Susidomėjau dėl to, kad neva panašus į K-PAX.
Bet... nei iš tolo.
Nelabai sužavėjęs, nelabai sudominęs.
Aišku, tam tikri siurrealistiniai momentai gal ir neblogai įsipaišė, bet šiaip, nieko tikrai įspūdingo.
6,1/10
Visų pirma, pavadinimas [vertimas] - Tėve mūsų, kuris esi medyje - suintrigavo.
Be to, Kanų festivalio uždaromasis filmas.
Ogi dar, KAIP pabaigai tiko To Build A Home - The Cinematic Orchestra!
Bet labiausiai, žinoma, dėl Charlotte's Gainsbourg - nepaprasta ji. Išskirtinė, miela, įdomi, trapi, jautri... Keista ir savaip labai graži.
Filme dar vaidino ypatingo jaukumo mergaitė: https://www.imdb.com/name/nm3115934/ (Morgana Davies) O jau tokie simpatiška ir jos herojė nuolat šypseną keldavo.
"The Tree" kažkuo priminė "Adomo obuolius", gal dėl to medžio.
Be to, filmas toks žmogiškas, natūralistinis, be specialiųjų kažkokių efektų, bet labai šiltas ir kažikaip paliečiantis.
8,9/10
O aš kaip tik kai žiūrėjau treilerį, tai mane kaip tik ten akcentuojami komediniai elemetai iškart atstūmė. Bet jei yra kaip sakai, tai gal ir galima pažiūrėti
ep, tai gali ir taip skaityti, aš stengiausi per daug nespoilinti nors, aišku, daryk, kaip tau geriausia, bet būtų įdomu, jei pažiūrėjęs nuomone pasidalintum
Man som hatar kvinnor (2009) - sita tiesa pasakius po knygos nebuvo prasmes ziureti, nors priekaistu ekranizacijai neturiu, tikrai viskas kokybiskai nufilmuota. Lisbet gera.
dvi komedijos: My Best Friend's Girl (2008 ) - iskaita ir How Do You Know? (2010)
neblogas detektyvas: Sleuth (1972) butinai veliau paziuresiu ir naujesne versija.
action: Jonah Hex (2010), net Megan Fox negelbeja
fantastika/nuotykiai: King Kong (1933) - ispudingas filmas.
drama: Womb (2010) - iskaita
ok kas mane laukia
si vakara: Bitch slap
netolimoj ateityj: Squirm, When Harry Met Sally..., Tourist, Few Good Men, Enemy at the Gates, Shock Corridor.
"A Cock and Bull Story" vakar rodė per LTV.Loved it Toks geras britiškas humoras,plius "film-within-a-film" [rincipu pastatyas,ir jau iš kart įdomu Patariu
Taip visai netiktai ir nespecialiai patekau į šį filmą.
Kaip žiūrint 3D buvo gana vartotinas, man tie visi Sci-Fi'iški efektai kažkiek stiprino įspūdį.
Aišku, Jeff Bridges - šaunus.
Pati idėja irgi nebloga, perikėlimas į paralelinį tinklo pasaulį.
Bet faktas, kad ilgalaikio poveikio toks filmas neturi.
6,2/10
Na, žinoma, kaipgi kitaip.. Kevin Spacey.
Siužetas įdomus, intriguojantis. Tarpais, žinoma, yra šablonų ar iš nuojautos numanomų ir pasitvirtinančių įvykių, bet bendro filmo vaizdo tai negadina.
Kam patinka visokie narpliojimai, tyrimai ir t.t, šis, manau, patiktų taip pat.
Visiškai sutinku su imdb vertinimu: 7,3/10
Buvau nusistatęs prieš ši filmą neigiamai iš anksto, bet vat vakar sumaniau pažiūrėti ir keičiu nuomonę. Filmas nors ir pilnas reklamos, bet apart šio dalyko, viskas kita ir gana neblogai atlikta, tiek vaidyba, tiek pats siužetas, gal kiek garso takelis nepatiko. Rimtai maniau, kad šis eilinio siužeto holyvudiškas filmas bus shit kaip reikiant, bet tikrai įtraukė ir siūlau pažiūrėti, nemažai juokingų scenų, ir pastebėjimas, labai nurauti Jos tėvai.
davido Fincherio "Zodiac", 7.5/10
Prailgo man toje vietoje, kai puzzlikė pabiro karikatūristui iš rankų ir buvo ilgas ilgas ilgas (nors ir protingas) žudiko bylos "tempimas" bei puzzle dėliojimas iš naujo.
