Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Gothic Metal

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 1 ... 67891011
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
Mirtis
2005 m. gegužės 17 d. 15:11:05
Kokie jūs nuspėjami. Tik ir sugebat vartoti kur reikia ir ypač kur nereikia žodžius "šūdas" arba "mada". Ar ne per drąsu nurašyti daugumą prie šio stiliaus priskiriamų grupių? Ir kaip pavyzdingas grupes pateikti kažką ne į temą? Aš, aišku, prie to nesikabinėčiau, bet net ir mane toks kritiškas kalbėjimo tonas užknisa. Kaip jūs ten tą vadinat - šūdmetaliu? tai neklausykit ir nesmirdės. sėkmės.

pastaruoju metu kažkodėl manau, kad toks stilius lyg ir neegzistuoja, arba jį nulemia kažkokie ypatingi požymiai, tam tikra dvasia ar pan. Šiais laikais gotikiniu metalu dažnai vadinamos įvairios industrial, EBM, symphonic power metal ir kt. grupės. Nesunku susipainioti.

Geriausiai temą atspindi dirty_thing komentaras:
...

2005 m. gegužės 17 d. 13:54:06
Gothic metal dabar iš tikrųjų išsigimsta. Nes, rekia pripažinti, kad pastaruoju metu tapo itin madinga klausytis a lia gotih rock'o ir gothic metalo.
Iš tikrųjų, gothic metal, kaip po toks atsirado kaip priešprieša punk rockui - siekimas kažko gražaus ir grakštaus tiek muzikoje, tiek apsirengimo stiliuje. Gothc metal prasidėjo nuo Sister of mercy ir Bauhaus.
Gothic metal prasidėjo ne nuo doom'o, o nuo metalo, kaip tokio apskritai. Doom'o yra tiesiog lėtas grojimo stilius, gal šiek tiek melancholiška nuotaiką sukelia, bet ne daugiau. is dėl to reikia pripažinti, kad gothic metal grojimo stilius yra ne toks lėtas, kaip doom'o, o greitesnis.

Paradaise Lost - yra pradininkai doom metal būtent tokio, koks susiformavo dabar. Taip, jie nusivažiavo tiesiai į gothic metal, sakyčiau kažkur 195m., kai išleido “Draconian Times”. Nors 1998m. išleistame rinkiny “Reflections” vis dar jautėsi doom'o dvasia.

My Dying Bride - niekada nebuvo priskiriama gothic metal (nebent neišmanėlis tai galėtų padaryti). Tai yra doom'o klasika. Tai buvo trečia grupė, nuo kurios prasidėjo doom'as Anglijoje ir tęsiasi iki šiol. Ir beje, MDB niekada neįvardino savo gorjimo kaip gothic metal.

2005 m. gegužės 17 d. 13:01:07
Seip tai sleeper tavo isvardintos grupes groja dooma

o seip tai gothic metal yra mano megstamiausias stiliu ir man nusispjaut jis issigimes ar ne man ta muzika patinka ir viskas...

2005 m. gegužės 17 d. 11:08:41
Anot Sleeper, tuomet reiketu isnaikinti 95% visu grupiu ir tuo paciu muzikos, palikti tik tas kurios turi "isliekamaja verte", toks poziuris mano nuomone yra ypach kvailas, jei tu nesugebi atrasti "perliuku" grupese, tai nereiskia, kad kiti nesugebes to padaryti. Kiekviena grupe yra savotishkai idomi ir originali, nes visu pirma jie nori grot ir jie tai daro del saves, todel teisti gali tik jie patys. Nebukim tie kurie shaukia visos grupes shudas, jei jos nepatinka.

2005 m. gegužės 17 d. 10:11:33
Shadow_Dweller rašė:
Gal koks protingas dėdė galėtų man durnei paaiškint nuo kada My Dying Bride gotikinį metalą groja??

