Kaimo šokiai tai pirmiausiai asocijuojasi su "vėl gegužės žiedai" ir "buvo naktys švento jono". Pamenu, kaip iš pionierių mūsų klase atvertė į kudirkaicius. Tada vyko liaudiškos vakarones: liaudies šokiai ir liaudiškos dainos prie laužo arba salėje. Nesakau, kad tarybiniais laikais smagu nebuvo. Gimiau tarybų sąjungoje, pagal seną santvarka aukletas ir tie pirmi potyriai, kai vienokios tradicijos: pastovumas, garantijos, apibrėžtumas perėjo į kitokias tradicijas, t.y.lietuvisko kaimo sentimentus, o kartu veržlumą, laisvės siekį ir pojūtį. Visais laikais buvo pliusų ir minusų, visais laikais gyventi buvo gera - viena ar kita prasme. Negalėčiau sakyti, kad liaudiški šokiai konkuravo su rusiška muzika, jų atlapasirde kultūra iki 1990uju metu (kitus žmones labai užkniso tarybine santvarka, ypač mama, jai asocijavosi rusiška muzika, filmų slageriai su komunistais, režimu, o lietuvių liaudies dainos ir kaimo šokiai - su laisve, bet aš nelabai sutinku, nes muzika ne apie tai..) taigi, patriotiniai šokiai ir sutartinės - gerai. Sovietmečio slageriai - irgi gerai, tik jei ne per daug, muzika nelabai turi politinio atspalvio, nors kartais turi, todėl žmonės pagal tai ką klausai ir pagal ką šokį gali smerkti, pripažinti ar teisti, nes žmonės būna juokingi ir nepastovus.
joo... kaimo sokiai... man karta teko i juos nueti variau pas gimines i kaima, tai drauge is to kaimo sako: varom i sokius. tai krc, nuvarem kazkur ten i jos sulia. ieinam - groja Cicinas, saleje du kazkokie forsiukai soka, o kazkur ten kampe dar vienas toks pats stovi. dar kelios panos su miniakais iejo i sale... tai krc variau as is tu patalpu greiciau, tai dar atgal eidama maciau kelias issidaziusias septintokes su miniakais i sulia einancias. o uz nugaros groja: "kai meiles laivas kitam krante, tai nesa bures...". tai tokie ispudziai is kaimo sokiu
nelabai isivaizduoju kaip jus chia rasot kad leidziate ac/dc , manson`o. ir visiems tas patinka idomu kas butu jei pas mane kaime nueitum ir lieptum "DJ`ejui" (it means kokiam nors "kietesniam" bernui kuris isikovojes vieta prie mago leidzia muzika) paleisti MM. . tubut durnu isvadintu ir isjuoktu..
o Jomani,tu kaip suprantu seniau vezdavai tuos kaimo sokius. .mano tevas irgi kazkada vesdavo ir kaip papasakodavo tada visai jega budavo,vazinedavo po aplinkaimius,leisdavo muzika,laika gerai leisdavo,pinigus kaldavo. .gal seniau taip ir buvo,dabar viskas mzdg taip: forcai suvaziave su savo tiuninginem masinom susibure i grupes iesko kokio nors nepazistamo berno kuriam galetu savo 'ereliskuma' parodyti,visos mergos fifos,laukia kada kuris nors is tu forcu ateis pas jas . . .sokiu aikstelej soka keli septintokai . .nes visiem kitiem kaip suprantu geda sokti. .ti kpaskuj kada isgeria kelias bonkas alaus geda dinxta. muzika - rusiska arba mango su yva. . + dar butinai turi ivykti bent menkiausiios mustynes
turbut yrodziau kodel i kaimo sokius nosies kisti neverta.
wiskas priklauso nuo susirinkusios liaudies, as turejau garbes lazdiju kaimo sokiuse dalyvauti, pabauvau ,isejau tik nebe taip atrodziau kaip yeidamas isvada, buvo labai linxsma, draugiski zmones, nuo sakes prie alaus, nematytas veidas-nesavas, sakes po ranka nera tai bokalais metosi. o seip likau gyvas tik didele melyne
jomani rašė: Labas kas skaito.Jau 8 metai nebelinksminu publikos,o savo laiku teko patriuksmaut kaip reikiant.Saves D.J.ejum nelaikau paprasciausiai prisistatydavau *JUOSTELIU LEISTUVU* / siam pavadinimui daug ytakos padare lietuviu kalbos kultura ir atitinkamas kiekis alaus/ sokius vesdavau kaime taigi jei kam teko toki vargeli vargt ar kam idomu kas per velns tie kaimo sokiai yr parasykit.
jomani,kas nebuvo kaimo sokiuose,tas nesupras.man "kaimisku sokiu" stazas ganetinai ilgas-4-5 metai,tad galiu pasakyti,jog tokuio atsipalaidavimo ir draugiskumo nerasi jokiame miesto klube.Faktas.
What if you slept? And what if, in your dream, you went to heaven and there plucked a strange and beautiful flower? And what if, when you awoke, you had the flower in your hand? And what then?
Dirty_Sanchez (Užblokuotas)
2004 m. lapkričio 4 d. 16:09:20
Kaimas gerai.Galima prisilakt nahaliavu,uciastkovas namo nuvez ir blogo zodzio nepasakys,forsai ish ryto rasalo agurku atnesh ir pahmielo.Gera kaime kai dirbt nereikia.
