Mėgstu Svetimą ir Svetimus, kiti tolesnio "svetimavimo" sequeliai nepadarė man didelio įspūdžio, kaip tie su Sigourney Weaver ir Drew Berrymore. Pandoros nemačiau
Pirma, erzina mane australų filmai, australų aktoriai su savo australišku akcentu. Daugumoje filmų, priešai būna lopai, bet šitame filme priešai visiški lopai .
Trūko filme daugiau veiksmo.
Ir filmo pabaiga pati pasako, jog bus dar tęsinys.
Imdb pažiūrėjau, taip, bus dar dvi dalys.
Siužeto mintis gal ir nieko, bet jos išpildymas nelabai vykęs.
6/10.
MsCopa rašė: Kaip keista, aš irgi šitą vakar pažiūrėjau neiškentus, bet man jis visai nepasirodė niūrus. Mane perspėjo, kad jis sukrečiantis, bla bla, bet, tiesą sakant, aš iš jo net pasisėmiau įkvėpimo, niekas manęs nesukrėtė, kaip tik atvirkščiai - sukėlė susižavėjimą. O piktybiškai kišami simboliai po nosimi - tai ačiū Dievui, kad tik simboliai, o ne tai, kaip Inception su savo ilgomis nuobodžiomis paaiškinamosiomis instrukcijomis Šitas tikrai labai būdinga amerikiečių filmams, turbūt dėl stereotipų apie atbukusią amerikiečių auditoriją.
Sukrėčiantis? Ne, man irgi ne, ne iš tos serijos. Gal kokiai jautriai dūšiai...: )
O tamsus, niūrus tam tikrais momentais — taip. Jau vien iš techninės pusės kai kuriama jo atmosfera — apšvietimas, muzika, dekoracijos, nekalbant apie vieną esminių siužeto aspektų. Mąstau, kad jį pagal kai kuriuos bruožus būtų galima bandyti pripaišyti gotikinio kino tradicijai. Nors smarkiai skiestas produktas, tiesa.
Į simbolius, kai pastarieji ir taip nereikalauja didelių pastangų norint juos suprasti, šitaip badyti pirštu irgi nieko gero.: ))
MsCopa rašė: Man rodos, yra skirtumas, kaip parašyti - viena yra rašyti apie savo įspūdžius pažiūrėjus filmą, ir visai kas kita, neperspėjus skaitančių, atpasakoti filmo siužetą ir dar paskelbti, kaip mirė pagrindinis herojus. Nu čia yra elementari nepagarba kitiems žmonėms, arba išsiauklėjimo, kultūros, suopročio stoka.
Aha, rašydama „kaip“ apie šitai net nepagalvojau. Gal kad turinio atpasakojimo ir neprilyginu asmeninės nuomonės išsakymui. Kita vertus tai filmą gadina tik tuo atveju, jei be siužeto jis nieko daugiau ir neturi. Nors, aišku, tikrai ne pats geriausias variantas.
Dilgele rašė: Manyčiau, kad tema ir yra skirta komentarams (mano atveju be pretenzijų į recenzijas ir gilesnes analizes, ne ta vieta), t.y. nuomonės išsakymui, ir tas galioja visoms diskusijų temoms. Erzina, kai temoje randi tik „gerai“, „blogai“ ar „patiko“. O kas, ką ir kaip — kiekvieno asmeninis reikalas.
Man rodos, yra skirtumas, kaip parašyti - viena yra rašyti apie savo įspūdžius pažiūrėjus filmą, ir visai kas kita, neperspėjus skaitančių, atpasakoti filmo siužetą ir dar paskelbti, kaip mirė pagrindinis herojus. Nu čia yra elementari nepagarba kitiems žmonėms, arba išsiauklėjimo, kultūros, suopročio stoka. Lygiai tas pats tinka ir perskaitytoms knygoms. Nu va tu apie Black Swan parašei siužeto neatpasakojusi, perteikei filmo nuotaiką, savo įspūdžius, bet juk nesugadinai nieko to filmo dar nežiūrėjusiems.
