| Pasiūlė | Daina | Mėgsta | |||
| Sahja | Stay With Me TonightPatty Ryan |
||||
| PLIKASS | Gods of warDef Leppard |
||||
| 4Blackberry | This Town Ain't Big Enough for Both of UsSiouxsie & the Banshees |
||||
| Alvydas1 | A Plague of Lighthouse Keepers (Live 2013)Van der Graaf Generator Po 40 metų švyturio prižiūrėtojo tragedija tiek pat sukrečianti. |
||||
| Prodarv | To the DreamsSaturnus |
||||
| DjVaids | PrincesėRomas Dambrauskas |
||||
| Very_crazy_enough | Uptight (Everything's Alright)Phil Collins |
||||
| Konditerijus | The Forgotten (Part Two)Joe Satriani |

2014 m. spalio 13 d. 18:51:07
The Third Man (1949)
cia buvo ne filmas, o KINAS, meno sedevras ekrane. tokius visada ziuriu viena, pirma karta butinai TIK viena, zinojau kad bus puikus ir pries isijungiant kuteno bizki laime, ir ta sypsena veide atsirado, ta kaledine zinot. :)
daznai siaip nusivyliu kai daug tikiuos, bet nu sitas absoliuciai ten tam virsuj saraso isivaizduojamo mano. viskas viskas taip gerai buvo, ne chacha gerai, bet tobulai, kaip ziurovui. net nezinau nuo ko pradeti pagiras. J. Cotton itraukia I ta tamsu pasauli taip stipriai ir nepaleidzia iki paskutines minutes. vienas geriausiu mano matytu. easy. ir as iskaiciuoju visus iki siol mano isliaupsintus filmus. privalomas. paziureti.
2014 m. spalio 8 d. 00:57:18
idomu, kad tas filmas turi 3 garso takelius:
The Cinematic Orchestra Michael Nyman Alloy Orchestra
na o mano paskutinis buvo biopikas Chaplin (1992)
idomu, kad cia Chaplino motina suvaidino jo tikra dukra :) na ir pats R.Downey labai geras,
geri toki biografiniai filmui, galbut labai pavirsutiniski, na bet vistiek geri.
7/10
2014 m. spalio 2 d. 13:55:35
Paskutinės atostogos. Gera pagrindinio vaidmens aktorė.
Kur tu Bagyra? Geras filmas.
Meilė kovoja,bet žmonės akli,kas atsimerks,tam iš dangaus,leisis ji Šitam pasaulį meilė gimdo ateitį,praeitis-dabartį,o ateitis-sapnus. (Sahja) Mano batai iš Lietuvos,mano kelnės iš Vokietijos,mano kepurė iš Rusijos,o mano širdis,iš Indijos.Visa Visata ,tik sapnas,tik laikas,kurio nėra,mums tai atvers.
2014 m. spalio 1 d. 18:40:39
Man with a movie camera (1929)
labai bijociau rekomenduot, nes tikrai ne kiekvienam. kaip ir daugelis, buvau, aisku, apie ji girdejus, ir pries ziuredama labia pavarciau akis, nes, galvojau, uzmigsiu vidury grazioso dienos. niekada nemaniau, kad filmas be jokios realiai istorijos, be dialogu, ir rusu, gali siiitaip itraukti. iki negalejimo. net teleofnas is ranku isslydo..tai zo, pripazinau klydus iskarto.
2014 m. rugsėjo 29 d. 17:53:14
Mačiau jį Kino Pavasary, buvau sužavėtas :))
Rytoj einu dar kartą, bet į "Pasaką", ten su anlgiškais subtitrais rodys, vesiuosi savo namiokus :D
2014 m. rugsėjo 29 d. 15:05:24
- Lošėjas [2013]
https://www.imdb.com/title/tt2924336/
Na, žiaurus, kraujingas, bet labai geras filmas. K. Saboliaus galvoje ten OI kas darosi, psichodelikų maišalynės : ) Žinoma, porą kadrų man tikrai priminė tokius filmus kaip "Cafe de Flore", "Biutiful" ir net pompastiško stiliaus tv reklamas, bet pačiam siužetui, muzikai, vaidybai, operatoriaus darbui - lenkiu galvą ir visiškai suprantu, kodėl šis filmas jau gavo tiek tarptautinių ir vietos apdovanojimų.
Stipru.
