|
Naujienos
|
Dienoraščiai
|
Stiliai
|
|
Grojaraščiai
Diskusijų temos
|
Kūryba
|
Vartotojai
|
|
Komentarai
|
Dainų tekstai
|
Gairės
|
|
|
|
|
Pamatinė baimė arba kodėl mano egzistencija kelia man nerimą?
Susijusi muzika: pasirinkti
Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.
2006 m. sausio 8 d. 18:39:13
2006 m. sausio 8 d. 16:15:25
nekyla niekad toks klausimas. man idomiau jau jeigu as vsi-del-to jau esu cia ne gilintis kas mane cia "ikurdino" o kokia mano gyvenimo prasme kodel cia esu ir ka man veikt.. ajjj
2006 m. sausio 8 d. 15:52:20
Na, bet jei pamąsčius..
Kodėl vieni gimsta aprūpinti viskuo, tarkim Jav. Saugūs. Turi tėvus, auga be rūpesčių.
O kiti gimsta tarkim, kokiam Sarajeve, arba Ruandoj, sirgdami aids, arba luoši.
Kodėl iš jų atimama galimybė patirti paprasčiausius gyvenimo džiaugsmus?
tarkim kad viskas yra kaip loterija . .arba pasiseka arba ne ;] iš tikro nežinau. Nes gi to niekas nežino.
2006 m. sausio 8 d. 15:48:53
Kodėl vieni gimsta aprūpinti viskuo, tarkim Jav. Saugūs. Turi tėvus, auga be rūpesčių.
O kiti gimsta tarkim, kokiam Sarajeve, arba Ruandoj, sirgdami aids, arba luoši.
Kodėl iš jų atimama galimybė patirti paprasčiausius gyvenimo džiaugsmus?
2006 m. sausio 8 d. 15:45:28
2006 m. sausio 8 d. 15:36:59
O jei gimei laimingas (na nebūtinai), viskuo aprūpintas, sveikas, turintis tėvus, vadinasi gyvenai gerai. Ir jei šitam gyvenime viską sugadinsi, galima sakyti būsi pasmerktas, gimti luošu ar būti paliktas tėvų..Tada atsitiesti bus velniškai sunku. Ir greičiausiai sekantis gyevnimas bus dar negailestingesnis. Ir taip vienas po kito viskas blogės.
Aišku tai tik hipotezė, kaip ir milijonai kitų. Bet logiškai pamasčius visas gyvenimas, tik krūva hipotezių ir atsitiktinumų.
2006 m. sausio 8 d. 15:10:20
Hopeless --> tai jeigu "tu" atgimtum su kitokia isvaizda ir SIELA, tai ten nebutum tu
O tu nori pasakyti kad jeigu žmogus iš prigimties yra pvz drovus, nelaimingas ir tt tai jis toks turėtų likti iki amžinybės kadangi nesvarbu kokiame kūne jis atgims šios savybės vistiek liks . . na supranti, . Abejoju ar mane suprasi, , ,na bet aš tikiu kad AŠ numirsiu ir tada iškarto gimsiu kitu žmogumi, kuris bus kitoje pasaulio vietoje, bus visai kitos rasės, kitokiu mąstymu, kitokiu gyvenimo supratimu, kitokiu kūnu , , tai vistiek būsiu AŠ, nes ten mąstysiu, tą žmogų kontroliusoiu AŠ bet viskas bus visiškai kitaip negu yra dabar . .tikiu kad suprasi.
2006 m. sausio 8 d. 14:21:07
Kai pradedu galvoti, tarkim kam gyvenu pažiūriu pro langą. Ir man nušvinta, kad gyvenu dabar, čia, o ne vakar, ar prieš metus, vien tam, kad būtent dabar pažiūrėčiau pro langą.
Nes būtent dabar man vaizdas pro langą, atrodo tobulai ramus.
Ne ryt, ne šiandien ryte, o dabar.
Ir 5troleibusu važiavau prieš du mėnesius, vien tam, kad pamatyčiau, kaip saulė leidžias už statybų. Viskas dažnai yra tik laimingi atsitiktinumai, tačiau tikresni negu bet kokia matematinė lygtis. : ]
2006 m. sausio 8 d. 14:10:36
Rebell
..this page exists in time as the first cause of all its future diverging effects.. i'm not cocky enough to think i'm better then anyone else, but i'm confident enough to know that anyone else is better than me
2006 m. sausio 7 d. 18:03:45
2006 m. sausio 7 d. 17:53:49
2006 m. sausio 7 d. 17:47:58
2006 m. sausio 7 d. 13:58:28
p.s. niekada nemokejau laikytis vienos temos ir kalbeti risliai..