Filmo trumpas apibūdinimas su visais reikiamais epitetais adresu: https://www.allmovie.com/work/zodiac-3255 74
+ obuolys.lt komentarai: verkiau, kriokiau, šovė į širdies gelmes ir t.t.
Deja, visą filmą laukiau to "cinkelio". Galbūt pagrindinė filmo mintis - grožis slypi paprastume, bet man buvo per paprasta. Žinoma gražu/labiau mie-eela, kad vaikinas padovanoja merginai žvaigždę (mada atėjusi ir į Lietuvą, kainuojanti 300LT. Ir nežinosi kuriam pasaulio krašte, kažkas taip pat ją laiko sava), palieka savo "kietųjų" šutvę, jos tėvas pastorius ilgainiui pripažįsta jų draugystę.
Tačiau, drąsiai nuneigiu tai, kad pabaiga buvo netikėta. Ar tai aktorės povyza, ar aplinka, bet ji jau filmo pradžioje pasirodė pasiligojusi.
=> filmą vertinu asmenine nuomone.
Heartbreaker (pranc. L'arnacoeur)
Nors tai nepaskutinis mano matytas filmas - paliko neišdildomą įspūdį. Siūlau visiems mėgstantiems ir prijaučiantiems prancūzišką humorą, scenografiją, naivumą ir daug "besimaivančius" aktorius.
Filmas, turintis vieną geriausių garso takelių EVER. Kalbu apie tuos, kur takeliuose panaudotos dainos, o ne tiesiog kažkieno kurta muzika (nes čia turbūt man niekas Le fabuleux destin d'Amelie Poulain ir Dead Man neperspjaus). Visos dainos - įvairių legendinių rock ir pop gabalų coveriai, dainos parinktos tokios, kad žiūri filmą ir dainuoji, iš netikėtumo vis paspygčiodamas, kad ŠITĄ pasirinko Ir nesugadino dainų, kas smagiausia, visos interpretacijos savotiškai įdomios, o Bjork, kuri pati perdainavo savo pačios Army Of Me, filmui skirtas remiksas man geresnis už originalią versiją.:}
Filmas žiūrisi kaip didžiulis video klipas, tuo požiūriu nevalingai mintyse palyginau jį su The Wall (bet tik tuo vieninteliu požiūriu, jokių kitų sąsajų neieškokit - Pink Floydai lieka Pink Floydais, jų su niekuo nepalyginsi ir kažin, ar reikia) - Garsas tobulai dera prie vaizdo, o vaizdas prie garso, dainų žodžiai - prie veiksmo ekrane ir šiaip visos filmo idėjos. Galėtų taip būti ir dažniau
Istorija tokia: veiksmas vyksta maždaug šešiasdešimtaisiais; mergina patenka į psichiatrinę ligoninę, po penkių dienų jai bus įvykdyta lobotomija. Mergina bando gelbėtis, pabėgdama į savo vaizduotės pasaulį - taip psichiatrinė virsta bordeliu, ligoninės vadovas - suteneriu, o pacientės - įkalintomis šokėjomis. Kai mergina verčiama šokti, ji pabėga į dar vieną vaizduotės lygmenį, kur susitinka išminčių, kuris pasako, kad, norint išsilaisvinti, reikia surinkti penkis daiktus... O toliau - istorija vyksta šiuose dviejuose vaizduotės lygmenyse and THE FANTASY GOES WILD - kovos scenos steampunkiniam Pirmajam Pasauliniam kare, šaudant į clockwork zombies; įsiveržimas į orkų saugomą pilį, bandant paimti akmenį iš drakoniuko gerklės, milžinai samurajai su chainguns IR TAIP TOLIAU. Gal nerekomenduoju tiems, kurie negali pakęst fantasy jokiom formom, bet iš tiesų čia smagu ir pažiūrėti yra į ką (ir čia kalba žmogus, sukantis nosį nuo veiksmo filmų)
Filmas turi tik vieną minusą, istorija galėtų būti išvystyta kiek stipriau. (Turiu omeny ne fantazijų istoriją(istorijas?), šita gerai sukalta, bet apie tą istorijos dalį, kuri vyksta 'realybėje') Bet tada galbūt nukentėtų tas klipo žiūrėjimo jausmas, kai filmas taptų rimčiau psichologiniu, nežinau. Tačiau bent jau mane Sucker Punch paveikė tikrai ganėtinai stipriai, palietė ne tik akis ir ausis, bet ir širdį. Jau seniai buvau taip įsijautusi į filmą, keista, nes žiūrėta daug, regis, rimtų ir gerų, o štai fantazijų pasakėlė perspjovė daugelį jų.