8,5/10
2014 m. rugsėjo 27 d. 20:40:25
Senokai jau berašiau šioje temoje, tai va keletas paskutinių matytų filmų:
All is lost (2013) - Apie vyruką pasiklydusi jūroje ir bandančiu išvyvent, surast pagalbos. Maniau, kad bus labai nuobodu žiūrėt, sunku sukaustyti gi dėmesį, kai visame filme matai tik vieną aktorių kažką veikiantį, bet šitame filme būtent yra kažkokia įtampa, kuri laikosi savo linijos, todėl vis lauki pabaigos, nes įdomu sužinoti, ar pavyks jam išsigelbėti ar ne. 7/10
Oculus (2013) - Siaubo. Iš šio žanro filmų jau nieko nebesitiki, atrodo, kad jau tikrai niekuo nebenustebins, todėl šis filmas taip pat ypatingai kažkuo nenustebino, bet vėlyvą ketvirtadienio vakarą lengvai susižiūri :) O istorija paprasta, apie paslaptimi apgautbu veidrodžiu, kuris pradangina šunis taip auteikdamas sau daugiau energijos, o tada imasi ir žmonių :D
6,8/10
Neighbors (2014) - Tipinė amerikietiška komedija. Rami šeimynėlė ir šalia jų atsikraustantys nutrūktgalviai koledžo studentai, keliantys triukšmą ir panašiai. Tada tarp jų įsivyrauja kova ir blablabla, turbūt jau nuspėjat tolimesnę filmo eigą. Bet jei jau neišsirenkat ką žiūrėt, tai šitas manau suais. 6/10
Stoker (2013) - Šeimos istorija, kurioje tam tikros aplinkybės kai kuriuos narius pražudo. Keli stirpūs veikėjai pasižymintys paslaptingumu. Nieko naujo ir neįprasto nepamatysite.Bet vėlgi, jei jau tikrai neeturite ką žiūrėti, jamkit. 6,5/10
Pineapple Express (2008) - Vėlgi šią komediją pamačiau tik dabar, nes kažkas ale rekomendavo. Nenusivyliau, nors kažkokio kvatojimo per daug irgi nebuvo. Tokia komedija apipinta veiksmo, dramos vingių. Keletas geresnių aktorių, bet ir tie patys ne tokie jau ryškūs. Turiu pripažinti, kad visgi iš paskutinių matytų komedijų, šita paliko didžiausią įspūdį, bet iki tobulumo dar toli toli. 7/10
Giver (2014) - Fantastinis, kaip įprasta tokiose filmuose, kažkas nuo pagrindinių veikėjų yra slepiama, jie yra kitokie, jie kažko neprisimena, jiems kažkas duota gyvenime daugiau ar mažiau, o tada prasideda atsakymų ieškojimas, kova su tais kur aukščiau sėdi. Visada man šitokiuose filmuose kažko dar trūksta, ne viskas iki galo išvystyta, bent jau man visada reikia ilgesnio pasakojimo, veiksmo plėtojimo. Šitame filme idėja ir mintis man labai patiko, bet jos išbaigimas prastokas. 7/10
2014 m. rugpjūčio 27 d. 14:54:17
dar vienas visai geras - Gattaca (1997) tiesa tikriausiai ji jau esi maciusi, bet jeigu kazkokiu stebulingo atsitiktinumo deka dar nematei tai visai patariu :)
filmo veiksmas vyksta netolimoje ateityje, ir istikruju visas tas veiksmas neatrodo toks jau utopiskas, pagalvojus jeigu tevams bus suteikta galimybe isikisti i savo vaiko genetini koda, ir ji truputuka pagerinti, (pvz. sumazinti tikimybe susirgti tam tikrom ligom,) pasalinus blogus genus, ar cia daug kas susilaikis? aisku bus palikta galimibe rinktis, bet abejoju ar bus daug tokiu kurie atsisakis tokios foros savo vaikui.
panasus filmukai:
*pagal savo siuzeta, man sitas pasirode visai originalus, ir as negaleciau prisiminti koki i ka jis man butu panasus
*pagal zanra tai socialine sci-fi drama, kur zmones diskriminuojami pagal kazkoki pozimi, ir aisku cia jau diskriminacija eina ne pagal odos spalva ar nacionaline priklausomybe.