Na, atleiskite, bet MDB ir Paradise Lost'uose aš gotikos įžvelgiu tikrai daugiau, nei tose besiafišuojančiose ir tiesiogiai save gothic metal vadinančiose grupėse.
Kita vertus, galima iki pamėlynavimo ginčytis, kas gi vis dėlto yra tas gothic metal. Palengvintas doom metal? O gal pasunkintas gothic rock? O gal tokio iš vis nėra?

2005 m. gegužės 17 d. 10:11:20
Shadow_Dweller rašė:
Gal koks protingas dėdė galėtų man durnei paaiškint nuo kada My Dying Bride gotikinį metalą groja??

2005 m. gegužės 17 d. 10:02:37
bleem, kaip jus dar atskiriat doom nuo gothic ir pan.? Man visi stiliai vienodi. Popsa nuo rocko siaip ne taip atskiriu ir ok...
O del gothic metal. Nu ka as zinau. tai, ka as klausau, aisq niekas gotikiniu metalu nepavadins, bet sis tas panasaus is Sleeper aprasymo. Bet kai paskaitau tokias mintis kaip Sleeper, tai net vidurius susuka...
Na, ok, nusisnekejau...

Atsakyti
Shadow_Dweller
2005 m. gegužės 17 d. 10:02:14
Jo, Paradise Lost irgi iš pradžių grojo doomą, mano menkomis žiniomis. Bet kadangi vėliau nusivažiavo tai nebeklausiau...

2005 m. gegužės 17 d. 09:53:10

2005 m. gegužės 16 d. 19:53:58
Na ir kas apie jį? Atseit, patinka/nepatinka? Šiaip didžioji dalis yra absoliutus šlamštas. Prieš keletą metų užplaukus tai gothic metal madai, atsirado be galo daug serijinės gamybos šūdgrupių, kurių net viena nuo kitos atskirt neįmanoma. Maždaug kažkas sugalvojo šabloną - truputį palengvintas doom metal + žemas, pusiau kriokiantis vyriškas vokalas + aukštas (ir tikrai ne visada profesionalus) moteriškas vokalas, ir štai jums super-duper gothic metal. Geriausias to pavyzdys - The Sins of Thy Beloved - visiškai šlamštinas, jokios išliekamosios vertės neturintis šūdmetalis. O tokių grupių yra ne viena ir ne dvi, o keli šimtai, ir juokingiausia, kad jos visos groja absoliučiai vienodai.
Na, bet yra perliukų ir gothic metal\'e. Pavyzdžiui, jaučiu labai didelę pagarbą tokioms grupėms, kaip My Dying Bride, Paradise Lost, The Vision Bleak ar Secret Discovery.

Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname

The Strokes The Strokes
7,5

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:55 - Very_crazy_enough
" Visi esate saugus! "
Евге́ний Ви́кторович Приго́жин
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
12:37 - Very_crazy_enough
666 6e6tine6 ka veikti per 666ines? Laukti 777miniu!
12:36 - 4Blackberry
Quiero más points
12:26 - Konditerijus
No quiero más…
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
00:22 - Very_crazy_enough
Tomas Sinickis socialiniuose tinkluose pareiškė, kad naujajame „Nacionaliniame stadione pirmas renginys bus Eurovizija 2027“.
08:02 - Very_crazy_enough
Klaus Nomi ir Ozo miesto Tin Woodman hibridas laimejo... kelialapi i europos aukstybes!
14:33 - Very_crazy_enough
Pamenu kokiais 1985ais kai Lietuvoje dar nebuvo Dievo, rimtesniu baznyciu, renginiu, katinas leopoldas buvo pirmas krikscionis neses Dievo zinia i dar sovietine sali.
14:18 - Very_crazy_enough
Jei esi geras – viskas lengva kelyje,
O kai atvirkščiai – sunku ir tamsu darosi tiesiog.
Pasidalink su kiekvienu džiaugsmu savo tyru,
Sėk aplinkui juoką skambų ir tyrą.
Jei dainas dainuoji – linksmiau pasidaro,
O kai atvirkščiai – nuobodu ir pilka, be gal
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 1120
  Iš viso užsiregistravę: 73765
  Naujausias narys: RodgerHennin
  Šiandien apsilankė: 80970