Dilgele rašė: Jau nebenorėjau laukti, kol pasieks mūsų k/t ekranus, gal truputį be reikalo. Black Swan (2010 m., rež. Darren Aronofsky).
Dar viena stilizuota košmaro versija su trupučiu sekso, kraujo, deformacijom ir tamsiuoju alter ego. Filmas niūrus, labai vizualus (dar puikus apšvietimas ir kameros darbas), N. Portman — nuostabi. Minusai? Labiausiai erzino primityvus simbolizmas, dauguma simbolių taip piktybiškai kišami po nosimi, kad net neįdomu žiūrėti.
Aronofsky man vis tiek per manieringas (kalbant ne vien apie šį filmą), kartais susidaro įspūdis, kad perspaudžia dirbtinai, bet, nepaisant to, Black Swan — stiprus ir gražus Holivudo produktas, ir jei kalbant apie šių metų iškiliausiuosius (t.y. labiausiai linksniuojamus) iš anų kraštų — už kokį Inception tikrai pranašesnis.
Kaip keista, aš irgi šitą vakar pažiūrėjau neiškentus, bet man jis visai nepasirodė niūrus. Mane perspėjo, kad jis sukrečiantis, bla bla, bet, tiesą sakant, aš iš jo net pasisėmiau įkvėpimo, niekas manęs nesukrėtė, kaip tik atvirkščiai - sukėlė susižavėjimą. O piktybiškai kišami simboliai po nosimi - tai ačiū Dievui, kad tik simboliai, o ne tai, kaip Inception su savo ilgomis nuobodžiomis paaiškinamosiomis instrukcijomis Šitas tikrai labai būdinga amerikiečių filmams, turbūt dėl stereotipų apie atbukusią amerikiečių auditoriją.
dead soul, nezinau ar tau patiks, greiciau ne, bet nepraleisk Manhunter (1986) , tau turetu buti aktualu DD
(cia bus pirma ekranizacija butent raudono drakono)
Cup Of My Blood(2005)
patiko kaip nufilmuotas. t.y. kreivai kazkaip, nevientisos scenos, sumaisytos atrodo. o dar greitai besikeicianciu kai itraukta tai taip nenuobodu kai nera veiksmo.
pats maloniausias jausmas siaubo filmuose, bent man asmeniskai, tai tos vietos kai kuriama itampa, t.y. jei ji kuriama stipri, tokia kai zinai kad tuoj kazkas atsitiks ir tos mazos detales siurpulius kelia. mmm. daug tokiu vietu cia buvo, nors tas finalas prie kurio veda geeros itampos minutes ne kazi kokios ispudingos siaip. pradzioj filmo vaikinas sako: ''help me'', ir kita sekunde istasko jo smegenis. suprunksciau toj vietoj.
dar apie veikejus: tai mano galva jie tokie pernelyg sutirstinti. kaikurie labiau primine komiksu knygutes veikejus,. kur yra labai geras arba labai blogas. persudyta, manau, bet ir pats filmas toks toks.
imdb reitingas juokingai zemas. ne auksinis filmas, bet tikrai vertas daugiau.
