Ai jo visiškai užmiršau WT. Na jei jie spės įšokt į 2010 traukinį tuomet tikrai, manau, bus rimtas pareiškimas į metų goth albumą.
Dėl Leaves Eyes ep, klausiau, tai kiek geresnis nei Njord albumas, bet vis tiek kažkas atsitiko šiai gruepi...
Liv taigi popsą savo soliniuose varo, jau iš viršelio aišku, kad šis bus ne išimtis. O Tarja... Na gal, bet MY WInter Storm manęs nežavėjo... Tačiau, kad iš visų šitų sulauksim kokybiškos muzikos neabejoju.
nu jei pasiduodant vyraujanciai nuomonei apie gothic metal kaip tu sakei tai siais metais galima daug gerio tiketis is WT, Tarjos, liv kristine. Beje naujas leaves' eyes EP pasirode toks ziauriai standartinis sios grupes muzikai, bet muzika neblogam lygyje
Na aš laukiau Diabulus in Musica, semplai ir demo skabėjo puikiai, galvojau bus kažkas panašaus į senąją Tristania, deja, galutinis produktas tikrai kiek nuvylė. Toliau Evig Natt visai solidus nauajs albumas, bet iki debiuto netraukia.
Lord Vampyr naujas, vėlgi jau tik gurmanams, nors man visai patiko.
Ilgai lauktas Revamp (Floor Jansen ex After Forever) irgi kiek nuvylė. Kelios tikrai stiprios dainos yra, bet albai per prievarta išgimdytas albumas, labai dirbtina viskas.
Apie Mortemia net nekalbu, ką Mortenas begalvoja, matyt, jam pačiam težinoma. Kam pradėti naują projektą, kuris nei kiek nesiskiria nuo SIrenios?
O Dabar dar laukiu Tristanios ir Edenbridge naujų, kurie turėtų prakelti kartelę šių metų, sprendžiant iš semplų.
O dėl kalėdų karštinės, tai, kad be Delain, nelabai kas ir žada išleisti albumus daugiau šiemet iš žymiųjų kolektyvų, nebent kažkas naujo atsiras ir nustebins.
Ai iš vyriškos Gothic MEtal pusės tai VIrgin Black irgi nepritraukė iki paskutiniojo albumo.
Vienintelis tikrai vertas dėmesio albumas šį pusmetį iš to gothic/doom turbūt yra FOreshadowing - Oionos.
lacunacoil rašė: Matai, Female Fronted atrodo, kad klijuojamas visoms moterišku vokalu grupėms, bet iš tikro tam tikra atranka yra. Vis dėlto, kad ir kokių skirtingų stilių būtų bet tarkim šios grupės: Epica, After Forever, Within Temptation, Nightwish, Nemesea, Tristania, Visions Of Atlantis, Edenbrdige. Xandria, Delain ir netgi Krypteria turi kažką bendro. Naudoja didžioji dalis gausiai klavišus, chorus ir panašiai...
Pritariu dėl to, kad dauguma gothic metal etiketuotų grupių tokiomis net nėra. Išvis aš iš Female Fronted, kurį visą pamėgtą priskirti prie gothic, pasikratosiu prie gothic priskirčiau tik Flowing Tears, TSOTB ir Tristania.
Bet tai neprikursim gi temų milijoną, todėl tenka pasiduoti vyraujančiai nuomonei ir vienoje temoje diskutuoti apie Gothic, Power, Symphonic, Progressive stilius.
Bet
o kaip ankstyvoji lacuna coil?
Hm... Manau tu teisus, pirmus du tris albumus tikrai galima Gothic Metal priskirti. Šiaip visai pamiršau, kad ir kaip keista tai atrodytų D
lacunacoil rašė: Matai, Female Fronted atrodo, kad klijuojamas visoms moterišku vokalu grupėms, bet iš tikro tam tikra atranka yra. Vis dėlto, kad ir kokių skirtingų stilių būtų bet tarkim šios grupės: Epica, After Forever, Within Temptation, Nightwish, Nemesea, Tristania, Visions Of Atlantis, Edenbrdige. Xandria, Delain ir netgi Krypteria turi kažką bendro. Naudoja didžioji dalis gausiai klavišus, chorus ir panašiai...
Pritariu dėl to, kad dauguma gothic metal etiketuotų grupių tokiomis net nėra. Išvis aš iš Female Fronted, kurį visą pamėgtą priskirti prie gothic, pasikratosiu prie gothic priskirčiau tik Flowing Tears, TSOTB ir Tristania.
Bet tai neprikursim gi temų milijoną, todėl tenka pasiduoti vyraujančiai nuomonei ir vienoje temoje diskutuoti apie Gothic, Power, Symphonic, Progressive stilius.
