Čia toks rašytojas - (nors kartu buvo ir gydytojas, psichiatras) Akselis Miuntė (Axel Miunte) . Žinau tik vieną,žinomiausią jo knygą - "Knyga Apie San Mikelę". Dabar mačiau knygynuose naujas leidimas yra, o ir bibliotekose galima rasti .
Negalėčiau ilgai be knygų. Daugeliui tai nuobodu, atgyvenę ir panašiai, bet knygų nepakeis nei televizorius, nei kiti šiuolaikiniai išmislai. Knygos kažkaip tikriau. Svarbu mokėti teisingai išsirinkti.
O knygos tiek daug duoda, tik mokėk imt.
Knygynai - bene mėgstamiausios mano parduotuvės. Vos tik įeinu, galvoje pradeda rikiuotis sąrašas, ką man reikia nusipirkti.
Vibratorius (Užblokuotas)
2007 m. sausio 12 d. 17:09:50
as tai dazniausia kamasutra skaitau, bandau isstudijuot, kad visada bet kokiu momentu ir bet kokiom aplinkybem viska mokeciau. aisku kad knygos gerai, padeda. esu kelias eip pozas pats sukures kokiu ner kamasutroj va
mano didieji autoritetai (tiek kurybine, tiek humanistine prasme) yra Hesse, Bulgakovas, Cechovas, Seneka, Sekspyras, Egziuperi, Remarkas, Miunte, Bodleras, Bokacas, MArcenas, Radauskas, Granauskas...
gyvenu kaip moku gyvent...
Kažkada mano didžiausia gyvenimo silpnybė buvo muzika. Po mažu susidomėjimas garsais ėmė blėsti ir atsirado toks stebuklas, kaip knygos. Skaitau labai daug - kartais nepavalgau ar nepadarau kokio nors darbo, nes įsitraukiu į skaitymą.
Pastaruoju metu manęs negalima leisti į knygynus, nes priperku įvairiausių knygų. Bibliotekos darbuotojos mane jau atpažįsta.
Kalbant apie mėgstamiausius rašytojus: niekam ne paslaptis, kad mano mėgstamiausia knyga yra M.Bulgakovo "Meistras ir Margarita". Stengiuosi perskaityti daugumą rusų klasikų darbų, nes manau, kad būtent jie yra tas didžiausias viso pasaulio gerbiamas palikimas: Gogolis, Tolstojus, Bulgakovas, Chexovas, Dostojevskis ir t.t.
Taip pat pastaruoju metu susidomėjau tokiais rašytojais, kaip Bukovskis, W. Burroughs su juo "Junky", Lemonovas ir t.t.
Galiu skaityti tiek fantastiką, tiek filosofiją, tiek detektyvus - svarbiausia skaityti.
Iš tikrųjų, galima būtų vardinti daug ir be galo. Bet nemanau, kad tas apibūdintų mano susidomėjimai baltais puslapiais.
Knyga, padariusi mano gyvenime perversmą - Nyčė "Zaratustra"
Labai mėgstu knygas skaityti. Labiausiai dabar įstrigo vasarą perskaityta M.Bulgakovo "Meistras ir Margarita". Gyvenime nebūčiau patikėjus, kad ta knyga man taip patiks. Geriausiu atveju tikėjausi, jog tai bus bent jau įspūdinga istorija apie meilę, bee jokios įpinta magijos, kalbančių katinų - Begemotų ir t.t..
Labai apsidžiaugiau, kad Lietuvoje prieš keletą (berods) metų atsirado serija "Intro", kurioje galima susipažinti su užsienio kontrkultūros maištininkais, kurie rašo knygas rimtesnes ir įdomesnes nei pvz: "Heroinas". Dabar labai laukiu, kol bus išleista mano vieno mėgstamiausio rašytojo (ir šiaip žmogaus, kuris mane žavi) William S. Burroughs'o knyga "Narkašas" ("Junky"), skaičiau ištraukas angliškai, labai noriu perskaityti ir lietuviškai ir palyginti su kitu jo darbu - "Nuogi Pietūs" (Naked Lunch"), kurio, deja, neturėjau progos perskaityti, tik pamatyti filmą.
