Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Gothic Metal

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 1 ... 34567891011
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
lacunacoil
2006 m. liepos 24 d. 20:08:29
Sin> after forever, pabandyk nemesea, autumn...

2006 m. liepos 24 d. 19:12:03
iš gotikinio man labiausiai Tristania ir Epica.... turbūt daugiau tokio real gothic metal ir nežinau...

2006 m. gegužės 15 d. 10:33:11
Edvi, nu ir atknisi tu senus komentarus...

2006 m. gegužės 15 d. 09:49:15
enigmatic rašė:
O tai pala...My Dying Bride doom'as ar death'as?...

Doom-deathas.

2006 m. gegužės 14 d. 23:43:39
Evanescence rašė:
O paradise Lost kartais ne doom'a groja?
Nors ne... Jie pradėjo nuo doom'o, o po to nusivažiavo...
Jo ir aš norėčiau žinot nuo kada My Dying Bride gotiką groja?

O tai pala...My Dying Bride doom'as ar death'as?...

2006 m. gegužės 12 d. 20:52:15
beto as kazkaip Deathstarsus priskirciau prie industrial metal...

2006 m. gegužės 12 d. 20:14:25
Man Deathstars klipas "Cyanide" (taip pat ir si daina) patiko bei "Play God" ir "The Last Ammunition".. na , cia labiausiai, o siaip kiek klausiau kitu dainu, tai nenuwyle jos manes.

Atsakyti
Smashing
2006 m. gegužės 12 d. 20:13:47
Man Deathstars klipas "Cyanide" (taip pat ir si daina) patiko bei "Play God" ir "The Last Ammunition"

Atsakyti
lacunacoil
2006 m. gegužės 12 d. 20:04:24
VoteForTorro rašė:
jaučiu čia vyksta idomios diskusijos,
ka aš noriu pasakyti,
kas man yra gotika (gotikinis metalas) : - gražus moteriškas vokalas padalintas iš šlamštino viriško kriokimo-šnibždejimo-bliovaujimo-... (galima apseiti ir be jo) padauginta iš tokios pusiau depresines nuotaikos, toks melodingas -( simfoninis )- fonas.

atrodo panasu apebrežima pateike ir sleeper'is

kas priklauso, kas nepriklauso, tai jau nereikalinga polemika
kas vienam gotika, kitam galvos skausmas.

as lygiai taip pat suprantu gothic metal...nes dabar visur toks stilius apibendrinimas kaip gothic metal...o visi cia kas bando visaip tipo pasirodyt protingais ir i istorija lenda tiesiog nori pasigincyt ir viskas

2006 m. gegužės 12 d. 20:01:19
nu Synthetic Generation dar visai neblogai suejo...nu bet naujas tai nepatiko...toks grynai net nzn kaip pasakyt...per kietas...ta prasme truko siek tiek melodingumo ir daugiau solo gitaru...na cia man primena Xess: in cyber lust vs psychoholic...ten irgi tas pat...man pvz in cyber lust daug labiau patiko...na o seip tai vyrukai neblogai groja jau nemazai isgarsejo...

2006 m. gegužės 12 d. 19:57:29
O ka jus manot apie DEATHSTARS?

Atsakyti
VoteForTorro
2005 m. gegužės 27 d. 07:08:40
EvilAngel, ir...?

Atsakyti
EvilAngel
2005 m. gegužės 22 d. 08:29:51
VoteForTorro, kitas klausimas ar tas apibrėžimas tikslus ir taiklus...

"kas vienam gotika, kitam galvos skausmas."
Na death'as mano mamai - galvos skausmas, bet ar tas reikalas pats pasikeičia dėl jos nuomonės? : ]

Atsakyti
VoteForTorro
2005 m. gegužės 21 d. 20:21:24
jaučiu čia vyksta idomios diskusijos,
ka aš noriu pasakyti,
kas man yra gotika (gotikinis metalas) : - gražus moteriškas vokalas padalintas iš šlamštino viriško kriokimo-šnibždejimo-bliovaujimo-... (galima apseiti ir be jo) padauginta iš tokios pusiau depresines nuotaikos, toks melodingas -( simfoninis )- fonas.

atrodo panasu apebrežima pateike ir sleeper'is

kas priklauso, kas nepriklauso, tai jau nereikalinga polemika
kas vienam gotika, kitam galvos skausmas.

Atsakyti
negative-creep
2005 m. gegužės 21 d. 19:45:57
Taip, vistik apie mietalų santykį su lėtumo sukeltu sunkumu aš žiauriai suklydau. Juk mietalai dažniausiai mėgsta tokius greitus dalykus, kaip Cannibal Corpse, Morbid Angel dar geriant alų tusovkėse skamba visokie Iron Maiden, Iced Earth, Judas Priest...
Bet vis tiek "Lost Paradise", mano nuomone, labiausiai įtinkantis mietalams Paradise Lost albumas.

