeigu žmogus tiesiog klausytų savo techno šūdų ir tiek, bet kai klauso visiško šlamšto ir sako, kad old cool stuff yra šlamštas - tada norisi duot snukin. Tai tiek
Iš esmės sutinku, bet va su tuo, kas paryškinta, gal nelabai... Bent jau žiūrint, tarkim, į music.lt renkamas dienos dainas. Pažiūrėk, kas nugali? Aha, senos geros dainos. Bent jau kiek aš pastebiu. Tai kartu ir įdomu - nes stebint, kas tampa klausomiausiais kūriniais ir kas tampa dienos dainomis, toks skirtumas stebina.
Šiaip jau sakyčiau - kiekvienam savo. Koks mano reikalas, kas ką klauso, jei tai man netrukdo? Bet kai man trukdo... Va teko savaitės pradžioj pietaut vienoj kavinė, ten buvo užleistas Radiocentras. Ir dar kaip garsiai!.. Prisipažinsiu, pasistengiau kuo greičiau viską praryt ir dingt iš ten kuo greičiau. Nes tai, kas skambėjo, buvo, kaip supratau, nauja muzika. Kurios aš nė klausyt negalėjau. Pasidariau išvadą, kad dabar "dvidešimtmetis Radiocentras" daugiausia groja muziką "iki 20 ir jaunesniems", ir tooooli gražu ne šviečia juos, o groja tik tai, kas jiems patinka/turėtų patikt.... Kitą dieną kavinėj buvo visiška tyla, o trečiadienį garsas buvo gerokai pritildytas. Matyt, kažkas pasiskundė Tai vat ir darau išvadą, kad nauja - dažniausiai gerokai prasčiau už sena.
Senos dainos - geros dainos! O šiaip nesutinku. Anksčiau, 70-80m. buvo šaunios muzikos era. Nebuvo labai daug grupių, bet visos buvo daugmaž geros ir grojo gerą, visiem patinkančią muziką. Ta muzika išliko ir iki šių dienų, tačiau ją užgožė visoks popsovas šlamštas, kaip Gaga, Šmaga, Bieber ir t.t. Ir dabar yra tų grupių, grojančių iki šių dienų - Bon Jovi, Pink Floyd, kad ir tie patys Queen'ai (nors ir be Freddie). Tačiau prisiveisė labai daug komercinio pop šlamšto. Gaila šiaip, kai paklausi žmogaus, kokia jo nuomonė apie pvz.: Queen'us. Sako - čia ne muzika, čia šūdinas šlamštas, metalas, fignia ir t.t. Ir sako kad electro/techno yra the best music. Sakyčiau jeigu žmogus tiesiog klausytų savo techno šūdų ir tiek, bet kai klauso visiško šlamšto ir sako, kad old cool stuff yra šlamštas - tada norisi duot snukin. Tai tiek
Yra visokios senos ir visokios naujos muzikos. Man pvz šiuolaikinė muzika jau stipriai nusibodo, nes ji labai vienoda, ir kuo toliau tuo labiau darosi populiari urban stiliaus muzika, kurios aš pakęst negaliu. Senoji muzika yra tai, kas įkvepia naująją. Be to sena tai kokia? Mocartas? The Chordettes? The Beatles? AC/DC? Pink Floyd? Cher? Visi ir daugelis kitų senosios muzikos atlikėjų darė ir daro didžiulę įtaką šiuolaikiniams atlikėjams. Paskaičius net jų wikipediją ne vienas teigs, kad įkvėpimo sėmėsi iš scenos grandų.
Be to visada smagu atrasti naują sename. Pasaulyje yra tiek geros muzikos, kurios dar nesu girdėjusi ir didelė jos dalis priklauso seniesiems muzikantams.
Maestro V. Kernagis yra pasakęs „Kam reikia naujų dainų, jei yra gerų senų dainų“. Žinoma, jis tai sakė su humoru, bet tiesa ta, kad jei senosios dainos dar ir šiandien dainuojamos, klausomos, vadinasi, jos ir yra tos gerosios. Reikia tikėtis, kad dalis šiandieninių dainų taip pat išliks ir po 30 - 40 metų.