Geras rašytojas yra japonas Haruki Murakami. Visas knygas, kurios buvo išverstos į lietuvių kalbą skaičiau, išskyrus tik jo pagrindinį "topą" - "Dansu, Dansu, Dansu". Geras rašytojas, nebijantis nukrypti nuo realybės, kartais jo knygos man primena D.Lyncho filmus.
Nors dabarf didžiąją dalį mano skaitomų knygų raciono sudaro mokslinė ir magiškoji fantastika. Labiausiai sužavėję rašytojai: Terry Pratchett, Douglas Adamas,Jack L. Chalker, Glen Cook, Poul Anderson, Ray Bradbury, Robert Asprin, Philip K. Dick.
2006 m. birželio 1 d. 21:53:08
Mėgstu knygas labai.Kartais tiesiog reikia paskaityt gerą knygą.Juk knygos daug duoda.kaip be jų?Man db labiausiai prie širdies F.Dostojevskis.Mėgaujuosi "Broliais Karamazovais" šiuo metu.Norisi dar ir dar.
"Atveskite ir pastatykite kautynėse kareivį priešais pačią patranką ir šaukite į jį, jis vis dar turės viltį, bet perskaitykite tam pačiam kareiviui nuosprendį, kad jis tikrai mirs, ir jis iš proto išsikraustys arba ims verkti."
F. Dostojevskis
Skaitau dabar anrtąsyk "Meistrą ir Margaritą". Viena iš tų knygų, kurias skaitant mintys pačios lenda į galvą ir netenka perskaičius atsisėst ir jų ieškot. Ir siužetas vykęs. Čia ir yra mano mėgstamiausia, I guess, po to dar mylimos H. Murakami "Avies medžioklė" , "Golemas" - norėčiau sulaukt antro vertimo, nes girdėjau, kad šis ne per labiausiai vykęs.
Hesses "Stiklo karoliukų žaidimas" didelį įspūdį paliko.
"Miestas" [autoriaus neprisimenu, bet, berods, rusų tautybės] - pirmoji knyga, kuri privertė pajusti kažkokius jausmus ir ieškoti minties.
As megstu skaityt knygas, kai tik atsiranda laisvo laiko tai imu i rankas knyga ir pasineriu i knygu pasauli man ispudi paliko daug knygu, dauguma is ju yra apie narkomanus, bet ne visos siuo metu isimintinos yra sios : "Geltona pieva", "Pabegimas", "Mergina is marso", "Musei geriau", "Rugiuose prie bedugnes" . Dar siap gera knyga "Slaptas Adriano Moulo dienorastis. Adriano Moulo brendimo kancios"
Aš tai dabar jaučiuosi, lyg man būtų uždėtas limitas, kiek galiu naudotis music'u. Nes atrodo, prisiliesiu prie kažko ne to ir išmes mane kokiai savaitei, kaip jau yra padarę. Bet iš dalies gerai tokia pertrauka - daugiau laiko kitiems dalykams
2007 m. sausio 13 d. 17:37:49
Miunte? - negirdėjau tokio...
Čia toks rašytojas - (nors kartu buvo ir gydytojas, psichiatras) Akselis Miuntė (Axel Miunte) . Žinau tik vieną,žinomiausią jo knygą - "Knyga Apie San Mikelę". Dabar mačiau knygynuose naujas leidimas yra, o ir bibliotekose galima rasti .
2007 m. sausio 13 d. 14:49:14
O knygos tiek daug duoda, tik mokėk imt.
Knygynai - bene mėgstamiausios mano parduotuvės. Vos tik įeinu, galvoje pradeda rikiuotis sąrašas, ką man reikia nusipirkti.
2007 m. sausio 12 d. 17:09:50
2007 m. sausio 12 d. 16:01:55
2007 m. sausio 12 d. 15:19:22
mano didieji autoritetai (tiek kurybine, tiek humanistine prasme) yra Hesse, Bulgakovas, Cechovas, Seneka, Sekspyras, Egziuperi, Remarkas, Miunte, Bodleras, Bokacas, MArcenas, Radauskas, Granauskas...
nezinau uz ka mane tu galetum teist gal uz akla nora gyvent nezinau kodel tureciau kazka pakeist gyvenu kaip moku gyvent... ____________________________________ "Jis rado skardinėlę kondensuoto pieno... todėl pasiliko ją sau, pastūmėjęs į kamputį, kad niekam neužkliūtų" - Mikė :D
2007 m. sausio 4 d. 14:26:23
Pastaruoju metu manęs negalima leisti į knygynus, nes priperku įvairiausių knygų. Bibliotekos darbuotojos mane jau atpažįsta.
