Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Gothic Metal

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 1 ... 4567891011
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
kliedesys
2005 m. gegužės 19 d. 11:59:37
Aj, beje, kazkaip mes cia jau ne apie muzika pradejom blevyzgot - stop mashine

2005 m. gegužės 19 d. 11:58:43
Paklausik kokiu Sex Pistols "No Future" dar blogiau pasidarys - juokuaju Nesiparink per daug, dar visai jaunai atrodai

2005 m. gegužės 19 d. 11:16:30
negative-creep rašė:
Kai prieš dvidešimt metų buvo pilna pankų grupių, kurios per daug jokių naujovių nedarė ir groja tą patį per tą patį, tai, manau mažiau per gerklę lindo, nei tas-pats-per-tą-patį-"gotikinis"-metal as.

Siaip, galbut ne pati muzika, o tiksliau kaip po toks stilius - gotika, kaip tokia kultura uzgime kaip priespriesa punkams, nes naujieji postpankai, kaip tuo laiku juos vadino norejo kazko grazaus, estetikos.

negative-creep rašė:
Kitaip sakant, tai, ką jūs vadinate gotikiniu metalu aš laikau VISIŠKAI kita muzika, nieko bendra neturinčia su gotika.

Kas tavo manymu tada yra gotika. Ir tada kokia muzika galetu atitikti gotikos kultura, pasakykim taip.

Kas liecia PL. Gerbiu sia grupe tik del to, kad jie laikomi vienais s doom'o pradininkais, nes nesu abejinga doom'ui. Bet tarkim tai, ka jie daro dabar man visiskai nepatinka. Ir, beje, daugeliui prasigerusiu mietalistu si grupe visiskai nepatinka, jie net tokios nera girdeje, nes jie niekada negrojo kazka sunkaus.

2005 m. gegužės 19 d. 09:43:40
Gitarų rifai, ypač mano mėgstamojo "Pervert Messiah" (veža mane šitas pavadinimas ir tai, kaip jie šį kūrinį atliko NML), metališki, naujosios kūrybos būgnai irgi metališkai skamba. Tik tiek, kad tai nėra ekstremalusis metalas kaip visokie Slayeriai, Morbid Angelai, Emperoriai.
Vis tiek geriau vadinti inudstriniu, nei gotikiniu metalu.

"Zn, Musmire... uzhknisaj su tuo beska..."

Svarbiausia, kad sako tiesą.

Atsakyti
EvilAngel
2005 m. gegužės 18 d. 19:52:57
Aš ne tą turėjau galvoje. : ] Tiesiog niekada nesidomėjau gotikine muzika... Na, nesigilinau, teisingiau tariant. O dar pasirodo, kad čia visai keblu su tuo gothic metal (man). Bet rodos tavo poziciją supratau, tuo ir apsidžiaugiau. : ]]

Nežinau ką ne taip pasakiau, kad pasirodė jog daug žinau. Deja, žinau tik, kad keisis ir grupės sudėtis, ir muzika.. : ]
Ir kažkodėl nusivilkau į jų, dabartinių tokių, koncą, kur vokalistas visą aparatūrą bandė aplaistyt alum. ;}} Ten ir pamačiau pristatomą tą naują bosistą. Taip ir laukiau, kad gal ir bugnininką susiveikė, bet nežinau kaip ten su juo..

Na, Saprophytes gali pasigirti jų muzikos apibūdinimų gausumu :}}

Atsakyti
negative-creep
2005 m. gegužės 18 d. 19:40:27
Evil Angel,

tos grupės, kurias paminėjau, mano nuomone NĖRA gotikinės! Todėl tavo teiginys, kad jei kas nors tave vadina gote, mano, kad tu TŲ grupių klausaisi, yra neteisingas; bent mano atžvilgiu.

Jei tiek daug apie XESS žinai (nes man dar neteko regėti bosisto) (o juk į jo vietą galėjau pretenduoti AŠ!.. jei gyvenčiau kaune ir brolis turėtų bosinę gitarą... : D), gal žinai, kada jie tą albumą išleis?