Pats režisierius apibūdina filmą kaip "Alice In Wonderland with miniguns", sakyčiau, ganėtinai taikliai
9/10
J. Depp'as, kaip visad, moka įsijausti į bet kokį vaidmenį, o Winona Ryder jauna labai simpatiška.
Žodžiu, pačios šviesiausios emocijos užplūsta žiūrint tokius.
8,6/10
jau maniau, kad tik man taip! manęs kažkaip nepribloškė, o Requem For a Dream po šiai dienai muzikai suskambus šiurpas pereina.
2011 m. balandžio 18 d. 09:50:22
https://www.imdb.com/title/tt0089869/
Susidomėjau dėl to, kad neva panašus į K-PAX.
Bet... nei iš tolo.
Nelabai sužavėjęs, nelabai sudominęs.
Aišku, tam tikri siurrealistiniai momentai gal ir neblogai įsipaišė, bet šiaip, nieko tikrai įspūdingo.
6,1/10
* The Tree [2010]
https://www.imdb.com/title/tt1496005/
Visų pirma, pavadinimas [vertimas] - Tėve mūsų, kuris esi medyje - suintrigavo.
Be to, Kanų festivalio uždaromasis filmas.
Ogi dar, KAIP pabaigai tiko To Build A Home - The Cinematic Orchestra!
Bet labiausiai, žinoma, dėl Charlotte's Gainsbourg - nepaprasta ji. Išskirtinė, miela, įdomi, trapi, jautri... Keista ir savaip labai graži.
Filme dar vaidino ypatingo jaukumo mergaitė:
https://www.imdb.com/name/nm3115934/ (Morgana Davies) O jau tokie simpatiška ir jos herojė nuolat šypseną keldavo.
"The Tree" kažkuo priminė "Adomo obuolius", gal dėl to medžio.
Be to, filmas toks žmogiškas, natūralistinis, be specialiųjų kažkokių efektų, bet labai šiltas ir kažikaip paliečiantis.
8,9/10
2011 m. balandžio 18 d. 02:31:13
It's Kind of a Funny Story
Galvojau, kad filmas bus panašesnis į komediją, bet per rimtas jis man kažkoks pasirodė.
7/10
O aš kaip tik kai žiūrėjau treilerį, tai mane kaip tik ten akcentuojami komediniai elemetai iškart atstūmė. Bet jei yra kaip sakai, tai gal ir galima pažiūrėti
ep, tai gali ir taip skaityti, aš stengiausi per daug nespoilinti
2011 m. balandžio 17 d. 21:33:12
Sucker Punch (liet. Nelauktas smūgis)
9/10
palauksiu sito irgi
2011 m. balandžio 17 d. 21:27:57
dar paziurejau tokius filmus kaip Rubber (2010) ; Halalkeringo (Death Waltz) (2010) ;
Man som hatar kvinnor (2009) - sita tiesa pasakius po knygos nebuvo prasmes ziureti, nors priekaistu ekranizacijai neturiu, tikrai viskas kokybiskai nufilmuota. Lisbet gera.
dvi komedijos: My Best Friend's Girl (2008 ) - iskaita ir How Do You Know? (2010)
neblogas detektyvas: Sleuth (1972) butinai veliau paziuresiu ir naujesne versija.
action: Jonah Hex (2010), net Megan Fox negelbeja
fantastika/nuotykiai: King Kong (1933) - ispudingas filmas.
drama: Womb (2010) - iskaita
ok kas mane laukia
si vakara: Bitch slap
netolimoj ateityj: Squirm, When Harry Met Sally..., Tourist, Few Good Men, Enemy at the Gates, Shock Corridor.