Kalbant apie mėgstamiausius rašytojus: niekam ne paslaptis, kad mano mėgstamiausia knyga yra M.Bulgakovo "Meistras ir Margarita". Stengiuosi perskaityti daugumą rusų klasikų darbų, nes manau, kad būtent jie yra tas didžiausias viso pasaulio gerbiamas palikimas: Gogolis, Tolstojus, Bulgakovas, Chexovas, Dostojevskis ir t.t.
Taip pat pastaruoju metu susidomėjau tokiais rašytojais, kaip Bukovskis, W. Burroughs su juo "Junky", Lemonovas ir t.t.
Galiu skaityti tiek fantastiką, tiek filosofiją, tiek detektyvus - svarbiausia skaityti.
Iš tikrųjų, galima būtų vardinti daug ir be galo. Bet nemanau, kad tas apibūdintų mano susidomėjimai baltais puslapiais.
Knyga, padariusi mano gyvenime perversmą - Nyčė "Zaratustra"
2007 m. sausio 4 d. 10:40:06
Labai apsidžiaugiau, kad Lietuvoje prieš keletą (berods) metų atsirado serija "Intro", kurioje galima susipažinti su užsienio kontrkultūros maištininkais, kurie rašo knygas rimtesnes ir įdomesnes nei pvz: "Heroinas". Dabar labai laukiu, kol bus išleista mano vieno mėgstamiausio rašytojo (ir šiaip žmogaus, kuris mane žavi) William S. Burroughs'o knyga "Narkašas" ("Junky"), skaičiau ištraukas angliškai, labai noriu perskaityti ir lietuviškai ir palyginti su kitu jo darbu - "Nuogi Pietūs" (Naked Lunch"), kurio, deja, neturėjau progos perskaityti, tik pamatyti filmą.
Geras rašytojas yra japonas Haruki Murakami. Visas knygas, kurios buvo išverstos į lietuvių kalbą skaičiau, išskyrus tik jo pagrindinį "topą" - "Dansu, Dansu, Dansu". Geras rašytojas, nebijantis nukrypti nuo realybės, kartais jo knygos man primena D.Lyncho filmus.
Nors dabarf didžiąją dalį mano skaitomų knygų raciono sudaro mokslinė ir magiškoji fantastika. Labiausiai sužavėję rašytojai: Terry Pratchett, Douglas Adamas,Jack L. Chalker, Glen Cook, Poul Anderson, Ray Bradbury, Robert Asprin, Philip K. Dick.
2007 m. sausio 4 d. 01:31:53
2007 m. sausio 3 d. 22:53:25
amzina pagarba!
2006 m. birželio 1 d. 21:53:08
"Atveskite ir pastatykite kautynėse kareivį priešais pačią patranką ir šaukite į jį, jis vis dar turės viltį, bet perskaitykite tam pačiam kareiviui nuosprendį, kad jis tikrai mirs, ir jis iš proto išsikraustys arba ims verkti." F. Dostojevskis
2006 m. sausio 7 d. 13:16:58
2006 m. sausio 3 d. 12:43:22
2006 m. sausio 2 d. 18:42:52
Hesses "Stiklo karoliukų žaidimas" didelį įspūdį paliko.
"Miestas" [autoriaus neprisimenu, bet, berods, rusų tautybės] - pirmoji knyga, kuri privertė pajusti kažkokius jausmus ir ieškoti minties.
2006 m. sausio 2 d. 18:13:11
2006 m. sausio 2 d. 16:24:46
2006 m. sausio 2 d. 16:20:02
2005 m. gruodžio 18 d. 09:27:32
2005 m. gruodžio 18 d. 09:17:19
leisk, viespatie, numirt
sausio 13 yvykiu liudininku pasakojimai, liudijimai, abi dalys
2005 m. gruodžio 17 d. 18:16:52
2005 m. gruodžio 17 d. 18:02:03