"Šiandien Kultūros namuose – grupės SAPROPHYTES (gore metal) koncertas, po koncerto – diskoteka. Įėjimas – 3 litai" (https://www.kunigunda.lt/next/ext...s_in terviu.htm)
Neskaičiau dar, bet kažkas kažkada padarė rimtą klaidą... Gore metal...

Atsakyti
Shadow_Dweller
2005 m. gegužės 18 d. 19:06:13
1. Tų kabučių ant žodžio protingas galėjai ir nedėk
2. Niekas niekam čia gerklių nedrąsko

2005 m. gegužės 18 d. 18:46:04
ok, nesikisu i "protingu" zmoniu kalbas, o tai isitikinau, kad apie muzika visiskai nieko nenusimanau...
Sekmes bedraskant vienas kitam gerkles...

Atsakyti
EvilAngel
2005 m. gegužės 18 d. 18:28:45
Chm, na regis ikirtau. Aciu. Kai kita kart kas nors pavadins gote, bent zinosiu, kokia muzika ju manymu klausau. : ]

Na arba moki.. arba i have to find out whos' been messing around with my anti-paranoia shot.. : ]

O del Xess tai.. chm, apsidziaugiau pamacius nauja bosista ir tikiuosi teigiamu mano skoniui pasikeikimu. : ]] (egoizmas)

Atsakyti
negative-creep
2005 m. gegužės 18 d. 17:58:26
Evil Angel,

Kokių nors įmantrių pavyzdžių negaliu pasakyti, nes net nesivarginu įsiminti tų grupių pavadinimų. Dabar prisimenu tik Tristania ir Theatre Of Tragedy - tik šių dviejų pavadinimus įsidėmėjau, nes taip daug juos tenka matyti. Dar ir per klaidą gotikine bevadinama Nightvish...

Nėra ką jau kalbėti apie per klaidą pripaišytus My Dying Bride, Paradise Lost - apie juos jau kiti kalbėjo prieš mane.

Pavyzdžiui gotai (tikiuosi, ne per drąsiai pasakiau) XESS groja metalinę muziką, bet yra aišku, kad jie groja industrinį metalą, o ne taip-vadinamą "gothic metal".

"Juk uz dyka gotikos etikeciu nedalina..."

Daugelis jas ir dalina, galima sakyti, už dyką. Arba bent už minimumą - jiems užtenka Sleeperio išvardintų dalykų.

"Tik nebutina buvo taip ironiskai atrezt i net neteiginius"

Norėčiau išmokti ironiškai atrėžinėt... Bet man nesitiki, kad aš sugebėjau.

Atsakyti
EvilAngel
2005 m. gegužės 18 d. 17:47:50
Chm, pvz. nereik, aciu.: ]

Tas gothic klijuojamas tik del ideju or what? Juk uz dyka gotikos etikeciu nedalina...

Sleeper, cia siaip nebuvo tiesiogiai tau pasakyta... Baimes jausmas is manes ismuse senas "nuoskaudas" ; ].

Atsakyti
Mirtis
2005 m. gegužės 18 d. 17:40:34
@Sleeper,

aš tų minėtų žanrų gotikiniam rokui nepriskyriau. TIK pasakiau, kad šiais laikais KAI KURIE yra linkę priskirti, todėl MANAU, kad toks muzikos stilius neturi kažkokio bendro apibrėžimo. Vienu žodžiu. Gal neteisingai supratai mano mintis, o gal aš neteisingai išreiškiau jas. Tingiu skaityti tai, ką parašiau vakar.

O prie žodžių kabinėjuosi tik dėl to, kad labai užkniso skaityti perdėtą kritiką, kai iš aukšto žvelgiama į šitiek daug grupių. Kai kurios, mano akimis žvelgiant, nėra jau tokios blogos, bet čia jau kita tema.

