Turbūt vienas geriausių matytų lietuviškų filmų — „Jausmai“ (1966 m., rež. A. Grikevičius). Be Žalakevičiaus, aišku, neapsieita, prie to paties Grikevičiaus visų vykusių filmų nagus jis kišo atsakančiai. Su Puipa lygiai tas pats — buvo gerai tol, kol Žalakevičius stovėjo už nugaros. „Amžinoji šviesa“, tiesa, dar neblogas, bet irgi velniasžino, koks ten Puipos indėlis. O „Dievų miškas“ su „Nuodėmės užkalbėjimu“ — nevykę, nors tu ką. Dar Žebriūno filmus visai smagu pažiūrėt. Kai pagalvoji — yra iš tų senųjų kūrėjų dėmesio (daugiau ar mažiau) vertų darbų. Čia LRT vienu momentu iš LKS fondo filmus rodė, ne stebuklas gal, bet įdomu buvo žiūrėt, tuo labiau, kai įprastai ne visus yra galimybė pamatyt.
Iš dabar tebekuriančių Š. Barto filmai patinka. Ir I. Miškinis gal visai su perspektyvom.
Ir šiaip, kad ir į Sidabrines Gerves (idėja puiki, pats renginys, tiesa, nelabai) akį užmetus — yra tų kuriančių žmonių, kažkur, kažką, ir gal(?) netgi ne taip ir blogai. Tik kur ir kokiais būdais tuos darbus pamatyt — irgi klausimas.
jau minejo bet zero 2 laukiu nesulaukiu! turetu buti tikrai vykes ir geras filmas;]
Dabar labai prisiminiau šią temą, kai pasirodė reklamos apie Zero 2.
Plačiau žiūrint, manau, kad lietuviškas kinas nėra prasto lygio, tik galbūt, kaip kažkada girdėjau 'tik mums vieniems ir tesuprantamas'. bet tai ne visiška tiesa.
o šiaip, jei grįžtant prie ''zero'', tai nors pirma dalis galima sakyti patiko, vis tiek norisi pridėti 'kaip lietuviams'... Dar tiesa, kažkur skaičiau komentarą, kad šitas zero 2 tam žmogui panašus į tarantino filmus, tai labai nustebau. 'D
dabar jaunųjų lietuvaičių eksperimentinio kino ir šiaip jų kūrybos tai tikrai nėra sunku rasti. . nes vyksta įvairūs festivaliai. . beto yra axx, pravda. . moxleivių kino festivalis pegasas . . ir t.t.
galų gale yra šmc tv, mTV (moksleivių televizija)
nors kaip kažkas pasakė, kad dabar lietuvių kinas yra š1knoj, bet jis bunda. .
man tik gaila, kad visokie tik pamėme fotikus filmuojančius ar kamerikes buitines ir pafilmavę kažką jaučiasi menininkais (tas pac vyksta ir su muzikantais,, jų akustinėm gitarom ir žviegiančiais balseliais: taip, jie jau bohema. . DD )
bet po truputį po truputį . . kyla. bent jau aš tuo tikiu.
Lietuviu kuryba tikrai tikrai verta demesio! Vien AXX apziurejus, galima teigti, kad sis tas gerio yra musu Lietuvelei. O atsigrezus y senesnius filmus.. Oj, nerealu! Man patinka ir as uz lietuviska kina. Labai daug gerio galima atrasti ir jaunuosiuose meninkuose. Aisku, ju kuryba labai sunku surasti, bet pasistengus imanoma.
Man patinka Alvydo awareness apie įdomias muzikinio pasaulio naujienas. Va nežinojau, kad Green Carnation turi parengę naują leidinį, labai įdomu, labai laukiu.
Ar jūs irgi gaunat Spotify embed'ams music'e upstream request timeout / no healthy upstream error'us pastarosiomis dienomis? Nesuprantu, ar problema on my end, ar globali. Lygtais internetas stabilus ir su naršykle viskas tvarkoj, tai nežinau.
2010 m. liepos 10 d. 14:42:25
ech ''Duburys'' taip ir nepamaciau
Maciau sita! Kaip galejau pamirs jy.. jis nuostabus. tiek knyga , tiek filmas.
2010 m. liepos 10 d. 13:59:18
2010 m. liepos 10 d. 12:34:16
Balkonas nerealus filmas. Labai geras aktorius Kazlas. Tikrai labai patiko.
Jo, aš irgi mačiau ir žiauriai patiko.
2010 m. liepos 10 d. 12:32:45
2010 m. liepos 10 d. 12:30:50
2010 m. liepos 10 d. 00:06:44
Iš dabar tebekuriančių Š. Barto filmai patinka. Ir I. Miškinis gal visai su perspektyvom.
Ir šiaip, kad ir į Sidabrines Gerves (idėja puiki, pats renginys, tiesa, nelabai) akį užmetus — yra tų kuriančių žmonių, kažkur, kažką, ir gal(?) netgi ne taip ir blogai. Tik kur ir kokiais būdais tuos darbus pamatyt — irgi klausimas.
2010 m. liepos 9 d. 23:20:04
2010 m. balandžio 15 d. 00:28:36
2010 m. sausio 11 d. 12:23:36
Geriausi: Tadas Blinda,Vaikai iš Amerikos viežbučio,Džiazas,Dievų Miškas
Taip, šie geri.
Man dar patiko:
You am i
Nereikalingi žmonės (savaip)
Mažoji išpažintis
Balkonas
Vilniaus getas.
O Zero man jau pusę metų yra 'rekomenduojamas'.
Pirmos dalies dar nemačiau, bet į II-os premijierą bilietą jau turiu. Įvertinsim.
2010 m. sausio 11 d. 09:19:04
Yeah I'm sick, oh so sick, I'm so sick of this shit. Yeah I'm lit, I'm so lit, I'm so fucked up off it. So I stumble around, till I stumble, fall down to this puddle of my tears laying here on the ground
2010 m. sausio 10 d. 22:13:54
Plačiau žiūrint, manau, kad lietuviškas kinas nėra prasto lygio, tik galbūt, kaip kažkada girdėjau 'tik mums vieniems ir tesuprantamas'. bet tai ne visiška tiesa.
o šiaip, jei grįžtant prie ''zero'', tai nors pirma dalis galima sakyti patiko, vis tiek norisi pridėti 'kaip lietuviams'... Dar tiesa, kažkur skaičiau komentarą, kad šitas zero 2 tam žmogui panašus į tarantino filmus, tai labai nustebau. 'D
2008 m. gegužės 1 d. 17:40:28
2008 m. gegužės 1 d. 17:36:00
2008 m. vasario 15 d. 18:55:11
2007 m. rugpjūčio 19 d. 23:50:43
2007 m. rugpjūčio 19 d. 23:14:26
You am I.
Mazgas.
Bausmė.
ir kitų begalė (:
2007 m. rugpjūčio 10 d. 13:14:29
galų gale yra šmc tv, mTV (moksleivių televizija)
nors kaip kažkas pasakė, kad dabar lietuvių kinas yra š1knoj, bet jis bunda. .
man tik gaila, kad visokie tik pamėme fotikus filmuojančius ar kamerikes buitines ir pafilmavę kažką jaučiasi menininkais (tas pac vyksta ir su muzikantais,, jų akustinėm gitarom ir žviegiančiais balseliais: taip, jie jau bohema. .
bet po truputį po truputį . . kyla. bent jau aš tuo tikiu.
2007 m. rugpjūčio 10 d. 00:33:13
2007 m. rugpjūčio 10 d. 00:05:42
2007 m. rugpjūčio 9 d. 21:44:18