Aš kaip tik "Aske" ne per daugiausiai esu klausęsis (bet ten yra įžymusis "Lost Forgotten And Sad Spirit"! : ) ), todėl nelabai ką galiu pasakyti dabar palygindamas jo albumus su "Aske". (man ir ambientiniai jo albumai šiaip nesukelia vėmimo, klausytis galiu, net patiko šiek tiek, bet senokai klausiausi)
Daugiau tokių pavyzdžių, kad labai pasikeistų muzika nesugalvoju... O šių grupių visos kūrybos nesu girdėjęs, bet: Kovenant grojo kažkokį simfoninį juodmetalį, o paskui perėjo prie industrinio metalo. O tada prasidėjo "parsidavėliai!", "šlamštas!" ir panašiai. Panašiai ir su Samael - nemažai kas ir juos šlamštu praminė už "nusiritimą" industrijon.
O vat Bathory už muzikos pasikeitimą iš juodmetalio į tai, kas buvo, sakykime, pačioje pabaigoje - "Nordland", taip viešai ir žiauriai niekas nepasmerkė.
Bet vis tiek šios grupės nenukrypo taip stipriai, kaip Paradise Lost ir Burzum.

Tiesiai atsakyti į klausimą kartais galiu, o kai privalu į klausimą atsakyti "per aplinkui", tik tiesiai tesugebu. Bet kartais jaučiu, kad tiesiai pasakyti to, ką noriu, tiesiog neįmanoma. Aš gerbiu išsamius paaiškinimus, argumentavimus. Kai kurie reiškiniai yra tokie gilūs ir platūs, kad tiesiog vos ne įžeidimas būtų kalbėti apie juos tik vos pora žodžių. Aišku mano rašliava yra tuščia - nelabai ką ji pasako, nelabai ten atsiranda esmė, bet aš stengiuosi kiek įmanydamas pasakyti tai, ką noriu. Visa tai yra ne akių dūmimas, kad atseit kažką išmanau, o nevykęs bandymas "kažką" pasakyti, nes kitaip nesugebu... ir dar vengimas būti lakonišku amerikiečiu, kuris pasako tik "šlamštas! Tu klysti, tu nežinai!!!1!1!!1!11!".

Atsakyti
kliedesys
2005 m. gegužės 21 d. 10:18:52
Obituarijus yra visų mietalų pagerbtasis karys už tikrą muziką. Kiekvieną penktadienį jo didžiulė chebra (jo teigimu - apie 100 mietalų, iš tikro - vos 10), renkasi prie Arklio Katedros aikštėj ir eina siaubti miesto.
O jei rimtai, tai aš ten su sarkazmu šnekėjau

2005 m. gegužės 21 d. 08:20:56
negative-creep rašė:
Anekdotas

labai senas, kai aš dar savo laiku buvo maža jį mano brolis pasakojo. ir, beje, grupių pavadinimus įrašo kiekvienas pagal save.

negative-creep rašė:
Juk Paradise Lost buvo pirmieji, kas išeido tokį labai uždoomintą death metalo albumą. Ką tai reiškia? Tai reiškia tai, kad jie skambėjo žiauriai sunkiai, manau.

Taip, tuo laiku ir tuo metu jie skambėjo gal ir sunkiai. Pripažinkim tai, kad demesys į šią grupę, kaip tu sakai, dėl doom/death'o buvo atkreiptas dėl to, manau, kad tuo metu sunkiosios muzikos scenoje viešpatavo death'as (kiek aš pamenu).

negative-creep rašė:
Lėtumas dažnai reiškia sunkumą. O mietalai labai mėgsta sunkius dalykus.

Nelabai drįsčiau sutikti su šiuo teiginiu, pratęsdama mintį apie mietalus - mietalai mėgsta sunkumą, bet ne lėtumą. Pasikalbėk su Obio chebrantais ir jie tau paaiškins, kas yra sunkumas, bet tik jau ne lėtumas.
Mano manymu, vienintelis stilius, kuriame susiderina sunkumas ir lėtumas - yra doom'as, todėl jis ir yra toks ypatingas, nes lėtą tempą ne kiekvienas gali išlaikyti.

negative-creep rašė:
Tai, kad nepatinka TAU, nereiškia, kad yra šlamštas.

neminėjau, kad PL yra šlamštas. Pasakiua, kad, mano manymu ir mano asmeine nuomone, jie nusivažiavo, ir viskas.
Beje, Burzumo aš nemėgstu Nors kartais paklausau, kokį "Aske" Todėl rask kokį kitą palyginimą.

