Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

1984-ųjų "Metallica" albumas "Ride The Lightning". Ką manote?

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 12345
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
negative-creep
2004 m. spalio 27 d. 11:32:54
Tokiu zodziu, kaip "Fade To Black", per 15 minuciu nesukursi. Bet, jei teisingai supratau, tu tai irgi pripazisti. O kiti gabalai. As daug nesigilinau i juos, tik skaiciau kitu zmoniu interpretacijas. "Fight Fire With Fire" ir "Creeping Death" as labiausiai isiminiau. Paciu zodziu nepamenu, bet prasme yra. Ypac FFWF - apie kara su visokiomis bombomis. As gal kvailai interpretuoju pagal save, bet dar nuo saves galeciau ikisti tokia minti: apie bet kokio karo - tiesiogine ar perkeltine prasme - beprasmybe: kariausit amzinai, bet ugnies ugnimi nesunaikinsit. Cia tokia kvaila mintis man kyla tik is pavadinimo - zodziu as net neskaites. Bet kuriuo atveju - bent susimastyti privercia. "For Whom The Bell Tolls" yra pagal tokio pat pavadinimo Hemingvejaus knyga (cia turiu garbes prisipazinti, kad pats ismasciau. "Creeping Death" yra paremta bibliniais motyvais - tas siuzetas, kai zydai norejo iseiti is Egipto. Kazkas tokio. Manau, zodziu su tokiu vaizdu nesukursi per 15 minuciu. Kurtas Kobainas pats sake, kad pirmajame albume zodziai jam buvo nesvarbus, svarbi buvo muzika, todel kai kuriuos zodzius jis sugalvojo galutinai tik tada, kai irasinejo. Paskui jo poziuris pasikeite. Su Metallica, man atrodo, yra kitaip. Visu pirma, ju tekstai skamba visai kitaip, nei Nirvanos. Negaliu paaiskinti, bet as visai kitaip juos jauciu.
Taip, "Kill 'Em All" zodziai turejo zymiai maziau prasmes, apskritai visa muzika ir zodziai buvo destruktyvus. Visa ju tema atspindi "Seek And Destroy" pavadinimas. Paskaiciau visus ju KEA zodzius neseniai ir net siek tiek juokinga pasidare. Muzika irgi tokia speed/thrash metal. Kaip tik. Bet net ir tokiems zodziams sukurti reikia siek tiek pastangu ideti. Turiu omenyje, jo dainavimo budas cia toks, kad kazkaip sunkoka butu galvoti zodzius ta pacia akimirka kai irasineji. Pvz Nirvanoje Kurtas kartais sudainuodavo kokia eilute pakeites ir viskas vis tiek buvo gerai. Kazkaip nepanasu man, kad Metallica galetu taip paprastai is dainos isbraukti kokia eilute ir kazka sumurmeti.
Ir bet kuriuo atveju, "Ride The Lightning" yra zymiai protingesnis irasas, nei "Kill 'Em All" - ir pacia muzika, ir lyrika. Praejo jau tie vejavaikiski laikai, "we're Metallica, we are gonna kick your ass" laikai, laikai, kai norejosi groti kuo garsiau ir garsiau ir viska naikti.
Taigi mano nuomones, kad "Ride The Lightning" yra irasas su prasmingais ir kiek gileseniais teskstais, nepakeisi. Aisku as neverciu manimi tiketi - tavo pasirinkimas. Pats turi surasti savo tiesa.
O del isleidimo metu... Taip, susipainiojau. Kodel as maniau, kad 1985? Metal-archives.com irgi parasyta, kad 1984 metu.

Atsakyti
HyD
2004 m. spalio 26 d. 18:28:48
oba kiek daug prirasyta bet galejaj ir dvigubai trumpiau. shape nepasakeeciau kad ten tie zhodzey labai prasmingi DDD 15 minuciu iki yrashinejimo sumasto beleka ir viskas.. mazaj labai demesio kreipiama metallicos pirmuose albumuose zodziams. Fade to black tai taip.. nes ykvepimas po visos yrangos pavogimo kilo. ten tai galima yzhvelgt prasme. o daugiau tai.. ir ishleistas 1984!!!

https://www.metallica.com/Media/A....asp? album_id=2 <----va!