Senesnė - geresnė. Tai nereiškia, jog absoliučiai viskas, kas nauja, yra šlamštas (nors nemažai tokio), tiesiog amžius muzikai nekenkia. Galų gale, yra dar ir klasikinė muzika, ir visi kritikai sutiks kad ji geresnė nei Power Hit Radio 50-ukas.
P.S. Ką tik supratau kad mano itin mėgstamai muzikai, kurią visada laikiau itin "nauja", tuoj bus 20 metų... Senatvė žiūri į akis.
Nebūtinai blogesnė, bet yra dalis muzikos, kuri tiesiog pasensta morališkai, ir yra kita dalis muzikos, kuri visada skamba šviežiai, nepaisant jos "amžiaus".
Siuolaikine muzika dazniausiai yra tik senesnes muzikos atspindysm todel jei sakytume, kad sena muzika bloga - reikstu, kad siuolaikine ne ka geresne. O man asmeniskai senesne muzika nepalyginamai geresne uz siuolaikine (cia lyginu mazdaug '60-'70 su 2010 ) nors aisku visais laikais buvo ir bus prastos muzikos, ir kai kurios siuolaikines grupes man patinka labiau nei senos, bet manau sakyti, kad sena muzika - bloga, kvaila
Aš tai dabar jaučiuosi, lyg man būtų uždėtas limitas, kiek galiu naudotis music'u. Nes atrodo, prisiliesiu prie kažko ne to ir išmes mane kokiai savaitei, kaip jau yra padarę. Bet iš dalies gerai tokia pertrauka - daugiau laiko kitiems dalykams
2011 m. rugpjūčio 14 d. 12:47:29
Aš labai nesiremčiau mūsų dienos dainos rinkimais, vien dėl balsuojančiųjų kiekio.
Perklausų kiekis irgi ne pats tiksliausias kriterijus. Nes: aš galiu paklausyt, ką gi čia tokio sumąstė tas atlikėjas, kurio aš šiaip jau neklausau. Tačiau ta perklausa bus įskaičiuota į bendrą perklausų skaičių. Tačiau tai toli gražu nereiškia, kad tai, ką klausiau, man patiko.
Apskritai į visa, kas čia vyksta, gal lengviau žiūrėt kaip į žaidimą. Juk pagaliau nei aš kam piršiu savo skonį, nei kas nors man įpirš savąjį. Tik kažkaip "abydna", kai čia išdygęs koks keturiolikinis snarglius virkauja, kad čia vien šlamštas, nėra nieko gero...
2011 m. rugpjūčio 14 d. 12:39:27
Kitas klausimas, ką vis dėlto vadinam šiuolaikine muzika: tai, ką kuria šiandien iškilę žvaigždukai, visa tai, kas kuriama šiandien (ir naujų, ir laiko patikrintų žvaigždžių) ar dar kažką. Tai va, ta dalis, kurią "kuria" nemažai šiandieninių žvaigždukų, tėra seno gero kopijavimas (bet neabsoliutinu) ir primityvinimas. O kad yra pasiūla, atsiranda ir paklausa. O tada ratas užsidaro - yra paklausa, auga pasiūla. Negalima spręst apie muzikos kokybę pagal MTV ar dar kažką, bet jie formuoja atitinkamą skonį. Arba jį patenkina. Tarp kitko, MTV vakar maloniai nustebino pasiūliusi 50 legendinių atlikėjų. Gera buvo prisimint tą MTV, su kuria ir pradėjau pažintį prieš n metų....
2011 m. rugpjūčio 14 d. 12:32:13
O šiaip muzika yra muzika. Ji buvo ir bus.
Gal kiek ir abidna, kai saujelė plikšių su abejotinais gabumais nustelbia tikrai talentingus atlikėjus. Kitavertus koks man skirtumas? Niekas man peilio po kalku nekiša ir neverčia nei jų klausyti, nei jų žiūrėti.
Aš paisau tik savo pomėgių, todėl dėjau aš visų tų pasvarstymų kas yra gera muzika, o kas yra bloga muzika.