7/10
My name is Khan(2010)>> senai nemaciau tokio gero filmo. Buvo visko ir asaru ir juoko. Filmas priverciantis i labiausiai pasaulio nemegstamas kulturas pazvelgti is kitos (vienetu) puses. Sakoma saukstas deguto statine medaus sugadina, o sitas filmas daro atvirksciai, vieno asmens istorija pataiso visos mases reputacija. Nors cia gal tik man aktualu DD 10/10
Silence of the lambs (1991)>> Sita filma ziurejau gal kai kokie 6 metai man buvo DD tai kazkaip is tu laiku ispudis buvo nekoks, todel tiek ilgai ir neprisiverciau paziureti dar karta. As siaip detektyvu nemegeja ir sita filma greiciausiai vertinciau kokiais 4 is 10, nes siuo metu tu detektyvu prikurta panasiu pilna, taciau Hanibalo Lecterio personazas visam sitam reikaliui prideda nemazai balu. Cia velgi galetu buti del to, kad man tai aktualu, taciau svaigau as ties kiekviena jo uzuomina ar izvalga. Isimylejau
8/10
Hannibal (2001)>> kaip netiketa, bet Avineliu tylejimas mane itrauke, tad tenka ziureti visas dalis Ka galiu pasakyti, pirmoji dalis geresne, daugiau paslapties ir Lekteris zavesnis, sioje daly mazai psichologijos, daugiau veiksmo. Pagrindines aktores pakeitimas manau buvo blogas zingsnis, nes ipratus prie tokios sveples, susiguzusios, drebancios, ryskiai kazkoki psichikos sutrikima turincios pirmosios Klarises Starling sunku priprasti prie tokios palyginti stiprios asmenybes kaip Julianne Moore(antroji Klarise Starling).
7/10
Jeigu tu turi nuostabią žmoną, pritrenkiačią meilužę, prabangų automobilį, neturi problemų su valdžia ir mokesčių tarnybomis, o tau išėjus į gatvę visada šviečia saulė ir praeiviai tau šypsosi - pasakyk NE narkotikams!
Jim Carrey čia juokingas labai.
Patiko personažo cinizmas pradžioje, niurnėjimas.
Graži-Kalėdinė idėja, o knyga "Kalėdų giesmė" vaikystėje buvo ne kartą skaityta, tad su siužeto "vingiais" čia viskas gana aišku.
Įdomi grafika: kai herojai nei tai piešti, nei tai realūs (nors, matyt, labiau realiai nusifilmavę), o aplinka visa - piešta.
Kažkas pasakė, kad tuo primena "Valsas su Baširu".
O bendrai: jaukus Disney filmukas.
7/10
Riesutu duona - nesuprantu,kaip dar galejau buti nemacius. Taip tyra, lietuviska, nesugadinta. Su ziupsneliu humoro, miela vaidyba.. Atgaiva sielai nuo Holivudo, kurio net nebesinori ziureti po tokio lietuvisko gerio...
Mr.Nobody - apie akimirkos sprendimo galia.apie sprendimus, kuriuos priimame galbut net kasdien ir net nesusimastome. apie tai,is ko susideda likimas. idomi tematika,itraukia.
The Painted Veil - jausminga. Man patiko, nes patinka tokio zanro filmai, apie meile, isbandymus. Tik pateikta ne pigiai ir primityviai, o subtiliai, skoningai. Grazi muzika. Grazus aktoriai. Idomus laikotarpis, ir zinoma, siuzetas..
Manyčiau, kad tema ir yra skirta komentarams (mano atveju be pretenzijų į recenzijas ir gilesnes analizes, ne ta vieta), t.y. nuomonės išsakymui, ir tas galioja visoms diskusijų temoms. Erzina, kai temoje randi tik „gerai“, „blogai“ ar „patiko“. O kas, ką ir kaip — kiekvieno asmeninis reikalas.
griztant prie temos, ir atsakant i Craizio komentara,
pries keleta dienu ziurejau dokumentini filma, programa, 'knygu krize' 2007m. tai gatvei sutikto jaunuolio paklause, kokia knyga jam patiko ar tai puskutine skaite, jis atsake. kai paklause apie ka knyga buvo, kuo patiko, jo atsakimas buvo mazdaug "...umm emmm bee mee" , ir arba toks " kazkas sove tada tas atejo ir visus nuzude"
zodziu zmogui truksta zodziu, ir jis net negali nieko normaliai, rysliai atpasakot.