Atsakyti
negative-creep
2004 m. spalio 25 d. 17:53:06
Sakyčiau, didelė pažanga nuo "Kill 'Em All". Mažiau thrash dalyko.
Įvairesnis. Yra ir greičio, ir lėtumo, ir lyriškumo. "Fade To Black"
man yra vienas iš mėgstamiausių Metallicos kūrinių, žodžiai labai
prasmingi... Apskritai šitame albume žodžiai yra žymiai prasmingesni,
nei "Kill 'Em All". Labiausiai patinka "Fade To Black", "For Whom The
Bell Tolls" ir "Creeping Death".
Kai kurie bando primesti tokią nuomonę: "Kodėl visi taip pasinešę ant
"Master Of Puppets"? Iš tikrųjų "Ride The Lightning" yra žymiai
geresnis už MOP!". Aš su šiuo teiginiu nesutinku, kadangi toks
nuomonės primetimas ir kitos nuomonės sutrypimas yra grynas šlamštas.
Bet manau, kad man asmeniškai šitas įrašas kai kuriais atžvilgiais gal
labiau patinka, nei MOP. Sunkumo prasme - "Master Of Puppets" man
labiau patinka su tokiais kūriniais, kaip "Leper Messiah", "Damage,
Inc." ir "The Thing That Should Not Be". Vokalo skambesiu - tai yra,
tai, kaip jis įrašytas - MOP tikriausiai irgi labiau patinka. Na ten
jis garsesnis ir aiškesnis. Bet kitais atžvilgiais RTL man labiau
patinka.
...ir "Ride The Lightning" yra 1985 metais išleistas.

Atsakyti
xdm
2004 m. spalio 12 d. 20:16:15
Cool nerealus kaip ir visi iki load

Atsakyti
zilwis
2004 m. spalio 12 d. 16:21:30
Labai geras albumas Fade to black man daina labai patinka

2004 m. spalio 8 d. 11:33:08
viso albumo neklausiau, bet kai kurios dainos girdetos. Nepasakychaiu kad mane tai ypatingai vezha, bet ir ne paskutinej vietoj

2004 m. spalio 7 d. 15:03:33
Gerewsias Metallicos albums ! Po to eitu The Black Album

2004 m. spalio 6 d. 17:37:28
geras albumas.. visi seni metallicos albumai geri.. ish sito albumo ypac patinka creeping death kai jie per koncertus varo... nerealu

2004 m. spalio 6 d. 15:22:07
na tai tipiskas senosios metalikos pavyzdis, nu nzn man yra ir geresniu siaip...

2004 m. spalio 5 d. 23:00:46
1. Fight Fire With Fire
2. Ride The Lightning
3. For Whom The Bell Tolls
4. Fade To Black
5. Trapped Under Ice
6. Escape
7. Creeping Death
8. The Call Of Ktulu

Ka manot apie shi metallicos albima?

Atsakyti
Puslapiai: 12345
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname

The Flaming Lips The Flaming Lips
7,3

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

22:28 - Rutonė
+norint
22:27 - Rutonė
Vis dėlto dar ne viskas man veikia. Komentarą lyg ir parašiau, bet jis nepasirodė, pranešimas, kad parašiau komentarą – irgi. Nu OK... O buvo taip, kad orint atvert music'ą man pasirodė pranešimas, kad svetainė negali užtikrinti saugaus ryšio
19:01 - Rolandas77
...arba kol tope yra tokių gabalų, kaip SPA Mizantrop - verta apsilankyt ir palaikyti
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
11:57 - DjVaids
Pas mane atsistatė naršimas music.lt
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
22:41 - 4Blackberry
Bet kol dar pasiūlot gerų dainų į dienos dainą, tol verta kasdien apsilankyt, net jei viskas lūžta
15:23 - Very_crazy_enough
Sveika akims
22:22 - 4Blackberry
Aš tai dabar jaučiuosi, lyg man būtų uždėtas limitas, kiek galiu naudotis music'u. Nes atrodo, prisiliesiu prie kažko ne to ir išmes mane kokiai savaitei, kaip jau yra padarę. Bet iš dalies gerai tokia pertrauka - daugiau laiko kitiems dalykams
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 4070
  Iš viso užsiregistravę: 73757
  Naujausias narys: Edvis666
  Šiandien apsilankė: 195654