*utopiju megejams Minority Report, The Island, In Time, Upside Down, Elysium...
filmas neturi kazkokiu dideliu minusu, ir ji ziureti buvo nors ir idomu bet siek tiek nuobodoka. tai tik del to 8/10 (nors pasikartosiu pats filmas siuzetas man visai patiko, + Uma Turman ir Jude Law cia labai geri! kas del E. Hawke, tai man nelabai patinka sis aktorius)
aj ir dar pabaigai filmo citata:
Vincent: You want to know how I did it? This is how I did it, Anton: I never saved anything for the swim back.
2014 m. rugpjūčio 26 d. 16:07:12
Paskutinis matytas, bet ne visad geras. Daug cia kinomanu, gal kazkas isdris parekomenduoti gera ir sukrecianti gabala? Gali buti psichologinis ;>
2014 m. rugpjūčio 22 d. 15:05:34
šis kino pavasario,
toks labai savotiškokas.
Bet... kažkokią žymę - paliko.
2014 m. rugpjūčio 20 d. 13:16:14
The Congress (2013) animacine psichodeline drama
panasus filmukai:
*pagal siuzeta tai niekas i galva neateina, (?) A Scanner Darkly
*pagal siurrealistiskuma primine japonu paprika
*pagal animacija ir emocijas A. Folmano Vals im Bashir
Jeigu Lemo novele buvo linska ir begalo psichodeliskai siurrealistiska, tai ekranizacija (na ir siaip sakyciau ne ekranizacija o tiesiog based on) gavosi tiesiog liudna ir psichodeliskai siurrealistiska, ir net ta filmo neanimacine dalis man patiko labiau. nors del pacios animacijos as dideliu priekaistu ir neturiu. siaip tai filmas daugiau ar maziau patiko, bet, deja vienam kartui, nors galbut po kokiu 10m jis igis nauju prasmiu, jame galima bus atrast kazka naujo, na ir savo aktualumo tikraiusiai nepraras, artrodis vis dar futuristiskai.
galima butu idet i savo 2023m watchlista :)
7,5/10 arba 7/10
2014 m. rugpjūčio 17 d. 17:14:15
2014 m. rugpjūčio 17 d. 14:37:09
Dorian Gray (2009)
Va va todėl ir stengiuosi nežiūrėti filmų pastatytų pagal man patinkančias knygas. Na ir mėšlas. Į blogają pusę pakeitė viską. Siaubingai subjaurojo Doriano ir Sibiles meilės istoriją. Jei skaitėte knygą, tikrai nežiūrėkite. Vienas didžiausiu mano nusivylimų.
2014 m. rugpjūčio 14 d. 15:44:29
panasus filmai:
* x-menai
* ? captain america: first avengers
*? avengers
man asmeniskai filmas labai patiko, ir neturiu jam kokiu priekaistu,
Chris Evans puikus aktorius ir sitai rolei jis kaip tik labai puikiai tinka,
vietoj S. Johansson tiktu nemzai kitu aktoriu, bet ir ji labai gerai tinka.
Cobie Smulders - mano atradimas, kaip galimas filmo misusas - tai kaip mazai laiko skirta sitam personazui.
Emily VanCamp irgi gera, ir vel atradimas! :) beja ji primena J. Stiles (filmai apie Jasona Bourne).
na ir pagaliau pacios kovos tarp C.Evanso ir rumuno S. Stano - vienareiksmiskai 10 balu!
pasikesinimas i S. L. Jacksona ...mmmm... galingai! gera masinite :p aktivuoti skraidimo rezima... skraidimo rezimas nepasekiamas (pazeistas), na ir po eiles panasiu klausimu buvo kas nepazeista... atsakymas geras buvo ;)
cia buvo mano pirmas filmukas (is marvelo serijos, ir aplamai is pastatytu pagal komiksa) po x-menu, ir turiu pasakyti, kad cia bus pirmas filmas is ziuretu siais metai (neskaitant Indianos Jonso, kuri perziurinejau) kuri vertinsiu 10 balu.
10/10 actiono megejams, patariu.
2014 m. liepos 15 d. 10:48:41
- Kaip ištreniruoti drakoną 2
Graži vizualika, garso takelis ir šviesi idėja lengvam kino vakarui.