"ką čia ir pasakysi apie filmą"
manau jeigu filmas yra geras, tai kaip ir pats toliau pasakei galima parasyti kuo patiko (pliusai) ir t.t.
viska gerai darai.
ir dar man daznaiusiai buna idomu perskaityti komentara filmo kuri pats nesenai ziurejau, tada galima palyginti ispudzius.
neieskau sitam topike recenziju.
ep>tai, kad nelabai, ką čia ir pasakysi apie filmą, nes tuoj, kai kurie žmnės užsipuls filmo spoilinimu. Tai aš bent pasakau, kas patiko, kas ne, ir įvertinu, nesistengiu čia kaip Dilgele recenzijų rašyti, anyway tokių įspūdingų recenzijų ir neparašyčiau.
nenoriu nieko izeist, bet manes tokia rasymo manera neitikina (apie Gabux) ta prasme beveik visi komentarai begalo monotoniski, labai, patiko, mielas, keistas, vietomis toks vietomis anoks, o pabaigoj dar trecioks, ir visi komentarai kaip per koki sablona.
na aisku puiku kad vienems tokiu komentaru reike, taigi cia viskas gerai
apie Dilgele, jeigu ji savo komentara pavadintu apzvalga arba recinzija, tai as gal pasakiciau kad kazkas yra blogai, o taip tai beabejo vaikai galetu pasimokyti biski aisku kartais vietomis kazkas baisiai uzknisa, bet tokia komentavimo manera yra bent jau man simpatiska
ps bet kokiu atveju gabux stovi laipteliu auksciau uz 90% kitu komentaru rasynetoju sitoj diskusijoj, tai no offense
Žiūriu, kad atsidūriau Konditerijaus "Paauglystėje". Kone 100% sutapimas tarp mūsų pasirinktų dainų Spotify playliste. Ko vėliau tikėtis? Konditerijaus "Vaikystės"?
2011 m. sausio 1 d. 20:16:57
2011 m. sausio 1 d. 20:14:08
Pandorum (2009)
"Svetimo" gerbejams turetu patikti.
nepatiko!
2011 m. sausio 1 d. 19:56:48
"Svetimo" gerbejams turetu patikti.
2011 m. sausio 1 d. 18:42:22
tiesiog irgi geras, geras ir tiek.
2011 m. sausio 1 d. 14:27:48
Nerealus filmas.
2011 m. sausio 1 d. 14:15:35
paskutinis matytas 2010 metais filmas. Lengvas. Nors daug trukūmų įžvelgiau.
Pirma, erzina mane australų filmai, australų aktoriai su savo australišku akcentu. Daugumoje filmų, priešai būna lopai, bet šitame filme priešai visiški lopai
Trūko filme daugiau veiksmo.
Ir filmo pabaiga pati pasako, jog bus dar tęsinys.
Imdb pažiūrėjau, taip, bus dar dvi dalys.
Siužeto mintis gal ir nieko, bet jos išpildymas nelabai vykęs.
6/10.
2010 m. gruodžio 31 d. 15:06:41
Kaip keista, aš irgi šitą vakar pažiūrėjau neiškentus, bet man jis visai nepasirodė niūrus. Mane perspėjo, kad jis sukrečiantis, bla bla, bet, tiesą sakant, aš iš jo net pasisėmiau įkvėpimo, niekas manęs nesukrėtė, kaip tik atvirkščiai - sukėlė susižavėjimą. O piktybiškai kišami simboliai po nosimi - tai ačiū Dievui, kad tik simboliai, o ne tai, kaip Inception su savo ilgomis nuobodžiomis paaiškinamosiomis instrukcijomis
Sukrėčiantis? Ne, man irgi ne, ne iš tos serijos. Gal kokiai jautriai dūšiai...: )
O tamsus, niūrus tam tikrais momentais — taip. Jau vien iš techninės pusės kai kuriama jo atmosfera — apšvietimas, muzika, dekoracijos, nekalbant apie vieną esminių siužeto aspektų. Mąstau, kad jį pagal kai kuriuos bruožus būtų galima bandyti pripaišyti gotikinio kino tradicijai. Nors smarkiai skiestas produktas, tiesa.