Kas liečia tavo aiškinimus ir filosofavimą apie gothic metal - taip, interpretuoti ir filosofuoti tu moki neblogai, tiaip pat į užduotą klausimą atsakyti 'tiesiai per aplinkui' - gyvenime gali praversti, bet konkretumo nėra. Tu vartoji daug nereikalingų žodžių, kad supainiotum savo aponentą - neblogai. Bet kartais išvedžioimai iš vieno teiginio - nieko verti.
Už atsakymą išsamų dėkui

2005 m. gegužės 19 d. 15:45:34
bona_sforca rašė:
bleem, kaip jus dar atskiriat doom nuo gothic ir pan.? Man visi stiliai vienodi. Popsa nuo rocko siaip ne taip atskiriu ir ok...

et,nepatinka man gotkinis metalas,tai ir nesigilinu taip jau baisiai...

2005 m. gegužės 19 d. 15:41:38
Kas liecia PL. Gerbiu sia grupe tik del to, kad jie laikomi vienais s doom'o pradininkais, nes nesu abejinga doom'ui. Bet tarkim tai, ka jie daro dabar man visiskai nepatinka. Ir, beje, daugeliui prasigerusiu mietalistu si grupe visiskai nepatinka, jie net tokios nera girdeje, nes jie niekada negrojo kazka sunkaus

Taip, seniau dar ir anekdotai buvo maždaug tokie:
grįžta girtas mietalas namo ir sako mamai "oi kaip blogai jaučiuosi, kaip galvą skaudą", mama sako "tai gal tau užleist Sepulturos, Paradise Lost?". Mietalas: "oi ne, užleisk Ruki Vverch - reikia išsivemti". Anekdotas, aišku, yra menkas įrodymas, bet tai tėra dalis "gandų". Kodėl būtent Paradise Lost? Man susidarė toks įspūdis, kad Sepultura seniau buvo labai populiari tarp mietalistų - kiek daug mačiau ant sienų, ant tiltų užrašus "Sepultura", kai buvau mažas mažas. Su Sepultura aišku viskas. Bet ir Paradise Lost buvo man labai girdėtas pavadinimas. Kai buvau mažas mažas, negirdėjau tokių pavadinimų kaip Anathema ir My Dying Bride. O Paradise Lost - taip. Kodėl? Juk Paradise Lost buvo pirmieji, kas išeido tokį labai uždoomintą death metalo albumą. Ką tai reiškia? Tai reiškia tai, kad jie skambėjo žiauriai sunkiai, manau. Lėtumas dažnai reiškia sunkumą. Už tai juk ir Black Sabbath skambėjo taip sunkiai anuomet. O mietalai labai mėgsta sunkius dalykus.
Daugeliui dabartinių metalistų, kurie 1990 metais dar po stalu šliaužiojo (aš, beje, irgi tais laikais dar buvo mažvaikė, nesiklausiau metalo muzikos) - aišku, kad tokie gal išvis net nėra girdėję Paradise Lost. Bet dar yra išlikę ir vyresnių metalistų.

"Bet tarkim tai, ka jie daro dabar man visiskai nepatinka"

Tai, kad nepatinka TAU, nereiškia, kad yra šlamštas. Tu nesi pasaulio bamba ar koks nors muzikos standartas. Tu, kaip ir kiti muzikos klausytojai, esi "just a star on a burning flag".
Nors vistik aš perlenkiau lazdą su tomis abstrakčiomis... "NEnusivažiavimo teorijomis".
Sakykime, man nepatinka tai, ką Burzumas išleido po "Filosofem". Bet argi tai yra nusivažiavimas? Jis tik pakeitė savo muziką - ji skirta nebe mietalistams. To vadinti nusivažiavimu tikrai nedrįstu.

"Kas tavo manymu tada yra gotika. Ir tada kokia muzika galetu atitikti gotikos kultura, pasakykim taip."

Aš nesu gotikos žinovas, tad negaliu paaiškinti, kaip ją įsivaizduoju. Tai yra sudėtingas dalykas ir atpažįstamas tikrai ne pagal vokalą ar grojimo techniką. Vokalas tėra standartas. O tame "gothic metal" girdžiu tik standartus, standartus, standartus - bandymus pasitelkus standartus tapti gotais.
Buvo pank rokas. "Išrado" thrash metalą. Suderino pankų agresiją, politinius tekstus ir metalo grojimo techniką ir panašiai, vokalą paliko labiau pankišką. Galima sakyti, kad thrash metalas yra arti panko, hardkoro. Bet juk skirtumai yra akivaizdūs! Niekas thrash metalo nevadina punk metalu. Thrash metalas yra thrash metalas, o pank rokas yra pankrokas.