2014 m. liepos 13 d. 11:08:27
As kartais isproteju ir del vienos ar kitos priezasties susigalvoju kad Mano gyvenimo tikslas yra per ziureti visus vienokio ar kitokio aktoriaus/rezisieriaus filmus. Ir varvinu akis kol nebera eilej laukianciu. Vakar ateeejo De Niro numeriukas. Daug jau perziurejus is anksciau, tai ilgai neuztruksiu :)
"The deer hunter" (1978)
Esu macius Sita su teciu Kai dar maziuke buvau, bet, naturalu, kad nelabai ka istikruuuuju maciau. Realiai, kai isijungi toki filma, reikia sau prrrriminti, kad De Niro karjera, Jo talento pripazinimas ir tas 'kelias' link siandienos prasidejo ir apskritai jis pamatytas buvo tokiuose filmuose kaip sitas, ne tose tipinese holivudo komedijose Ir kad jos vargiai apibrezia Jo kaip aktoriaus galimybes. As paziurejau vakar ir galvoju nu bet Blin jau geriau buti negali, kino kokybes prasme. Ooo dar Sita jau klasika tapusi scena irgi kvapa uzgniauze kaip! Girdejus ir macius kopiju, bet tsakant originalas yra originalas.
"Raging Bull" (1980)
... Ir poto seke sitas. Lengvai isipaise i mano megstamiausiu. Grietinele kino istorijoje, genialesniu filmu buti nezinau ar gali. Scorsese ir De Niro kazkokie nesveikai talentingi zmones... As nezinau ar mate visi Sita filma, tikiuosi, kad taip, bet jei ne tai paziurekit. Nes ne galima ne!!!!
2014 m. liepos 7 d. 12:40:04
The Recruit (2003)
visa ziuredama ta toki veiduka
pasiruosus buvau. tokia pusee sypseneles nes maniau, kad viska zinau kas bus, bet nevisai zinojau. ta prasme, nenustebino, bet nu visus sitokius filmus, va, jau nori nenori lygini su departed, o ten, nu patys zinot, kitas lygis.
kadangi iitariau, jog nepersoks, tai megaujausi aktoriais. bent jau. neblogi surinkti, gi, nesakykit.
Spy Game (2001)
kazkaip kai pavadinime snipas ir dar zaidimas, tai naturaliai isivaizduoju labai daug veiksmo, kur praktiskai galvot nereikia, tik spek registruot visus issaudytus. tai delto bizki nusivyliau.
siaip Pitt'as savo pakilimo virsuneje ten mazdaug tai aciudievui bent uz tai. bo, paskutiniu metu nesisekea jam, mano akyse.
neblogas zo, neiypac kazka, bet ziurimas.
2014 m. liepos 1 d. 21:30:16
Only Lovers Left Alive (2013)
Kažkaip dar nė vienas Jim Jarmush'o filmas nenuvylė, nors visada nustebina savo paprastumu ir sugebėjimu be jokio ypatingos siužeto įtraukti taip, kad nė akimirkai nesinori nusigręžti nuo ekrano. Su šiuo - lygiai tas pats. Abu veikėjai kažkuo man gana artimi ir labai suprantami, dėl to vietomis taip suspausdavo širdį, kad nedaug trūko iki ašarų... Fantastika - viskas, nuo pradžios iki galo: veikėjai, aktoriai, siužetas (kiek ten jo tėra), muzika (!!!), atmosfera... LABAI džiugu, kad kažkas pagaliau grąžino vampyrų priedermei orumą, kuris taip skaudžiai buvo pamintas Edward Cullen'o blizgesio :)
2014 m. birželio 30 d. 22:05:20
po to kai prasidejo futbolo cempeonatas perziurejau vos du fulmus :)
S.Soderbergo The Underneath (1995) ir M.Scorsese Cape Fear (1991)
Cape Fear labai patiko geriausias si menesi ziuretas filmas J.Lewis labai gera, kaip ir R. de Niro, pati filmo atmosfera geriausiose Hickoko tradicijose, rekomenduoju trileriu megejams 8,5/10
2014 m. birželio 28 d. 12:07:37
Under the Skin
toks psichodelinis filmas su Scarlet Johanson, apie ateivius
ja ten daug filmuoja is arti, ir siaip jai tikrai gan gerai gaunasi perteikti svetimos aplinkos savijauta
tokia nezinomybe, kai poelgiai negali buti paaiskinti zinomais moraliniais desniais
PS
mergoms si filma beziurint, gali buti tikrai juokinga kai pamatys bachurus su stovinciais byb*** skestancius lipniame tamsiame skystime :) o gal cia tik man juokinga :)