Į simbolius, kai pastarieji ir taip nereikalauja didelių pastangų norint juos suprasti, šitaip badyti pirštu irgi nieko gero.: ))
Man rodos, yra skirtumas, kaip parašyti - viena yra rašyti apie savo įspūdžius pažiūrėjus filmą, ir visai kas kita, neperspėjus skaitančių, atpasakoti filmo siužetą ir dar paskelbti, kaip mirė pagrindinis herojus. Nu čia yra elementari nepagarba kitiems žmonėms, arba išsiauklėjimo, kultūros, suopročio stoka.
Aha, rašydama „kaip“ apie šitai net nepagalvojau. Gal kad turinio atpasakojimo ir neprilyginu asmeninės nuomonės išsakymui. Kita vertus tai filmą gadina tik tuo atveju, jei be siužeto jis nieko daugiau ir neturi. Nors, aišku, tikrai ne pats geriausias variantas.
2010 m. gruodžio 31 d. 12:54:28
Manyčiau, kad tema ir yra skirta komentarams (mano atveju be pretenzijų į recenzijas ir gilesnes analizes, ne ta vieta), t.y. nuomonės išsakymui, ir tas galioja visoms diskusijų temoms. Erzina, kai temoje randi tik „gerai“, „blogai“ ar „patiko“. O kas, ką ir kaip — kiekvieno asmeninis reikalas.
2010 m. gruodžio 31 d. 12:31:28
Jau nebenorėjau laukti, kol pasieks mūsų k/t ekranus, gal truputį be reikalo.
Black Swan (2010 m., rež. Darren Aronofsky).
Dar viena stilizuota košmaro versija su trupučiu sekso, kraujo, deformacijom ir tamsiuoju alter ego. Filmas niūrus, labai vizualus (dar puikus apšvietimas ir kameros darbas), N. Portman — nuostabi. Minusai? Labiausiai erzino primityvus simbolizmas, dauguma simbolių taip piktybiškai kišami po nosimi, kad net neįdomu žiūrėti.
Aronofsky man vis tiek per manieringas (kalbant ne vien apie šį filmą), kartais susidaro įspūdis, kad perspaudžia dirbtinai, bet, nepaisant to, Black Swan — stiprus ir gražus Holivudo produktas, ir jei kalbant apie šių metų iškiliausiuosius (t.y. labiausiai linksniuojamus) iš anų kraštų — už kokį Inception tikrai pranašesnis.
2010 m. gruodžio 31 d. 12:14:01
(cia bus pirma ekranizacija butent raudono drakono)
2010 m. gruodžio 30 d. 16:11:19
nuostabiai pateikta istorija, viskas tiesiog vau, žiūri ir negali atitraukt akių
tikrai vertas pažiūrėt
2010 m. gruodžio 29 d. 14:03:33
patiko kaip nufilmuotas. t.y. kreivai kazkaip, nevientisos scenos, sumaisytos atrodo. o dar greitai besikeicianciu kai itraukta tai taip nenuobodu kai nera veiksmo.
pats maloniausias jausmas siaubo filmuose, bent man asmeniskai, tai tos vietos kai kuriama itampa, t.y. jei ji kuriama stipri, tokia kai zinai kad tuoj kazkas atsitiks ir tos mazos detales siurpulius kelia. mmm. daug tokiu vietu cia buvo, nors tas finalas prie kurio veda geeros itampos minutes ne kazi kokios ispudingos siaip. pradzioj filmo vaikinas sako: ''help me'', ir kita sekunde istasko jo smegenis. suprunksciau toj vietoj.
dar apie veikejus: tai mano galva jie tokie pernelyg sutirstinti. kaikurie labiau primine komiksu knygutes veikejus,. kur yra labai geras arba labai blogas. persudyta, manau, bet ir pats filmas toks toks.
imdb reitingas juokingai zemas. ne auksinis filmas, bet tikrai vertas daugiau.