2005 m. gegužės 18 d. 16:40:44
Aciu, kad paaiskinai. Tik nebutina buvo taip ironiskai atrezt i net neteiginius. : ]

"Kitaip sakant, tai, ką jūs vadinate gotikiniu metalu (kaip visi mėgsta čia rašyti, "gothic metal" - būtinai angliškai, juk kitaip bus prarastas stiliaus pavadinimo subtilumas), aš laikau VISIŠKAI kita muzika, nieko bendra neturinčia su gotika."
Ar ne per izulu butu paprasyt pvz.?: ]

Atsakyti
negative-creep
2005 m. gegužės 18 d. 16:13:46
Čia įvėliau klaidą:
"Bet niekas nedrįsta sakyti, kad Immortal groja HARD roką"

Turėjo būti:
"Bet niekas nedrįsta sakyti, kad Immortal groja HARD metalą"

Ačiū už plojimus, Shadow_Dweller : ), man belieka nusilenkti.

Atsakyti
Shadow_Dweller
2005 m. gegužės 18 d. 11:29:09
negative-creep,
Belieka tik paploti

Sleeper,
Na tai labai malonu tada. O aš jau galvojau, kad užsitraukiau tavo nemalonę su keliais ne į temą nuveltais žodžiais

2005 m. gegužės 18 d. 11:19:27

RaYden rašė:
Anot Sleeper, tuomet reiketu isnaikinti 95% visu grupiu ir tuo paciu muzikos, palikti tik tas kurios turi "isliekamaja verte", toks poziuris mano nuomone yra ypach kvailas, jei tu nesugebi atrasti "perliuku" grupese, tai nereiskia, kad kiti nesugebes to padaryti. Kiekviena grupe yra savotishkai idomi ir originali, nes visu pirma jie nori grot ir jie tai daro del saves, todel teisti gali tik jie patys. Nebukim tie kurie shaukia visos grupes shudas, jei jos nepatinka.

Ne, reikia, kad visos grupės grotų pagal vieną ne itin vykusį šabloną, vienos kitas mėgdžiotų ir nesukurtų nieko naujo. Ir apskritai, kokio velnio reikalingas progresas, kam reikia kažkokių naujovių muzikoje? Juk svarbiausia, kad ji būtų kuriama sau ir dėl savęs, ar ne? Teisti gali tik jie patys? O klausytojai ir muzikos kritikai nebereikalingi? Na, tau geriau žinot. Toks požiūris, be abejo, nėra ypač kvailas.
Beje, nepamenu, kad būčiau minėjęs kažką apie grupių naikinimą.

Mirtis rašė:
Kokie jūs nuspėjami. Tik ir sugebat vartoti kur reikia ir ypač kur nereikia žodžius "šūdas" arba "mada". Ar ne per drąsu nurašyti daugumą prie šio stiliaus priskiriamų grupių? Ir kaip pavyzdingas grupes pateikti kažką ne į temą? Aš, aišku, prie to nesikabinėčiau, bet net ir mane toks kritiškas kalbėjimo tonas užknisa. Kaip jūs ten tą vadinat - šūdmetaliu? tai neklausykit ir nesmirdės. sėkmės.

pastaruoju metu kažkodėl manau, kad toks stilius lyg ir neegzistuoja, arba jį nulemia kažkokie ypatingi požymiai, tam tikra dvasia ar pan. Šiais laikais gotikiniu metalu dažnai vadinamos įvairios industrial, EBM, symphonic power metal ir kt. grupės. Nesunku susipainioti.

Ak nejaugi? O kokius kitus žodžius turėčiau vartoti vietoje „šūdas“ ir „mada“? Juk nepradėsime stalo vadinti kėde, dėl to, kad taip įdomiau ir ne taip nuspėjama, ar ne? Mano manymu, tuos žodžius (nors nepamenu, kad būčiau rašęs „šūdas“) pavartojau vietoje ir pagal prasmę. Tai tiek.
Šiaip jau, nepateikinėjau aš jokių pavyzdingų grupių. O tos grupės, kurias paminėjau, man atrodo netgi labai į temą. Nors, kaip matau, čia dėl kažkokių apibrėžimų ir a la „mes taip kažkur skaitėm“ buvau užsipultas ir išvadintas neišmanėliu. Hmmm... Man nuo to nei šilta, nei šalta.
O šūdmetalio aš ir neklausau ir apskritai, nesu didelis nei gothic, nei jokio kitokio metalo gerbėjas. Ačiū.

