Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Kurio "Music.lt" nario skonis panašiausias į jūsų?

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 1234567
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
Dead_soul
2011 m. gegužės 27 d. 22:24:54
Lady luck - 31 proc. arterija - 19; monster - 17. buna dar crazyz prasmezuoja su savo 16 proc, ep kartais su 14.

Jeigu tu turi nuostabią žmoną, pritrenkiačią meilužę, prabangų automobilį, neturi problemų su valdžia ir mokesčių tarnybomis, o tau išėjus į gatvę visada šviečia saulė ir praeiviai tau šypsosi - pasakyk NE narkotikams!
Atsakyti
MusicLt
2011 m. gegužės 26 d. 21:29:49
ep rašė:
MusicLt rašė:
ep, dar kartą - įvertinimai šioje sistemoje nefigūruoja.

as sita suprantu todel ir siulau pagalvot apie variantu kur figuruotu

edzkaa1, sako kad atsimena ta lentele, tai tuo metu dar nebuvo jokios palyginimu sistemos
ji gal is pirmo zvilgsnio atrodo kiek sudetingiau, na taip yra sudetingesne.
bet galiausiai joje daugiau prasmes. + platesnes galimybes, tarkim jos deka sistema gali parinkti tau neivertintas dainas (t.y. kuriu tu galbut nezinai/neklausei) , kurias parenka pagal 'bendraminciu' ivertinimo vidurki...
ir t.t.

Na, jei ieškai nežinomų ir tau galimai patinkančių dainų, pas didžiausio procento narius užeik į "Muzikiniai pasiūlymai Tau". Čia šis tas panašaus

O šiaip smagu, kad generuojat mintis, gal pavyks kažką patobulinti arba pasiūlyti alternatyvą, tik reikia gerai apgalvotos ir tikrai veikiančios sistemos, pasvėrus visus už ir prieš.

Atsakyti
Rutonė
2011 m. gegužės 26 d. 21:28:13
ep rašė:
Crazyz rašė:
Rutonė rašė:
gintuks77 rašė:
Rutone> mane pamirsai - 16 %

Kad ne. Man su tavim tik 5%.
Tai vat tuo pačiu klausimas - kodėl skiriasi procentai? M? Va ir mūsų su gintuks77 atveju: gintuks77 | Rutonė - 16% (patikėsim ); O atvirkščiai, Rutonė | gintuks77 - tik 5%.... Kaip čia yra?
tai man rodos, kad ką tik paaiškino musiclt

chachacha sitas tai geras

O vat ir negeras... Su atlikėjais/albumais/dainomis viskas kaip ir turėtų būt aišku. Bet... tarkim, man visai susiklauso 2Unlimited - No Limits, bet kaip mėgstamos grupės aš jų nežymiu. Tai kaip tada? Atlikėjai sau, albumai sau, dainos sau ir iš tų procentų skaičiuojamas vidurkis?

Atsakyti
ep
2011 m. gegužės 26 d. 21:23:41
MusicLt rašė:
ep, dar kartą - įvertinimai šioje sistemoje nefigūruoja.

as sita suprantu todel ir siulau pagalvot apie variantu kur figuruotu

edzkaa1, sako kad atsimena ta lentele, tai tuo metu dar nebuvo jokios palyginimu sistemos
ji gal is pirmo zvilgsnio atrodo kiek sudetingiau, na taip yra sudetingesne.
bet galiausiai joje daugiau prasmes. + platesnes galimybes, tarkim jos deka sistema gali parinkti tau neivertintas dainas (t.y. kuriu tu galbut nezinai/neklausei) , kurias parenka pagal 'bendraminciu' ivertinimo vidurki...
ir t.t.

2011 m. gegužės 26 d. 21:16:21
Crazyz rašė:
Rutonė rašė:
gintuks77 rašė:

Tai vat tuo pačiu klausimas - kodėl skiriasi procentai? M? Va ir mūsų su gintuks77 atveju: gintuks77 | Rutonė - 16% (patikėsim ); O atvirkščiai, Rutonė | gintuks77 - tik 5%.... Kaip čia yra?

chachacha sitas tai geras

2011 m. gegužės 26 d. 21:15:37
Arba kaip nors kitaip, bet kad būtų bendras, ką manot?
na sitas skamba geriau negu kaip dabar yra

2011 m. gegužės 26 d. 21:14:17
Rutonė rašė:
gintuks77 rašė:

Atsakyti
Rutonė
2011 m. gegužės 26 d. 20:44:34
gintuks77 rašė:

Atsakyti
MusicLt
2011 m. gegužės 26 d. 20:25:25
ep, dar kartą - įvertinimai šioje sistemoje nefigūruoja. Juos ir taip čia kai kas siūlė naikinti, nes retai atitinka tikrovę dėl žmonių subjektyvumo. Taip, kai kuriais atvejais lyginimas pagal suteiktus balus atitinkamoms grupėms gal ir suveiktų, bet tikrai ne didžiąja dalimi. Music.lt sistemoje remiamasi ta muzika, kuri tau patinka, ir kurią tu pažymėjai kaip mėgstamą.

