gėrio antonimas. viskas kas priešinga tavo gėrio sampratai kiekvienam žmogui blogis vis kas kita.
Jeigu tu turi nuostabią žmoną, pritrenkiačią meilužę, prabangų automobilį, neturi problemų su valdžia ir mokesčių tarnybomis, o tau išėjus į gatvę visada šviečia saulė ir praeiviai tau šypsosi - pasakyk NE narkotikams!
Chiro (Užblokuotas)
2007 m. gegužės 29 d. 02:11:11
Chiro rašė: Pyktis NĖRA labai neigiama būsena. KARTASpykti gerai
MusicalBox>> Pabūkim doro katalikai ( ), skaitantys Evangeliją. Joje tarp dievo įsakymų, nudėmių bei ydų sarašiukų (kiek pamenu, nes skaičiau senokai), pykčio kaip nusikaltimo preiš save patį ar kitus nėra. Pyktis, rūstybė bei kitos agrasijos išraiškos, kai kuriose kultūrose, ypač kuriose vyravo kariu klanas,net buvo traktuojama kaip privalumas. Ir šiaip be pykčio mes nesuprastume, kada nepykstama. Tai tarsi atsvara ramybei, galiam išsireikšti, net gi taikai. Gero nebus be blogo.
O pavydas - yda. Užpykus galima atleisti, pamiršti. o pavydas tarsi toksinės atliekos: kuo toliau, tuo nuodingesnės darysis.
Chiro (Užblokuotas)
2007 m. gegužės 29 d. 01:53:24
MusicalBox>> Pyktis nėra labai neigiama būsena. Kartais pykti gerai (ypač kai pyksti antsavęs už nepadarytą darbą, už (ne)pasakytą dalyką, už blogą darba etc.) Pyktis išprovokuoja ašaras. Ašaros apvalo protą.
Pavydas - kitas reikalas. jis aptemdo, suvaržo, priverčia tapti godžiu egoistu, kuris tik ir sako man, mano, mane. Šlykštu. Kuo labiau pradedi pavydėti, tuo labiau klimsti į savęs naikinimo pelkę, traukdamas visus tau brangius žmones kartu su savim į liūną. Iš pavydo žudoma, naikinama, niekinama, apkalbama. pavydėdami žmonės pridaro tokių šlykštyniu, kad po to jų niekas nebenuplaus. Iš pavydo gimsta neapykanta.
shelme_sejlia rašė: nu blogis tai yra blogis... va blogas--> blogis tai yra kai ka nors partremkia masina,arba truxta bapkiu kaj nori nusipirkt cizu ar alaus arba kaj susiplesai petkelne ar kai nubega tusas ar kai buna liudna ar kai esi negrazus..... nu blogis yra gerio priesingybe,jei nezinojot,tai pagalvokit kas jums yra geris ir apsukit priesingai ir tai bus blogis!!
labiausiai juokinga ta vieta,kur parašyta-blogis būti negražiam. dar ir tokių būna..!
as blogio nekenciu... bet juk nekesti irgi blogai. zinot, susipainiojau.
tikriausiai visi sutix kad blogis yra: nedoros mintys, nedori ketinimai, įvykiai kuriu mes niekada negeisime ( nebent aptemtu protas - taip pasitaiko zinau)
blogiausia tada kai elgiesi blogai ir to nesuvoki... tada pasidarai nekontroliujamas
iskrypelis (gal).
blogio savoka dazniausiai visi apibudina panasiai, tik va atskiri dalykai nevisu vienodai vertinami.
2021 m. rugpjūčio 14 d. 00:33:28
Veikimas prieš savo sąžinę
2008 m. vasario 27 d. 15:28:11
2008 m. vasario 9 d. 16:39:13
2008 m. vasario 8 d. 22:19:13
2008 m. vasario 8 d. 22:04:13
2007 m. birželio 22 d. 18:09:30
Jeigu tu turi nuostabią žmoną, pritrenkiačią meilužę, prabangų automobilį, neturi problemų su valdžia ir mokesčių tarnybomis, o tau išėjus į gatvę visada šviečia saulė ir praeiviai tau šypsosi - pasakyk NE narkotikams!
2007 m. gegužės 31 d. 16:07:08
Kristupas Sabolius "Bloga knyga".
2007 m. gegužės 31 d. 14:13:45
2007 m. gegužės 29 d. 02:11:11
Pyktis NĖRA labai neigiama būsena. KARTASpykti gerai
MusicalBox>> Pabūkim doro katalikai (
O pavydas - yda. Užpykus galima atleisti, pamiršti. o pavydas tarsi toksinės atliekos: kuo toliau, tuo nuodingesnės darysis.
2007 m. gegužės 29 d. 02:01:38
2007 m. gegužės 29 d. 01:53:24
Pavydas - kitas reikalas. jis aptemdo, suvaržo, priverčia tapti godžiu egoistu, kuris tik ir sako man, mano, mane. Šlykštu. Kuo labiau pradedi pavydėti, tuo labiau klimsti į savęs naikinimo pelkę, traukdamas visus tau brangius žmones kartu su savim į liūną. Iš pavydo žudoma, naikinama, niekinama, apkalbama. pavydėdami žmonės pridaro tokių šlykštyniu, kad po to jų niekas nebenuplaus. Iš pavydo gimsta neapykanta.
2007 m. gegužės 29 d. 01:36:43
2007 m. gegužės 29 d. 01:23:44
2007 m. gegužės 29 d. 00:31:10
2007 m. vasario 6 d. 20:38:58
Kajokas straipsnyje "Apie tarpininkus ir kelionę Jeruzalėn" apie blogį užsiminė glaustai, bet labai taikliai.
kur tą straipsnį rast galima? :}
2007 m. vasario 6 d. 20:26:20
nu blogis tai yra blogis... va blogas-->
labiausiai juokinga ta vieta,kur parašyta-blogis būti negražiam. dar ir tokių būna..!
2007 m. vasario 6 d. 17:26:21
tikriausiai visi sutix kad blogis yra: nedoros mintys, nedori ketinimai, įvykiai kuriu mes niekada negeisime ( nebent aptemtu protas - taip pasitaiko zinau)
blogiausia tada kai elgiesi blogai ir to nesuvoki... tada pasidarai nekontroliujamas
iskrypelis (gal).
blogio savoka dazniausiai visi apibudina panasiai, tik va atskiri dalykai nevisu vienodai vertinami.
2007 m. vasario 6 d. 13:22:17
2007 m. vasario 5 d. 20:18:05
2007 m. vasario 5 d. 19:52:26
taigi persasi isvada, kad blogis is dalies yra geris..