Ir dar šis tas pamąstymui. Mano paminėtas grupes vadinate kažkuo ne į temą, o pati gotikiniu metalu laikote industrial ir EBM?

Shadow_Dweller rašė:
O tai vėl nusišnekėsiu ir priversiu Tamsta piktintis mano visišku muzikos neišmanymu kaip kad buvo temoje apie Saphrophytes

Toje temoje piktinausi ne jūsų išmanymu/neišmanymu, o tuo, kad ši grupė pati (o gal dangus.net ar ferrum.lt) neteisingai įvardino grojamą stilių. Žodžiu, piktinausi, tokios neteisybės „autoriais“. Tai tiek.

EvilAngel rašė:
Ir dar pridursiu (cia jau ne tau), kad nervina kai tie patys MDB, kaip ir sioje temoje, laikomi gotika vien del to, kad kazkas izvelgia ten daug gotikos. Chuu, ne vien gotai depresovi buna. Tas keistas ir nenuspejamas gyvenimas...

Kalbėjau visai ne apie muzikos depresyvumą. Nebūtina visko suprasti taip tiesmukai.

2005 m. gegužės 18 d. 11:08:49
"Anot Sleeper, tuomet reiketu isnaikinti 95% visu grupiu ir tuo paciu muzikos, palikti tik tas kurios turi "isliekamaja verte", toks poziuris mano nuomone yra ypach kvailas"

Kai prieš dvidešimt metų buvo pilna pankų grupių, kurios per daug jokių naujovių nedarė ir groja tą patį per tą patį, tai, manau mažiau per gerklę lindo, nei tas-pats-per-tą-patį-"gotikinis"-metal as. Kartais taip būna, kad vieni neoriginalūs, per plačiai paskleisti dalykai užknisa mažiau už kitus neoriginalius. Taip jau yra, kad pvz Sleeperiui tos atseit gotikinio metalo grupės atrodo VISIŠKAS šlamštas. Man taip pat. Tos privisusios doom metalo grupės mane mažiau užknisa už pseudo gotikines-metalines.
Gal dėl to, kad toks dalykas, kaip gotikinis metalas, mano nuomone, yra mitas, t.y., apskritai neegzsistuoja? Tai tik žodelis, paimtas nuo kito muzikos stiliaus (gal nelabai tinkamas žodis tam pavadinti), paimtas be jokio pagrindo, paremiant jį tik tais Sleeperio išvardintais dalykais ("gotikiniam metalui" būdingomis nesąmonėmis). Ne ne ne, žmogau... Gotika (man) yra šis tas daugiau, nei tie sumauti vokalai, dar koks nors šlamštas, ir t.t. Jei jau susigalvojo naują muzikos kryptį, kuri neturi NIEKO bendra su gotikiniu roku, turinčią SAVAS (o ne gotikinio roko) taisykles) tai kurių galų ją iškilmingai oficialiai tituluoti gotikine?
Gotika - ne profresyvas. Tai "progressive" dalykas yra toks, kad ir metale, ir roke galioja ta pati taisyklė - groti gitara super profesionaliai -, o žodžiai, nuotaikos, temos yra jau VISIŠKAI nesvarbūs dalykai.

Kitaip sakant, tai, ką jūs vadinate gotikiniu metalu (kaip visi mėgsta čia rašyti, "gothic metal" - būtinai angliškai, juk kitaip bus prarastas stiliaus pavadinimo subtilumas), aš laikau VISIŠKAI kita muzika, nieko bendra neturinčia su gotika.
Jei kokia nors gotikinė grupė skamba šiek tiek metališkai, tai nereiškia, kad ji groja so-called "gothic metal", mano nuomone.