O dėl procentų sulyginimo tai vėlgi, minėtas atvejis, kai žmogus pasirinks vos vieną atlikėją, tarkim Lady GaGą. Tuomet su visais kitais nariais, kurie tarp daugelio kitų atlikėjų paminėjo Lady GaGą, panašumas bus ~10 proc. Vėlgi būtų viskas iškraipyta.

Dabartinė sistema pateikia tuos narius, kurie mėgsta daugiausiai to, ką mėgsti ir tu. Žinoma, galima diskutuoti ir ieškoti geresnių variantų, bet dažnai atsiremiama į žmonių subjektyvumą ir skirtingą mėgstamų grupių (kartu ir albumų, dainų bei stilių) skaičių.

Atsakyti
edzkaa1
2011 m. gegužės 26 d. 20:22:18
ep rašė:
zodziu pagalvokit gal galima butu ivest lygiagreciai papildoma palyginima .
o konkreciai siulau kad butu butent atzvelgta i vertinimus (balais) gal zmones prades kiek objektiviau vertinti o ne patinka - 10 nepatinka - 1...

čia turbūt būtų gan sudėtinga, nes neaišku kaip galima būtų palyginti tiek daug skirtingų įvertinimų variantų. Atsimenu kažkada siūlei skaičiouti pagal kažkokią koeficientų lentelę, kur kiekvieną įvertinimų porą atitikdavo vis kitoks koeficientas. Taip ir nesupratau tada iš kur atsirado tų koeficientų reikšmės ir kodėl jos būvo būtent tokios.

2011 m. gegužės 26 d. 20:12:12
ep rašė:
gintuks77 rašė:

tame ir reikalas kad nepamirso, gal tavo ir rutones panasumas yra 16% bet rutones ir tavo gali buti 8%

man kažkaip irgi nepatinka, kad tų pačių narių panašumas išeina skirtingas. Gal galyma būtų kaip nors išvesti bendrą panašumą, kad ir tam ir tam rodytų vienodai?
kad ir pavyzdžiui skaičiuoti geometrinį vidurkį, tada jei mano panašumas pas ep 12%, o jo pas mane 6%, tai bendras būtų:
kv. šaknis(0,12*0,06)=0,085=8,5 %
Arba jei, vienas narys mėgsta 100 dainų/grupių, o kitas vos 1 ir ta 1 sutampa, tai pas vieną rodo 100 % panašumą, o pas kitą 1 %
o taip būtų kv. šaknis(1*0,01)=0,1=10 %
Arba kaip nors kitaip, bet kad būtų bendras, ką manot?

2011 m. gegužės 26 d. 18:51:11
taip bet iseina, kad maza to kad pats turi ivertinti maksimalu skaiciu dainu/grupiu.., tavo isivaizduojamas skonio "mate" irgi turi ivertinti maksimalu skaiciu dainu/grupiu... nes kitaip tau rodis zmones kurie ivertino daugiausiai dainu/grupiu ir nesvarbu kad tau is to patinka gal kas desimtas gabalas, tuo tarpu tikras skonio 'mate' nebus aiskus...

zodziu pagalvokit gal galima butu ivest lygiagreciai papildoma palyginima .
o konkreciai siulau kad butu butent atzvelgta i vertinimus (balais) gal zmones prades kiek objektiviau vertinti o ne patinka - 10 nepatinka - 1...

2011 m. gegužės 26 d. 18:34:23
ep rašė:
man asmeniskai nelabai patinka palyginimu sistema, tikios ja laikui begant patobilins kaip...

nes dabar kaip suprataumazai naudos nuo tokiu skonio palyginimu,
pvz as tarkim ivertinau 100 dainu/grupiu... kazkas ivertino 1000 kazkas trecias ivertino 100 beveik automatiskai mano skonis bus artimesnis pirmam zmogui, tiesa? na bet istikruju tai nebutinai yra tiesa.
butu geriau jeigu vertinku kokybe o ne kiekybe.

