"Pradzia". Siaip daug dauzymosi, saudymosi ir begimo, bet ideja pati patiko. Atsitraukti negali, nes prazioplinsi ir gali nebesuprasti. Seniai bebuvau taip "pagauta" filmo. Veiksmas prie veiksmo. Vertinciau gerai. Vienintelis minusas man - perdaug to dauzymosi. 8/10
Man patinka, nes galima vienoje vietoje matyti (beveik) visus matytus filmus, susidaryti mėgiamų, nemėgiamų sąrašą, taipogi "watchlist'ą".
Kažikiek last.fm'ą primena, nes ir "filmų kaimynus" pagal skonį grupuoja.
Labai subjektyvu.: ) Aš iš vis nelabai mėgstu tokius vertinimus, nes jie kažką konkretaus gali pasakyti nebent tada, kai gerai žinai vertinančiojo pomėgius ir kriterijus. Yra vienetai filmų, kuriems galėčiau duoti 9 ar 10. Tad atitinkamai.
Apie ką? Jaunas rašytojas (ghostwriter, manau — neturime lietuviško atitikmens) atvyksta į buvusio Britanijos ministro pirmininko namus rašyti jo memuarų knygos. Tiksliau — užbaigti per nelaimingą atsitikimą žuvusio pirmojo rašytojo jau pradėto darbo. Ministras pirmininkas patenka į politinį skandalą dėl įvykdytų karo nusikaltimų, o į rašytojo rankas patenka jo pirmtako surinkti dokumentai. Tada ir paaiškėja, kad viskas yra truputį ne taip.
Nesu didelė R. Polanskio mėgėja, be to — faktas, kad tai — anaiptol ne geriausias jo darbas (truputį stebina teigiamų recenzijų kiekis), bet tam kartui užkabino. Filme gan vykusiai išlaikyta senųjų Polanskio (kaip žinia — blogis — jo didysis interesas) filmų atmosfera — atšiauru, pilka, ir kone visą laiką pliaupia lietus. Pats filmas alsuoja 70-ųjų sąmokslo teorijų/paranojinių trilerių dvasia, tas ypač aiškiai matoma atskirose scenose — įdomu, vienok. „Uždaros dramos“ principas bei tarsi izoliuoti nuo visko pagrindiniai veikėjai čia taip pat išlieka. Ir naratyvas, kad ir koks jis bebūtų pats iš savęs — sklandus ir tvarkingas. E. McGregor filme puikiai tiko. Galvojau, kad P. Brosnan'as bus erzinantis, bet truputį parodijinio alpha-male vaidmenyje jis žiūrėjosi labai neblogai. Paskutiniai kadrai, kai veiksmas — jau kažkur anapus kameros, nors motyvas jau pažįstamas — pati geriausia pabaiga, kokia tik čia galėjo būti.
Tiesa, kiek teko skaityti — dauguma scenų filmuotos green-screen studijoje, tad lango-pakrantės vaizdai vietomis rėžė akį. Ir, žinant dabartinę situaciją — kažin, ar netaps šis filmas paskutiniu Polanskio filmografijoje?
Sumoje, sakyčiau — 6/10 (reikia suprasti — įvertinimas neblogas).
Na, Kusturica yra Kusturica. : )
Balkaniškas stilius ir absurdinės šizofrenijos labai tinka jo filmams, dargi nepamirštant ir Bregovič'iaus orkestro.
Miki Manojlovic šaunus aktorius ir išties juokingas.
Filmas kiek ilgokas, vietomis užtęstas, bet susižiūrėjo labai smagiai ir pabaiga man patiko.
8/10
Na, buvo įdomu, ką šįkart Almodovaras [tikrai ne mėgiamiausias mano režisierius] paruošė.
Šis filmas, sakyčiau, labiausiai patikęs iš jo filmografijos.
Žinoma, Bernalis daro savo.. : ) Nors tas gėjiškas vaidmuo hmmm. Kaip čia pasakius...
Ta "vyriška meilė" man nekėlė tie pasišlykštėjimo, kiek kelia žiūrinčiam (na, tradicinių pažiūrų, ganėtinai koncervatoriškų) vyrui.
Siužetas nėra primityvus ir net minimali raizgalynė ten atsiranda.
Visai neblogai.