"Siaip, galbut ne pati muzika, o tiksliau kaip po toks stilius - gotika, kaip tokia kultura uzgime kaip priespriesa punkams, nes naujieji postpankai, kaip tuo laiku juos vadino norejo kazko grazaus, estetikos."

Kalbėjau ne apie pankų ir gotų lyginimą. Vietoje pankų galima buvo ir ką nors kita paminėti. Aš tik kalbėjau apie stilius, kurių buvo pilna, bet vieni užkniso mažiau už kitus.
Tame ir reikalas, kad pankų muzika buvo tokia paprasta, ne per sudėtingiausia, bet buvo kažkas daugiau. Buvo pankiška dvasia... Kas liko vadinamajame "goth-metale"? Tik muzika. Bandymas išspausti METALĄ (metalo skambesį), bandymas būti metalu.
Vadinamasis "gothic metal" man atrodo tokia "gamtos" klaida, kad net nelabai išeina man jį analizuoti. Ar baigus dvylika klasių įmanoma analizuoti atsakymą, gautą padalinus X iš nulio? Apie jį galima pasakyti tik tiek, kad tokio rezultato NĖRA. Panašiai man ir su "gothic metal" - tai tiesiog nesąmonė, jei rimtai žiūrėti į pavadinime besipuikuojantį žodį "gothic".

Atsakyti
Sleeper
2005 m. gegužės 19 d. 12:11:59

Na, vat peržiūrinėjau visą temą ir radau tokią frazę. Dabar paimsiu, prisikabinsiu ir išvadinsiu ką nors neišmanėliais.

Industrial – yra industrial – tai elektronika, tai ne gitaros skambesys, išsireiškim taip. Beje, prie industrialo dar priskiriamas darkwave.

O neteko nieko girdėti apie gitarinį industrial ir tokią kultinę šio žanro grupę, kaip Ministry? Elektronikos ten yra labai minimaliai (jei apskritai yra), visas skambesys paremtas gitariniu \"triukšmu\". Ir tik nepradėkite aiškinti apie industrinį roką ar industrinį metalą, nes taip nėra. Ten pats gryniausias industrial.
Beje, darkwave prie industrialo nepriskiriamas (kai kuriais atvejais netgi atvirkščiai t.y. industrialas kai kada priskiriamas darkwave\'ui). Man yra žinomi bent trys sąvokos \'darkwave\' vartojimo kontekstai. Ir visais atvejais ši sąvoka yra platesnė, nei industrial, taip, kad negali būti jam priskiriama.

Atleiskite, kad nukrypau nuo temos. Tiesiog labai mėgstu būti teisus.

Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.
Pasiūlė Daina Mėgsta
Sahja ERA Don't You Forget
 ERA

4Blackberry Deep Purple Arrogant Boy
 Deep Purple
 Gerieji dalykėliai muzikos pasaulyje!
Alvydas1 Act of Defiance Poison Dream
 Act of Defiance

Very_crazy_enough Cher All Or Nothing
 Cher
 80!
Konditerijus Shakira La Tortura
 Shakira

Šiuo metu vertiname

Aistė Smilgevičiūtė Aistė Smilgevičiūtė
7,9

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Pokalbių dėžutė

18:55 - Very_crazy_enough
" Visi esate saugus! "
Евге́ний Ви́кторович Приго́жин
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
12:37 - Very_crazy_enough
666 6e6tine6 ka veikti per 666ines? Laukti 777miniu!
12:36 - 4Blackberry
Quiero más points
12:26 - Konditerijus
No quiero más…
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
00:22 - Very_crazy_enough
Tomas Sinickis socialiniuose tinkluose pareiškė, kad naujajame „Nacionaliniame stadione pirmas renginys bus Eurovizija 2027“.
08:02 - Very_crazy_enough
Klaus Nomi ir Ozo miesto Tin Woodman hibridas laimejo... kelialapi i europos aukstybes!
14:33 - Very_crazy_enough
Pamenu kokiais 1985ais kai Lietuvoje dar nebuvo Dievo, rimtesniu baznyciu, renginiu, katinas leopoldas buvo pirmas krikscionis neses Dievo zinia i dar sovietine sali.
14:18 - Very_crazy_enough
Jei esi geras – viskas lengva kelyje,
O kai atvirkščiai – sunku ir tamsu darosi tiesiog.
Pasidalink su kiekvienu džiaugsmu savo tyru,
Sėk aplinkui juoką skambų ir tyrą.
Jei dainas dainuoji – linksmiau pasidaro,
O kai atvirkščiai – nuobodu ir pilka, be gal
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 1015
  Iš viso užsiregistravę: 73765
  Naujausias narys: RodgerHennin
  Šiandien apsilankė: 84646