"kas lygina Immortal su Led Zepellin?"

Ta va. Juk Immortal (juodmetalis) atseit progresavo iš hard roko kaip Led Zeppelin. Bet niekas nedrįsta sakyti, kad Immortal groja HARD roką. Niekas net nepalvoja taip pavadinti, nes tai būtų nesąmonė - tarp jų daugiau skirtumų, nei panašumų. Kaip ir su tais death rock, death metal pavadinimais. Šie du stiliai neturi nieko bendra, tik žodelį "death".
Tai ir tokie dalykai kaip ""gothic" metal" išvedžiojimas iš gotikinio roko man atrodo nesąmonė. Tas pats, kaip ir hard metalo išvedžiojimas iš hard roko. Tai, kas pasikeitė, pasikeitė ir tiesiogiai susieti daugeliu atveju NEĮMANOMA. Tai kam tada sieti tuo žodeliu "gothic"... jei tame metale nieko gotiško nebėra?

Kodėl ir iš kur žmonės traukia, kad Paradise Lost NUSIVAŽIAVO? Tai, kad kažkam nepatinka naujesnė jų kūryba, nereiškia, kad jie nusivažiavo. Tai, kad kažkokiems užkietėjusiems prasigėrusiems mietalams, kurie už Paradise Lost užsikabino dėl deathiškojo "Lost Paradise" albumo, nepatinka naujesnė PL kūryba, nereiškia, kad PL nusivažiavo. Tai tų mietalų problemos, kad jiems viskas, kas ne death metal arba kas nekala į klyną ar užpakalį (kas kam labiau patinka), yra šlamštas. Tai, kad jie nesugeba suprasti "Host" muzikos, kuri yra NEmetalinė, nereiškia, kad tas albumas yra šlamštinas. Gal toje kryptyje, kurios jis yra, tai yra geras albumas. Tegul tą albumą vertina tie, kas geriau supranta tokią muziką.
O patys Paradise Lost kaip tik greičiausiai sakė "va, čia yra geriausia, ką mes iki šiol padarėme". O kai kurie savo pirmuosius albumus laiko šlamštu, o naujausius - gerais. Tai tų atžvilgiu jie kaip tik pagerėjo, o ne nusivažiavo.

"O ne tie patys jusu Paradise Lost ir buvo kaip ir TO gothic metal pradininkai? Su savo kazkokia daina ar albumu...?"

Žodis "gothic" buvo vartojamas muzikai apibūdinti jau prieš dešimt metų prieš Paradise Lost "Gothic" albumo išleidimą. Tai, kad šiame albume jie grojo kitokią muziką, nei pirmąjame, nereiškia, kad jis jau nusipelno naujo stiliaus įtvirtintojo titulo ir kad jo vardu turi būti tas stilius pavadintas. Metallica 1991 metais (jau pakeitusi savo stilių) išleido "Metallica" albumą, kurį visi vadina "The Black Album", tai gal reikėjo naująjį Metallicos stilių pavadinti black metal? Juk 1991 metais JAV niekas nežinojo apie tokius dalykus, kaip norvegiškasis juodmetalis.
PL "Gothic" nebuvo stiliaus pradžia. O tai, kad jis skiriasi kažkaip nuo kitų ir turi tokį pavadinimą, nereiškia, kad tai yra gotikinis metalas.
Jei jie būtų šį albumą pavadinę, pavyzdžiui, "Death", juk niekas net nepagalvotų apie to jų naujojo stiliaus pavadinimą gotikiniu metalu.

bona_sforca,
kaip užkniso tie visi, skirstantys muzika į ROCKą ir POPsą, ir vartojantys tokį skirstymą kaip "čia yra rokas, o čia yra metalas".
("...jog Nightwish varo rocka, jei ne popsa...", "kaip jus dar atskiriat doom nuo gothic ir pan.?", "Popsa nuo rocko siaip ne taip atskiriu ir ok").
Kodėl skiri roką nuo popso? Argi tai negali būti visiškai tas pats dalykas?