Sistema nežiūri į tai, kiek grupių ar dainų įvertini. Ji yra paremta tavo mėgstamos muzikos (grupių, albumų, dainų, stilių) pasirinkimais ir parodo narius, kurie tokių pat pasirinkimų turi daugiausiai. Taigi, kuo tu tiksliau nurodysi savo muzikinius favoritus, tuo atitikimo procentas bus mažesnis, tačiau labiausiai atitinkančių narių mėgstami įrašai - artimiausi taviškiams.

Atsakyti
ep
2011 m. gegužės 26 d. 18:32:10
gintuks77 rašė:

kitais zodziais marazmas o ne skoniu palyginimas

2011 m. gegužės 26 d. 18:31:35
gintuks77 rašė:

tame ir reikalas kad nepamirso, gal tavo ir rutones panasumas yra 16% bet rutones ir tavo gali buti 8%

2011 m. gegužės 26 d. 18:29:01
man asmeniskai nelabai patinka palyginimu sistema, tikios ja laikui begant patobilins kaip...

nes dabar kaip suprataumazai naudos nuo tokiu skonio palyginimu,
pvz as tarkim ivertinau 100 dainu/grupiu... kazkas ivertino 1000 kazkas trecias ivertino 100 beveik automatiskai mano skonis bus artimesnis pirmam zmogui, tiesa? na bet istikruju tai nebutinai yra tiesa.
butu geriau jeigu vertinku kokybe o ne kiekybe.

2011 m. gegužės 26 d. 18:28:13

2011 m. gegužės 26 d. 17:26:52 2011-05-26 17:27:34
Rutone, tai kad viskas nuo paspaustu zvaigzduciu priklauso, ne nuo klausymo kur nesi zvaigzdutes uzdejes. Kaip admine turetum zinoti

Atsakyti
Rutonė
2011 m. gegužės 26 d. 17:19:02
onewildflower 68% (kažkaip keistai vis mažėja ir mažėja tie procentai, buvo ar ne 79 net)
kaktusas2598 18%
PLIKASS 18%
Silentist 17%
Reda 16%
ingkli 15%
viktis 15%
rasarasa105 15%
kinomane 13%
HeavenDusk 12%
Stripped 12%
VykintasP 11%
muzikorius 11%
Rutushe 11%
MT 11%
Lady_Luck 11%
LaimaM 10%
Very_crazy_enough 10% (keistoka, aišku, kai su Silentist panašumas didesnis, nors muzikos tas pats žmogus klauso...)
V3rtig0 10%

Va koks būrelis susidaro. Likusieji jau tik <10%. Beje, o kaip music'o procentas kinta - priklausomai nuo to, ką lankytojai klauso, ar nuo to, ką mėgsta? Nes klausyti ir mėgti - toli gražu ne tas pat...

Atsakyti
gintuks77
2011 m. gegužės 26 d. 16:29:33
ep rašė:
top10 music.lt
Prodarv, 32m 22%
gintuks77, 34m 16%
Lady_Luck, 20m 16%
Mystic_fantasy 13%
eddie87, 24m 12%
edzkaa1, 24m 12%
Silentist 12%
MrEko, 27m 11%
Akbar, 19m 11%
onewildflower, 25m 10%
...
kiek supratau tik dvi moteriskes
eddie ir edzka skirtingi zmones?

gintuks77 ir Mystic_fantasy tas pats žmogus

Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.
Pasiūlė Daina Mėgsta
Sahja OMD  Joan of Arc (Maid of Orleans)
 OMD

Šiuo metu vertiname

Sigur Ros Sigur Ros
8,1

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
22:41 - 4Blackberry
Bet kol dar pasiūlot gerų dainų į dienos dainą, tol verta kasdien apsilankyt, net jei viskas lūžta
15:23 - Very_crazy_enough
Sveika akims
22:22 - 4Blackberry
Aš tai dabar jaučiuosi, lyg man būtų uždėtas limitas, kiek galiu naudotis music'u. Nes atrodo, prisiliesiu prie kažko ne to ir išmes mane kokiai savaitei, kaip jau yra padarę. Bet iš dalies gerai tokia pertrauka - daugiau laiko kitiems dalykams
22:31 - einaras13
Nežinau, kokiu būdu Sahjai nestriginėja music'as, bet pavydžiu.
Atsinaujino TOP 40!
Atsinaujino LT TOP 30!
Atsinaujino TOP 40!
16:27 - einaras13
Deja nebegaliu palaikyti, nes music'u nebeįmanoma naudotis.
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 1751
  Iš viso užsiregistravę: 73756
  Naujausias narys: pshqsrnszi
  Šiandien apsilankė: 187315