Kaip tik dabar klausau Lord Vampyr naują albumą ir prisiminiau, kad čia ką ką, bet Theatres des Vampires tai tikrai galima laiktyi gothic metal. Nes tarkim gotikinėje literatūroje pilna horror motyvų, o TDS pirmi albumai tai išvis nerealūs šioje srityje, Klausant "Prelude to madness" visad baisu pasidaro, kad tikrai koks šetonas neužvaldytų. Na bet po Lord Vampyr išmetimo iš grupės TDS nieko gero nebeparodė, nors toliau sėkmingai dedama į gothic metal lentyną.
O dėl naujo albumo, tai jis kiek prastesnis už pernykštį Lord Vampyr albumą "Carpathian Tragedies". Bet kai kurios dainos klausosi tikrai smagiai. Kam patinka TDS ar Notre Dame, tikrai rekomenduoj išbandyti ir Lord Vampyr
Matai, Female Fronted atrodo, kad klijuojamas visoms moterišku vokalu grupėms, bet iš tikro tam tikra atranka yra. Vis dėlto, kad ir kokių skirtingų stilių būtų bet tarkim šios grupės: Epica, After Forever, Within Temptation, Nightwish, Nemesea, Tristania, Visions Of Atlantis, Edenbrdige. Xandria, Delain ir netgi Krypteria turi kažką bendro. Naudoja didžioji dalis gausiai klavišus, chorus ir panašiai...
o aš turbūt prisidėčiau prie tų, kurie laikosi nuomonės, jog 'gotikinis metalas' yra pakankamai dirbtinis stiliaus pavadinimas. ir galvoju, kad klausimas "o toks stilius išvis egzistuoja?" yra ne toks jau ir kvailas... Galų gale tai tiesiog susitarimo reikalas. tas vardas lipinamas visoms iš eilės grupėms, kurios savo muzika kuria nors kiek niūresnę nuotaiką (ir, kas juokingiausia, netgi visiškai nebūtinai! - daugelis simfoninių grupių su moterim vokaliste priešingai, skamba labai džiugiai ir bent jau aš jų klausau norėdama pasikelti nuotaiką ir darbingumą. manau, tai niekaip nesuderinama su gotika). apskritai vengiu apibrėžimo 'gothic metal', jis atrodo toks dirbtinis, lyg išrastas vien tam, kad būtų kaip trumpai apibrėžti daugybę skirtingų ir dažniausiai visai negotikinių grupių, kad būtų galima apie visas jas kalbėti draugėje tuo labiau, kad visas tas grupes, kurios vienų ar kitų asmenų yra priskiriamos šiam stiliui, galima žymiai tiksliau priskirti kitiems stiliams - symphonic, progressive, power, black, darkwave ir dar visaip balažin kaip kitaip (galų gale tikrai nesu šios srities ekspertė). apskritai iš esmės pritariu kadaise šioje temoje negative-creep išsakytoms mintims. pati niekaip nepajėgčiau pasakyti išsamiau/tiksliau.
Antra vertus, bėdos prasideda tada, kai grupė išties maišo daugybę stilių ir jos negalima priskirti kažkuriam iš jų (o tai šioje scenoje - ir, tiesą sakant, apskritai šiuolaikinėje muzikoje yra labai dažnas atvejis). Kad ir elementariai tie patys Moonspell - primaišę belekiek stilių, o ir kai kurie albumai vieni nuo kitų skiriasi kaip diena nuo nakties. Tada reikia gelbėtis ieškant kažkokio kodinio pavadinimo... ir juo dažnai tampa tas pats gothic metal. nežinau, kodėl, gal žmonėms tiesiog patinka šis pavadinimas? 'va, aš klausau gotikinės muzikos'
Galų gale chzarija teisi, sakydama, jog nesvarbu, kokiam stiliui priskirsi mėgstamą grupę - svarbu tai, kad pati muzika teikia malonumą. Tik tiek, kad kai bastaisi po kokį last.fm ir matai visokius Nightwishus ir HIMus užtaguotus kaip gothic metal, bent jau man širdį susopsta))
o Female fronted metal, kad ir koks tikslus pavadinimas būtų, iš esmės yra dar juokingesnis nes pasako tik tiek, kad dainuoja moteris - o grupės juk gali visiškai neturėti Nieko bendra. Antra vertus, moteriškų grupių yra gerokai mažiau, tad toks skirstymas galbūt labai naudingas būtent moterišką vokalą mėgstantiems ir naujų grupių ieškantiems, nors man asmeniškai nėra skirtumo, dainuoja vyras ar moteris - svarbu, kokią nuotaiką, kokią emociją perteikia ir kaip.