???
2011 m. balandžio 17 d. 14:27:15
Galvojau, kad filmas bus panašesnis į komediją, bet per rimtas jis man kažkoks pasirodė.
7/10
2011 m. balandžio 11 d. 19:44:25
Filmas pagal "Tristram Shendy" knygą
2011 m. balandžio 11 d. 10:21:21
https://www.imdb.com/title/tt1104001/
Taip visai netiktai ir nespecialiai patekau į šį filmą.
Kaip žiūrint 3D buvo gana vartotinas, man tie visi Sci-Fi'iški efektai kažkiek stiprino įspūdį.
Aišku, Jeff Bridges - šaunus.
Pati idėja irgi nebloga, perikėlimas į paralelinį tinklo pasaulį.
Bet faktas, kad ilgalaikio poveikio toks filmas neturi.
6,2/10
* The Life of David Gale [2003]
https://www.imdb.com/title/tt0289992/
Na, žinoma, kaipgi kitaip.. Kevin Spacey.
Siužetas įdomus, intriguojantis. Tarpais, žinoma, yra šablonų ar iš nuojautos numanomų ir pasitvirtinančių įvykių, bet bendro filmo vaizdo tai negadina.
Kam patinka visokie narpliojimai, tyrimai ir t.t, šis, manau, patiktų taip pat.
Visiškai sutinku su imdb vertinimu: 7,3/10
2011 m. balandžio 10 d. 11:53:28
Buvau nusistatęs prieš ši filmą neigiamai iš anksto, bet vat vakar sumaniau pažiūrėti ir keičiu nuomonę. Filmas nors ir pilnas reklamos, bet apart šio dalyko, viskas kita ir gana neblogai atlikta, tiek vaidyba, tiek pats siužetas, gal kiek garso takelis nepatiko. Rimtai maniau, kad šis eilinio siužeto holyvudiškas filmas bus shit kaip reikiant, bet tikrai įtraukė ir siūlau pažiūrėti, nemažai juokingų scenų, ir pastebėjimas, labai nurauti Jos tėvai.
7,5/10
2011 m. balandžio 10 d. 04:16:29
Prailgo man toje vietoje, kai puzzlikė pabiro karikatūristui iš rankų ir buvo ilgas ilgas ilgas (nors ir protingas) žudiko bylos "tempimas" bei puzzle dėliojimas iš naujo.
Filmo trumpas apibūdinimas su visais reikiamais epitetais adresu:
https://www.allmovie.com/work/zodiac-3255 74
2011 m. balandžio 8 d. 22:34:36
Išėjo taip - visi šnekėjo šnekėjo, lygino su P.S.I Love You ir man panižo peržiūrėti.
+ obuolys.lt komentarai: verkiau, kriokiau, šovė į širdies gelmes ir t.t.
Deja, visą filmą laukiau to "cinkelio". Galbūt pagrindinė filmo mintis - grožis slypi paprastume, bet man buvo per paprasta. Žinoma gražu/labiau mie-eela, kad vaikinas padovanoja merginai žvaigždę (mada atėjusi ir į Lietuvą, kainuojanti 300LT. Ir nežinosi kuriam pasaulio krašte, kažkas taip pat ją laiko sava), palieka savo "kietųjų" šutvę, jos tėvas pastorius ilgainiui pripažįsta jų draugystę.
Tačiau, drąsiai nuneigiu tai, kad pabaiga buvo netikėta. Ar tai aktorės povyza, ar aplinka, bet ji jau filmo pradžioje pasirodė pasiligojusi.
=> filmą vertinu asmenine nuomone.
Heartbreaker (pranc. L'arnacoeur)
Nors tai nepaskutinis mano matytas filmas - paliko neišdildomą įspūdį. Siūlau visiems mėgstantiems ir prijaučiantiems prancūzišką humorą, scenografiją, naivumą ir daug "besimaivančius" aktorius.
