Man tai darosi baugu pagalvojus, kiek daug geros muzikos yra jau sukurta ir koks per trumpas gyvenimas visą ją išgirsti Ir dar, kai šitiek muzikos jau prigrota iš viso labo 12 natų, tai kiek gi naujos muzikos iš tikrųjų yra nauja?
Na, jei žiūrėsime iš grynai technologinės pusės, tai irgi diskutuotinas dalykas. Esmė ta, kad galybė senų dainų dabar pasirodo su žyma 'digitally remastered'. O jei kita rasme apkalbam tas senąsias, tai pasikartosiu - jas mielomis ir geromis padaro nostalgija joms, tiems "geriems laikams", vienžo - grynai psichologinis dalykas (mano manymu).
Anaiptol.;}}} Manau dabartiniams atlikėjams daug ko reikėtų pasimokyti iš senesnių ir daugiau patyrusių atlikėjų, tuo nenoriu pasakyti, kad nėra nieko gero šiuolaikinėje muzikoje..bet kai kas tikrai skurdoka..DD
Ir tikrai esu prieš , kad senos dainos- turi būti nurašytos. Visiška nesamonė.
Vadinasi, mažai tos senos girdėjai Visi mėgstam tuo paspekuliuot - va, senos dainos su geresniu tekstu... Taip, nemaža dalim taip, bet... Va, sakykim, eurovizinės dainos. Nemaža dalis jų iš "tų laikų" pakankamai politizuotos ir dabar tik šypseną kelia - Insieme, A bischen frieden... Na taip, aš bent jau su tom dainom augau, tai vėlgi savotiška. O kitos.. Sakau - paklausyk tų pačių "modernų" -
You can win if you want
If you want it you will win
Oh, come on take a chance
For a brand-new wild romance
Take my hand for the night
And your feelings will be right
Hold me tight
Nu labai prasminga...
Arba mūsų senų gerų Poliarizuotų stiklų ir tokio pat pavadinimo dainos:
Ir gyvenime dažnai
Pasitaiko neretai
Žiūrim mes abu
O matau tik as tave
Oi, kiek logikos... Bet va ta nostalgija senam geram rokui... ir, aišku, paklausius tų naujųjų, kartais tikrai tenka sakyt, kad senųjų lyrics'ai stipresni, geresni.
Šiaip tai gerai Rutonė sako kad tiek naujoje tiek senoje muzikoje yra gero ir blogo tačiau aš manau kad senesnė muzika yra geresnė muzikos ir jos dainų žodžių prasme bei kokybe....
Taip ir norėtųsi iškart atsakyt - žinoma, ne, bet... Ir naujoje, ir senoje muzikoje yra ir gero, ir blogo, ir deimantų, ir šlamšto. Tačiau tas "senas šlamštas" gali pasirodyt deimantas, nes... nes jauti jam kažkokią nostalgiją, kažkada krausteis iš proto dėl to ar kito atlikėjo ir nors dabar tas svaigimas atrodo juokingas, bet jis vis tiek kažkuo mielas ir tiek... Na, sakykim, tie patys Modern Talking. Šlamštas? Nesakau nei taip, nei ne, nes pati mielai jų klausiau tada, klausau ir dabar (beje,pavyzdys su jais pačiais - senesnė jų kūryba kur kas mielesnė buvo nei po atsikūrimo). Bet jei pabandytume įsiklausyt į dainų tekstus...