Tik tiek, kadangi pati asmeniškai nelabai įsivaizduoju, ką būtent galima priskirti tam mistiniam gotikiniam metalui, tai sunku ir susigaudyti, apie kokias grupes šioje temoje galima diskutuoti bet tarkim, kad tai open topic ir kalbėti galima apie viską, ką tik norisi
--
o dėl Anathemos - tikrai nemanau, kad jie nusivažiavo. Jų visi albumai yra savaip įdomūs ir geri, tiek iš metalinio, tiek iš akustinio laikotarpio. Gal tik Serenades man sunkoka klausytis (tad darau tai tik nedidelėmis dozėmis) - tiek todėl, kad apskritai mėgstu lengvesnę muziką, tiek todėl, kad man jis atrodo lyg ne iki galo išdirbtas, tiek todėl, kad vokalas man jame skamba ne itin maloniai. Tačiau dainos Sleepless ir Sleep In Sanity puikios. Apskritai iš Anathema repertuaro esu labiausiai įnikusi į albumus The Silent Enigma (ypač! jis apskritai priklauso mano mėgstamiausiųjų albumų sąrašui), Alternative 4 ir Judgement, kitų klausausi retai.
Nueik į nors vieną metalo svetainę ir papostink šitą, labai norėčiau pažiūrėti reakcijas. HIm tikrai negroja metalo nei per kur, kaip ir Evanescence, Linkin Park ir panašiai...
Kad ir ka HIM grotu, didelio skirtumo klausant nera, patinka ir klausai. Rokas, Metalas, kad ne popsas ir taip aisku ir ne klasika, o jei grazu tai tikrai neesme koks stilius
But all the drugs in this world
Won't save her from herself
rabithunter rašė: tiesa sakant Gothic skambesys man labiau primine ne gothic metal grupes bet Katatonia "Dance Of December Souls", irgi kiek didesnis tempas nei iprasta doomui ir sunki niuri atmosfera, o del Anathema tai net nesinori lygint velesnius albumu su Silent Enigma/Serenades/Crestfallen
Tai nereikia jų lyginti, grupė matyt ir nežadėjo groti metalo ilgai, tai yra akivaizdu Nežinau mėgstu Anathema ir seną ir naują.
VIs vien labiausiai gerbiu ir labiausiai iš šitų patinka My DYing Bride, kur tikriausiai, jei grįžtant, prie temos rastume daugiausia gothic elementų
tiesa sakant Gothic skambesys man labiau primine ne gothic metal grupes bet Katatonia "Dance Of December Souls", irgi kiek didesnis tempas nei iprasta doomui ir sunki niuri atmosfera, o del Anathema tai net nesinori lygint velesnius albumu su Silent Enigma/Serenades/Crestfallen
Nesakyčiau, kad Anathema labai nugrybavo. Taip jie nebegroja metalo, bet tai ką jie groja yra tikrai gera ir kokybiška muzika.
Del PL - GOthic, tai net darydamas univere prezentaciją apie female fronted metal, paminėjau jį kaip vieną gothic metal pradininkų. Pritariu, kad galima laikyti jį doom/death, bet kai kurios dermės akordų, kiek greitesnis tempas ir tuo metu retai naudojamas moteriškas vokalas tikrai įnešė tamsią, šiurpią ir kartu gotišką atmosferą.
PAradise Lost - Gothic su gothic metal tik pavadinima ir turi bendra, ten tikrai doom/death
po to tik jau PL i lankas smarkiai nugrybavo kartu su Anathema
chzarija rašė: Lacunacoil - wikipedia.lt - HIM pradėjo groti nelabai girdėtą ir savotišką metalą – sunkųjį metalą su gotikinio metalo priemaišom. Tokį stilių jie vadina „Love Metal“.
Nueik į nors vieną metalo svetainę ir papostink šitą, labai norėčiau pažiūrėti reakcijas. HIm tikrai negroja metalo nei per kur, kaip ir Evanescence, Linkin Park ir panašiai...
chzarija rašė: Lacunacoil - wikipedia.lt - HIM pradėjo groti nelabai girdėtą ir savotišką metalą – sunkųjį metalą su gotikinio metalo priemaišom. Tokį stilių jie vadina „Love Metal“.
siaip wikipedia visiskai irgi pasitiket negalima, pvz atsiverti straipsni apie evanescence raso alternative rock, po to atsiverti straipsni - gothic metal ir oplia randi evanescence, tai tinka ir kitoms grupems
Pamenu kokiais 1985ais kai Lietuvoje dar nebuvo Dievo, rimtesniu baznyciu, renginiu, katinas leopoldas buvo pirmas krikscionis neses Dievo zinia i dar sovietine sali.