7,8/10
Ei. Nesuprantu, už ką TOKS didelis reitingas..
Smalsumas padarė savo: visgi Scorsese, jaunasis De Niro, Jodie Foster.
Aišku, prisižiūrėjus visokių Inception ir Shutter Island nelabai kokiu trileriu tenustebinsi. Bet galbūt reikia būti kritiškesne, juk visgi 1976...
De Niro labai šauniai susidorojo su savuoju vaidmeniu. Ir šiaip nejučia prisiminiau tą Pieno Lazerių dainą - Hero (ya ya ya, look at the mirror, my Robert De Niro, Hero...)
Ypatingai simpatinga jaunoji Cybill Shepherd https://thisdistractedglobe.com/w...Taxi Driver.png
turinti kažikokio švelnaus ir paslaptingo moteriško žavesio.
O šiaip tai žiūrimas, žiūrimas... Bendram išsilavinimui tinka.
7/10
2010 m. rugpjūčio 25 d. 12:22:20
2010 m. rugpjūčio 25 d. 12:19:15
Žinoma, ten yra ne visi filmai, tačiau dauguma galima rasti.
Man patinka, nes galima vienoje vietoje matyti (beveik) visus matytus filmus, susidaryti mėgiamų, nemėgiamų sąrašą, taipogi "watchlist'ą".
Kažikiek last.fm'ą primena, nes ir "filmų kaimynus" pagal skonį grupuoja.
2010 m. rugpjūčio 25 d. 11:42:34
Na aš Ghost Writeriui 8 duočiau.
Labai subjektyvu.: ) Aš iš vis nelabai mėgstu tokius vertinimus, nes jie kažką konkretaus gali pasakyti nebent tada, kai gerai žinai vertinančiojo pomėgius ir kriterijus. Yra vienetai filmų, kuriems galėčiau duoti 9 ar 10. Tad atitinkamai.
2010 m. rugpjūčio 25 d. 11:07:49
10/10
2010 m. rugpjūčio 25 d. 09:45:56
Viskas lyg ir neblogai, taciau vietomis galejo buti ir geriau 8/10
2010 m. rugpjūčio 25 d. 07:45:25
Tai galės Polankskis sau šveicarijoj kurti filmus
2010 m. rugpjūčio 24 d. 23:55:05
2010 m. rugpjūčio 24 d. 23:49:25
Apie ką? Jaunas rašytojas (ghostwriter, manau — neturime lietuviško atitikmens) atvyksta į buvusio Britanijos ministro pirmininko namus rašyti jo memuarų knygos. Tiksliau — užbaigti per nelaimingą atsitikimą žuvusio pirmojo rašytojo jau pradėto darbo. Ministras pirmininkas patenka į politinį skandalą dėl įvykdytų karo nusikaltimų, o į rašytojo rankas patenka jo pirmtako surinkti dokumentai. Tada ir paaiškėja, kad viskas yra truputį ne taip.
Nesu didelė R. Polanskio mėgėja, be to — faktas, kad tai — anaiptol ne geriausias jo darbas (truputį stebina teigiamų recenzijų kiekis), bet tam kartui užkabino. Filme gan vykusiai išlaikyta senųjų Polanskio (kaip žinia — blogis — jo didysis interesas) filmų atmosfera — atšiauru, pilka, ir kone visą laiką pliaupia lietus. Pats filmas alsuoja 70-ųjų sąmokslo teorijų/paranojinių trilerių dvasia, tas ypač aiškiai matoma atskirose scenose — įdomu, vienok. „Uždaros dramos“ principas bei tarsi izoliuoti nuo visko pagrindiniai veikėjai čia taip pat išlieka. Ir naratyvas, kad ir koks jis bebūtų pats iš savęs — sklandus ir tvarkingas. E. McGregor filme puikiai tiko. Galvojau, kad P. Brosnan'as bus erzinantis, bet truputį parodijinio alpha-male vaidmenyje jis žiūrėjosi labai neblogai. Paskutiniai kadrai, kai veiksmas — jau kažkur anapus kameros, nors motyvas jau pažįstamas — pati geriausia pabaiga, kokia tik čia galėjo būti.