O dėl naujų atlikėjų, tai tikrai nėra taip jau blogai. Tiesa, dabar tų gerųjų tikrai mažoka. Bent jau mano ausims. Nesiginsiu, paklausau ir Muse, ir Gorillaz, ir dar ko nors, bet nesivaikau tų madingųjų. Mielai klausau Norah'os Jones, Katie Melua, tačiau Shakiros, Girls Aloud, Sugababes, Beyonce's Lady Gagos ir panašių man neįsiūlytumėt... Tiesa, naujos "žvaigždutės" dabar neretai iškyla perdarinėdamos senus gerai žinomus ir mėgiamus kūrinius (dėl to ir iškyla. Jei kartais po to jų kūryba kažakam dar atrodo įdomi, pasilieka kuriam laikui ar ir ilgiau viršūnėse). Va ir dabar tegalvoju apie Puff Daddy 'I'll be missing you'. Nebūtų The Police su Stingu sukūrę 'Every Breath You Take', kažin ar šiandien kalbėtume apie Puff Daddy. Nesiimu tvirtint, ar šiojo kūryba yra gėris, ar blogis, nes paprasčiausiai tokios muzikos nemėgstu ir neklausau. Kitas pavyzdys, kuio nepaminėt negaliu - 'Take on Me'. Tai va čia jau nepabijosiu pasakyt, kad A1 versija yra ... Jie niekada 'neperspjaus' a-ha originalo, nors su šis cover'is padėjo jiems gerokai šoktelėt topuose. Tas pats ir su kitais perdirbiniais. Sąlyginai tai nauja muzika, bet... Na, prisimenant, kad sakom, jog nauja tai gerai pamiršta sena... Kartais užtenka, kad garsių atlikėjų kūrinį perdarytų kitas garsus atlikėjas, kad tas kūrinys išpopuliarėtų ir kartais net labiau nei originalas. Va man, pavyzdžiui, M. Carey 'I Wanna Know What Love Is' niekada neprilygs Foreigner versijai, bet kur kas mieliau klausau kito garsaus perdirbinio a-ha - Crying In the Rain nei The Everly Brothers originalo (net M-1 Plius pripažino faktą,kad a-ha versija tapo populiariausia, nors tą kūrinį perdarė ne vienas atlikėjas).
Lazda turi du galus, be abejonės!
Pripratęs prie labiau šiuolaikinės muzikos, ir netgi sugebantis nors kiek atsirinkti tai kas 'tavo' ir tai kas ne, senesne, neva to paties žanro muzika kiek glumina.
Įsijungti, neva ten kokia seną psichodelika, ir tai garantuotai kažkas ne tai, prie ko tu pratęs.
Bet iš kitos pusės, dauguma praetyje iškilusių grupių ir atlikėjų, taip ryškiai įsirėžę jau į muzikos istoriją, kad legenda liks per amžius.
Ir dažniausiai, tokį statusą yra už ką suteikti.
elenute rašė: Naujoje muzikoje dar yra visko - ir gerų dalykų, ir šlamšto. O senesnėje tie dalykai jau atsisijoję, lieka tik verti dėmesio kūriniai ir muzikantai, kiti tiesiog užmiršti. Todėl klausydamas senesnės muzikos gali būti tikras, kad išgirsi kažką gero.
Aš tai dabar jaučiuosi, lyg man būtų uždėtas limitas, kiek galiu naudotis music'u. Nes atrodo, prisiliesiu prie kažko ne to ir išmes mane kokiai savaitei, kaip jau yra padarę. Bet iš dalies gerai tokia pertrauka - daugiau laiko kitiems dalykams
2010 m. liepos 8 d. 22:28:58
2010 m. liepos 8 d. 20:32:28
2010 m. liepos 8 d. 20:18:25
2010 m. birželio 27 d. 21:34:56
2010 m. birželio 27 d. 20:49:32
Visais laikais buvo įvairiausių grupių su įvairiausiais tekstais.
Dėl kokybės, sutikčiau, kad dabar dainų kokybė garso prasme yra žymiai geresnė, gi naujausios technologijos, bet nebelieka to paprastumo.
2010 m. birželio 27 d. 19:14:21
2010 m. birželio 27 d. 16:20:58
Ir tikrai esu prieš , kad senos dainos- turi būti nurašytos. Visiška nesamonė.
2010 m. birželio 27 d. 11:50:02
2010 m. birželio 26 d. 19:45:39
2010 m. birželio 26 d. 18:46:34
Šiaip tai gerai Rutonė sako kad tiek naujoje tiek senoje muzikoje yra gero ir blogo tačiau aš manau kad senesnė muzika yra geresnė muzikos ir jos dainų žodžių prasme bei kokybe....
Vadinasi, mažai tos senos girdėjai
You can win if you want
If you want it you will win
Oh, come on take a chance
For a brand-new wild romance
Take my hand for the night
And your feelings will be right
Hold me tight
Nu labai prasminga...