Klausau, to, kas man patinka, ateityje žadu elgtis taip pat.
O jei kam nors nuo to skauda, tai žinokit, man tik linksmiau
2011 m. rugpjūčio 14 d. 12:29:37
2011 m. rugpjūčio 14 d. 12:11:16
Senos dainos - geros dainos! O šiaip nesutinku. Anksčiau, 70-80m. buvo šaunios muzikos era. Nebuvo labai daug grupių, bet visos buvo daugmaž geros ir grojo gerą, visiem patinkančią muziką. Ta muzika išliko ir iki šių dienų, tačiau ją užgožė visoks popsovas šlamštas, kaip Gaga, Šmaga, Bieber ir t.t. Ir dabar yra tų grupių, grojančių iki šių dienų - Bon Jovi, Pink Floyd, kad ir tie patys Queen'ai (nors ir be Freddie). Tačiau prisiveisė labai daug komercinio pop šlamšto. Gaila šiaip, kai paklausi žmogaus, kokia jo nuomonė apie pvz.: Queen'us. Sako - čia ne muzika, čia šūdinas šlamštas, metalas, fignia ir t.t. Ir sako kad electro/techno yra the best music. Sakyčiau jeigu žmogus tiesiog klausytų savo techno šūdų ir tiek, bet kai klauso visiško šlamšto ir sako, kad old cool stuff yra šlamštas - tada norisi duot snukin. Tai tiek
Iš esmės sutinku, bet va su tuo, kas paryškinta, gal nelabai... Bent jau žiūrint, tarkim, į music.lt renkamas dienos dainas. Pažiūrėk, kas nugali? Aha, senos geros dainos. Bent jau kiek aš pastebiu. Tai kartu ir įdomu - nes stebint, kas tampa klausomiausiais kūriniais ir kas tampa dienos dainomis, toks skirtumas stebina.
Šiaip jau sakyčiau - kiekvienam savo. Koks mano reikalas, kas ką klauso, jei tai man netrukdo? Bet kai man trukdo... Va teko savaitės pradžioj pietaut vienoj kavinė, ten buvo užleistas Radiocentras. Ir dar kaip garsiai!.. Prisipažinsiu, pasistengiau kuo greičiau viską praryt ir dingt iš ten kuo greičiau. Nes tai, kas skambėjo, buvo, kaip supratau, nauja muzika. Kurios aš nė klausyt negalėjau. Pasidariau išvadą, kad dabar "dvidešimtmetis Radiocentras" daugiausia groja muziką "iki 20 ir jaunesniems", ir tooooli gražu ne šviečia juos, o groja tik tai, kas jiems patinka/turėtų patikt.... Kitą dieną kavinėj buvo visiška tyla, o trečiadienį garsas buvo gerokai pritildytas.
2011 m. rugpjūčio 14 d. 00:32:15
2011 m. rugpjūčio 13 d. 12:18:06
Be to visada smagu atrasti naują sename. Pasaulyje yra tiek geros muzikos, kurios dar nesu girdėjusi ir didelė jos dalis priklauso seniesiems muzikantams.
2011 m. liepos 2 d. 22:38:17
2011 m. liepos 2 d. 20:33:07
2011 m. sausio 3 d. 00:22:16
2011 m. sausio 2 d. 22:42:30
2010 m. lapkričio 6 d. 13:12:15
Kaip tik sena muzika yra gera.O dabar ta tiki kažkokie išpopsėje monstrai likę.
2010 m. lapkričio 4 d. 19:37:16
P.S. Ką tik supratau kad mano itin mėgstamai muzikai, kurią visada laikiau itin "nauja", tuoj bus 20 metų... Senatvė žiūri į akis.
2010 m. lapkričio 4 d. 18:45:55
2010 m. lapkričio 4 d. 17:58:06
2010 m. lapkričio 4 d. 16:35:37
2010 m. lapkričio 4 d. 00:47:47
2010 m. lapkričio 3 d. 23:00:58
2010 m. spalio 14 d. 10:17:26
2010 m. spalio 14 d. 01:38:22