Ir dar tokie kaip tu pagalvokite kartais, ar metalas nėra roko požanris. Ir dar pagalvokite, ar yra toks dalykas, kaip "grynas" rokas ir "grynas metalas". Kaip man užknisa, kai kažkas pasako maždaug "Green Day yra ROCK" (ir svarbiausia parašo angliškai tą žodį, o ne lietuviškai (rokas)). Tai nori iššifruosiu tokį pasakymą? Šita grupė priklauso roko žanrui ir jos grojama muzika gali būti kad ir death metalas. Nėra tokio stiliaus, kuris vadintųsi grynai "rock".

Atsakyti
Genius_loci
2005 m. gegužės 18 d. 10:21:59
Ar toks stilius apskritai egzsistuoja? Nelabai, kaip man, kvailei, pastoviai nusišnekančiai, atrodo, jog patvarus ir tikras yra goth rockas, kuris, kaip stilius, yra neabejotinas. Tad nesuku galvos dėl neva egzistuojančio stiliaus ir mėgaujuos rokeliu...

2005 m. gegužės 18 d. 08:06:57
EvilAngel rašė:
Damn. Per tave kiek komentaru prirasysiu...
Atsiprašau

O kas dėl MDB tai pilnai sutinku su tavo pasakymu.

2005 m. gegužės 18 d. 08:04:22
Jus siaip ar taip manes nenuvertinsite daugiau nei as pati.

Ir dar pridursiu (cia jau ne tau), kad nervina kai tie patys MDB, kaip ir sioje temoje, laikomi gotika vien del to, kad kazkas izvelgia ten daug gotikos. Chuu, ne vien gotai depresovi buna. Tas keistas ir nenuspejamas gyvenimas...

Atsakyti
Puslapiai: 1 ... 4567891011
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.
Pasiūlė Daina Mėgsta
Sahja ERA Don't You Forget
 ERA

4Blackberry Deep Purple Arrogant Boy
 Deep Purple
 Gerieji dalykėliai muzikos pasaulyje!
Alvydas1 Act of Defiance Poison Dream
 Act of Defiance

Very_crazy_enough Cher All Or Nothing
 Cher
 80!
Konditerijus Shakira La Tortura
 Shakira

Šiuo metu vertiname

Aistė Smilgevičiūtė Aistė Smilgevičiūtė
7,9

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Pokalbių dėžutė

18:55 - Very_crazy_enough
" Visi esate saugus! "
Евге́ний Ви́кторович Приго́жин
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
12:37 - Very_crazy_enough
666 6e6tine6 ka veikti per 666ines? Laukti 777miniu!
12:36 - 4Blackberry
Quiero más points
12:26 - Konditerijus
No quiero más…
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
00:22 - Very_crazy_enough
Tomas Sinickis socialiniuose tinkluose pareiškė, kad naujajame „Nacionaliniame stadione pirmas renginys bus Eurovizija 2027“.
08:02 - Very_crazy_enough
Klaus Nomi ir Ozo miesto Tin Woodman hibridas laimejo... kelialapi i europos aukstybes!
14:33 - Very_crazy_enough
Pamenu kokiais 1985ais kai Lietuvoje dar nebuvo Dievo, rimtesniu baznyciu, renginiu, katinas leopoldas buvo pirmas krikscionis neses Dievo zinia i dar sovietine sali.
14:18 - Very_crazy_enough
Jei esi geras – viskas lengva kelyje,
O kai atvirkščiai – sunku ir tamsu darosi tiesiog.
Pasidalink su kiekvienu džiaugsmu savo tyru,
Sėk aplinkui juoką skambų ir tyrą.
Jei dainas dainuoji – linksmiau pasidaro,
O kai atvirkščiai – nuobodu ir pilka, be gal
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 1015
  Iš viso užsiregistravę: 73765
  Naujausias narys: RodgerHennin
  Šiandien apsilankė: 84646