Turbūt tipiškiausia, geriausiai visą albumą atspindinti Who's Next daina. Nes Baba O'Riley ir Won't Get Fooled Again yra gan savotiškos ir iškrentančios iš albumo konteksto, pačios savaime smukdančios patį albumą, nes dauguma žmonių iš šių dviejų sugeba spręsti apie visą albumą (kas yra labai neteisinga, nes tikrasis albumo charakteris spindi tokiose dainose kaip The Song is Over ir Getting in Tune). Vienas iš daugelio The Who mėgstamų kūrinių, kuris tikrai bitliškas (neneikim), tik su The Who būdingu agresyviu rokenrolišku skambesiu + akivaizdi kūrinio progresija su puikia kulminacija. Tas tobulas ir laipsniškas kūrinio stiprėjimas rodo, kad The Who (gal teisingiau - Pete Townshend) kūrė ne pramoginį, o intelektualų roką. Ir jų kūrinių meninė vertė žvėriškai didelė. Dėl to prieš kelis metus liaupsinau The Who ir nors mano pamišimas dėl šios grupės prislopo, nes labiau panirau į progresyvųjį roką, bet jie vis dar daro labai didelį įspūdį. Toliau kapstau užmiršta Who's Next albumą ir atrandu vis įdomių dalykų.
O prioritetai man pastaruoju metu yra nauji leidimai. Dar kitas dalykas, kad naujos grupės dažnai jau nebepateikia nieko įdomaus man. Ar bent nesilygina su savo "pirmtakais", kad norėtųsi į juos gilintis.
Nauji atradimai lieka tikrai paskutinėje vietoje ir praktiškai pamirštami. Kartais tik, jeigu pagal asociaciją su kita grupe atrandu, perklausau kokias kelias dainas, ir dažnai tuo ir pasibaigia, nes reikia grįžti prie prioritetų.
Tai panaši dilema ir man. Mano JAU mėgstamos grupės kepa kūrybą tempais, kurie man žiauriai per dideli, o čia dar naujas grupes atradinėti. Dažniausiai pas mane atradimai dabar būna "nes Spotify algoritmas išmetė", o ne intentional prisėdimai prie kažko
Nes pasirodo, juose gali slėptis įdomių, netikėtų dalykų. Pvz., netyčia atradau vieną bitlų dainą, nuo kurios užsikabinau, ir paaiškėjo visas Yellow Submarine albumas įdomus. Bet kur čia spėsi perklausyt, kai tiek naujų reikia peržvelgti...
2015 m. liepos 21 d. 23:44:31
Turbūt tipiškiausia, geriausiai visą albumą atspindinti Who's Next daina. Nes Baba O'Riley ir Won't Get Fooled Again yra gan savotiškos ir iškrentančios iš albumo konteksto, pačios savaime smukdančios patį albumą, nes dauguma žmonių iš šių dviejų sugeba spręsti apie visą albumą (kas yra labai neteisinga, nes tikrasis albumo charakteris spindi tokiose dainose kaip The Song is Over ir Getting in Tune). Vienas iš daugelio The Who mėgstamų kūrinių, kuris tikrai bitliškas (neneikim), tik su The Who būdingu agresyviu rokenrolišku skambesiu + akivaizdi kūrinio progresija su puikia kulminacija. Tas tobulas ir laipsniškas kūrinio stiprėjimas rodo, kad The Who (gal teisingiau - Pete Townshend) kūrė ne pramoginį, o intelektualų roką. Ir jų kūrinių meninė vertė žvėriškai didelė. Dėl to prieš kelis metus liaupsinau The Who ir nors mano pamišimas dėl šios grupės prislopo, nes labiau panirau į progresyvųjį roką, bet jie vis dar daro labai didelį įspūdį. Toliau kapstau užmiršta Who's Next albumą ir atrandu vis įdomių dalykų.
2012 m. sausio 16 d. 22:21:22
Šiaip daina visai nieko, man patinka