2011 m. balandžio 8 d. 14:53:53
Filmas, turintis vieną geriausių garso takelių EVER. Kalbu apie tuos, kur takeliuose panaudotos dainos, o ne tiesiog kažkieno kurta muzika (nes čia turbūt man niekas Le fabuleux destin d'Amelie Poulain ir Dead Man neperspjaus). Visos dainos - įvairių legendinių rock ir pop gabalų coveriai, dainos parinktos tokios, kad žiūri filmą ir dainuoji, iš netikėtumo vis paspygčiodamas, kad ŠITĄ pasirinko
Filmas žiūrisi kaip didžiulis video klipas, tuo požiūriu nevalingai mintyse palyginau jį su The Wall
Istorija tokia: veiksmas vyksta maždaug šešiasdešimtaisiais; mergina patenka į psichiatrinę ligoninę, po penkių dienų jai bus įvykdyta lobotomija. Mergina bando gelbėtis, pabėgdama į savo vaizduotės pasaulį - taip psichiatrinė virsta bordeliu, ligoninės vadovas - suteneriu, o pacientės - įkalintomis šokėjomis. Kai mergina verčiama šokti, ji pabėga į dar vieną vaizduotės lygmenį, kur susitinka išminčių, kuris pasako, kad, norint išsilaisvinti, reikia surinkti penkis daiktus... O toliau - istorija vyksta šiuose dviejuose vaizduotės lygmenyse and THE FANTASY GOES WILD - kovos scenos steampunkiniam Pirmajam Pasauliniam kare, šaudant į clockwork zombies; įsiveržimas į orkų saugomą pilį, bandant paimti akmenį iš drakoniuko gerklės, milžinai samurajai su chainguns IR TAIP TOLIAU. Gal nerekomenduoju tiems, kurie negali pakęst fantasy jokiom formom, bet iš tiesų čia smagu ir pažiūrėti yra į ką (ir čia kalba žmogus, sukantis nosį nuo veiksmo filmų)
Filmas turi tik vieną minusą, istorija galėtų būti išvystyta kiek stipriau. (Turiu omeny ne fantazijų istoriją(istorijas?), šita gerai sukalta, bet apie tą istorijos dalį, kuri vyksta 'realybėje') Bet tada galbūt nukentėtų tas klipo žiūrėjimo jausmas, kai filmas taptų rimčiau psichologiniu, nežinau. Tačiau bent jau mane Sucker Punch paveikė tikrai ganėtinai stipriai, palietė ne tik akis ir ausis, bet ir širdį. Jau seniai buvau taip įsijautusi į filmą, keista, nes žiūrėta daug, regis, rimtų ir gerų, o štai fantazijų pasakėlė perspjovė daugelį jų.
Pats režisierius apibūdina filmą kaip "Alice In Wonderland with miniguns", sakyčiau, ganėtinai taikliai
9/10
2011 m. balandžio 8 d. 14:52:55
2011 m. balandžio 8 d. 00:31:37
https://www.imdb.com/title/tt0099487/
Stebiuosi, kaip anksčiau nemačiau...
Nepaprastai graži istorija, natūralistinė, senovinė... Labai priminė vaikystę ir taip jaukiai jaukiai susižiūrėjo.
J. Depp'as, kaip visad, moka įsijausti į bet kokį vaidmenį, o Winona Ryder jauna labai simpatiška.
Žodžiu, pačios šviesiausios emocijos užplūsta žiūrint tokius.
8,6/10
2011 m. balandžio 8 d. 00:28:10
2011 m. balandžio 7 d. 17:14:55
2011 m. balandžio 7 d. 01:25:17
Labai patiko?
Man rodos, jis kiek pergirtas ir tikrai ne toks geras ir efektingas, kaip kiti Aronofskio (Requiem for a dream, The Fountain, etc.)
Bet kiekvienam savo. : )
jau maniau, kad tik man taip! manęs kažkaip nepribloškė, o Requem For a Dream po šiai dienai muzikai suskambus šiurpas pereina.
2011 m. balandžio 6 d. 23:51:54
Man rodos, jis kiek pergirtas ir tikrai ne toks geras ir efektingas, kaip kiti Aronofskio (Requiem for a dream, The Fountain, etc.)
Bet kiekvienam savo. : )
2011 m. balandžio 6 d. 17:44:32
2011 m. balandžio 5 d. 23:59:18
Battle: Los Angeles... tikrai nevertas dėmesio filmas, per tas 2val. vos neužmigau.
100% pritariu kazkoks labai neidomus filmas
2011 m. balandžio 5 d. 23:23:37