Jei esi geras – viskas lengva kelyje,
O kai atvirkščiai – sunku ir tamsu darosi tiesiog.
Pasidalink su kiekvienu džiaugsmu savo tyru,
Sėk aplinkui juoką skambų ir tyrą.
Jei dainas dainuoji – linksmiau pasidaro,
O kai atvirkščiai – nuobodu ir pilka, be gal
2010 m. birželio 10 d. 16:51:35
2010 m. birželio 10 d. 16:34:01
Dėl Leaves Eyes ep, klausiau, tai kiek geresnis nei Njord albumas, bet vis tiek kažkas atsitiko šiai gruepi...
Liv taigi popsą savo soliniuose varo, jau iš viršelio aišku, kad šis bus ne išimtis. O Tarja... Na gal, bet MY WInter Storm manęs nežavėjo... Tačiau, kad iš visų šitų sulauksim kokybiškos muzikos neabejoju.
2010 m. birželio 10 d. 16:24:05
2010 m. birželio 10 d. 15:49:11
Lord Vampyr naujas, vėlgi jau tik gurmanams, nors man visai patiko.
Ilgai lauktas Revamp (Floor Jansen ex After Forever) irgi kiek nuvylė. Kelios tikrai stiprios dainos yra, bet albai per prievarta išgimdytas albumas, labai dirbtina viskas.
Apie Mortemia net nekalbu, ką Mortenas begalvoja, matyt, jam pačiam težinoma. Kam pradėti naują projektą, kuris nei kiek nesiskiria nuo SIrenios?
O Dabar dar laukiu Tristanios ir Edenbridge naujų, kurie turėtų prakelti kartelę šių metų, sprendžiant iš semplų.
O dėl kalėdų karštinės, tai, kad be Delain, nelabai kas ir žada išleisti albumus daugiau šiemet iš žymiųjų kolektyvų, nebent kažkas naujo atsiras ir nustebins.
Ai iš vyriškos Gothic MEtal pusės tai VIrgin Black irgi nepritraukė iki paskutiniojo albumo.
Vienintelis tikrai vertas dėmesio albumas šį pusmetį iš to gothic/doom turbūt yra FOreshadowing - Oionos.
Tai tiek šiam kartui
2010 m. birželio 10 d. 15:34:31
2010 m. gegužės 3 d. 20:42:14
Matai, Female Fronted atrodo, kad klijuojamas visoms moterišku vokalu grupėms, bet iš tikro tam tikra atranka yra. Vis dėlto, kad ir kokių skirtingų stilių būtų bet tarkim šios grupės: Epica, After Forever, Within Temptation, Nightwish, Nemesea, Tristania, Visions Of Atlantis, Edenbrdige. Xandria, Delain ir netgi Krypteria turi kažką bendro. Naudoja didžioji dalis gausiai klavišus, chorus ir panašiai...
Bet
Hm... Manau tu teisus, pirmus du tris albumus tikrai galima Gothic Metal priskirti. Šiaip visai pamiršau, kad ir kaip keista tai atrodytų
2010 m. gegužės 3 d. 20:32:34
Bet
2010 m. gegužės 3 d. 16:30:34
Kaip tik dabar klausau Lord Vampyr naują albumą ir prisiminiau, kad čia ką ką, bet Theatres des Vampires tai tikrai galima laiktyi gothic metal. Nes tarkim gotikinėje literatūroje pilna horror motyvų, o TDS pirmi albumai tai išvis nerealūs šioje srityje, Klausant "Prelude to madness" visad baisu pasidaro, kad tikrai koks šetonas neužvaldytų. Na bet po Lord Vampyr išmetimo iš grupės TDS nieko gero nebeparodė, nors toliau sėkmingai dedama į gothic metal lentyną.