Arba mūsų senų gerų Poliarizuotų stiklų ir tokio pat pavadinimo dainos:
Ir gyvenime dažnai
Pasitaiko neretai
Žiūrim mes abu
O matau tik as tave
Oi, kiek logikos...
2010 m. birželio 26 d. 16:06:46
2010 m. birželio 26 d. 13:01:49
O dėl naujų atlikėjų, tai tikrai nėra taip jau blogai. Tiesa, dabar tų gerųjų tikrai mažoka. Bent jau mano ausims. Nesiginsiu, paklausau ir Muse, ir Gorillaz, ir dar ko nors, bet nesivaikau tų madingųjų. Mielai klausau Norah'os Jones, Katie Melua, tačiau Shakiros, Girls Aloud, Sugababes, Beyonce's Lady Gagos ir panašių man neįsiūlytumėt... Tiesa, naujos "žvaigždutės" dabar neretai iškyla perdarinėdamos senus gerai žinomus ir mėgiamus kūrinius (dėl to ir iškyla. Jei kartais po to jų kūryba kažakam dar atrodo įdomi, pasilieka kuriam laikui ar ir ilgiau viršūnėse). Va ir dabar tegalvoju apie Puff Daddy 'I'll be missing you'. Nebūtų The Police su Stingu sukūrę 'Every Breath You Take', kažin ar šiandien kalbėtume apie Puff Daddy. Nesiimu tvirtint, ar šiojo kūryba yra gėris, ar blogis, nes paprasčiausiai tokios muzikos nemėgstu ir neklausau. Kitas pavyzdys, kuio nepaminėt negaliu - 'Take on Me'. Tai va čia jau nepabijosiu pasakyt, kad A1 versija yra ... Jie niekada 'neperspjaus' a-ha originalo, nors su šis cover'is padėjo jiems gerokai šoktelėt topuose. Tas pats ir su kitais perdirbiniais. Sąlyginai tai nauja muzika, bet... Na, prisimenant, kad sakom, jog nauja tai gerai pamiršta sena... Kartais užtenka, kad garsių atlikėjų kūrinį perdarytų kitas garsus atlikėjas, kad tas kūrinys išpopuliarėtų ir kartais net labiau nei originalas. Va man, pavyzdžiui, M. Carey 'I Wanna Know What Love Is' niekada neprilygs Foreigner versijai, bet kur kas mieliau klausau kito garsaus perdirbinio a-ha - Crying In the Rain nei The Everly Brothers originalo (net M-1 Plius pripažino faktą,kad a-ha versija tapo populiariausia, nors tą kūrinį perdarė ne vienas atlikėjas).
2010 m. birželio 25 d. 21:41:51
2010 m. birželio 25 d. 20:17:57
2010 m. birželio 25 d. 17:52:45
2010 m. birželio 22 d. 10:42:39
Pripratęs prie labiau šiuolaikinės muzikos, ir netgi sugebantis nors kiek atsirinkti tai kas 'tavo' ir tai kas ne, senesne, neva to paties žanro muzika kiek glumina.
Įsijungti, neva ten kokia seną psichodelika, ir tai garantuotai kažkas ne tai, prie ko tu pratęs.
Bet iš kitos pusės, dauguma praetyje iškilusių grupių ir atlikėjų, taip ryškiai įsirėžę jau į muzikos istoriją, kad legenda liks per amžius.
Ir dažniausiai, tokį statusą yra už ką suteikti.
2010 m. birželio 20 d. 12:05:27
Naujoje muzikoje dar yra visko - ir gerų dalykų, ir šlamšto. O senesnėje tie dalykai jau atsisijoję, lieka tik verti dėmesio kūriniai ir muzikantai, kiti tiesiog užmiršti. Todėl klausydamas senesnės muzikos gali būti tikras, kad išgirsi kažką gero.
pritariu 100%
2010 m. birželio 19 d. 22:35:01
2010 m. birželio 19 d. 21:46:50
2010 m. birželio 19 d. 21:45:49
Senesnė muzika daug geresnė.... Dabar tie visokie techno, electro jokios gyvos muzikos ir geros muzikos nebeliko.