7/10
2010 m. gruodžio 29 d. 10:50:46
Silence of the lambs (1991)>> Sita filma ziurejau gal kai kokie 6 metai man buvo
8/10
Hannibal (2001)>> kaip netiketa, bet Avineliu tylejimas mane itrauke, tad tenka ziureti visas dalis
7/10
Jeigu tu turi nuostabią žmoną, pritrenkiačią meilužę, prabangų automobilį, neturi problemų su valdžia ir mokesčių tarnybomis, o tau išėjus į gatvę visada šviečia saulė ir praeiviai tau šypsosi - pasakyk NE narkotikams!
2010 m. gruodžio 29 d. 09:40:59
Bet kuriuo atveju šaunu, kai žmogus parašo ką plačiau nei porą žodžių (pvz. Dilgele, dingussi ir t.t.)
- A Christmas Carol [2009]
https://www.imdb.com/title/tt1067106/
Jim Carrey čia juokingas labai.
Patiko personažo cinizmas pradžioje, niurnėjimas.
Graži-Kalėdinė idėja, o knyga "Kalėdų giesmė" vaikystėje buvo ne kartą skaityta, tad su siužeto "vingiais" čia viskas gana aišku.
Įdomi grafika: kai herojai nei tai piešti, nei tai realūs (nors, matyt, labiau realiai nusifilmavę), o aplinka visa - piešta.
Kažkas pasakė, kad tuo primena "Valsas su Baširu".
O bendrai: jaukus Disney filmukas.
7/10
2010 m. gruodžio 29 d. 03:43:26
Riesutu duona - nesuprantu,kaip dar galejau buti nemacius. Taip tyra, lietuviska, nesugadinta. Su ziupsneliu humoro, miela vaidyba.. Atgaiva sielai nuo Holivudo, kurio net nebesinori ziureti po tokio lietuvisko gerio...
Mr.Nobody - apie akimirkos sprendimo galia.apie sprendimus, kuriuos priimame galbut net kasdien ir net nesusimastome. apie tai,is ko susideda likimas. idomi tematika,itraukia.
The Painted Veil - jausminga. Man patiko, nes patinka tokio zanro filmai, apie meile, isbandymus. Tik pateikta ne pigiai ir primityviai, o subtiliai, skoningai. Grazi muzika. Grazus aktoriai. Idomus laikotarpis, ir zinoma, siuzetas..
2010 m. gruodžio 28 d. 21:22:56
2010 m. gruodžio 28 d. 21:17:55
pries keleta dienu ziurejau dokumentini filma, programa, 'knygu krize' 2007m. tai gatvei sutikto jaunuolio paklause, kokia knyga jam patiko ar tai puskutine skaite, jis atsake. kai paklause apie ka knyga buvo, kuo patiko, jo atsakimas buvo mazdaug "...umm emmm bee mee" , ir arba toks " kazkas sove tada tas atejo ir visus nuzude"
zodziu zmogui truksta zodziu, ir jis net negali nieko normaliai, rysliai atpasakot.
"ką čia ir pasakysi apie filmą"
manau jeigu filmas yra geras, tai kaip ir pats toliau pasakei galima parasyti kuo patiko (pliusai)
viska gerai darai.
ir dar man daznaiusiai buna idomu perskaityti komentara filmo kuri pats nesenai ziurejau, tada galima palyginti ispudzius.
neieskau sitam topike recenziju.
2010 m. gruodžio 28 d. 20:45:37
2010 m. gruodžio 28 d. 20:32:02
na aisku puiku kad vienems tokiu komentaru reike, taigi cia viskas gerai
apie Dilgele, jeigu ji savo komentara pavadintu apzvalga arba recinzija, tai as gal pasakiciau kad kazkas yra blogai, o taip tai beabejo vaikai galetu pasimokyti biski
ps bet kokiu atveju gabux stovi laipteliu auksciau uz 90% kitu komentaru rasynetoju sitoj diskusijoj, tai no offense
2010 m. gruodžio 28 d. 13:10:41