O dėl naujo albumo, tai jis kiek prastesnis už pernykštį Lord Vampyr albumą "Carpathian Tragedies". Bet kai kurios dainos klausosi tikrai smagiai. Kam patinka TDS ar Notre Dame, tikrai rekomenduoj išbandyti ir Lord Vampyr
2010 m. gegužės 3 d. 16:24:53
Bet
2010 m. gegužės 3 d. 16:13:24
Antra vertus, bėdos prasideda tada, kai grupė išties maišo daugybę stilių ir jos negalima priskirti kažkuriam iš jų (o tai šioje scenoje - ir, tiesą sakant, apskritai šiuolaikinėje muzikoje yra labai dažnas atvejis). Kad ir elementariai tie patys Moonspell - primaišę belekiek stilių, o ir kai kurie albumai vieni nuo kitų skiriasi kaip diena nuo nakties. Tada reikia gelbėtis ieškant kažkokio kodinio pavadinimo... ir juo dažnai tampa tas pats gothic metal. nežinau, kodėl, gal žmonėms tiesiog patinka šis pavadinimas? 'va, aš klausau gotikinės muzikos'
Galų gale chzarija teisi, sakydama, jog nesvarbu, kokiam stiliui priskirsi mėgstamą grupę - svarbu tai, kad pati muzika teikia malonumą. Tik tiek, kad kai bastaisi po kokį last.fm ir matai visokius Nightwishus ir HIMus užtaguotus kaip gothic metal, bent jau man širdį susopsta
o Female fronted metal, kad ir koks tikslus pavadinimas būtų, iš esmės yra dar juokingesnis
Tik tiek, kadangi pati asmeniškai nelabai įsivaizduoju, ką būtent galima priskirti tam mistiniam gotikiniam metalui, tai sunku ir susigaudyti, apie kokias grupes šioje temoje galima diskutuoti
--
o dėl Anathemos - tikrai nemanau, kad jie nusivažiavo. Jų visi albumai yra savaip įdomūs ir geri, tiek iš metalinio, tiek iš akustinio laikotarpio. Gal tik Serenades man sunkoka klausytis (tad darau tai tik nedidelėmis dozėmis) - tiek todėl, kad apskritai mėgstu lengvesnę muziką, tiek todėl, kad man jis atrodo lyg ne iki galo išdirbtas, tiek todėl, kad vokalas man jame skamba ne itin maloniai. Tačiau dainos Sleepless ir Sleep In Sanity puikios. Apskritai iš Anathema repertuaro esu labiausiai įnikusi į albumus The Silent Enigma (ypač! jis apskritai priklauso mano mėgstamiausiųjų albumų sąrašui), Alternative 4 ir Judgement, kitų klausausi retai.
2010 m. gegužės 3 d. 10:58:03
Grįžtam prie topico.
2010 m. gegužės 3 d. 00:33:45
Lacunacoil - wikipedia.lt - HIM pradėjo groti nelabai girdėtą ir savotišką metalą – sunkųjį metalą su gotikinio metalo priemaišom. Tokį stilių jie vadina „Love Metal“.
Kad ir ka HIM grotu, didelio skirtumo klausant nera, patinka ir klausai. Rokas, Metalas, kad ne popsas ir taip aisku ir ne klasika, o jei grazu tai tikrai neesme koks stilius
2010 m. gegužės 2 d. 17:27:02
tiesa sakant Gothic skambesys man labiau primine ne gothic metal grupes bet Katatonia "Dance Of December Souls", irgi kiek didesnis tempas nei iprasta doomui ir sunki niuri atmosfera, o del Anathema tai net nesinori lygint velesnius albumu su Silent Enigma/Serenades/Crestfallen
Tai nereikia jų lyginti, grupė matyt ir nežadėjo groti metalo ilgai, tai yra akivaizdu
VIs vien labiausiai gerbiu ir labiausiai iš šitų patinka My DYing Bride, kur tikriausiai, jei grįžtant, prie temos rastume daugiausia gothic elementų
2010 m. gegužės 2 d. 17:22:54
2010 m. gegužės 2 d. 17:07:58
Del PL - GOthic, tai net darydamas univere prezentaciją apie female fronted metal, paminėjau jį kaip vieną gothic metal pradininkų. Pritariu, kad galima laikyti jį doom/death, bet kai kurios dermės akordų, kiek greitesnis tempas ir tuo metu retai naudojamas moteriškas vokalas tikrai įnešė tamsią, šiurpią ir kartu gotišką atmosferą.
2010 m. gegužės 2 d. 17:01:47
po to tik jau PL i lankas smarkiai nugrybavo kartu su Anathema
2010 m. gegužės 2 d. 17:00:04
2010 m. gegužės 2 d. 16:58:30
2010 m. gegužės 2 d. 16:33:49
Lacunacoil - wikipedia.lt - HIM pradėjo groti nelabai girdėtą ir savotišką metalą – sunkųjį metalą su gotikinio metalo priemaišom. Tokį stilių jie vadina „Love Metal“.
2010 m. gegužės 1 d. 17:18:31
siaip wikipedia visiskai irgi pasitiket negalima, pvz atsiverti straipsni apie evanescence raso alternative rock, po to atsiverti straipsni - gothic metal ir oplia randi evanescence, tai tinka ir kitoms grupems