STAND UP. SPEAK UP. Say NO to racism. _____________________ Aš gerai rusiškai keikiuosi. Nesidžiauk, brolau, alaus neparnešęs. _________________ svarbiausios gyvenimo tiesos: 1. Alus tinka gerti su bet kuo, ypač su alumi. 2. Kam gerti alaus mažai, jei galima daug. 3. Nėra dalykų, kurių vertės negalima išmatuoti alumi. 4. Aluje nepaskęsi 5. skaudžiausia tiesa: viso pasaulio alaus neišgersi. 6. bandelės yra 3 kartus skanesnės, jei tai yra alus. 7. nėra progos, kuriai esant negalėtum gerti alaus ir nėra alaus, prie kurio neatsirastų progos. 8. nėra sveikatos, kurios nepataisytų alus. to be continued.. Galimybių teorija: alus gali būti neskanus tada, jei ta nėra alus.
2006 m. sausio 7 d. 13:17:55
Oi, geriau apie tai net negalvoti, nes visa tai tiesiog beprasmiška ir verčia labai susipainioti. Nors galbūt taip nutinka tik man.
Žodžiu, kartais pagalvoju, kad galbūt iš tiesų visko nėra. Arba kaip viskas atrodytų, jei nebūtų manęs. Ar įmanoma tokia situacija, kad manęs apskritai nėra, ir kodėl aš šiame gyvenime esu būtent TAS žmogus, o ne kuris kitas, ir taip toliau, ir panašiai. Žodžiu, viena didelė beprasmiško žmogaus beprasmių minčių krūva ir nieko konkretaus.
Jo man panašios mintys kyla-koks būtų pasaulis be manęs ir kur aš būčiau?..Kur aš būčiau jeigu nebūčiau? Ir begalės visokių klausimų,per kuriuos tik susipainioju ir nieko neišmastau..
Aš tai tikiu,kad kai žmogus miršta,po mirties jo siela persikelia į gimstantį žmogų.Dar kažkur girdėjau,kad siela turi nugiventi tiek ir tiek metų ir tada ji patenka į amžiną poilsį ar pan. Kuo daugiau sielai metų tuo ji protingiau naujame gyvenime gyvens ir t.t.
Taigi stengiuosi nekvaršinti galvos klausimais be atsakymų ir tikiu šiuo dalyku,nes aš žmogus ir reik kažkuo tikėti..:_)
2006 m. sausio 7 d. 12:51:52
Vakar atsiverciau Hermano Heses "Stepiu vilka" ir radau viena minti..
"Dauguma zmoniu tol nenori plaukti, kol neismoksta". <...> Zinoma, jie nenori plaukti! Juk jie gime zemei, o ne vandeniui. Ir suprantama, nenori negalvoti, jie sukurti gyventi, o ne mastyti! O kas galvoja, kas mastyma laiko pagrindiniu dalyku, tas gali labai pazengti i prieki, bet jie vis delto maiso zeme su vandeniu ir kada nors prigers" (Novalis)
Vampirella>>Kalbėdama apie "žinojimą", turėjau omeny ne išsilavinimą ar kažkokį išsimokslinimą. pvz. jei tu dabar sužinotumei, jog mirsi tą dieną ir tą minutę, ar labai laiminga pasijustumei?
Na, gerai. Gilinkimės. Ieškokime atsakymų. Užmirškime kas dedasi aplinkui ir pasinerkime į mintis apie savo egzistencijos prasmę. Jetau, gyvenimas duotas gyventi, o ne ieškoti "kabliukų", kodėl gyvename. Na, bet čia mano nuomonė
oo..wat..tas tavo "zinojimas" ..gal tie visi klausimai jam pasiekti turetu prasideti kodel? nes tai svarbiausias klausimas. O gilinimasis nereiskia, kad turi uzmirsti, tai kas dedasi aplinkui, nors pripazinsiu, kartais tai atrodo nereiksminga.. ir negi tas gyvenimas be tu "kabliuku" bus tikras? tai tarsi pasekme, be priezasties..
2006 m. sausio 6 d. 16:38:20
Na, gerai. Gilinkimės. Ieškokime atsakymų. Užmirškime kas dedasi aplinkui ir pasinerkime į mintis apie savo egzistencijos prasmę. Jetau, gyvenimas duotas gyventi, o ne ieškoti "kabliukų", kodėl gyvename. Na, bet čia mano nuomonė
2006 m. sausio 6 d. 16:31:00
Rebell>>mokslo pažanga nulėmė visokių gamtinių reiškinių išaiškinimą, bet vien todėl, kad jie ilgaamžiai. Gal ir sužinosime apie žmogaus egzistencijos prasmę kada po kelių šimtmečių, bet nemanau jog tai padarys ką nors laimingą. Gal tik padės suprasti. Tačiau, kuo mažiau žinai - tuo laimingesnis esi.
2006 m. sausio 6 d. 16:21:37
Vampirella>>Iš kur taip apsišvietus?
Mano manymu, visatos ir laiko modelis toks sudėtingas, jog vis dėl to gal geriau net nesigilinti... lets live in the moment.
2006 m. sausio 6 d. 09:40:52
2006 m. sausio 5 d. 23:42:31