O iki shokiu niekad nedaeidavau,nes ten nenorejau eit klausyt to ko nekenciu,tai nusiliuobdavau su vietos bahurais ir merdedavau patvorese.
2022 m. spalio 1 d. 17:19:31
Kaimo šokiai tai pirmiausiai asocijuojasi su "vėl gegužės žiedai" ir "buvo naktys švento jono". Pamenu, kaip iš pionierių mūsų klase atvertė į kudirkaicius. Tada vyko liaudiškos vakarones: liaudies šokiai ir liaudiškos dainos prie laužo arba salėje. Nesakau, kad tarybiniais laikais smagu nebuvo. Gimiau tarybų sąjungoje, pagal seną santvarka aukletas ir tie pirmi potyriai, kai vienokios tradicijos: pastovumas, garantijos, apibrėžtumas perėjo į kitokias tradicijas, t.y.lietuvisko kaimo sentimentus, o kartu veržlumą, laisvės siekį ir pojūtį. Visais laikais buvo pliusų ir minusų, visais laikais gyventi buvo gera - viena ar kita prasme. Negalėčiau sakyti, kad liaudiški šokiai konkuravo su rusiška muzika, jų atlapasirde kultūra iki 1990uju metu (kitus žmones labai užkniso tarybine santvarka, ypač mama, jai asocijavosi rusiška muzika, filmų slageriai su komunistais, režimu, o lietuvių liaudies dainos ir kaimo šokiai - su laisve, bet aš nelabai sutinku, nes muzika ne apie tai..) taigi, patriotiniai šokiai ir sutartinės - gerai. Sovietmečio slageriai - irgi gerai, tik jei ne per daug, muzika nelabai turi politinio atspalvio, nors kartais turi, todėl žmonės pagal tai ką klausai ir pagal ką šokį gali smerkti, pripažinti ar teisti, nes žmonės būna juokingi ir nepastovus.
2015 m. birželio 8 d. 21:09:53
Eidavau su močiute kam per 60, gerai kaldavo muzika, ir visų moterų lūpos raudonos būdavo
2008 m. gruodžio 7 d. 00:59:22
2006 m. kovo 22 d. 14:31:53
2006 m. kovo 22 d. 13:30:02
2005 m. gruodžio 10 d. 17:07:44
2005 m. spalio 21 d. 10:54:01
2005 m. rugsėjo 30 d. 13:25:31
2005 m. rugpjūčio 5 d. 18:52:58
2005 m. rugpjūčio 5 d. 18:47:55
2005 m. gegužės 31 d. 17:36:39
nelabai isivaizduoju kaip jus chia rasot kad leidziate ac/dc , manson`o. ir visiems tas patinka idomu kas butu jei pas mane kaime nueitum ir lieptum "DJ`ejui" (it means kokiam nors "kietesniam" bernui kuris isikovojes vieta prie mago leidzia muzika) paleisti MM. . tubut durnu isvadintu ir isjuoktu..
o Jomani,tu kaip suprantu seniau vezdavai tuos kaimo sokius. .mano tevas irgi kazkada vesdavo ir kaip papasakodavo tada visai jega budavo,vazinedavo po aplinkaimius,leisdavo muzika,laika gerai leisdavo,pinigus kaldavo. .gal seniau taip ir buvo,dabar viskas mzdg taip: forcai suvaziave su savo tiuninginem masinom susibure i grupes iesko kokio nors nepazistamo berno kuriam galetu savo 'ereliskuma' parodyti,visos mergos fifos,laukia kada kuris nors is tu forcu ateis pas jas . . .sokiu aikstelej soka keli septintokai . .nes visiem kitiem kaip suprantu geda sokti. .ti kpaskuj kada isgeria kelias bonkas alaus geda dinxta. muzika - rusiska arba mango su yva. . + dar butinai turi ivykti bent menkiausiios mustynes
turbut yrodziau kodel i kaimo sokius nosies kisti neverta.
wat
kaimas sucks
2005 m. gegužės 31 d. 17:21:10
2005 m. balandžio 26 d. 11:58:45
Labas kas skaito.Jau 8 metai nebelinksminu publikos,o savo laiku teko patriuksmaut kaip reikiant.Saves D.J.ejum nelaikau paprasciausiai prisistatydavau *JUOSTELIU LEISTUVU* / siam pavadinimui daug ytakos padare lietuviu kalbos kultura ir atitinkamas kiekis alaus/ sokius vesdavau kaime taigi jei kam teko toki vargeli vargt ar kam idomu kas per velns tie kaimo sokiai yr parasykit.
jomani,kas nebuvo kaimo sokiuose,tas nesupras.man "kaimisku sokiu" stazas ganetinai ilgas-4-5 metai,tad galiu pasakyti,jog tokuio atsipalaidavimo ir draugiskumo nerasi jokiame miesto klube.Faktas.
2005 m. balandžio 26 d. 11:53:13
2005 m. kovo 23 d. 18:59:43
2005 m. kovo 23 d. 18:51:51
2005 m. kovo 23 d. 18:49:08
2004 m. gruodžio 31 d. 23:43:03
2004 m. gruodžio 31 d. 23:36:35
2004 m. lapkričio 4 d. 16:09:20
O iki shokiu niekad nedaeidavau,nes ten nenorejau eit klausyt to ko nekenciu,tai nusiliuobdavau su vietos bahurais ir merdedavau patvorese.