Tiesa, kiek teko skaityti — dauguma scenų filmuotos green-screen studijoje, tad lango-pakrantės vaizdai vietomis rėžė akį. Ir, žinant dabartinę situaciją — kažin, ar netaps šis filmas paskutiniu Polanskio filmografijoje?
Sumoje, sakyčiau — 6/10 (reikia suprasti — įvertinimas neblogas).
2010 m. rugpjūčio 23 d. 11:11:54
https://www.imdb.com/title/tt0114787/
Na, Kusturica yra Kusturica. : )
Balkaniškas stilius ir absurdinės šizofrenijos labai tinka jo filmams, dargi nepamirštant ir Bregovič'iaus orkestro.
Miki Manojlovic šaunus aktorius ir išties juokingas.
Filmas kiek ilgokas, vietomis užtęstas, bet susižiūrėjo labai smagiai ir pabaiga man patiko.
8/10
- Bad Education [2004]
https://www.imdb.com/title/tt0275491/
Na, buvo įdomu, ką šįkart Almodovaras [tikrai ne mėgiamiausias mano režisierius] paruošė.
Šis filmas, sakyčiau, labiausiai patikęs iš jo filmografijos.
Žinoma, Bernalis daro savo.. : ) Nors tas gėjiškas vaidmuo hmmm. Kaip čia pasakius...
Ta "vyriška meilė" man nekėlė tie pasišlykštėjimo, kiek kelia žiūrinčiam (na, tradicinių pažiūrų, ganėtinai koncervatoriškų) vyrui.
Siužetas nėra primityvus ir net minimali raizgalynė ten atsiranda.
Visai neblogai.
7,8/10
- Taxi Driver [1976]
https://www.imdb.com/title/tt0075314/
Ei. Nesuprantu, už ką TOKS didelis reitingas..
Smalsumas padarė savo: visgi Scorsese, jaunasis De Niro, Jodie Foster.
Aišku, prisižiūrėjus visokių Inception ir Shutter Island nelabai kokiu trileriu tenustebinsi. Bet galbūt reikia būti kritiškesne, juk visgi 1976...
De Niro labai šauniai susidorojo su savuoju vaidmeniu. Ir šiaip nejučia prisiminiau tą Pieno Lazerių dainą - Hero (ya ya ya, look at the mirror, my Robert De Niro, Hero...)
Ypatingai simpatinga jaunoji Cybill Shepherd https://thisdistractedglobe.com/w...Taxi Driver.png
turinti kažikokio švelnaus ir paslaptingo moteriško žavesio.
O šiaip tai žiūrimas, žiūrimas... Bendram išsilavinimui tinka.
7/10
2010 m. rugpjūčio 23 d. 08:48:57
Hmm. Gal ir gana neblogas, sakyčiau. Tik trumpas ir mažai įtemptų vietų buvo. Traileris mane suklaidino, galvojau, kad bus kažkas tokio labiau, kas tilptų į 'wow' rėmus
6.8/10
2010 m. rugpjūčio 22 d. 15:23:52
2010 m. rugpjūčio 22 d. 14:58:31
Im Juli.
2010 m. rugpjūčio 22 d. 14:51:57
labai geras britu pasisaipymas is visu holivudo "SUPERCOP" filmu
10/10
2010 m. rugpjūčio 22 d. 11:45:59
2010 m. rugpjūčio 22 d. 11:36:08
Be žodždių. TOKIO, Būtent, TOKIO filmo nesu matęs. Originaliai padarytas ,puiki istorija. Nu be jokių dvejojimų!.
2010 m. rugpjūčio 22 d. 00:02:50
emm.. 6,5/10.
Visa istorija susideda iš daug dalių, kurios išmaišytos visame filme.
2010 m. rugpjūčio 21 d. 22:52:16
6.5/10
2010 m. rugpjūčio 21 d. 18:20:55
Tikejaus kazko kitko... Gal daugiau veiksm, begiujimu ir sokinejimu
2010 m. rugpjūčio 21 d. 16:38:51
Shaun of the Dead
kazkas panasaus i Zombieland tik gerokai idomesnis
https://www.youtube.com/watch?v=yfDUv3ZjH 2k
O taip tikrai
2010 m. rugpjūčio 21 d. 15:29:08
kazkas panasaus i Zombieland tik gerokai idomesnis
https://www.youtube.com/watch?v=yfDUv3ZjH 2k